Arkadaslar, yeni kuracagim sistem icin x570 anakart ariyorum. Islemcim Ryzen 9 5900X olacak. B550 lerin uste seviyelerine bakabilirim. Ama almisken kendini kanitlamis iyi seviyede x570 almak istiyorum. Asagida ki kartlardan hangisi ve neden? Eger baska bir kart oneriniz varsa sebebiyle yazar misiniz? MSI MAG X570 Tomahawk MSI MEG X570 UNIFY Gigabyte X570 AORUS ELITE ASUS ROG Strix X570-E Gaming ASUS Prime X570-PRO |
X570 cipli anakart
-
-
Arkadaslar bir yorum yapacak kimse yok mu?
Su an elimde iki bilesen var, Bunlarin yanina kart ariyorum.
AMD Ryzen 9 5900X processor + EVGA GeForce RTX 3090 XC3 ULTRA GAMING
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gandalf_3466 -- 18 Aralık 2021; 2:56:56 > -
"Hangisi ve neden" dedigin icin gelmemistir cevap, herkese tek tek aciklama dönemi bitti, neden? Cünkü artik yeni anakartlar gelecek, intel ddr5 e gecti, amd nin de eli kulaginda. Hangi anakart ve neden 2 yila yakin burda tartisildi anlatildi ve herkesin bulabilecegi sekilde bircok konularda yaziyor. Forumda anakart bölümüne bakarsan, neler yazmislar neler... Bende bu kadar yazdiktan sonra konuya döneyim, hangisini alirsan al, isini fazlasi ile görür ama yerinde olsam msi x570 tomahawk wifi yada msi b550 gaming edge wifi alirdim. 5900x islemcisi icin iki anakartta rahatlikla yeter(, yeter mi? Fazla bile... ) Ben b550 gaming edge wifi kullaniyorum, 1 yil 4 ay falan olmustur. B550 vs x570? Iki tane m.2 ssd baglayip, 6 tane sata harddisk takarsan, sata portlarindan 5.ve6. ikinci m.2 slotu ile bant genisligini paylastigindan, m.2 nin hiz yariya düser ve ikinci pcie ekrankarti slotu devre disi kalir. Bu benim icin sorun degil dersen b550 rahatlikla yeter, yok ben tika basa doldurucam dersen x570 al.
Edit: msi S MAX yeni modelleri galiba, yeni modelden de alabilirsin. Birde yukardaki diger anakartlar ile bios update yapman gerekecek, islemci ilk acilista calismazsa anlaki bios tanimadi. Usb ye yeni biosu atip I\O nun orda bios portuna usb yi takip, bios flash dügmesine basiyorsun, o kadar. Hepsinde olmasi lazim, anakartlarin destek sayfasindan kontrol edersin yine.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 18 Aralık 2021; 4:54:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Google DocsAM4 Vcore VRM Ratings v1.4 (2019-11-07)https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d9_E3h8bLp-TXr-0zTJFqqVxdCR9daIVNyMatydkpFA/edit#gid=611478281
-
Yanitladiginiz icin tesekkur ederim. Soylediginiz gibi forumda bu konular islendi. Fakat hep B550 icin tavsiyelerde bulunulmus. X570 ler icin cok az sayida tecrubeler paylasilmis. Yabanci sitelerde bakip bencmarklari karsilatiriyorum fakat hicbirisi kullanici tecrubesinden daha fazla somut aciklayici olmuyor. m.2 SSDler alacagim icin ve ileride ikinci PCI e slotunu kullanma niyetinde oldugumdan x570 de karar kilmistim.
Soylediginiz gibi DDR5 niyetim vardi fakat AMD bu isi biraz alttan aliyor cunku intelin kartlari piyasada satiilmasina ragmen AMD nin henuz DDR5 kartlari cikmadi. Uzun bekleme surelerini tamamladim malesef.
X570S modelleri arastirayim. Anladigim kadariyla bu segmentte MSI dan vazgecmeyin demek istiyorsunuz?
-
Tesekkurler. Sicaklik icin airflow ozelligi olan kasa ariyorum. Islemci icin water cooling olacak buyuk ihtimalle.
