Şimdi Ara

xbox360 ve ps3 hangı ekran kartı modellerını kullanıyor?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
23.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: airmemoli

Bu konuyu halen merak etmekteyim 2010 yılındayız ve ps3 le xbox 360 hala kullanılmakta benim merak ettiğim cod mw2 gibi oyunlar konsollarda ve pc ye kıyasla nasıl gözüküyor? Ayrıca konsolla mesela cod mw2 de hangi ayarları kullanıyor sizce? [1920*1080 çözünürlük de yüksek ayarlarda no aa mı mesela]

Konuyu hortlatıyorum.
    Fakat...

2011i bitiriyoruz ve değişen bişey hala yok :)

Ekran kartlarına tam optimize oyun yapılmıyor. (bkz. BF3, Uncharted 3) İnsanlara grafik kartı aldırılıp sömürülmeye çalışılıyor. Bunu özellikle de nVidia yapıyor. Artık öyle bir hale geldiki bu kartı alın bu oyunu oynayın diyorlar. Ve önceden hazırlanmış bir kart projesi varsa sır gibi saklanıyor o proje. Önce en yüksek modelin crossfire lısını sli lısını yüksek fiyata satıyorlar (bkz. GTX590, HD6990). Daha sonrada bu çıktı şimdi bu yeni diyip projeyi duyuruyor. O piyasa bu şekilde ölmüyor :) Ölmezde. Oyunsa amacınız xbox ps3 boşuna üretilmiyor. Tabii ki grafik farkı var fakat, 700 tl ye kinect li xbox almak varken 2000 2500tl ye oyun pc si toplamak çok gereksiz ve para kaybı gibi geliyor bana. Ayrıyetten elektrik faturasıda cabası... (xbox 150w civarı yakıyor diye biliyorum, pc lere ise 600-1000 watt psu takılıyor ve sadece boşta yaktığı yük 150-200w)

Zevk meselesi. Bende pc ile oynamayı tercih etmek isterim . Çünkü görüntüsü daha gerçekçi ve aynı anda başka işlerle uğraştırmaya müsait. (msn, facebook vs.) Fakat o fiyat farkını vermeye değer mi derseniz tartışmaya açık :)

Bana soracak olursanız, xbox alıp yatağa uzanıp keyifli keyifli ucuza yüksek performans alıp paranın hakkını vermek varken, 2000-2500tl veripte pc toplamak (sadece oyun için ise) gereksiz diye düşünüyorum. Özellikle de dolar bu haldeyken ve vergiler fırlamışken. Paranız varsa bilemem tabii ama o piyasanın sırf oyundan geçindiği kesin.

Sürç-i lisan ettiysem affola :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 410 -- 12 Aralık 2011; 14:27:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 410

quote:

Bu konuyu halen merak etmekteyim 2010 yılındayız ve ps3 le xbox 360 hala kullanılmakta benim merak ettiğim cod mw2 gibi oyunlar konsollarda ve pc ye kıyasla nasıl gözüküyor? Ayrıca konsolla mesela cod mw2 de hangi ayarları kullanıyor sizce? [1920*1080 çözünürlük de yüksek ayarlarda no aa mı mesela]

Konuyu hortlatıyorum.
    Fakat...

Ekran kartlarına tam optimize oyun yapılmıyor. (bkz. BF3, Uncharted 3) İnsanlara grafik kartı aldırılıp sömürülmeye çalışılıyor. Bunu özellikle de nVidia yapıyor. Artık öyle bir hale geldiki bu kartı alın bu oyunu oynayın diyorlar. Ve önceden hazırlanmış bir kart projesi varsa sır gibi saklanıyor o proje. Önce en yüksek modelin crossfire lısını sli lısını yüksek fiyata satıyorlar (bkz. GTX590, HD6990). Daha sonrada bu çıktı şimdi bu yeni diyip projeyi duyuruyor. O piyasa bu şekilde ölmüyor :) Ölmezde. Oyunsa amacınız xbox ps3 boşuna üretilmiyor. Tabii ki grafik farkı var fakat, 700 tl ye kinect li xbox almak varken 2000 2500tl ye oyun pc si toplamak çok gereksiz ve para kaybı gibi geliyor bana. Ayrıyetten elektrik faturasıda cabası... (xbox 150w civarı yakıyor diye biliyorum, pc lere ise 600-1000 watt psu takılıyor ve sadece boşta yaktığı yük 150-200w)

