Şimdi Ara

x4 965 - 970A D3 Voltaj ve Frekans Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gigabyte 970A-D3 (Rev 1.0) anakart ve P II x4 965 BE (C3) işlemciye sahibim. İşlemci üzerinde TT Contac30 var. Açıkçası çok fazla bir overclock tecrübem yok. Eski c2d e6300 işlemcim ile overclock geçmişim var sadece. 965'te daha önce gerek de olmadı ama ekran kartı değiştirince en azından bi' 4 GHz'e çekmek istedim.

Öncelikle anakartta bir voltaj sıkıntısı var. Stock voltaj 1.375 olması gerekirken Hwinfo ve Aida64 ile kontrol ettiğimde tam yükte 1.392 - 1.400 civarlarında seyrediyordu. Normal kullanımda bana bir zararı olmadığı için önemsemiyordum. Ama frekans ve voltaj artırımı yapınca sıkıntı çıkmaya başladı. 3.6'ya kadar stock voltaj ile gidebilirken daha sonrasında +0.025 ile başlıyorum voltaj artırmaya. 0.025 artış yerine 0.1 civarı bir artış oluyor ve voltaj ~1.48'e çıkıyor. İstemeden de olsa bu artışa rağmen 4 GHz'de stabilite yok. 0.05'lik bir artış yaptığımda ise 1.504 - 1.520 arası gidip geliyor. Sizce sorun nerede veya nasıl bir yol izleyebilirim ?

Teşekkürler.

Düzenleme : Load Line Control ayarı ile voltaj sorununu çözdüm sayılır. Ama 4 GHz'e çok yüksek voltajlarda bile çıkamıyorum. Denediğim voltajlarda 4.3'lerden bile yukarı çıkanlar var. Bir yerde eksik bir şey yapıyorum ya da işlemci önceki sahibi tarafından baya bir hırpalanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrecoB -- 5 Mart 2016; 23:21:03 >

• Rami bir alt carpana alip 243x16.5 1.475 v olarak denermisin ayrintilar icin bi onceki sayfa dahil inceleyebilirsinhttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=40156497&p=264#114320618

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RPDiFOR -- 6 Mart 2016; 5:29:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RPDiFOR R kullanıcısına yanıt
    Maalesef olmadı hocam. Testleri Prime95 ile yapıyorum , başlatır başlatmaz reset atıyor sistem.

Ben çarpanı artırarak gidiyordum hep. Ramlerle de ara sıra oynuyordum bakalım işe yaracak mı diye. Müsait bir zamanımda attığınız linki inceleyeceğim , teşekkürler.
  • Rica ederim occt kullanin test icin cipsetiniz gereksiz isinmasin o.c denerken nb ye voltaj vermiyorsaniz ht hiza dikkat etmiyorsaniz fsb ile stabil olmuyor cogu zaman bilginize yukardaki linki inceleyin pekcok sorunuzun cevabi orda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.