Şimdi Ara

X Files nasıl tarz bir dizi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bu dizinin her bölümünde bir yaratık birini öldürüyor ve o yaratığı bulmaya mı çalışıyorlar ? Çünkü fringeden bu yüzden soğumuştum .

• fatihzcn F kullanıcısına yanıt
    supernatural gibi. 4. sezonda isler degisiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fringe ve Supernatural dizilerini bir iki bölüm dışında izlemediğim için pek tanımıyorum. Genel içerikleri hakkında bilgim yok.

X-files dizisi 1993 ile 2002 yılları arasında 9 sezon boyunca devam etti. Bütün sezonların bütün bölümlerini izledim. Televizyonda yayınlandığı dönemlerde başlamıştım ama düzenli takip edememiş idim. Sonradan internet sayesinde tüm bölümlerini indirip izleme imkanım oldu. Zamanı itibarıyla severek izlediğim bir diziydi.

Şu anki modern dizilerin pek çoğuna öncülük ettiğini düşündüğüm fenomen bir yapımdı.

Genel olarak iki ana konu üzerinde giden bir diziydi. Dizinin baş karakterlerinden birinin yıllar önce uzaylılar tarafından kaçırılan kız kardeşi üzerindeki gizemi çözmeye çalışmasına dayanan mitoloji bölümleri ve doğaüstü açıklanamayan fenomen konuların ve yaratıkların ilginç karakterlerin anlatıldığı standalone bölümler.

Mitoloji bölümleri devam eden bir konu üzerinde birbiriyle bağlantılı bölümlerden oluşurken, standalone bölümlerin her birinde ayrı konular anlatılırdı. Bölümler arasında devamlılık yoktu.

Yayınlandığı dönemde revaçta olan new-age doğa üstü konular, dünyanın sonu, telepati, telekinezi, paranormal aktiviteler ile ilgili birbirinden ilgin konular anlatıldı.Ancak bu gün izleyince aynı ilgiyi çekmeyi başarabileceğini pek düşünmüyorum.

Doksanlı yıllarda doğaüstü olaylara ve metafizik, parapsikolojik konulara karşı artan bir ilgi vardı. İşte bu dizi biraz da bu rüzgarı arkasına alarak başarılı olmuş bir hikaye örgüsüne sahipti. Ancak günümüzde bu ilgi biraz daha farklı bir boyutta.

Bir zamanlar çok büyük ilgi toplayan Lost dizisi de bu diziden esintiler taşır. Ne yazık ki finali ile takipçilerinde hayal kırıklığı yaratmıştı. Maalesef aynı durum X-files dizisinde de olmuştu. Detay vermek istemiyorum. Mitoloji bölümlerinin sonucu izleyenleri hayal kırıklığına uğratmıştı.

Yine de her şeye rağmen uzun zaman keyifle izlediğim bir dizi olmuştur. Hatta bazı bölümleri başlı başına bir film konusu olabilecek kadar özgün ve kapsamlıdır. Bu diziyi bitirdikten sonra benzeri içerikte film ya da dizi izlemek istemedim. İzlediklerim de hep bana x-filesin bir bölümünü anımsattı. Neredeyse anlatılabilecek tüm hikayeleri kullandılar.

Günümüzde eski etkisini oluşturabileceğinden emin değilim. İlk sezonun ortalarına doğru oturmaya başlayan bir diziydi. Tavsiye edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 5 Ekim 2013; 23:13:48 >

• Supernatural fantastik bir dizi X-Files öyle değil, iki tane FBI ajanının açıklanamayan olayları araştırması ile ilgili. Eski ama güzel bir dizidir, filmi de yapılmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 19 Mart 2014; 8:09:39 >
  • Hahaha ! Süper imiş bu konu. Bugün de gerçekte yaşadığımız Dünya'da her gün binlerce insan binlerce yaratık tarafından öldürülüyor !.. Bu sebeple de Dünya'dan soğuyup giden var mı acep !.. veya bu duruma tepki gösteren ? Diziye gelince zaplayıp kanal değiştirmek veya online izlememek vs. ne kolay da işte gerçekte yaşadığımız Dünya'ya gelince böyle olamıyor tabi. Fakat dizi bu sebeple "kötü" ama Dünya bu sebep ile "güzel" !..
  • fringe den soğuduysan asla bulaşma derim..fringe çok kaliteli diziydi ve hiç de saçma değildi..sadece hayalgücü yüksekti..

x-files 3-4 bölüm seyrettim aslında daha da seyretmek istiyorum ama eski dizi olduğu için itici geliyor bana malesef..sabırlı olmak gerekiyor
  • Fringe'i sen çok yanlış anlamışsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.