Şimdi Ara

x64 Sisteme x128 Ekran Kartı Takılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar soru basit aslında sistemim bu;

ASUS M4A756TD- Evo
    AMD Athlom(tm) II X3 425 Processor 2.70GHz işlemci
    6 GB RAM
    64 Bit işlemci sistemi X64
    TR2 S 600W güç sistemi

Bu ekran kartını alsam sistemime uyar mı?

Uymazsa bu ikisi açısından hangisi?

www.hepsiburada.com
    Asus 710-2-SL Nvidia Geforce GT710 2GB 64Bit PCI-E 2.0 Ekran Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/asus-710-2-sl-nvidia-geforce-gt710-2gb-64bit-pci-e-2-0-ekran-karti-p-HBV000003WAH4?magaza=Hepsiburada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProxsimaCentauri -- 1 Eylül 2019; 20:52:47 >

• Uyar tabi, tüm sistemler 64 bit zaten.
    Eski sistemler 32 bitti.
    İstersen 128-256-512 bit ne istersen tak çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Uyar tabi, tüm sistemler 64 bit zaten.
    Eski sistemler 32 bitti.
    İstersen 128-256-512 bit ne istersen tak çalışır.
    Anakatımın sağladığı maxsimum verimi alırım sanırım

Darboğaz olur mu?

Peki hangisini önerirsin?

www.hepsiburada.com
    Asus 710-2-SL Nvidia Geforce GT710 2GB 64Bit PCI-E 2.0 Ekran Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/asus-710-2-sl-nvidia-geforce-gt710-2gb-64bit-pci-e-2-0-ekran-karti-p-HBV000003WAH4?magaza=Hepsiburada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProxsimaCentauri -- 1 Eylül 2019; 21:5:28 >

• O bitle o bit farklı şeyler hocam, hb vs sitelerden değil de forum üzerinden güvenilir bir üyeden ikinci el alırsanız daha yüksek performansa sahip ürünler elde edebilirsiniz aynı fiyatlara. Örneğin;
    https://forum.donanimhaber.com/satilik-sapphire-2gb-hd7870-oc-ekran-karti--139181637

GT730'dan oyun testlerinde 2 kata yakın fazla performans veriyor. İşlemciniz burada darboğaz yapıp yapmaması konusunda net bir şey söyleyemeyeceğim, ama yaparsa dahi o işlemcilerin dördüncü çekirdeği açılabiliyordu diye hatırlıyorum. Dördüncü çekirdeği açıp hafiften bir hız aşırtmayla sorunsuz kullanılacağını düşünmekteyim.

• Yok crysislık konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: general4242

Yok crysislık konu.
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    İşlemciye çekirdek açılmak mı? İlk defa duydum bunu nasıl yapabilirim?
    Nereden bilgi alabilirim?
  • Hocam google x3 425 cekirdek acma yazin onlarca baslik görürsünüz. Simdi burda anlatsam uzun surer. Muhtemelen anakartiniz buna izin verecektir. Ama cekirdek qcilsa bile stabil calisiyor mu mutlaka denemelisiniz.

Ama 4 cekirdek acilinca cok buyuk fark yazacagini falan dusunmeyin. Benchmark testlerinde daha iyi skor yapiyor ama uygulamalara cok büyük fark yaratmaz. Ben de x2 545 phenom vardi. 2 cekirdekliydi ama doger iki cekirdekte acildi ve o sekilde uzun zaman kullandim.

O ekrankartlarina sakin o paralari vermeyin. Buyuk hata yaparsiniz, o sisteme sifir ekran karti takmazini tavsiye etmem. 450 500 tl butceniz varsa size onlardan cok daha iyi kartlar onerebiiriz.
  • Masaüstünü biraktigim icin bir suredir ekran kartlarini pek takip etmedim o nedenle piyasayi cok bilmiyorum. Ama o fiyatlara gtx 750, 750ti. Hatta Gtx 1050 rx 460 falan bulunabilir diye dusunyorum. Ve almak istediğiniz kartlara fsrk atar bu yazdıklarım. Forumdaki ikinci ele bakindim biraz, uygun bisi goremedim. Gtx 760 falan var ama psu nuzun cok güçlü olmadigini varsayarak az guc ceken kartlara yonelmenizi uygun olur diye düşünüyorum
  • musta35 kullanıcısına yanıt
    Hocam ekrankartı yerine şöyle bir şey yapmaya karar verdim.

600-700tl civarında AMD bir anakart alıp 1000-1100 civarında da bir AMD işlemci almayı düşünüyorum.

Tr2 S600W güç sistemim ve 1tb harddiskim var. Bana Anakart ve işlemci önerisi yapar mısınız?

Yeni konu açtım uzantısı bırakıyorum oradan yazar mısınız?
    https://forum.donanimhaber.com/anakart-ve-islemci-secimi--139836060
  • Merhaba,

HP Compaq 8200 model
    İntel Core i3-2100 3.1 GHz
    8 GB Rem
    64 Bit İşletim sistemi
    Mevcutta NVIDIA GeForce 210 model (1Gb) ekran kartı var. Bunun yerine 2 yada 4 Gb lık ekran kartı almak istiyorum. Bu model Pc ye uyacak ekran kartı hangisi olabilir bilgi verebilirmisiniz. Birde illa 64 bit olmasımı gerekiyor 128 olsa uyarmı.
    Şimdiden teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.