Şimdi Ara

Xbox Live US - UK hakkında..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

XBOX Live account' ım hakkında öğrenmek istedğim birkaç konu var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Yaklaşık 1.5 yıl önce kullandığım live account 'ımı yeni konsol aldıgım için recover ettim. Region 'ını hatırlamıyordum. Recover ettikten sonra 3 aylık gold üyelik satın aldım. Redeem Codu girdikten sonra Windows Live ID kullanıcı ve şifremi girdikten sonra. Billing Address ekranı cıktı. Konsolu kurarken Location' ı United Kingdom seçmiştim...Farkettimki State seçeneklerinde US eyaletleri çıkıyor. (Forumdan buldugum bir US adresini girdim ve aktivasyon tamamlandı.(şuanda billing address te US adresi fakat Location' da United Kingdom var. Sıkıntı yaratırmı bilmiyorum)

Buna bağlı olarak;

1- US account ile UK account ı kullanıcılarını flisteme ekleyebilirmiyim?
    2- US account ile UK serverlarında oynama imkanım varmı?(UK hesabı olan arkadaşlarımla)
    3- US account' u UK ye çevirme şansım varmı?
    4- Sıfırdan bir UK hesabı açsam, US hesabımda aktive ettiğim Gold üyeliği kaybedermiyim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    Herkese iyi çalışmalar..

• 1)evet
    2)uk hesaplı arkadaşlarınla oynamama diye birşey yok. kimin server ı olur bilemem.
    3)yok
    4)evet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buyukbaba -- 30 Kasım 2011; 13:08:49 >
  • Bu durumda hesabı US hesabımın oldugu için herhangi bir ping problemi olması kesin değil öylemi?. demek istediğim US hesabım var, US serverlarında oynamak la UK serverlarında oynamak arasında fark olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bullshade

Bu durumda hesabı US hesabımın oldugu için herhangi bir ping problemi olması kesin değil öylemi?. demek istediğim US hesabım var, US serverlarında oynamak la UK serverlarında oynamak arasında fark olurmu?

Server farkı yok,istediğin herkesle oynarsin.
    Mw3 gibi bölgeye göre oynanan oyunlarda bile Live bölgesinin değil bağlandığın ip'ye göre oda bulursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorum zaten özellikle MW3 içindi. Keyifli olucak ozaman :)

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayerX

quote:

Bu durumda hesabı US hesabımın oldugu için herhangi bir ping problemi olması kesin değil öylemi?. demek istediğim US hesabım var, US serverlarında oynamak la UK serverlarında oynamak arasında fark olurmu?

Mw3 gibi bölgeye göre oynanan oyunlarda bile Live bölgesinin değil bağlandığın ip'ye göre oda bulursun

tam olarak doğru değil bu. yani en azından şimdilik doğru. mw3 te dedicated server lar yok, oyunu oynayan biri host olarak seçiliyor. Daha düne kadar mw3 hostu seçtikten sonra ona 50 ping ve altında pinge sahip olanları bağlıyordu. Bu sayede bir nevi playerx in söylediği ip ne göre bağlanmış oluyorsun çünkü bu seviyede ping anca kendi ülkenden oluyor.

Sonra bu değişti, şimdi artık daha yüksek ping leri de arıyor ama hala öncelik tabii ki en düşük ping. Bulduğu anda en düşüğe bağlarken bulamadığında yurtdışına da bağlayabiliyor.

Yani sadede gelirsek, us hesabın olması veya olmaması mw3 te birşey değiştirmez bağlantı ping üzerinden yürürse. Ama hem dedicated server hem de account regionına göre seçim yapan bir oyun olursa, devamlı us server lara bağlanırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: PlayerX

quote:

tam olarak doğru değil bu. yani en azından şimdilik doğru. mw3 te dedicated server lar yok, oyunu oynayan biri host olarak seçiliyor. Daha düne kadar mw3 hostu seçtikten sonra ona 50 ping ve altında pinge sahip olanları bağlıyordu. Bu sayede bir nevi playerx in söylediği ip ne göre bağlanmış oluyorsun çünkü bu seviyede ping anca kendi ülkenden oluyor.

Sonra bu değişti, şimdi artık daha yüksek ping leri de arıyor ama hala öncelik tabii ki en düşük ping. Bulduğu anda en düşüğe bağlarken bulamadığında yurtdışına da bağlayabiliyor.

Yani sadede gelirsek, us hesabın olması veya olmaması mw3 te birşey değiştirmez bağlantı ping üzerinden yürürse. Ama hem dedicated server hem de account regionına göre seçim yapan bir oyun olursa, devamlı us server lara bağlanırsın.

Bahsetmis oldugun server tipinde bir oyun varmi peki xboxta suan ?

Mw3 ten once black ops tada server mantigimi vardi yoksa peer to peer mi oynaniyordu xbox ta?

• Varsa bile ben bilmiyorum.

hayır black ops da p2p işliyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.