Şimdi Ara

X-trail mi Pathfinder mı? Yoksa başkası mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Freaamont da hoşuma gidiyor. X trail 2009-2010 modelleri 70-75.000 TL civarinda. Freemont bulabilir miyim ki o fiyatlara?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ercan.mustafa E kullanıcısına yanıt
    O fiyata 2012~2013 Freemont bulunur ama temiz olmaz. Temizleri 80~85 den başlar. Benzer yaştaki xtraillerde aşağı yukarı aynı fiyat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arfcmr

quote:

Orijinalden alıntı: falken34

quote:

Orijinalden alıntı: ercan.mustafa

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: weycell1905

Konunun üstadını çağıralım.

Araç ne amaçla kullanılacak bu konu hakkında buğu olsa daha rahat yardimci olabiliriz.

Geniş iç mekan, geniş bagaj, yüksek sürüş pozisyonu tercih sebebi. Haftasonları 70 km uzaklıktaki hanımın memleketine gidip geliyoruz, ayrıca iş nedebiyle sık sık şehirlerarası yola çıkıyorum. Inşallah 2. çocuk da yolda. Cocuk arabalari, çantaları falan indir bindir yapmak istemiyorum. Köşeli tasarımları beğeniyorum, yuvarlak hatlı araçlar pek hoşuma gitmiyor.

şimdi hocam..
    pathfinder
    artıları: arazide yeteneklidir.neticede navara altyapısı kullanıyor..hatta bire bir aynı...
    uzun yolda yormaz.içi geniştir.daha heybetlidir.7 koltuklu olması da cabası..

eksiler:gavur gibi yakar.şehir içi 12lt altına indirmek mümkün değil..uzunda da 8-9lt altına inmez.
    büyük motor vergi dezavantajı var.cüssesi büyük motor küçük..2,5lt araca ufak geliyor.otomatık şanzıman çok verimsiz.
    yüksek süratlerde güvensiz hissediliyor(sanırım pick up altyapısı nedenıyle)

xtrail(makyajlı 2011 ve sonrası)
    artıları:kendi çapında arazide yetenklidir.4lock sistem gayet başarılı.
    uzun yolda yormaz.daha az rüzgar sesi alır.çok daha az yakar.( ş.içi 8-9 uzun yol 6lt.)
    200km hıza kadar güvenle çıkar.2,0 dci ünite zaten başarılı bi motor.kasaya da yetiyor.
    dev gibi sunroof var..nerdeyse 1m2 yarı cabrio sayılır.
    donanım olarak da gayet yeterli.torpido ve bardaklıklar bile soğutmalı.

eksileri: iç tasarım klasik japon..tasarım yok.sert plastık aksamlar var.
    arazide pathfinder kadar yetenekli ve sağlam sayılmaz ama 4x4 sistemi kendi sınıfındaki birçok araçtan iyidir.
    şanzıman verimsiz.6ileri otomatik güç kaybı yaşatıyor.
    ön kısımdakı yalıtım bagajda yok.

hocam sormadan edemeyecem servisin felanmı var bu kadar açıklayıcı bi cevap geleceğini düşünmemiştim:)

offroad ve arazi araçları ile yakından ugraşmaktayım hocam..4x4 sistemler uzmanlık alanım sayılabilir.

• quote:

Ağır arazi, off road vs yoksa pathfinder gereksiz, xtrail her türlü iş görür bence.

@weycell +1..xtrail normal bir kulllanıcıyı fazlasıyla tatmin edecektir.

@since75 yeni kasa xtrail kaşkay 20cm uzunu..eski xtraildeki kalite yenisinde yok.
    ayrica 2,0 dci 1,6dci ye göre çok daha uzun ömürlü bir motor.ben olsam temiz 2011 makyajlı tercih ederdim..

suv alırken en önmli faktör ne amaçla kullannacağınızdır.ihtiyacınızı belirlemeli ona göre bir tercih yapmalısınız.
  • Hocam ne alırsanız alın ama Pathfinder almayın.Hayatımda bindiğim en konforsuz birkaç araçtan biri.Tamamen kamyon gibi, hiçbir binek özelliği yok.Böbrek taşı aracı tam o derece :).

X-trail kesinlikle daha iyi bir tercih, iç mekana bir ekran taktırınca o vasat hava da gidiyor.

• LanciaDeltacı kullanıcısına yanıt
    Pick up alt yapisi olduğunu öğrenince pathfinderı eledim zaten. Dediğiniz gibi konsolda ekran olan x traillere bakıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Konunun üstadını çağıralım.

Araç ne amaçla kullanılacak bu konu hakkında buğu olsa daha rahat yardimci olabiliriz.

Geniş iç mekan, geniş bagaj, yüksek sürüş pozisyonu tercih sebebi. Haftasonları 70 km uzaklıktaki hanımın memleketine gidip geliyoruz, ayrıca iş nedebiyle sık sık şehirlerarası yola çıkıyorum. Inşallah 2. çocuk da yolda. Cocuk arabalari, çantaları falan indir bindir yapmak istemiyorum. Köşeli tasarımları beğeniyorum, yuvarlak hatlı araçlar pek hoşuma gitmiyor.