-
Kesinlikle öyle en iyilerden biridir msi tomahawk x570 wifi, tartismasiz. Bunun upgrade edilmis modeli ile arada pek "fiyat farki" yoksa yenisinide alabilirsin tabi. Iste bu yeni cikacak islemci ve (ddr5) anakartlardan mütevellit cok parada baglamamak lazim sanki. Unify falan bana bu noktada pek mantikli gelmiyor. Saydigim modeller zaten cok cok yeterli. Amd yeni seri ile performans farki yapmak zorunda suan, inteli gecmek isteyecektir. Ama bu baska konu.... Hayirli ugurlu olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Listedeki anakartlar arasında fiyat/performans olarak Tomahawk Wifi alınabilir.
https://www.hepsiburada.com/msi-mag-x570-tomahawk-wifi-am4-ddr4-4600-mhz-oc-2x-m-2-usb-3-2-hdmi-rgb-atx-anakart-p-HBV00000VSDUP
-
Merhaba,
MSI MAG X570s siparisi vermek uzereyim, fakat, bu kartta VRM desteginin olmadigini gordum. Datasheet te bulamadim. Sizin bilginiz var mi bu konuda?
www.msi.comMAG X570S TOMAHAWK WIFIhttps://www.msi.com/Motherboard/MAG-X570S-TOMAHAWK-MAX-WIFI/SpecificationFakat yukarida bir arkadasin attigi linkte VRM ratings belirtilmis
Biraz kafa karistirici. Yabanci forumlarda bios acisinda alt segment X570 MSI onermiyorlar. Asus daha onerilen kart su aralar. Ozellikle X570-E gaming. Sizce?
-
Yukarsa yarim saat acikladim yorumum görünmüyor, sizin yazdiginiz forumun Script ine... Yarina kadar bekleyelim verdigim cevap cikmaz ise tekrar yazarim.
Cevabiniz halen gorunmuyor. Bir kez daha ekleyebilir misiniz?
-
Forumda ne yönetici var ne de hataya bakan soran eden ilgilenen...DH suan kendi kendine sürükleniyor.
Eyvallah, direk konuya girecegim, msi x570s tomahawk max wifi, vrm (voltaj regülatör modülü) bakimdan bir degisiklik yapmamis, hala 12x60A lik kaliteli DrMos mosfetlere sahip. Bunun yaninda SoC icin 2 adet yine 60A lik ayrilmis lakin bu simdi lazim degil. Yapilan degisiklikler büyük ihtimal bazi hatalarin düzeltilmesi, yeni bios, wifi ve bluetooth un yeni modelleri gibi yükseltmelerdir.
Msi in ilk cikardigi x570 gaming edge wifi modeli ve x570 gaming / plus modeli ile bu suan ki "return to honor" modelleri kesinlikle karsilastirilamaz. Bu gaflete düsenin yanindan uzaklasin. Hatta ve hatta x570s gaming edge max wifi modeli baya baya iyi bir model olmus 12x 75A lik mosfet kullanmislar ve bende ki heatsinklerin (b550 gaming edge wifi) aynisi ki bu heatsinkler, en basarililardan biri, hava ile temas eden yüzey alani olarak önlerde yer aliyor. Hangi mosfetleri koymuslar bakmadim ama Dr.Mos tipli oldugu asikar. Max olmayanda b450 lerde kullanilan 46A lik ucuz mosfetler vardi ve heatsink in üzerine plastik i/o shield koymuslardi. Rezil olduktan sonra hatalarindan ders alarak msi ilerledi, devam etti. Intel icin durum nedir pek bilmiyorum. Ama z690 da asus lar rakiplerinden biraz daha öne gecmis gibiydi, merak edersen arastiririm lakin z690 anakart fiyatlarini görünce istahim kaciyor.
Asus x570-E de iyi bir modeldir, tabi ki alinabilir, lakin tomahawk in termal performans olarak rakibi x570 crosshair modelidir. Zaten aradaki farklari anlaman imkansiz, bir kac derecelik mosfet sicakligi farki olacak, bu sebeple ucuzunu al gec diyorum. Mevzu sudur, 2 derece daha serin calisacak diye 2 kati para verme. Yeni platform geliyor, ddr5 li pcie5 li...
-
Unify ve Tomahawk arasından seçim yapmanızı öneririm. Unify x570 Msi'ın önceki anakartlardan ders çıkarıp ısınma sorununu çözdüğü seri. İncelemelerde çok beğenilmişti.
