|
Xbox patronundan Activision Blizzard açıklaması
-
-
Microsoft bu alımdan kolay kolay vazgeçmeyecek. CMA bulut sektörünü bahane edip engelledi ancak görünen o ki bulut oyun pazarında Ms lider falan değil. Temyiz de kazanamazsa İngiltere pazarınna oyunları getirmeme ihtimali bile var. CMA değil asıl önemli olan Abd federal mahkemesindeki dava o olumlu sonuçlanırsa tamamdır bu iş.
-
Baharlar gelecek Phil başkan
-
Artık firma satın alma Phil amca anlamıyor musun. Firmalar sırtımızı Microsoft a dayadık diye yatıyorlar.
-
Sony zaten Naughty Dog, Insomniac, Quantic Dream, Santa Monica, Valkyrie Entertainment gibi 3. parti üreticileri yanına çekerek belli bir kitleyi elinde tutuyor. Spiderman, The Last of Us, Uncharted, God of War, Detroit gibi oyunları exclusive anlaşmalar ile elinde tutuyor. Baktı ki oyunları eskiyor bu sefer yüksek sistem gereksinimleri ile PC'ye sunmaya başlıyor.
Ama Sony için CoD (Activision) ve Fortnite (Epic) çok daha önemli. O yüzden Microsoft da benzer yöne sapar diye korkuyor. Microsoft 10 yıl garantisi vermesine rağmen.
Activision satıldıktan sonra Ubisoft, EA, Take-Two, Bandai Namco, Tencent/Epic, Square Enix, Konami, Kojima, Sega gibi markalar kalıyor.
Bence Halo'dan sonra Mojang ile ilk kepçeyi attı Microsoft. Zenimax ile de devam ediyor macerası. En büyük oyun markası olacak bu gidişle. Sony'nin Bungie'yi satın alması da bundan.
Eğer Microsoft ciddi ciddi Epic'i satın almayı düşünürse o zaman görün Sony'i işte. Ben Sega, Kojima, Konami gibi markaları düşünüyorum ama Epic'e yanlarsa Microsoft işte o gün Sony'nin gerçekten en kara günü olur. Düşünsenize hem CoD hem de Fortnite MS'ın elinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 10 Mayıs 2023; 5:25:12 >
-
Ben Epic'i almayı düşündüklerini sanmıyorum. Sega en olası gibi geliyor Sega Sammy'nin ABD'ye de yakınlığı yüzünden zaten uzun süredir dedikodular çıkıyor.
-
O değil de Sega'nın batan geminin malları misali Rovio'yu alması çok ilgimi çekti. Bir dönemin önemli firması idi.
Take-Two Zynga, Activision da King'i satın alarak mobil oyun portföyünü genişletmek istemişti aynı şekilde. Doğru bir yönelim.
Epic ise dediğiniz gibi. Tencent'in böyle bir yaklaşıma girmesi için Epic'in zarar ettirmesi lazım. Böyle bir durum da söz konusu değil. Bakalım iOS 17 ile sideload uygulamalar gelecek mi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rovio mobil sektörün en önemli firmasıydı fakat dinamik bir pazar olduğu için eskisi kadar popüler değil ama yine de gözden düşmüş bir stüdyo olmadıkları için yeni franchiselarla gelişebilir veya Sega franchiselarına yardımcı olabilir. Microsoft'ta keza mobil sektörde büyümek istiyorsa isabetli olur.
Epic'in işleyişinde Steam, Microsoft, Sony gibi market geliri üzerine yani potansiyel bir alım olarak bile görmüyorum ben şahsen sırf Fortnite olduğu için. Ayrıca Epic'in çoğunluk hissesi Sweeney'e ait, Tencent %40 hisse sahibi.
-
Johnny Depp davalarında da ABD'de kazanıp İngiltere'de ki davasında kaybetmişti. Sonuç olarak Depp kazandı gözüyle bakılıyor. ActiBlizKing'te de böyle olacağını düşünüyorum.
-
Alanının en iyi avukatlarını tutmuş Activision ayrı MS ayrı, bu anlaşma er ya da geç tamamlanacak.
-
Günde sadece 4 saat uyku, 4 bir yanı düşman dolu biliyoruz yoruldun ama bu dava sensiz olmaz Phil reis
-
bilmeden yorum yapmayın lütfen. saydığın birçok firma nauhty dog, santa monica ve valkyrie bunlar sony'nin sahip olduğu stüdyolar, birinci parti stüdyolar yani. doalyısıyla uncharted gow last of us bunlar da kendi oyunları. saydığın oyunlardan detroit hariç hepsi kendi oyunu
-
Başta bağımsız stüdyolardı zaten kast ettiğim o. 3. parti stüdyolara yatırım (!) yapa yapa güçlendi. Sony kurmadı değil mi bu stüdyoları sonuçta.
Microsoft bu dönemde maalesef Sony'nin gerisinde kaldı. Şimdi ise Mojang, Zenimax şimdi de Activision derken gerçek bir rakip olabilecek.
Hoş rekabet Microsoft için çoktan bitmiş olacak fiziksel konsollara veda edeceğimiz geçiş dönemi yaşandığında. Amazon Luna ve GeForce NOW misali Xbox Cloud uygulaması akıllı TV, bilgisayar ve telefonlara geldiğinde yarış vs kalmayacak.
Sony'nin buluta yatırım yapması şart.
-
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Baharlar gelecek Phil başkan
|
Microsoft bu alımdan kolay kolay vazgeçmeyecek. CMA bulut sektörünü bahane edip engelledi ancak görünen o ki bulut oyun pazarında Ms lider falan değil. Temyiz de kazanamazsa İngiltere pazarınna oyunları getirmeme ihtimali bile var. CMA değil asıl önemli olan Abd federal mahkemesindeki dava o olumlu sonuçlanırsa tamamdır bu iş.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X