Şimdi Ara

XGIMI H2 / H3 Projeksiyon İncelemesi ve Kullanıcı Kulübü - 1900 ANSI Lümen 4K HDR (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
35
Favori
69.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kayamtky

Hocam, sizin söylediğiniz;
    "Olay şu, 4000 lümen makine bile olsa ışıklar açıkken projeksiyon keyif vermez." cümlesi,
    mat beyaz perdeler için geçerli, biz koyu gri perdeler için konuşuyoruz.

Ben her zaman karanlık ortamda proj. seyrederim diyorsanız zaten sorun yok, 500 lümen proj. ve mat beyaz perde yeter.
    Ama ben proj' u hem karanlıkta hem de loş ışıklı ortamlarda kullanıyorum, koyu gri metalik perde ile.

Özellikle, özel gri boyalı metalik perdelerde, 2000 lümen civarında ışık gücüyle, loş ışıklı ortamlarda daha iyi sonuçlar alınıyor.
    Ama dediğiniz gibi 4000 lümende çok fazla.

Edit:
    ansi-lümeni, lümen olarak düzelttim.

Alıntıları Göster
    Walla sizin ALR perde ve Lazer projeksiyona geçmeniz lazım o zaman direkt .)https://www.youtube.com/watch?v=YXe0vvcJjOQ&feature=youtu.be

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Şimdi şöyle bir detay var lümen ve ansilümeni karıstırmayın , konudaki cihazlar biri 1350 ansi digeri 1900 ansi lümen ve led :) led le normal lambalar arasındada fark var 4000 lümen 1000 ansılumene denk gelıyor nerdeyse onun için bu ayrıntıyı lutfen unutmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: OlguErhan

Walla sizin ALR perde ve Lazer projeksiyona geçmeniz lazım o zaman direkt .)https://www.youtube.com/watch?v=YXe0vvcJjOQ&feature=youtu.be

Alıntıları Göster
    Aynen hocam, her ne kadar şu anda maddi imkan elvermese de, gelecekte ki hayalimiz bu.
    Ama verdiğiniz linkte ki alr perde Avrupa ve Amerika da çok pahalı.

Çinliler bu işe de el atmışlar, daha makul fiyata satıyorlar.
    Şimdilik şu çerçevesiz ALR perde yakın takibim de, ileri de alacağım inşallah:
    aliexpress.com
    US $159.84 52% OFF|Ortam işığı reddetme ALR projeksiyon perdesi 80
    https://tr.aliexpress.com/item/33010886195.html?spm=a2g10.12010612.8148356.9.65814728F2VDxx

Bu linkte ki ALR perde normal proj.' lar için oluyor,
    "UST (Ultra short throw)" denilen kısa mesafe proj. ların ALR perdesi ayrı satılıyor ve diğerine göre daha pahalı.

Bu alr perdeyi satın alırsam, şu anda elimde olan "LG pf80g" proj. umla kullanacağım.
    Çünkü laser proj. lar çok pahalı. Ayrıca pf80g den görüntü kalitesi olarak memnunum. Xgimi h2 içinde uygun bir perde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 18 Eylül 2020; 11:1:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gecemelek

Şimdi şöyle bir detay var lümen ve ansilümeni karıstırmayın , konudaki cihazlar biri 1350 ansi digeri 1900 ansi lümen ve led :) led le normal lambalar arasındada fark var 4000 lümen 1000 ansılumene denk gelıyor nerdeyse onun için bu ayrıntıyı lutfen unutmayın
    Haklısın hocam,
    benim şu anda kullandığım lg pf80g proj' umun ışık gücü 1000 ansi-lümen olarak yanlış aklımda kalmış, aslında 1000 lümen miş.
    o yüzden lümen, ansi-lümen birbirine karıştı.

Bilgi için sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 17 Eylül 2020; 18:58:10 >
  • quote:

yani, akrilik olan boya değil, vernik oluyor değil mi ?

Alıntıları Göster
    Aynen vernik akrilik tam mat olması lazım yoksa yansıma yapar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dema2011

Aynen vernik akrilik tam mat olması lazım yoksa yansıma yapar.