-
Verdiginiz bilgiler icin tekrar tesekkur ediyorum.
Yanliz kafami karistiran, Tomahakwk in X570S lisinin VRM destegini nette bulamadim, siz bu bilgiye nasil ulastiniz?
MAG X570 TomaHawk'in yani S olmayan (sanirim eski modeli) bilgileri yukaridaki linkte mevcut.
Eger sadece termal degilde genel acidan, Tomahawk in rakibi Crosshair ise, saglam kart gibi duruyor?
Kuracagim sistem iki secenek haline dondu. Fiyat olarak hemen hemen ayni. Tercihimi belirleyip siparis fazina gececegim.
1.
2.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gandalf_3466 -- 23 Aralık 2021; 0:35:40 >
-
https://www.msi.com/Motherboard/MAG-X570S-TOMAHAWK-MAX-WIFI
https://www.tomshardware.com/reviews/msi-x570s-tomahawk-review
"Investigating the VRM layout, MSI uses a 14-phase configuration, with 12 phases dedicated to Vcore (two for SOC). Power comes from the EPS connectors and feeds the Intersil ISL69247 8-channel controller. Power then moves on to the 12 60A Intersil ISL99360 SPS MOSFETs in a mirrored configuration (no phase doublers, but two MOSFETs get one signal from the controller). In total, there’s 720A available for the CPU, which is plenty to support even our Ryzen 9 5950X while overclocked."
Vrm destegi demeyelim de biz ona, vrm yapisi diyebiliriz ve vrm yapisinin destekledigi islemci listesini ariyorsunuz galiba, yeni oldugu icin nette yoktur. Eski tomahawk ne ise, bu onun üzerine konmus halidir.
Ramleri anakartin destek listesine bakarak secin, xmp yi acip kullanirsiniz, destek listesinden secmezseniz ve ön tanimli degilse hizlari manuel ayarlamak zorunda kalirsiniz.
-
Her hava şartında Unify daha üstün bir anakarttır.
akakce.comMSI MEG X570 UNIFY AM4 DDR4 Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-meg-x570-unify-am4-ddr4-fiyati,579163706.html -
X570 unify kullanıyorum, 3 gen4 m2 var, 2si raidli.
4.3ocli 5950x ile kullanıyorum. Vrm soğutması bence güzel.
Sorulan ve önerilen anakartlar arasında unify, tomahawk ve torpedo modelleri güzeldir. Vrm olarak soğutma performansı olarak gayet kaliteli msi modelleridir. Asus a gelecek olursak prime modelleri aslında asusun alt sınıf kartlarıdır. Fakat sorulan prime pro modeli yapılan yabancı sitelerin testlerinde hep orta sıralardadır , yani kötü değildir. Ben yine de msi ın 3 modelinden birini tavsiye ederim. Msi ın ilk çıkardığı x 570 modellerinden gaming edge ve carbon modelinden uzak durmakta fayda var onların soğutma konusunda sıkıntıları var, güzel dolu bir kart olarak gözükmelerine karşı testlerde ısı konusunda son sıralardalar. Sonradan çıkan gaming wifi max hariç onun için iyi deniyor. İlk saydığımız msi modelleri tomahawk , unıfy ve torpedo bu konuda başarılar. Asus ta rog strix olan model e gaming olan modeli iyidir. Gigabytta ise sorulanlar arasında aorus master kaliteli bir modeldir vrm dizaynı baya kalitelidir, ama pahalıdır. Ben yine de fiyat olarak msi daki 3 modelden birini tavsiye ederim. Tabi 5900 x işlemci ve evga 3090lı sistem kuran birisi sakın yanlış anlamayın bütçede sıkıntı yok diye diyorum, aorus master veya asus rog strix i de alabilir. Onlarda kaliteli çünkü. İyi günler.
-
Kuru buzla overclock denemeleri yapmayı düşünmüyorsan X570 Tomahawk en doğru ve makul anakart seçimi olur.
Benzer içerikler
- 3 uzun bip sesi
- launch csm nedir
- ez debug led
- anakart cpu ışığı yanıyor
- am5 anakart önerisi
- ddr5 anakart önerisi
- anakart özellikleri
- b850 anakart
- lga 1851
- anakart modeli öğrenme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X