Şimdi Ara

x-ray (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bence radyasyonla fazla ugrasmayın bu ısın sonunda kanser var. sanırım.
    bız okulda bır kaynagın fılmını cekmek ıcın x ısını urertıp kullanmıstık hoca acayıp bır sekılder tereddut ederek yaptırmıstı olayı.
  • güzel be
  • Bu işin pratiğine girmek sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir.!!!
  • evet dokulara nüfuz edip hücrede iyonizasyon yapıp dna larda tahribat yapabilir ve kansere davetiye
  • lan atesli panda ne oyle haci hoca ayagi adam bisi anlatiyo zart diye zipliyon bi sus
  • abicim siz bana baski devre filan verin yoksa ben daha mumkun degil yapamam
  • yenibi tel çıkımş rontgen çekiyo netten alınıyomuş hangi siteden bilen var mı :)
  • zihni sinir procesi olmuş. ftangel, CE veya başka herhangi bir sertifikasyon alabilirmisin bu alete

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HYP -- 27 Ekim 2004, 23:02:12 >
  • bu topiği açtığımda geyik için kullanılacağını aklıma getirmedim.
    aşağılayıcı yorumları sahiplerine iade ediyorum.
    önce aynaya baksınlar ve kendilerinin dünya mühendisliğinin neresinde olduğunu düşünsünler.saygılar sunarım.
  • Xray isinini uretmek gozde buyutulecek bir is degil.

Yuksek voltaj etkisinde elektronlari katoddan kopartip + elektroda (anoda) hizlica carptirirsaniz xray isini olusur. Zaten elektron tuplerinin neredeyse tamami az yada cok Xray yayilim yapar.

Amaciniz cok yuksek guclu xray kaynagi yapmak olsa da mantik aynidir. Kullanilacak anod voltaji artirilir, artan elektron bombardimani sonucu anod asiri isinacagindan anodu sogutacak teknikler kullanilir. (Doner anod vs)

Farzedinki yeterli gucte xray isini elde ettiniz. Bu isinlari kullanarak fotograf makinelerinizle foto cekmeyi deneyecekseniz, kendinize acimiyorsaniz makinanizin sensorune aciyin. Siddeti denetlenmeyen bir Xray isini yariiletkenlerde kalici hasara neden olur.

Makinenizdeki sensorun duyarli oldugu dalga boylari gorunur bolgenin fazla disina cikmaz, ancak xray yariiletkenin derinliklerine kadar nufuz edeceginden buyuk olasilikla xray etkisinde sensor hucreleri tamamen aktif olup bembeyaz yada tersi simsiyah bir goruntu elde edersiniz.

(Daha sonralari normal isik altinda cekeceginiz goruntuler de muhtemelen bembeyaz yada tersi simsiyah cikacaktir)

Xray denemesi yapmak isteyenler hurdaliklari dolassin. Xray tuplerini zaman zaman hurdacilarda goruyorum. Tabiki bu tupler verimi dustugu icin hurdaya cikmistir. Gene de meraklilarina duyurulur.

• X-Ray Makina şeması varmı ve fotoğraf nasıl çekilir.
  • slm merhaba benim x-ray tüpüne ihtiyacım var

sana zahmet gördügün zaman beni arayıp haber verirsen sevinirim.

ciddiyim şaka yapmıyorum ararsan sevinirim.
    yavuz.

0 532 2945453 teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gafo

bir ara samsunda bir arkadas bu işlerle ugrasıyordu..hatta çinden katot tüpü getirtmişti ama..bobins ardımak için istanbula gelmşti.

aslında istenilse yapılabilir..internet büyük bir derya..sadece aramak lazım

selamlar

kimmiş bu şahsiyet acaba bende samsıundayım da belki karşılaşırız danışırız...
  • x-ray cihazlarıyla ilgili bilgi ve döküman bende mevcut.siz sadece kaç kv me ma degerinde istiyorsunuz.normal bir film alabilmeniz için cihazın en az 70 kv ve 20 ma olması gereklidir.
  • Almanyada üretilen bir fotoğraf makinası ile yerin altı çekilebiliyormuş ve arkeolojide kullanılıyormuş
    Türkiyede'de bunu yapanlar varmış ben bu sistemi öğrenmek ve yerin fotoğrafını çekmek istiyorum.
    X-Ray tüpünü biryerde buldum ama çok pahalı en ucuzu 1,200$ başlıyor yurt dışından getirttireceğim biraz sabredin sizlere getirtebilirim. O zamana kadar bunun makina sistemini ve fotoğraf çekim sistemini öğrenmek ve kendim yapmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.