Şimdi Ara

X-Fİ Xtreme Gamer+Gigaworks G500 test(pörtleme sorunu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaslar Xtremegamer ile tum ayarlar yapılı bir şekilde test yapıldı.Normal sarkılarda hocbır srun olmaz iken dolgun baslı sarkılarda pörtleme sorunu ile karşılasıldıgını gördük.

Denen müzikler
    Ultimatom-What is...
    DJ Billy E - Beats 4 My Van----->Pörtlemenin max. cıktıgı müzik
    Daz Dillinger - My System ----->Sesin max. acıldıgı müzik

XtremeGamer ile Audigy Value

XtremeGamer

------------------------->>>VİDEOLAR<<<-----------------------------
    Ses kartı takıldıktan sonraki ilk deneme

DJ Billy E - Beats...Denenirken

Not:Videoların devamı gelicektir..

• Dostum, hava portu bilgisayar masasına bakan taraf değilmi ? Eğer orası ise hava portunun önünü boş bırak ondanda yapabilir.
  • Peki ilk videoda görünen şarkı 96 kbps ve mp3 formatına değil mi? Bunu biraz daha yükseltebilir misin? Örneğin 192 kpbs olarak. Bir de bilgisayardaki ses kartı ayarların nasıl?
  • Sabit bi ayar yapıp her şarkıyı o ayarda dinleyemezsin. Parçaya göre uygun ayarı yapman gerekir. Portu kapatırsan ve 96k gibi düşük kalite çok basslı parçalar dinlersen de pörtleme duyabilirsin…Pörtleme duyduğun zaman (ayarlarında uygunsa) setten sub’ı kısıp, volumü açarsan sub'ı gayet güzel dengelersin dostum…
  • Bunun iki nededin var hava portlarının önü kapalı ve en büyük nedeni ise şarkını bitrate kalitesi 96kbps bir şarkıdan böle bir çıkması gayet normal.
  • Arkadaşim az önce şarkıları indirdim ve denedim hiçbir pörtleme sorunu yok.Öncelikle yüksek kalitedeki versiyonunu indirip bir de öyle dene derim.Bu arada bnm ses kartım audigy value.Ayarlarımda sadece ses kartından ekolayzır açık ve az şekilde oynanmış.Player olarakda foobar2000 kullanıyorum.

DJ Billy E - Beats 4 My Van=256kbps
    Daz Dillinger - My System=128kbps
  • DJ Billy E - Beats 4 My Van=256kbps ben bulamadım sen nereden buldun acaba?Birde rica etsem su ayarlarını yazarmısın?
    Bide öle denicem
  • DJ Billy E - Beats 4 My Van256 indirdim fakat gene aynı sorun var pörtleme sorunu su ayarlarınızı yazarsanız sevınırım.

Ne biçim set diye evde kendimi yiyorum
  • Ayarlarım foobar2000 oynatıcı olarak kullanıyorum ve ks:plug in le ayrıca dsp de stereo 4 channels açık.Onun dışında g500 un kumandasından sub level 2.5 kadamede center ve tizler 3. kademenin sonunda.Master volume %80 wave %75 de ses kartından sub levelde %75 de.

Ekolayzır ve surrpund mix ekranı....

Not:Şu anda tizleri biraz daha aşağıda kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnigM@ -- 3 Mayıs 2008; 12:25:39 >

• o sette zaten bass ın bozulma sorunu vardı.neden bu kadar kafaya taktınki.hiçmi araştırmadın alırken.
  • @EnigM@ bilgiler için tesekkürler ayarları öle yaptım fakat ses gene 3.seviyeden sonra dolgunlugu cok olan müziklerde pörtleme yapıyo ama onun dısında bıraz düzeldi gibi genede vatanbilgisayardan almıstım degiştiriymmi sizce?
  • Değiştirmene gerek bnce sisteminde sorun yok gibi.Ancak wooferın yerini değiştirmende fayda olur.Çünkü hava portları çok sıkışmış ve bassla birlikte çıkan hava yatağa ve msaya çarpıyor bu da sana pörtleme gibi bir ses neden oluyor.MAsayı yatağa yaklaştırıp sağ tarafıda musait ise subwooferı oraya yerleştirmenii öneririm.

Yanlız şunuda belirteyim bu şarkılardaki basslar çok yoğun eğer müzik tarzı olarak sürekli bu tarz müzikler dinliyorsan g500 yetmeyebilir.Çünkü 3. kademeden sonra hava sesi bende de gelio ama zaten o kadar açamıyorum çünkü bütün evin kapısı bacası sallanıyor.1 kaç saniye anca açabiliyorum.Sonra kısmak zorunda kalıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnigM@ -- 3 Mayıs 2008; 13:31:57 >

• hmm anladım o zaman yer degiştire degiştire bulucaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.