İmzamdaki sistemi anakartın otomatik overclock özelliği ile overclock ettim. Hersey otomatikte anakart 1.475 Voltta 3.725 Ghz olarak actı makinayı Bu işlemden sonra Heaven benchmark, 3D mark 06, 3D Mark 11 ve crysis benchmarkları defalarca calıstırarak sıcaklık kontrolu yaptım 45 dereceyi hiç gecmedi. 14-15 gündür bu şekilde kullanıyorum (hergun 2-3 saat aralıksız Gta IV, EFLC, Black ops oynayarak ve geceleri acık bırakarak)
Bugun şeytan dürttü, bugüne kadar hiç kullanmadığım Prime 95 testini denemek istedim, sonuç hüsran, testi başlatır başlatmaz mavi ekran verip reset atıyor. Biosdan kendim 1.45 voltta 3.6 GHz e cekince prime 95 sorunsuz calısıyor. İşlemciye 3.6 Ghz de 1 saat boyunca Prime 95 testi sırasında 38 dereceyi hiç geçmedi yani sıcaklıkla alakalı sorun yok. Sorularıma gelirsek;
1)Şimdi daha fazla voltaj vererek 3.7 Ghz de stabiliteyi denemelimiyim? 2)Fazla voltajın sıcaklıktan başka yan etkisi olur mu? 3)Bosver Prime 95'i 3.7 Ghz de günlük hayatında sorun cıkmadıysa aynen devam et mi dersiniz? 3)Hiç uğraşma 3.6 Ghz de kullan mı dersiniz?
Ben cpu ocden pek anlamam ama sana tavsiyem oc yaptığında herhangi bir yerde herhangi bir sorunla karşılaştığında fsbyi geri çekmendir. Belki sen fark etmesende cpuya zarar veriyor olabilir belki olmayadabilir, sıcaklık değerleri iyi duruyor. Gözle görülebilecek fark yaratmaz zaten 0,1 ghz 3.6 kullanman daha iyi olur