Şimdi Ara

X5450 3.25ghz ötesine geçmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle belirteyim ki OC meselesinden o kadar da anlamam, internetten gördüğümü öğrendiğimi yapmaya çalışıyorum... Gigabyte G41MT-D3 anakart ve X5450 işlemci kullanıyorum. İşlemci fanı olarak da Snowman M200 var. Bıraktığım BIOS ayarları ile 3.25'de kullanıyorum işlemciyi. 4-5 saatlik oyun sonrasında maksimum 70 dereceyi görüyorum. Şu an sadece Chrome açıkkenki sıcaklık ise 50. İnternete baktığımda bu işlemci ile çok daha yüksek frekanslara ulaşıyorlar. CPU Host Frequency 342 iken 343 iken çalışıyor ama daha yukarısına çıkamıyorum. BIOS'u kaydet diyorum, PC kapanıyor, açılıyor olması gerektiği gibi. Ama daha ekrana görüntü gelmeden bilgisayar kapanıyor ve tekrar açıldığında girdiğim frekans değeri default'a dönmüş oluyor.

İşlemcimde ısınma problemi yok anladığım kadarıyla, diğer kullanıcılar çok daha yüksek değerlere çıkabiliyorken ben niye 3.25'in ötesine geçemiyorum? Voltaj mı vermem gerekir? Yardımcı olur musunuz? (Güç kaynağım Corsair CX850M, ekran kartım GTX 560 Ti 448 C.)

X5450 3.25ghz ötesine geçmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2ceyrekkokorec -- 5 Aralık 2020; 5:59:26 >

• Cpu voltajını 20 mV artır.
    Ram frekansını düşür.
    Intel speed spectrum vs kapat

Çok kolay 4 göz gören bir işlemci o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • design.code kullanıcısına yanıt
    hocam şimdi bilmişlik taslıyormuş gibi gözükmek de istemem ama sırf öğrenmek için soruyorum. ram frekansını düşürmek performansı düşürme mi? sonuçta 1066 MHz zaten. bir de nasıl yaparım dediğiniz şeyleri tam olarak?
  • Anakartın izin vermiyor olabilir.Benim 2. sistemimde aynı işlemci,1066 MHz 4x4 GB bellek, P45 anakart 4.0GHz rahat çalışıyor

• G41 anakartlar overclock desteklemiyor boşuna denemeyin
  • Ahmetsad A kullanıcısına yanıt
    hangi anakartı almalıyım en sağlam oc deneyimi için?
  • Yukarıda arkadaşın dediği gibi p45 serisi bulması baya zordur gerektiğinden çok daha fazla ücret ödersiniz bide...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oc içinde anakart değiştirmeye değmez
  • 2ceyrekkokorec kullanıcısına yanıt

düşürür ama işlemci hızını artırınca fsb ratiodan hesaplanan ram frekansı da fsb frekansı artınca ramin ulaşamayacağı değerlere çıkıyor, boot olmuyor.

Bazı bioslarda ram hızı 1:1 gibi oranlarla ayarlanır. Bazı bioslarda direk 800 mhz diye ayarlanır. Oran değil sabit frekans veriliyorsa düşürmeye gerek yok. Ama 1:5 oranda iken ddr2 ram 2400 mhzye çıkmaya çalışıyor, makine boot olmuyor tabi ki.

• design.code kullanıcısına yanıt
    hocam o şekil denedim yine olmadı
  • önce sistem kabiliyetini test edelim

işlemciye hiç overclock yapmadan işlemci ve anakart voltajlarını yavaş yavaş yükseltin

sistem boot olmazsa anakart veya psu zayıf demektir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.