Zevk meselesi. Bende pc ile oynamayı tercih etmek isterim . Çünkü görüntüsü daha gerçekçi ve aynı anda başka işlerle uğraştırmaya müsait. (msn, facebook vs.) Fakat o fiyat farkını vermeye değer mi derseniz tartışmaya açık :)

Bana soracak olursanız, xbox alıp yatağa uzanıp keyifli keyifli ucuza yüksek performans alıp paranın hakkını vermek varken, 2000-2500tl veripte pc toplamak (sadece oyun için ise) gereksiz diye düşünüyorum. Özellikle de dolar bu haldeyken ve vergiler fırlamışken. Paranız varsa bilemem tabii ama o piyasanın sırf oyundan geçindiği kesin.

+1 Günümüzdeki son hali özetlemişsin.
    2 yıl önce Xbox360 aldım geçen sene de Ps3 aldım bunlar bana yetiyor. Şimdi 2 milyar masraf yapıp gerçeğe yakın oyun oynamayı bende isterdim fakat uzun vaadeli düşünürsek bu çok mantıksız.
    Ekran kartı firmaları ticareti içerisinde olan biz kullanıcılara oluyor. Ki bu işin daha korsan-orjinal kısımları var.

• Konu güzel.Bence tartışmaya devam edilmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 1 Şubat 2012; 19:23:34 >
  • Crysis 1 pc vs consoles.Konuya biraz renk gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKochaKK

quote:

quote:

Konuyu hortlatıyorum.
    Fakat...

+1 Günümüzdeki son hali özetlemişsin.
    2 yıl önce Xbox360 aldım geçen sene de Ps3 aldım bunlar bana yetiyor. Şimdi 2 milyar masraf yapıp gerçeğe yakın oyun oynamayı bende isterdim fakat uzun vaadeli düşünürsek bu çok mantıksız.
    Ekran kartı firmaları ticareti içerisinde olan biz kullanıcılara oluyor. Ki bu işin daha korsan-orjinal kısımları var.

Aynen katılıyorum :) Diyorum orjinal oyun alayım. Ama çok pahalı. Korsanlar da kul hakkı yemek oluyor. İnsan ne yapacağını şaşırıyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Crysis 1 pc vs consoles.Konuya biraz renk gelsin

varsın 2-3 ot olmasın kardeş ve o kadar yakınlaştırma yapılmış ama kim televizyonun dibine girip o detayları görebilir ki ayrıca xbox ın renkleri daha canlı aradaki fiyat farkına değer mi sence de ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 410 -- 12 Aralık 2011; 17:57:46 >

• quote:

quote:

varsın 2-3 ot olmasın kardeş ve o kadar yakınlaştırma yapılmış ama kim televizyonun dibine girip o detayları görebilir ki ayrıca xbox ın renkleri daha canlı aradaki fiyat farkına değer mi sence de ?

Hocam kandırmayalım şimdi kendimizi muhtemelen konsol sahibisin, avuntu güttüğün belli. O ayrıntıların birleşmesinden ortaya daha doğal bir görüntü geliyor, sadece renklerin canlı olması yeterli değil. Birçok kişi oyun oynarken kaplamalara dikkat ediyor başta, nesne ve modellere yakınlaşıp bakıyor; bozulma var mı diye, ki zaten ayrıntısı çok ve daha gerçekçi olan her zaman daha iyi oyun deneyimi verir. Yani bu yakınlaşıp da 2 3 ot parçası gibi dediğin kadar basit değil.

• quote:

quote:

xbox360 ve ps3 hangı ekran kartı modellerını kullanıyor??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultra_storm -- 11 Aralık 2011; 18:19:03 >

• Korsan gerçekten de kul hakkına girer. PS3'le orjinal oyunun değerini anladık, ben şimdi PC'ye de orjinal alıyorum. Online, update gibi özelliklerinden sonuna kadar faydalanıyorum. Mesela BF3'ü istesem torrentten hemen indiririm, ancak haramdir deyip fiyatının biraz düşmesini bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Korsan gerçekten de kul hakkına girer. PS3'le orjinal oyunun değerini anladık, ben şimdi PC'ye de orjinal alıyorum. Online, update gibi özelliklerinden sonuna kadar faydalanıyorum. Mesela BF3'ü istesem torrentten hemen indiririm, ancak haramdir deyip fiyatının biraz düşmesini bekliyorum

sesli güldüm
  • quote:

Korsan gerçekten de kul hakkına girer. PS3'le orjinal oyunun değerini anladık, ben şimdi PC'ye de orjinal alıyorum. Online, update gibi özelliklerinden sonuna kadar faydalanıyorum. Mesela BF3'ü istesem torrentten hemen indiririm, ancak haramdir deyip fiyatının biraz düşmesini bekliyorum

/>
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultra_storm

quote:

quote:

xbox360 ve ps3 hangı ekran kartı modellerını kullanıyor??

aynen.hep beraber.