Alıntıları Göster
    Hocam, boyayı da verniği de fırçayla mı yoksa rulo ile mi tatbik ettiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 17 Eylül 2020; 21:7:55 >
  • Hocam benim uyguladığım boya sadece tabancayla yapılır

sizinkisi 200 ansilumen anca var zaten , bu konuda oyle sacma sapan projeksıyonların parlaklıklarını h3 denk geldıgını konusan varkı bıre kardesım ınanmayın boyle reklamlara :( cıhazın parlaklıgını dusunursen aynı olur tabıı :) ha ben begenmıyorum bu arada h3 onuda belırteyım
  • quote:

Hocam benim uyguladığım boya sadece tabancayla yapılır
    Bilgiler için teşekkür.
    Sağol hocam, öğrenmek istediğim buydu.

Zaten daha önceden yaptığım projeksiyon duvar boyası denemelerimde; ne kadar dikkat edersem edeyim, fırça ile yaptığımda fırça izi, rulo ile yaptığımda noktacıklar şeklinde kabarcık pütür izler meydana geliyordu, bu da proj. ile film seyrederken beyaz, açık renkli sahnelerde belli oluyordu.

Özetle;
    anladığım kadarıyla; en hızlı yöntem olmasının yanında, en pürüzsüz düzgün boyama püskürtme tabanca ile olduğu için tabancayı tercih etmişsiniz, değil mi hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 18 Eylül 2020; 10:44:47 >
  • quote:

sizinkisi 200 ansilumen anca var zaten , bu konuda oyle sacma sapan projeksıyonların parlaklıklarını h3 denk geldıgını konusan varkı bıre kardesım ınanmayın boyle reklamlara :( cıhazın parlaklıgını dusunursen aynı olur tabıı :) ha ben begenmıyorum bu arada h3 onuda belırteyım
    Hocam, o zaman bu H3, 1900 ansi-lümen olduğuna göre demek ki yaklaşık olarak 7500 lümen yapıyor, bu da müthiş bir parlaklık demek, öyle değil mi.

H3 ü tam bilmiyorum, eğer H3 ün parlaklık ayarı eco mod da 1000-1500 lümenlere kadar düşürülebiliyorsa sorun yok, eğer düşürülemiyorsa o zaman aşırı parlaklık karanlıkta film seyrederken iyi bir şey olmaz herhalde.
    Aslında ortam ışığına göre ayarlanan otomatik parlaklık ayarının olması gerekir, bu ayar h3 de var mı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 18 Eylül 2020; 11:26:43 >

• quote:

Hocam, o zaman bu H3, 1900 ansi-lümen olduğuna göre demek ki yaklaşık olarak 7500 lümen yapıyor, bu da müthiş bir parlaklık demek, öyle değil mi.

H3 ü tam bilmiyorum, eğer H3 ün parlaklık ayarı eco mod da 1000-1500 lümenlere kadar düşürülebiliyorsa sorun yok, eğer düşürülemiyorsa o zaman aşırı parlaklık karanlıkta film seyrederken iyi bir şey olmaz herhalde.
    Aslında ortam ışığına göre ayarlanan otomatik parlaklık ayarının olması gerekir, bu ayar h3 de var mı bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    gerek h2 olsun gerek h3 renk kodlarından dolayı en fazla 1 saat gozler rahat ızleyebılıyor , sonrası agrı ve yorgunluk yapıyor , h2 ıle h3 arasında sadece parlaklık farkı var, bırde h3 deki lümen degerinin parlaklıgı bu süreyi daha fazla azaltıyor malesef ... renk kodları aynı sey xiaominin mijia modelının lazer olanında da var, kullandığınız lg de yorgunluk hıssı hemen oluşmaz daha uzun kullanımdan sonra bu hıssı alırsınız, ısık degerı fazla olan projeksıyonlar bence sunumlar ıcın ıdeal olabılır ev sıneması ıcın o kadar ıyı degıl

• quote:

gerek h2 olsun gerek h3 renk kodlarından dolayı en fazla 1 saat gozler rahat ızleyebılıyor , sonrası agrı ve yorgunluk yapıyor , h2 ıle h3 arasında sadece parlaklık farkı var, bırde h3 deki lümen degerinin parlaklıgı bu süreyi daha fazla azaltıyor malesef ... renk kodları aynı sey xiaominin mijia modelının lazer olanında da var, kullandığınız lg de yorgunluk hıssı hemen oluşmaz daha uzun kullanımdan sonra bu hıssı alırsınız, ısık degerı fazla olan projeksıyonlar bence sunumlar ıcın ıdeal olabılır ev sıneması ıcın o kadar ıyı degıl

