Şimdi Ara

Xenon (ciddi yardım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: byvatan

bir cin malı ampülde fara ayar veremezsin ama osram marka ampülütak ok gibi ışıdır ve kimseye zarrıda dokunmaz

Dediğiniz; kullanılan farın yapısı kullandığınız ampule göre dizayn edilmişse %100 doğrudur. Mesela D2S merceğe Osram, philips, bosch gibi orjinal(D1S,D2S... soketleri orjinaldir) xenon ampuller taktığınızda optik olarak tam uyumlu olur. Aydınlatma her yönden mükemmel olur. Ama H.. serisi halojen ampul için dizayn edilmiştir, xenon için değil.

Merceksiz H.. serisi bir fara xenon takarsanız. hem göz alır hem iyi aydınlatmaz. Mercekli H.. serisi fara xenon takıldığında ise göz almaz fakat DxS kadar güçlü aydınlatamaz. Zaten Philips, Osram, Bosch gibi oem üreticilerin H.. serisi xenon üretimi yoktur. Piyasada gördüğünüz Philips kitler ise, tam manasıyla Philips değildir. Sadece "Philips Patent" yazısı vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

bir cin malı ampülde fara ayar veremezsin ama osram marka ampülütak ok gibi ışıdır ve kimseye zarrıda dokunmaz

Dediğiniz; kullanılan farın yapısı kullandığınız ampule göre dizayn edilmişse %100 doğrudur. Mesela D2S merceğe Osram, philips, bosch gibi orjinal(D1S,D2S... soketleri orjinaldir) xenon ampuller taktığınızda optik olarak tam uyumlu olur. Aydınlatma her yönden mükemmel olur. Ama H.. serisi halojen ampul için dizayn edilmiştir, xenon için değil.

Merceksiz H.. serisi bir fara xenon takarsanız. hem göz alır hem iyi aydınlatmaz. Mercekli H.. serisi fara xenon takıldığında ise göz almaz fakat DxS kadar güçlü aydınlatamaz. Zaten Philips, Osram, Bosch gibi oem üreticilerin H.. serisi xenon üretimi yoktur. Piyasada gördüğünüz Philips kitler ise, tam manasıyla Philips değildir. Sadece "Philips Patent" yazısı vardır.

siz kaç araca xenon taktınız veya günde kaç aracın far ayarını yapıyorsunuz bunu sorayım size öncelikle

• quote:

quote:

quote:

siz kaç araca xenon taktınız veya günde kaç aracın far ayarını yapıyorsunuz bunu sorayım size öncelikle

adam doğru söylüyor yalnız.

• individual

burada kim için dediniz anlamadım.

ama ben şunu belirteyim ben oto servis sahibiyim ve her gün araçlara far ayarı ile mecbnuren uğraşmak zorunda kalıyorum. xenon farlı ilede normal holjenli ilede ucuz olan beyaz xenona benzeyen ampüllülerle orjinalliği bozulmuş farkrlalarlada hepsi ile uğraşmak zorunda kalıyorum ve neyin ne dercede ne şekilde yapılacağını bıraksınlarda kulaktan dola bilgilerle veya bir servise gibip 2 - 3 saat servisde bakınıp veya kendi araclarında gördükleri tek kendi sorunlarına yaptıkları yorumları birazda işi bilen kişileri dinlesinler ama
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

bizim insanlarımın çok garip yahu..
    ne gerek var merceksiz xenon takmaya? karşınızdan gelen insan değil mi? gözüne o kadar kelvin ışığı sokmaya ne hakkınız var? hadi onu geçtim sislere xenon takmaya ne gerek var? sis + far ları açıp afedersiniz apaçi gibi ortalıkta gezenlere artık ne gözle bakıldığı malum.
    takın güzelce osram nightbraker ampülleri yolunuzda açık olsun karşıdan geleninde yolu açık olsun..

kelvinin ampüllerde ne anlamda kullanılıyor söylermisiniz bana karşlıdan gelene o kadar kelvinı sokmaya ne gerek var demişsinizde. mercekli veya merceksiz xenonda dikket edilmesi gerekn hatta tüm farlarda dikkat edilmesi gereken tek şey farın ayarının düzgün seviyede olmasıdır. bende fordd transit 2010 da var skoda 1996 modell picapta var ikisinede taktım neden karşıdan gelenin ögzünü almıyordu merceksiz. bu şundan kaynaklanır ampül ucuzsa far ayarını bozar ve karşıdan gelene zara verir cin malı ampüllerle far ayarını tuturamazsınız. merceğin tek amacı tek ampülle hem kısa hemde uzunu yakabilmesidir. merceğin içerisinde ampülün önündeki ince demir parcası kalktığında uzun devreye gecer o demir parcası geri yerine geldiğinde kısaya aynı normal kısa uzun far gibidir. merceğin tek avantajı ışığın şiddetini fazlalaştırması ve daha geniş acılı ve güzgün ışık vermesi karşıdan gelenin gözünü far ayarı yapılmamış tüm araclarda vardır ister xenon olsun isterse olmasın.

