Şimdi Ara

XENON FAR İLE MUAYENE SORUNSALI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Eğer araçta xenon far sistemi var ise;
    1. Far yıkama sistemi
    2. Mercek
    3. Otomatik yükseklik ayarı.
    Olmak zorundadır. Xenon far sistemi olam arabada bunlardan bir tanesi yok ise muayeneden geçmeyecektir.
    Bunlardan en zor sonradan uygulanabilecek olan otomatik yükseklik ayarı olduğu için direkt buna dikkat etmekteler.
    Far yıkama ve mercek, xenon olmamasına rağmen bazı araçlarda fabrika üretimi kullanılmaktadır.

Ayrıca bazı fabrika üretimi xenon farlarda mercek bulunmamaktadır. Bazı Volvolar vs.

Ayrıca "sorunsal" kelimesi benim de alışamadığım yeni moda olmuş kelimelerdendir.

sorunsal
    sıfat
    1. sıfat Çözümü belli olmayan
    2. Doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte, şüphe uyandıran, kesin olmayan, problematik

Hocam TDK'ya göre böyle

Öyle de alışamadım gitti. Kolay kolay da alışamayacağım gibi.
    Yaşlandık mı ne? :)))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Eğer araçta xenon far sistemi var ise;
    1. Far yıkama sistemi
    2. Mercek
    3. Otomatik yükseklik ayarı.
    Olmak zorundadır. Xenon far sistemi olam arabada bunlardan bir tanesi yok ise muayeneden geçmeyecektir.
    Bunlardan en zor sonradan uygulanabilecek olan otomatik yükseklik ayarı olduğu için direkt buna dikkat etmekteler.
    Far yıkama ve mercek, xenon olmamasına rağmen bazı araçlarda fabrika üretimi kullanılmaktadır.

Ayrıca bazı fabrika üretimi xenon farlarda mercek bulunmamaktadır. Bazı Volvolar vs.

Ayrıca "sorunsal" kelimesi benim de alışamadığım yeni moda olmuş kelimelerdendir.

sorunsal
    sıfat
    1. sıfat Çözümü belli olmayan
    2. Doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte, şüphe uyandıran, kesin olmayan, problematik

Hocam TDK'ya göre böyle

Öyle de alışamadım gitti. Kolay kolay da alışamayacağım gibi.
    Yaşlandık mı ne? :)))

Estağfirullah hocam

• piyasada otomatik yükseklik ayarı ve far yıkama olmadan fabrika çıkışı xenonlu modeller mevcut.

vw beetle ve mini gibi.

avrupada far yıkama ve oto yükseklik ayrı 2000 lümen üstü için gerekli bunun altında kalan osramın 25watt'lık xenonları bu düzenlemenin etrafından dolanıyor. Hatta bazı paralarda mini sonradan takma xenon kitleri bile sunmaya başladı.

özetle bizdeki düzenleme de yakında değişir.
  • Senin o farların gözümü alıcak ben bunu çekmek zorundamıyım ?
  • Gökhan And Jetta kullanıcısına yanıt
    Megane 2 ve BMW 3 hatta eski kasa 1 serisinde bile var. EU normları gereği aksi olamaz zaten.
    Civic , W220 kasa mercedes gibi ışık dağılımı mercekle değil reflektörle sağlanan farlarda ise olmaması normal zira bunlar reflektörden dolayı aynı keskinlikte ışık vermezler.
  • Arkadaşlar muayeneden bu kadar korkmanıza gerek yokki hafif kusur yazıp geçiştiriyorlar.Benim araçta orjinal xenon var , far yıkamada var otomatik yükseklik ayarıda var.Ama yinede bütün farlara sis farlarına bile bozuk diye hafif kusur yazmıslar.Bende hiç sasırmadım 5dk da aracın muayenesi bitmişti.O kadar para alıyorsunuz bari adam akıllı muayene edip eksiklerini söyleyin deme

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıtayla
  • quote:

Orijinalden alıntı: reys

Senin o farların gözümü alıcak ben bunu çekmek zorundamıyım ?

valla gozumu alan xenon&cakma beyaz far gordummu direk aciyorum uzunlari uzerine...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.