Aynı durumdaydım, Captiva önerdiler, beğendim 2011 model high donanım sedefli beyaz renk, 7 koltuklu modeli satın aldım, çok çok memnunum şimdilik.Bebek arabası ve bisikleti bagaja atıp, çim-yokuş gezmenin keyfi paha biçilmez.Kar yağmasını bekliyorum :D

• X trail al le platinium olsun

• gOkO kullanıcısına yanıt
    Captiva da aklımda. Şimdiki aracım cruze, sıfır almıştım, 3 buçuk yıldır sorunsuz kullanıyorum. Chevrolet parasına göre iyi araçlar sunuyor. Tip olarak x trail biraz daha hoşuma gidiyor, önceliğim x trail ama temiz bulamazsam captiva da olur.

• falken34 kullanıcısına yanıt
    Iki x trail arasinda kaldim. Biri 2009 model 190 bin km, diğeri 2012 model ama 285 bin km. 2012 makyajlı kasa. Ikisi de boyasız. Sizce hangisi daha mantıklı? Fiyatlar da çok yakın. Az km düşük km mi, yoksa yüksek km yüksek model mi?

• quote:

Iki x trail arasinda kaldim. Biri 2009 model 190 bin km, diğeri 2012 model ama 285 bin km. 2012 makyajlı kasa. Ikisi de boyasız. Sizce hangisi daha mantıklı? Fiyatlar da çok yakın. Az km düşük km mi, yoksa yüksek km yüksek model mi?

Bence ikiside değil hocam. 3 .5 bin fazla ver makjayli düşük km al.
    Dizelde yüksek km her zaman risk.
    Yüksek km dizel alınır ama belli markalarin kriterleri var.

• falken34 kullanıcısına yanıt
    Hocam arada 3-5 bin olsa hic sorun değil ama dediklerim ile az km makyajlı kasa arasinda 20 bin tl civarı fark var. 20 bin çok para. Yeni olsun az km olsun dersem alamam.

• quote:

Hocam arada 3-5 bin olsa hic sorun değil ama dediklerim ile az km makyajlı kasa arasinda 20 bin tl civarı fark var. 20 bin çok para. Yeni olsun az km olsun dersem alamam.

O zaman 2008model olana yogunlas hocam.
    Düşük km olması her zaman artısi dir.

• Xtrail bakarken Captiva'dan başka alternatifler de bulabilirsiniz aslında. Bkz. Subaru Forester!
  • Selamlar. Konu sahibi ile benzer ihtiyaçlar geniş iç hacim, geniş bagaj hacmi ihtiyacım sebebiyle SUV arayışına girdim. CRV düşünüyordum ama bu konuyu okuyunca fikir alayım dedim. Captiva hakkındaki görüşleriniz nasıl acaba? Genel kalite ve sürüş dinamiği açısından özellikle

• Makyajsız kasa x traillerde le ve le platinium arasında ne fark var. Ilanlarda her ikisinde de aynı donanım özellikleri var. Makyajlı kasada platiniumda ısıtmalı arka koltuklar, dikiz aynasında geri görüş ekranı, xenon far ve far yıkama var ama makyajsızda fark göremedim. Biken var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: drjeykll

Selamlar. Konu sahibi ile benzer ihtiyaçlar geniş iç hacim, geniş bagaj hacmi ihtiyacım sebebiyle SUV arayışına girdim. CRV düşünüyordum ama bu konuyu okuyunca fikir alayım dedim. Captiva hakkındaki görüşleriniz nasıl acaba? Genel kalite ve sürüş dinamiği açısından özellikle

captiva yakıtı sorun etmezseniz alınabilir.4x4 olanları V6 gibi yakmakta.sebebi agırlık ve verimsiz şanzıman.donanım olarak doludur.hafif parkurlarda ilerler.pikniğe kampa gider.ihtiyaç doğrultusunda kullanilacaksa sıkıntı cıkaracagını dusunmuyorum.
  • 1 haftadır X-TRAİL kullanıyorum, diğer suvları pek kullanmadım ama X-TRAİL bana sorarsanız çok konforsuz..

Araç full, 18 lastikler,sunrooof falan dizel otomatik..

aracın her yanından ses geliyor, motordan uğultu sesi geliyor konfor koca bir sıfır..

Ancak performansı bu ağırlıga göre tatminkar,şehir içi ortalamam 8.4..Çok geniş ve ferah bir araç..Aracın her yerinde kamera var..

Ancak sürüş keyfi sıfır onu söyleyeyim bir de otobanda çok rüzgar yiyor araç 120 KM/S'den sonra...Bütün çukur sesleri içeride,takır tukur..Çukurlarda da sanki süspansiyon kırılacakmış gibi sesler..

Ben olsam tercih etmem...
  • sehir icinde kullanilacak arac degil bunlar zaten yeni kasasi daha evcil sehirli, eskisi kamyonet havasinda suruse sahip cevik degil viraj performansi kotu bayanlar seviyor sehir icinde hafif arazi kosullarinda ise gayet iyi.Yuksek km li olanlardan uzak durmak gerek cok daha dusuk km liler vardir 5-10 fazla verilip alinabilir .Illa bu tarz arac alinacaksa ayni paralara sifir kamyonet alinabilir mesela yeni navara bundan geri kalmaz suruste ve konforda hem kampanya var su ana baya cazip.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.