• quote:

Orijinalden alıntı: crtasus

quote:

sesli güldüm

Nede olsa bir 3.dünya ülkesinin vatandaşısın, sana da bu yakışır

• inci sözlük akımına ugrattınız konuyu :)
    konsolda kullandım pc de. oyunu tak oyna mantığı hepsi.

burda xbox daha iyidir demiyorum. yazımı okumamışsınız anlaşılan. pc elbette havada karada ... burayı siz doldurun :)

Lakin pc nin yaktığı elektrikle konsol un yaktığı elekrik bir mi ? (xbox slim gears of war 3 88W)
    o kadar görüntü farkına bu kadar para vermeye değer mi? (xbox 700tl - iyi bir pc min. 2000tl upgrade parasıda cabası)
    konsoldaki oyunlar daha stabil. kapladığı yer oranı ayrı bir caba :)

daha bir sürü şey söylenir. burda xbox daha iyidir demiyorum yanlış anlaşılmasın ölü taklidi yapan arkadaşlar.. :) burdaki olay fiyata göre performans farkı. pc almayın demiyorum sizlere.. 700tl ye ekran kartıda var xboxta :)
    Elimde bulunan laptop 700tl verdiği performans tartışılır.. :) çok şey eklenir altına.. ben sadece oyun oynamak isteyip ay sonu kol gibi fatura istemeyen çok yer kaplamayan ve evin her yerinde yayıla yayıla rahatça oynanabilecek bi makinenin avantajlarından bahsetmeye çalışıyorum ilgilinenenlere..

İnsanları kandırmak gibi bi niyetim kesinlikle yok.. Ve altını çizerek diyorum PC HER TÜRLÜ DAHA İYİDİR fakat fiyata göre performans bakımından kesinlikle tartışmaya açıktır.

NOT: Günümüz piyasası varken pc toplamaktan da son anda vazgeçtiğimi belirtmek, ve overclockcu olduğumuda söylemek isterim. Tek üzüldüğüm apb wow gibi oyunlar xboxta yok buda konsolun bir eksisi..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

XBOX 360 x1950 pro Ati Radeon 3 Çekirdekli işlemci 2.1 ghz ABD MALI

PS 3 7800 GTX nVidia CELL İşlemci bu işlemcinin kaç çekirdek olduğunu bilmiyorum ama 3 çekirdek xbox unkinden daha güçlü olduğunu biliyorum JAPON MALI

Xbox da dvd rom var

PS 3 de ise Hala İnsanların alım gücü yetmediği Bluray Rom var!

ve ARADA Dağlar kadar fark var BENCE :) Microsoft önce türkiyeyi ÜLKE Yerine koysun resmi olarak satış yapsın.PS 3 Türkiyede RESMİ GARANTİLİ Olarak satışa sunuluyor.Bunuda Belirteyim!

xbox ve ps3 ün görüntülerine ayrı ayrı bak derim başkada birşey demem :) bluray romda pahalı birşey değil.. ayrıca 3.2 ghz 2.1 değil. ekran kartı özel tasarım ati, x1950 pro diyipte ahkam kesme. insanları yanlış bilgilendirme dostum ilk makinem ps dir hatırlatayım ayrıca joystick comparasionlarada bak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 410 -- 13 Aralık 2011; 0:37:19 >

• quote:

quote:

quote:

XBOX 360 x1950 pro Ati Radeon 3 Çekirdekli işlemci 2.1 ghz ABD MALI

PS 3 7800 GTX nVidia CELL İşlemci bu işlemcinin kaç çekirdek olduğunu bilmiyorum ama 3 çekirdek xbox unkinden daha güçlü olduğunu biliyorum JAPON MALI

Xbox da dvd rom var

PS 3 de ise Hala İnsanların alım gücü yetmediği Bluray Rom var!

ve ARADA Dağlar kadar fark var BENCE :) Microsoft önce türkiyeyi ÜLKE Yerine koysun resmi olarak satış yapsın.PS 3 Türkiyede RESMİ GARANTİLİ Olarak satışa sunuluyor.Bunuda Belirteyim!

xbox ve ps3 ün görüntülerine ayrı ayrı bak derim başkada birşey demem :) bluray romda pahalı birşey deil..

