Şimdi Ara

XBOX KARDEŞLİK Mevzusunu ANLAMAK (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
908
Cevap
99
Favori
95.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eğer senin hesabı kendi makinesinde “giriş xbox’ım” olarak kaydettiyse, senin hesabını sürekli açık tutmasına gerek yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar ilk mesajı okudum ancak bir sorum var.

Oğlumla Split Screen oyun oynayabilmek için oğlumada xbox’umda 2. bir profil oluşturdum. Bu profil p2 olmuyordur umarım.

Çünkü kardeşimde xbox almak istiyor. Xbox için kendi mailini nasıl kullanacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 31 Aralık 2019; 13:42:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biuu kullanıcısına yanıt
    “Giriş xbox’ım” olarak kaydedilmeyen her hesap p2 statüsünde oluyor bildiğim kadarıyla.

Ama kardeşinizin hesabıyla arasındaki ilişkiyi anlayamadım. Kardeşinizin mail adresi ile mi oğlunuza profil oluşturdunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: JediFsk

“Giriş xbox’ım” olarak kaydedilmeyen her hesap p2 statüsünde oluyor bildiğim kadarıyla.

Ama kardeşinizin hesabıyla arasındaki ilişkiyi anlayamadım. Kardeşinizin mail adresi ile mi oğlunuza profil oluşturdunuz?
    Şöyle açıklayım.

Şimdilik kardeşimin xbox u yok. P2 olayı olduğunu öğrendiği için Ps4 pro oyunu almak yerine 2. El xbox one s kovalıyor.

Ben kendi mailim giriş hesap yaptım. Oğlumla split Screen oyunlar oynayabilmek için oğluma da xbox hesabı aldım ve yeni hesap ekle diyerek xbox one a tanımladım. Oğlumun maili olan bu hesabın p2 olmasını istemiyorum.

Niyetim kardeşim xbox one aldığında kendi maili ile p2yi ona vermek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Şöyle açıklayım.

Şimdilik kardeşimin xbox u yok. P2 olayı olduğunu öğrendiği için Ps4 pro oyunu almak yerine 2. El xbox one s kovalıyor.

Ben kendi mailim giriş hesap yaptım. Oğlumla split Screen oyunlar oynayabilmek için oğluma da xbox hesabı aldım ve yeni hesap ekle diyerek xbox one a tanımladım. Oğlumun maili olan bu hesabın p2 olmasını istemiyorum.

Niyetim kardeşim xbox one aldığında kendi maili ile p2yi ona vermek istiyorum.

Alıntıları Göster
    Her yeni açtığınız hesapta P1/P2 hakkı tanıyor. Oğlunuz için sıfırdan mail alıp Xbox a eklediğiniz hesapta P1 hesap oluyor. (ayrı bi P1 hesabı)
    Yani şuan ana hesabınızda P1 sizsiniz P2 yi kardeşinize verebilirsiniz ayrıca oğlunuz için açtığınız hesapta P1 hesap olarak kalacak.

Ayrıca P1/P2 hesaplar tek alışverişe dayalı genelde. Siz kardeşlik olarak yapacaksınız aslında.

Yani;

İlk önce ana hesabınızı "Bu benim giriş xbox ım değil" seçeceksiniz. Kardeşinizde Xbox alıp hesap açtıktan sonra
    oda kendi hesabı için aynısı yapacak. Ardından hesabınızın şifrelerini kardeşinize vereceksiniz Giriş Xbox'ı olarak onu seçecek.
    Aynı şekilde sizde kardeşinizin hesabının şifreleriyle Giriş Xbox'ım yapacaksınız.

Ana hesaplarınıza hep oturum açtığınızdan 2. hesabı açıp ana hesaba geçmeye gerek kalmayacak bu şekilde yapılınca.

Konuyu bi hayli okudum arada kafamda karıştı ama umarım doğru anlamışımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Oze -- 7 Ocak 2020; 23:50:28 >

• biuu kullanıcısına yanıt
    Tamamdır.

Öncelikle, bir xbox’ta birden fazla hesap “giriş xbox’ım” olarak kaydedilip, p1 statüsü kazandırılabilir. Dolayısıyla oğlunuzun hesabı p1 yapmanızda bir engel yok.

Kardeşiniz ile olan ilişkiye gelince, ortak oyun alıp, Xbox game Pass veya Xbox gold gibi üyelikleri paylaşmak istediğinizde, bir kaç temel kurala dikkat etmek gerekiyor.

1) Bir xbox’ta birden fazla hesap p1 olabilir (yukarıda yazdığım gibi) ama bir hesap sadece bir xbox’ta p1 olabilir. (Bu senede en fazla 5 kere değiştirilebilir. Kalan hak adedini Xbox kendisi söylüyor zaten)

2) Bir hesap sadece bir xbox’ta çevrimiçi olabilir. İkinci bir xbox’ta oturum açılırsa, ilkini otomatik olarak atar sistem.

3) P1 olan bir hesaptaki oyunları, xbox’a kayıtlı diğer hesaplardan oynamak için, o hesabın çevrim içi olması gerekmez. Rahatça oynanabilir.

