Şimdi Ara

x38 / p35 veya 680i arasında secim yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar forumlara yeni uye oldum ve ilk işim sizden birkaç öneri almak icin hemen bi konu acmak oldu.

2000 yılından bu yana donanımla yakından ilgilenmiş birisi olarak askerlik ve iş guç sebeplerinden dolayı son 2 senemde donanımla ugrasmaktan cok uzaklastım.Fazla kafanızı şişirmeden önerileriniz beklediğim konuyu acayım size. Nisan ortası gibi elimdeki eski sistemimi yenilemeyi düşünüyorum almayı planladığım sistemin 4 ana ögesi şunlar
    q6600 cpu
    4gb ddr2 ram 800 mhz
    8800 gts veya 9800 gtx ( tabi bunu nisan ayında piyasaya çıkacak olan 9800 serisinin test sonuclarına bakarak karar vericem)

önerinizi istedigim konu ise anakart seçimi

680i chipsetli bir anakart alıp sli veya trippl-sli a gitmek mantıklımı örnek anakart Abit IN9 32X-MAX )başka bir anakartta olabilir )
    yada x38 veya p35 chipsetli bi anakart alıp onunla single gpu kullanmakmı daha mantıklı.
    (4 parcaya verecegim para 1200$+kdv civarında)

Sormamdaki amaccım net üzerinden bir çok siteye göz attım ama karar veremedim sizlerin arasında buna benzer sistem kulanan kişilerden direk yorum almak daha mantıklı ve yapıcı geldi.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ilgar -- 20 Mart 2008; 22:59:14 >

• Arkadaşım bence p35 serisi bir anakart alabilirsin. Nasılsa almayı düşündüğün işlemci 65nmm. Eğer 45nm lik bir işlemci alacak ve mali durum el veriyor dersen x38 yonga setli bir anakart alman tabiki daha iyi olur.
  • ben olsam 680i çipsetli bir anakart ile 8800gt sli yapardım.8800gt nin hızaşırtmalı modelleri 800gts'lere çok yakın bir performans veriyor(512mb gtsi söylediğini farz ediyorum).nisanda alırsan tek 8800gt ile devam edip daha sonra bir tane daha alabilirsin yanına oyun performansının yetmediğini hissedersen.

edit:eğer bütçeyi ayarlayabilirsen 7xx serisi bir anakart da düşünebilirsin.780i vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HastaFenerl1 -- 21 Mart 2008; 22:07:20 >
  • x38
  • X38 kullanıyorum bende gayet iyi p35 e göre ama fiyat farkına değecek kadar iyi değil o yüzden tamamen cüzdanının kabarıklığına kalmış bi mevzu
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
    Bu arada netten bazı sitelerin yorumlarını okuyorum amacım agırlıklı olarak oyun oldugundan dolayı aklımda sli var büyük bir ihtimal Abit ING9 32x max alamaya gideceğim.

Cevaplarnız ve yardımlarınız için çok teşekkürler.

Saygılarımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.