Bende tek taraflı düşünme derim birşeyi test ediyorsan 2-3 oyunla değil 40 50 oyunla yapacaksın :)

genel olarak PS 3 Daha iyidir.Tek kötü yani köşe yumuşatma yani anti aliasing midir nasıl yazılıyorsa o görüntü ayarı Xboxdan kötüdür.Ama Ortam gerçekçiliğine bakıldığında ps 3 daha gerçekçidir !

Xbox birde online oyuncular için ps 3 den biraz üstündür.Ama ps 3 ile online oyun bedava oynayabiliyorsun diye biliyorum xbox ile live ücreti alıyorlar 30 lira her ay öyle biliyorum

kardeş yanlış bilgi veriyorsun makinenin hakkında ama.. xbox ın donanımı daha üstündür. ps extra olarak multimedia için daha uygundur. bu hep böyle oldu. xbox tamamen oyun için tasarlanmıştır.

http://www.youtube.com/watch?v=fARdxkovMhQ burda 10 11 adet video olması lazım.. Roundlu şekilde. biraz zaman ayırıp bakarsın umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 410 -- 13 Aralık 2011; 0:42:26 >

• Bırakın allah aşkına konsol fanları 150 tl'lik ekran kartı bile konsoldan daha iyi grafik veriyor neyin fiyat performansını beğenmiyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: d@LBy

işte pc donanım üreticilerinin ve oyun üreticileriinin bizleri kandırdığı yer de burası zaten.neden mi 1200 ytl ye aldığın bir dx10 kartından alacağın görüntüyü adam orda ps3 le 7800 gibi atıyorum öle bi kartla yani teknik olarak daha düşük olması lazım yani düşük bir kartla mucizeler çıkartıyor ve çıkartacak.

aslında olay şu: donanim üreticileri hep en üst performans alabilecek kartlar üretiyor ama oyun üreticileri onların verimleriini maksimuma çıkaracak oyun üretmediklerinden en azından bu tür oyunların azınlıkta olduğundan biz hep konsoldan daha geride kalıyoruz .oysaki ps ve xbox gibi konsollarda grafikler aynı donanım olmasına rağmen 10 yıl gibi sony nin açıklamasına göre teknolojik ömre sahip.hemde nerdeyse bizim aldığımız alcağımız bir dx10 kart fiyatına.adamlar makinanın son haddine kadar zorluyor.örnek mi işte en güzel örnek ps2 de çıkan black oyunu.sessiz sedasız geldi geçti ama oyun sanki o makinada değilde süper bir işlemcili ekrankartlı 4 çekirdekli bir pc de oynamış gibiydim.

işin şakası fizikler mekanlar patlamalar ps2 ye yi gerçekten zorlamış vaziyetteydi.
    halbuki pc de bu durum söz konusu değil.donanıma göre oyun değil oyuna göre donanım sözkonusu ki durum böyle olunca onlar üretecek biz de elimiz mahkum alıcaz

hele şu ps3 çıksın pc de sadece strateji Fps ve ps3 de olmayıp pc ye has olan flight sim X gibi dx10 lu crysis gibi oyunları oynaıp geri kalan herşey için mastercard şaka şaka PS3 tabikideeeeeeeeeee

güzel açıklamızsın dostum teprikler

• quote:

Orijinalden alıntı: ultra_storm

Bırakın allah aşkına konsol fanları 150 tl'lik ekran kartı bile konsoldan daha iyi grafik veriyor neyin fiyat performansını beğenmiyorsunuz

bence sen yanlış biliyorsun dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reaplic

Artık oyun için bilgisayar toplamak zaten saçmalık olmaya başladı.Sizin milyarlar yatırıp alamadığınız performansı 1000-1300 $ lık cihazlar fazlasıyla veriyor ki düşündüğünüzde sinir edici bir durum.Bana kalırsa sırf oyun için bilgisayar toplamak yanlış.Konsol almak çok daha mantıklı şuan için

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.