arkadaşım bırak Allah aşkına bu işleri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 9 Ağustos 2010; 1:42:35 >

• quote:

ben oto servis sahibiyim ve her gün araçlara far ayarı ile mecbnuren uğraşmak zorunda kalıyorum.

O zaman durum maalesef sandığımdan daha vahim. Ayrıca yerinizi söyleyin de yanlışlıkla sizin servise uğramayalım. Çalışanlarınızın bilgi seviyesi sizden iyi değildir herhalde. Bu kadar uğraşan bir adam bunları söyleyebiliyorsa bu işi bilmediğini düşünürüm. Hele de H.. serisine Osram ampul takıyorsa...

Zaten sizin gibilerin aklına uyan halkımız yüzünden, geceleri gözlerimiz oyuluyor. Daha bir tane göz almayan çakma xenonluya denk gelemedim.

Hakiki ustaları hariç tutarak söylüyorum: Bazı konularda ustayım diye geçinenlerden çok daha fazla bilgim var. Kimse kusura bakmasın.

quote:

xenon farlı ilede normal holjenli ilede ucuz olan beyaz xenona benzeyen ampüllülerle orjinalliği bozulmuş farkrlalarlada hepsi ile uğraşmak zorunda kalıyorum

Mesajınızdan anladığım kadarıyla, farların optiğini çakma xenona uyarlayabiliyorsunuz. Eğer yapabiliyorsanız bana sadece sizi tebrik etmek düşer. Sizden optik dersi almak isterim.

quote:

ve neyin ne dercede ne şekilde yapılacağını bıraksınlarda kulaktan dola bilgilerle veya bir servise gibip 2 - 3 saat servisde bakınıp veya kendi araclarında gördükleri tek kendi sorunlarına yaptıkları yorumları birazda işi bilen kişileri dinlesinler ama

Sizin gibi iş bilenleri dinlemek yerine internetten(yurtdışı, yurtiçi) gerekli araştırmaları yapıp, güvenilir otoriteleri kâle alıyorum. Ve gerekli bilgileri ediniyorum. Bir servise gittiğimde bile önceden aracımın parçalarını kataloglardan bulup, servisten daha iyi bilgiye sahip olarak gidiyorum.

Yanlışlarınızı sıra sıra yazıyorum:
    1- Çakma merceksiz xenonların, far ayarı ile göz almayacağını iddia ettiniz.
    2- Bi-xenon mercek ile normal merceğin farkından bile haberiniz yok.
    3- Osram'a H.. serisi xenon ürettirdiniz.

Bir de 8000K'nın 4300K'dan iyi aydınlattığını söyleseydiniz tam olacaktı. Sizin gibi doğru bilgiye kulaktan dolma diyen bir insana ilk defa rastlıyorum.

Size tavsiyem; yabancı diliniz yoksa en azından geceucusu.com sitesini incelemeniz %100000 faydalı olacaktır.

Siz bana çakma merceksiz xenon ie şu kesilme çizgilerini yakaladığınızı gösterin de size inanayım.
     Xenon (ciddi yardım)

Xenon (ciddi yardım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 9 Ağustos 2010; 1:53:44 >

• tmm konu kilit ben mutluyum böyle bişi sormadım beyler
  • bu forumda sayfalarca günlerce konuşuldu... hala böyle başlık açanlar varsa daha da söyleyecek söz yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

bu forumda sayfalarca günlerce konuşuldu... hala böyle başlık açanlar varsa daha da söyleyecek söz yok

tamam
  • quote:

Xenon (ciddi yardım)

Xenon (ciddi yardım)

ışıkların yanıdığı yere bakarsana ynı yerde denenmemişler bir deneme yapacaksan aynı mekanda aynı şartlarda aynı araçda deneme yapacaksın yer zivir karanlık fotoshopla bile yaparsın karşıya beyaz ışık vuruyor sadece bu hiç bir araçda bu şekjilde ışık verdiremezsin lazer şeklinde yani sacma aşağıdaki ışık normal standar bir arabada bile verdirebileceğin kalitede yani düzende ışık karşıya (v) şekilde ama sol cizgisi daha yatık ve kısa şekilde olur yani standar her araçda böyledir bu şekilde ışık vermesini aracın ampülü ve daha sonrada aracın far camlarında veya yeni model araclarda içindeki aynalar vasıtası ile olur.

