Şimdi Ara

X-Fi Titanium - Striker II Formula Montaj Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Striker II formula ile birlikte verilen PCI Express kartın yerine bugün X-Fi Titanium aldım.
    Ne varki SupremeFX II ses kartı çok küçük olduğu için onu söküp yerine Creative'i takabilirim sandım.
    Ama ne mümkün malesef pasif soğutma nedeniyle kart anakart'a sığmıyorum.
    2.i PCI express yuvasını ise ekran kartı kapatmış durumda. Böyle bir şey daha önce birisinin başına gelmiştir ve bir çözümü vardır diye umut ediyorum.

Sizce ne yapmalıyım, pasif soğutucuyu sökmeyi deneyebilirim ama zarar veririm diye çekiniyorum.. Ekteki resimde temsili durumu görebilirsiniz.

lütfen yardım

Edit : SLI kullanıyorum 2 kartta çift slot yer kaplıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gungort -- 31 Mart 2009; 0:01:28 >

• Supreme fx yuvasına başka ses kartı takamazsınız.
    o yuva sadece o kart içindir. (suprem fx normal pci x yuvalarda çalışmaz buradan bu kartın özel slotunda da standart ses kartının çalışmayacağı ortaya çıkıyor. ama pci ekran kartınız varsa genede bir deneyin ama çalışacağını sanmıyorum)

siz galiba o kartı iade edip normal pci yuvası için ses kartı alacaksınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

Supreme fx yuvasına başka ses kartı takamazsınız.
    o yuva sadece o kart içindir. (suprem fx normal pci x yuvalarda çalışmaz buradan bu kartın özel slotunda da standart ses kartının çalışmayacağı ortaya çıkıyor. ama pci ekran kartınız varsa genede bir deneyin ama çalışacağını sanmıyorum)

siz galiba o kartı iade edip normal pci yuvası için ses kartı alacaksınız.

Zaten SupremeFX'in yuvasını sığmıyor benim yeni aldığım kart. Bende alta bulunan yuvaya takmak istiyorum onu da ekran kartı engelliyor.
    Triple SLI özelliği olduğu için ekran kartlarını alttan 2 yuvaya taktım o da yemedi (Yukarıda yer kaldı ama bu sefer de ekran yok)

Bugün bir ara sadece tek ekran kartını en altaki PCI-Ex yuvasına takacağım, asus'un kitapçığında tercihen birinci slota takın diyor.

Bu arada kitapçıkta şöyle bir bilgi buldum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gungort -- 31 Mart 2009; 8:28:47 >

• orada sanırım;

pcie X1 kartınızı pcie X1 den önceki pcie X16 slotuna da takabilirsiniz diyor.
  • quote:

orada sanırım;

Öyle olursa süper olur. Yani o kart PCI Express X16 slotuna uyar mı sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gungort

quote:

orada sanırım;

Öyle olursa süper olur. Yani o kart PCI Express X16 slotuna uyar mı sizce?

Evet sonunda oldu. Ses kartımı ortada yer alan PCI - Express yuvasına taktım ve çalıştı. Küçükük kartı kocaman yuvaya taktım anlamadım ben bu işi ya neyse. Madem PCI Express girişe uyuyor niye PCI-E x1 ve x2 girişleri var.
  • Güle güle kullanınız. Makinanızda eskisin.
    ( böylesi daha iyi isterseniz triple yaparsınız isterseni pci x X1 olarak başka kart takmak için kullanırsınız.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.