Şimdi Ara

Xiaomi'nin 40 cihazına yeni arayüzü MIUI 9'u dağıtacağı onaylandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Mi 5 kullanıyorum, Miui 9' a geçtikten sonra, bahsedildiği gibi her şey iyi.
    Pili %100 şarj ettikten ve arka planda ki tüm programları kapadıktan sonra, denemek için hiç bir şey kullanmadım, pil de, 24 saatte sadece %5 eksilme olduğunu gördüm. Benim açımdan bu bekleme halinde pil performansı çok iyi.
    Fakat miui 8 de çalışıp da, miui 9 da çalışmayan tek şey "istenmeyen SMS leri engelleme" özelliği oldu. Bu eksikliği de marketten indirdiğim Google' ın "Android Messages" uygulamasıyla hallettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 20 Ocak 2018; 12:12:8 >
  • Adamlara helal olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • android güncellemesi değil firmware güncellemesi.

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Miui 9 Global Beta'da yaklaşık 2 aydır sorunsuz engelleniyor istenmeyen smsler fakat neden bu kadar uzun süredir Stabil sürüme adapte edilmediğine anlam veremedim..

Burada konusunu açmıştım..

https://forum.donanimhaber.com/miui-spam-ve-reklam-amacli-sms-leri-engelleme-kesin-cozum--125303709-2#131060005
  • Miui 9 stabil sürüm de sms engelleme çalışmadığından dolayı,
    markette ki Google' ın ücretsiz sms engelleme uygulaması "ANDROID MESSAGES" i indirdim, yaklaşık 1,5 aydır kullanıyorum, memnunum. Hatta şu anda miui nin uygulamasın dan daha çok memnunum desem yeridir. Bu yüzden söylediğiniz sms engellemenin düzgün çalıştığı global beta ya geçmek istemedim, hem de kurmaya üşendiğim den dolayı.

Neden memnunum anlatayım:
    Kelime bazlı filtrelemeye göre daha başarılı. Çünkü kelime bazlı değil, mesajın başlığına göre filtreliyor.
    Kelime bazlı filtreleme de, mesajı gönderen reklamcı örneğin; bugün gönderdiği mesajda "indirim" kelimesi var diyelim. Aynı reklamcı daha sonra ki günlerde "ındırım", "INDIRIM", "İNDİRİM" şeklinde gönderebiliyor. Böyle olduğunda her olasılığı filtrelemeye girmeniz gerekiyor. Bu da bir müddet sonra sizi sıkıyor ve zamanınızı alıyor.

Buna mukabil "Android messages" uygulaması ise mesajın başlığına göre filtreleme yaptığı için, mesaj başlığı genellikle değişmiyor. Değişse de çok nadir oluyor.
    ilk gelen reklam masajının üzerine tıklıyorsunuz, açılan yeni sayfada sağ üst köşede ki üç noktaya(...) tıklayıp "kişiler ve seçenekler" e girip, hiç bir kelime girmek zorunda kalmadan "şunu engelle" diyorsunuz, hepsi bu kadar, reklam gönderen mesaj başlığını değiştirmediği müddetçe bir daha o firmadan reklam mesajı almıyorsunuz.
    1,5 aydır kullanıyorum, onlarca mesaj engellendi, henüz mesaj başlığını değiştireni görmedim.
    Değiştirseler bile, o gelen mesaja da "engelle" dersiniz olur biter.

Diğer bilgi, ilk engellenen Mesaj arşivleniyor, aynı yerden ikinci defa gelen arşivlenmiyor, ayrıca menüler türkçe.

Gelelim istenmeyen telefonlara yani "Çağrı engelleme" özelliğine;
    "android messages" içinde çağrı engelleme özelliği var, ama ben daha profesyonel ücretsiz bir program kullanıyorum;
    markette ki ingilizce adı "CALLER ID AND BLOCK", Türkçe adı "Sms Ve Çağrı Engelleme & Arayan Kimliğini Göster" olan uygulamayı kullanıyorum. Bu uygulama çağrı engelleme de çok başarılı fakat sms leri engellemiyor (Türkçe ismini yanlış vermişler). Bazı eksiler olsa da, çok memnunum.

İlk defa gelen istenmeyen çağrıların büyük kısmını tanıyor, tanımadıklarına da siz "scam (dolandırıcı)", "tele pazarlamacı", vb. etiketler koyabiliyorsunuz, isterseniz de engelleyebiliyorsunuz. Bu uygulamanın internet üzerinde veri tabanı var, bu yüzden kimliği belirsiz çağrıların bir kısmını internetiniz açık olduğu müddetçe tanıyor. Sizin engelleyip etiketlendirdiğiniz çağrılar ise veri tabanına kaydediliyor, böylece bir başkası da bundan faydalanıyor.

istenmeyen çağrıları reddetmek için 2 seçenek sunmuş;
    1) otomatik olarak reddet:
    bu seçenekte engellenen çağrı 1 sn çalıyor, sonra kesiliyor (hiç çalmasa daha iyiydi) ve altta küçük bir bilgi penceresi açılıyor. (bu bilgi penceresinin de açılıp açılmaması isteğe bağlı olsa iyi olurdu)

2) sessiz:
    ekranda ki görüntü normal birisi arıyormuş gibi. Yalnızca zil çalmıyor.

Çağrı engelleme olarak benim bu güne kadar ücretsiz olarak kullandığım en başarılı program.

İstenmeyen mesajlar ve telefonlar başımın büyük belasıydı, şu anda kurtuldum.
    Umarım benim gibi bu dertten muzdarip olanlara biraz yardımcı olmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 26 Ocak 2018; 13:31:38 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.