Alıntıları Göster
    Anladım hocam,

dediğiniz gibi, bende ki lg pf80g led proj. la bazen 6 saat sürekli film seyrettiğim oluyor, hiç bir göz ağrısı yorgunluk oluşmuyor, renkler pastel, çok doğal bir görünüm var, zaten fan gürültüsünden dolayı parlaklık orta ayarda kullanıyorum.
    Bende ki LG led 6 sene oldu kullanıyorum, çok memnunum, lamba ömrü (30.000 saat) uzun olduğu için tahminen 4 sene daha kullanırım.
    En iyisi başka arayışa girmeden, ömrü tükenene kadar kullanayım.

Benim proj. un 2 sıkıntısı var, birincisi sağ ve sol yamuk ayarı olmaması, ikincisi zoom ayarı yok, bu yüzden LG nin istediği mesafeye ve tam perde orta hizasına konumlandırmak zorundayım, yan duvara koyamıyorum, gülü seven dikenine katlanır, onu da bir şekilde çözdük zaten.
    Her şeye rağmen memnunum.
    Bildiğim kadarıyla H2, H3 de bu sıkıntılar yok, anlattığınız sıkıntılar var.

H2, H3 ile ilgili bunları öğrendiğimiz iyi oldu, teşekkür.
    Sizin gibi tecrübeli, bilinçli arkadaşlarla bu konuları konuşmak zevk.

Mevzu görüntü kalitesi olunca, size yaşadığım bir deneyimi anlatayım;
    Bende 10bit x265 çözebilen, 4K oynatabilen T95Q media player' ım ve Unnlink HDMI switch 2.0 cihazım var.
    Bir gün merak ettim; 1080p proj. umda 10bit 4K kalitesinde bir film oynatırsam 1080p de görüntü kalitesi acaba farkedecek mi diye.

Bunun üzerine, internet den "Dynasties (2018) 4K (2160P) x265 10bit SDR" kodlamalı doğa belgeselinin HDR olmayan versiyonunu indirdim (HDR olmayan versiyonunu indirdim, çünkü benim proj' um HDR desteklemiyor, daha önce hdr denedim, HDR desteklemeyen proj. veya TV lerde HDR seyrederseniz görüntü kötü ve solgun oluyor).
    ikinci deneme filmi olarak da "Avatar (2009) 4K (2160p) x265 10bit SDR" filmini indirdim.

Neyse, oynatıcı olarak KODI uygulamasını kullandım, belgesel filmi seyrettim.
    Birde ne göreyim; görüntü kalitesi karşısında hayretler içinde kaldım,
    iyi yönde artan parlaklık, daha canlı renkler, pürüzsüz mükemmel netlik. Sanki proj' a doping yapıldı gibi. Görmeniz lazım, tarif edilemez.
    Aynı sonuçları Avatar 4K filmi içinde aldım, yıllar sonra Avatar' ı 85 inç lik perde de yüksek görüntü kalitesiyle büyük bir keyifle tekrar izledim.

Mukayese etmek için aynı belgeselin "1080p x265 10bit" versiyonunu da indirdim. 1080p versiyonu da kötü değildi, ama kesinlikle 4K versiyon daha iyiydi.

1080p proj. da 4K film seyretmek mantıksız gibi görünüyor.
    Evet, benim yaşadığım deneyimde proj. um 1080p olduğu için 4K yı 1080p olarak seyrediyorum, doğrudur, ama ben bu kadar iyi kalitede bir görüntüyü daha önce bluray 1080p x264 filmler de görmedim.

Tam emin olamasam da, bu deney de 1080p de görüntü kalitesi artışının 3 sebebe bağlı olduğunu düşünüyorum;
    Hiç bir kayıp olmadan kodlanmış 10bit 4K film,
    x265 10 bit 4K çözebilen media player,
    HDMI switch 2.0 cihaz.

Bir denemenizi tavsiye ederim. Tabii 4K x265 10bit oynatabilen bir player şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 18 Eylül 2020; 14:50:3 >

• quote:

Bilgiler için teşekkür.
    Sağol hocam, öğrenmek istediğim buydu.