• quote:

ışık karşıya (v) şekilde ama sol cizgisi daha yatık ve kısa şekilde olur yani standar her araçda böyledir bu şekilde ışık vermesini aracın ampülü ve daha sonrada aracın far camlarında veya yeni model araclarda içindeki aynalar vasıtası ile olur.

Doğru söylüyorsunuz, Avrupa ve çevresinde asimetrik ışık dağılımı kullanılır. Ama bildiğim kadarıyla Amerika'da(Üstteki foto büyük ihtimal Amerika kaynaklı) asimetrik değil düz ışık desenine izin veriliyor. Yani orada işin standardı bu şekilde oluşturulmuş. Araçların Amerika ve Avrupa versiyonları arasındaki ufak farklardan biri budur. Ama fotoğraflardaki merceklerin kesilme çizgileri harikulade.
  • quote:

quote:

ışık karşıya (v) şekilde ama sol cizgisi daha yatık ve kısa şekilde olur yani standar her araçda böyledir bu şekilde ışık vermesini aracın ampülü ve daha sonrada aracın far camlarında veya yeni model araclarda içindeki aynalar vasıtası ile olur.

Doğru söylüyorsunuz, Avrupa ve çevresinde asimetrik ışık dağılımı kullanılır. Ama bildiğim kadarıyla Amerika'da(Üstteki foto büyük ihtimal Amerika kaynaklı) asimetrik değil düz ışık desenine izin veriliyor. Yani orada işin standardı bu şekilde oluşturulmuş. Araçların Amerika ve Avrupa versiyonları arasındaki ufak farklardan biri budur. Ama fotoğraflardaki merceklerin kesilme çizgileri harikulade.

bende skoda 1996 ve ford transit 2010 model var ikisindede ışık ne kadar ilerye ışıtırsa ışıtsın tam cizgi halinde kesmekte bak kardeş bazı farlarda orjinal ampülleride taksan ufak bir ampül oynaması ile bu ışığı kaybedersin. benim demek istediğim bu ayarı tam verisen ampüle olay ampülde bitiyor. isteyen istediğini taksın ben satışını fazla yapmıyorum xenon ama ayarlarını ben yapıyorum iş yerimde xenon kelvını 4300 8000 arasında ise karşıdan gelen cok parlak geleceğinden heleki 6000 kelvın gözü alıyor gibi oluyor ama göz alması fazla yoktur normal holejenlere oranla

• Merceksiz xenonda kesilme çizgisi göremessiniz, bu göz aldığının en basit göstergesidir. Işık dağılma yapar,kesilme çizgisi yoktur.

Oysa mercekli xenonda kesilme çizgisi mevcuttur, bu çizgi uygun noktaya getirilir, böylelikle göz almaz.

Hala ısrarla merceksiz xenon göz almıyor diyen arkadaşlar var. Trafikte inatla bu şekilde dolaşan, insanları rahatsız edenler var.

Geçen pazar akşamı gece Afyondan Ankaraya döndüm. Yol boyunca merceksiz xenonlardan rahatsız oldum.
    Beni rahatsız edeni bende rahatsız ederim.
    Baktım arkadan merceksiz xenon geliyor, yol veriyorum rahatsız olmamak için... Önüme geçince sislerimi ve uzunlarımı yakıyorum önümden kayboluncaya kadar. Hatasını anlar veya anlamaz bilemem. Ancak çok rahatsız oldukları kesin, çünkü önümden hızla kaçıyorlar.

Bir defa ayıp denen bişey var, kimse kimseyi rahatsız edemez trafikte... Dağda yaşamıyoruz, toplum içerisinde yaşıyoruz. İnsanca yaşamalıyız. Hayvanlar bile yeri geliyor birbirlerine karşı saygılı oluyorlar. Ayıp diyorum.

Lütfen merceksiz xenon takıp, insanları trafikte kör ederek dolaşmayalım.

Bu sözlerim arka sislerini yakanlarada... Arkadan öyle rahatsız oluyorumki, resmen gözüm oyuluyor. Birde arkada iki tane sis varsa offf, işte o zaman bittim.

Ayıp ayıp, utanılması gereken bir durum...

Lütfen biraz saygı...

Gece araç kullanmak işkenceye dönüşüyor. Lütfen diyorum...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.