Şimdi Ara

Xbox Game Pass Bilgisayar Sorunları ve Çözümleri [Rehber]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
3
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Game Pass ana konusuna eklemiştim, lakin çok geri planda kaldığından dolayı dikkat edilmiyor. Ayrı başlık olmadığı için (toplu anlatım başlığı) dağınık bir yapıda bulunuyor. Ergonomi açısından ayrı başlığı olması gerekiyor diye düşündüm. Verilen yanıtlardan bir veya bir kaçı sorunu çözüyor ve uygulamayı rahat bir şekilde kullanmamıza olanak tanıyor.

Şunu kesin bir şekilde söylemeliyim ki, Xbox'ın uygulaması çıktığından beridir sorunlu. Hiç umulmadık, random sebeblerle hata çıkarıyor.

Game Pass Ana Konusu
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/136257743

Xbox Game Pass Bilgisayar Sorunları ve Çözümleri

Oyun yüklenmiyor, donup kalıyor. İndirme devam etmiyor.

Bu sorunun çözümünü net olarak sisteme format atmak lakin bu bir çözüm önerisi olarak kabul edemiyorum. Sorunun ne olduğunu anlamadan halının altına atmak oluyor. Her tekrar edilir sorunda sisteme UEFI format atacaksak işimiz var. Araştırmalarim kadarıyla sorunun kesin çözümünü kendim bulamadım lakin sorunu farklı şekiller de çözebilir duruma geldim. Bu yüzden bu konuda bahsetmeye değer bilgi edindim.

Çözüm:

Öncelikle powershell terminal koduyla deneme yapalım.
    Arama bölümüne Powershell yazın, ardından Windows PowerShell (Yönetici)'yi açın.
    Yönetici: Windows PowerShell ekranında aşağıdaki komutu yazın ve Enter’a basın:
    Get-AppxPackage *gamingservices* -allusers | remove-appxpackage -allusers

Xbox uygulaması: Uygulama ayarlarından Xbox uygulaması ayarlarından - Sıfırlama - onar - Kaldır. Bu alternatif olarak deneyelim.

Buraya kadar olan kısım bilinen çözüm önerileri ve önerilen kısım. Bundan sonrası kendi araştırma ve test yaparak edindiğim çözümler. Yukarıda ki çözüm senaryosu bende işe yaramadı.

Windows insider'a katılma:

Burada ki amaç güncellemelerden doğan sorunları bertaraf etmek. Hali hazırda güncel sistem kullanıldığını varsayarsak sorunu çözmek için bir sonraki güncellemeye geçmemiz gerekiyor. Windows güncelleme ayarlarından insider'a katılıyoruz. Varsayilan olarak beta kararlı sürüme alıyor bizi daha sonra istersek ayrılabiliriz. Yine çözüm üretmemesi halinde canary sürüme de geçebiliriz. İnsider katılım sonrası yeniden başlatma, güncellemeleri kontrol edip ön izleme sürümünü yüklediğinizden emin olun.

Güvenlik Windows defender:

Güvenlik yazılımı indirmeye engel koyabilir. Bunun önüne geçmek için def. arayüzü üzerinden, uygulama ve tarayıcı seçin. Geçmiş temelli koruma'dan Store uygulaması için smartscreen ayarını kapatın. İstenmeyen uygulama engelleme'yi kapatın. Uygulama ve indirme de kapalı durumda olsun.
    Daha sonra bu ayarları açabilirsiniz.

Teslim iyileştirme:

Xbox ve Windows uygulamalari birbirleriyle bağlantılı. Güncelleme üzerinde yapılabilecek farklı dokunuşlar sorunu çözebilir. Bu da onlardan birisi. Update ayarlarından, gelişmiş akabinde teslim iyileştirme ayarlarını açın/kapatın. Xbox uygulamasını sıfırlayın. Sistemi yeniden başlatın.

Hizmetler:

Uygulama bazında kararlılık sorunları olabilir. Arama yerine hizmetler yazın. Harfe göre sıralanmış bir çok hizmet burada. Başında xbox ismi geçen tüm hizmetleri durdurun ve yeniden başlatın. Akabinde xbox uygulama kaldırma ve sistemi yeniden başlatın.

DNS Değiştirmek.

Mevcut kullandığınız DNS adresini başka bir sağlayıcıyla değiştirmek sorunu çözebilir.

Sonuç

Bunlardan biririsi sorunu çözmesi gerekiyor. Yine de spesifik bir sorunla karşı karşıya kalmış olabilirsiniz. Böylesi bir durumda konu içerisinde sorabilirsiniz. Not olarak sisteme UEFİ format yerine temiz kurulum yaparak sadece Windows üzerine format atabilirsiniz. Bu şekilde verilerinizi korumuş olursunuz. Bu senaryo da yedekleme almayı ihmal etmeyin, yedek almak önemli. Ayrıca sisteme format atılan çözümü kabul edilemez buluyorum. Farklı sorun veya çözüm tespit edilirse ana mesaja alınacak.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba arkadaşlar Xbox PC uygulaması üzerinden oyunları (tıpkı steam yada epic'de olduğu gibi) kategorize edemiyor muyuz ?

Steam yada Epic uygulamasında bitirdiğim oyunları tek bir klasörde gruplandırabiliyordum, Xbox Pc uygulamasında göremedim böyle bir şey.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.