4) P2 olan bir hesaptaki oyunları, xbox’a kayıtlı diğer hesaplardan oynamak için, o hesabın açık/çevrimiçi olması ve internet bağlantısının olması gerekir.

Siz kendi hesabınızı, kardeşinize p2 olarak verirseniz, 2 ve 4 numaralı kurallardan dolayı, aynı anda oyun oynayamazsınız. 3 numaralı kural sayesinde, Siz ancak oğlunuzun hesabını açıp o hesaptan oynarsanız, beraber oynayabilirsiniz. Bu durumda ilerlemeler oğlunuzun hesabına yazılır doğal olarak.

Aşağıdaki videoda konuyu güzel açıklamışlar. Biraz uzun ama yararlı. (Yapanların ellerine, emeklerine sağlık)

Obsesif Porsukyoutube
    Oyunları nasıl daha ucuza alabiliriz? Xbox Kardeşlik ve P1 / P2 sistemleri nedir?
    https://www.youtube.com/watch?v=astJlqCn1jw&feature=youtu.be

kardeşlik nasıl yapılır.

Yardımcı olabilmişimdir umarım. Eğer ihtiyaç olursa, elimden geldiğince destek olmaya çalışırım.

• Harikasınız arkadaşlar. Çok teşekkür ederim.

• Biz de şöyle bir sorun var. P1 Giriş hesabı abimin, ben P2 yim. Aynı Konsolu kullanıyoruz. Abim kendi hesabından Ea Access aldı ve Bf5 oynuyor. Ben kendi hesabımdan oynamaya kalktığımda deneme sürümü diyor. P1 de olam Ea Access den otomatik P2 faydalanması gerekmiyor mu? Ea Access kardeşlik olmuyor mu?

• Arkın. kullanıcısına yanıt
    Ea access oluyor denemeler sadece p1 faydalanabiliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de olmadı acaba neyi eksik yaptık? Bf V de görmedi. Bir bilginiz var mı?

• Arkadaşlar biz kardeşimle ortak gamepass ve ea games almayı düşünüyoruz. Merak ettiğim biz nasıl aynı anda aynı oyuna farklı cihazlarda girip beraber online oyun oynayacağız. Çünkü ea games üye liği alan kişinin hesabı bir yerde açılabiliyor aynı anda. Diğer konsolda sadece oyunu indirmek için mi o hesabı açacağız sonra kapatacakmıyız.

• coturhoca C kullanıcısına yanıt
    Eğer kendi hesaplarınızdan birine Gamepass ve Ea alacaksanız; kardeşinize kendi hesabınızın şifrelerini verip kardeşiniz sizin hesabı "Xbox giriş hesabım" yapacak. Aynı şekilde sizde kardeşinizin hesabını "Xbox giriş hesabım" yapacaksınız. Bundan sonra kendi hesaplarınıza oturum açıp oynayabilirsiniz çakışma olmaz.
  • K.Oze K kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi yaptım Oyun yükleyip deneyeceğim biraz yavaş iniyor.

• Ben yeni xbox alıyorum şimdi yeni hesap açtım diyelim o benim p1 hesabım oluyor dimi bide başkasından p1 hesabı aldım diyelim o nasıl olucak

• Beraat5501 B kullanıcısına yanıt
    Farklı farklı bir sürü hesap P1 hesabınız olabilir sıkıntı yok.
  • herkese selamlar, Xbox Game Pass Ultimate alsam, ben xbox tarafında arkadaşımda PC'de kullanabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desdinova -- 27 Ocak 2020; 11:10:43 >
  • arkadaşımla kendi hesabı üzerinden ea access aldık. O hesabını giriş xbox olarak ayarladı banada hesap bilgilerini ve şifresini verdi bu şekilde kullanıyorum fakat o her defa hesabını açtığında beni atıyor.
    Bunun çözümü nedir ?
  • constantine1982 C kullanıcısına yanıt
    Arkadaşınız kendi hesabını giriş xbox'ı yapıp ardından o hesaba oturum açınca sizi atıyor doğal olarak. Aynı hesapta 2 tane oturum açamıyorsunuz.

Çözümü;
    Arkadaşınız Giriş Xbox'ı kaldıracak onun hesabını siz Giriş Xbox'ı yapacaksınız, oturum açmayacaksınız ama. Arkadaşınız her girişinde oturum açacak yani P2 olacak.
  • desdinova kullanıcısına yanıt
    Selam, yeni bir mail hesabına satın alırsanız ve yeni aldığınız mail hesabını konsolunuzda giriş xbox'ım olarak ayarlarsanız bu hesapta oturum açmanıza gerek kalmadan kendi ana hesabınızda gamepass ultimate üyeliğinin tüm özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Arkadaşınız da bu yeni mail hesabıyla bilgisayarında oturum açarak gamepass pc içerisindeki istediği oyunu indirip oynayabilir, aradaki fark arkadaşınız P2 olarak kullanacağı için bu hesapta oturum açarak tüm oyunları bu yeni hesap üzerinden oynamak zorunda olmasıdır. Ayrıca isterse P2 hesabını aynı anda oturum açmamak üzere ister pc ister konsol üzerinde kullanabilir.

• K.Oze K kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.