Zaten daha önceden yaptığım projeksiyon duvar boyası denemelerimde; ne kadar dikkat edersem edeyim, fırça ile yaptığımda fırça izi, rulo ile yaptığımda noktacıklar şeklinde kabarcık pütür izler meydana geliyordu, bu da proj. ile film seyrederken beyaz, açık renkli sahnelerde belli oluyordu.

Özetle;
    anladığım kadarıyla; en hızlı yöntem olmasının yanında, en pürüzsüz düzgün boyama püskürtme tabanca ile olduğu için tabancayı tercih etmişsiniz, değil mi hocam ?

Alıntıları Göster
    Üstadım benim imkanım olduğu için daha güzelini yapmaya çalıştım.

• quote:

Üstadım benim imkanım olduğu için daha güzelini yapmaya çalıştım.

Alıntıları Göster
    Hocam, son sorular:

Boyayı kaç kat ?,
    cilayı kaç kat yaptınız ?
  • quote:

Hocam, son sorular:

Boyayı kaç kat ?,
    cilayı kaç kat yaptınız ?

Alıntıları Göster
    Boyacı değilseniz yapamazsınız hocam beni yaptığım basit bir boya değil profesyonellik ister.

• quote:

Boyacı değilseniz yapamazsınız hocam beni yaptığım basit bir boya değil profesyonellik ister.

Alıntıları Göster
    Sizin gibi üstad tanıdığım birisi var, ona yaptıracağım,

boya ve cila kaç kat yaptınız hocam ? Devlet sırrı değilse eğer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 18 Eylül 2020; 15:18:15 >
  • quote:

Sizin gibi üstad tanıdığım birisi var, ona yaptıracağım,

boya ve cila kaç kat yaptınız hocam ? Devlet sırrı değilse eğer

Alıntıları Göster
    Yok üstadım sır değil 2 kat astar 2 kat boya 2 kat akrilik vernik zaten işi bile yapar burada önemli olan verniğim ölü mat olması.

bir kac yerde daha bu konu hakkında bırseyler okudum yurtdısında insanlar diyorkı sonucta 1080 p ye dusuuryor , kullanıcı dıyorkı hem hdr alıyorum cubuktan hem daha net hem daha keskın goruntulker oluyor ve memnunum dıyor sana bu hafta ıcersınde ınceledıgım baska bır projeksıyon lg hf60 ls konusunu atacam orda h2-mıjıa500 ve pf1500 tecrubelerım farklarını yazmısım ayrıca goruntu kalıtesını sıyah ve renk tonların canlılıgından bahsetmısım , ne wiewsonıc ne h2 ıncele bence yurt dısında gelmesı 7200 mal oluyor turkıye ucuz 5,500 halledıyorsun guzel ve keyıflı cıhaz
    https://forum.donanimhaber.com/lg-hf60ls-1400-ani-lumen-1500-g-ile-karistirmayin--145548785#145548785

• quote:

Yok üstadım sır değil 2 kat astar 2 kat boya 2 kat akrilik vernik zaten işi bile yapar burada önemli olan verniğim ölü mat olması.

Alıntıları Göster
    Çok sağol.
  • quote:

bir kac yerde daha bu konu hakkında bırseyler okudum yurtdısında insanlar diyorkı sonucta 1080 p ye dusuuryor , kullanıcı dıyorkı hem hdr alıyorum cubuktan hem daha net hem daha keskın goruntulker oluyor ve memnunum dıyor sana bu hafta ıcersınde ınceledıgım baska bır projeksıyon lg hf60 ls konusunu atacam orda h2-mıjıa500 ve pf1500 tecrubelerım farklarını yazmısım ayrıca goruntu kalıtesını sıyah ve renk tonların canlılıgından bahsetmısım , ne wiewsonıc ne h2 ıncele bence yurt dısında gelmesı 7200 mal oluyor turkıye ucuz 5,500 halledıyorsun guzel ve keyıflı cıhaz
    https://forum.donanimhaber.com/lg-hf60ls-1400-ani-lumen-1500-g-ile-karistirmayin--145548785#145548785
    Eyvallah hocam, müsait zamanda bakacağım.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.