Şimdi Ara

Xigmatek Elysium İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Xigmatek Elysium İncelemesi

Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık bir sene öncede almış olduğum ve daha kutusundan çıkartmak nasip olmayan Dracula'nın Frankenstein dan sonra ikinci revizyonu olan Elysium u inceleyeyim dedim.

Ürünü eğer mağaza yerine internetten aldıysanız kargocunun kulaklarınızı çınlatma ihtimali var çünkü kolide doğal olarak kasanın kendi kadar büyük ve nakliyeci abinin belini bükecek cinsten.Ürün oldukça sağlam paketlenmiş şekilde kutudan çıkıyor.

Ürünün kutu içeriğinde ki malzemeler kasa içine koyulmuş beyaz bir paketten çıkıyor.Paket içinden gelenler;4 adet tekerl, 4 adet kelepçe,bir adet kullanım ve montaj kitapçığı,16 adet tekerleğin montajı içi gerekli vida,20 adet anakart ve güç kaynağı montajı için gerekli vidalar ve 32 adet 3.5 sürücü yuvalarının montajı için gerekli vidalar çıkıyor.

Ürünü kutudan ilk çıkardığımda alıcı gözle baktıktan sonra acaba bu sefer gerçek aşkı buldum mu diye düşünmeye başlarken yakından incelemeye ve tanımaya başladıkça bu yarında diğer yarlar gibi olduğu ve davulun sesinin her zaman ki dibi dışarıdan hoş geldiğini görüyorum. Malum aşkın en güzeli platonik olandır. Bu cümleleri sarfetmemin nedeni yazının ilerleyen kısmında yer alacaktır.

Kasanın pencereli yan kapağında 23CM boyunda kocaman bir fan bulunuyor.Diğer yan tarafında ise işlemcinin arka tarafına üflemek için 12 cm boyutunda bir fan boşlugu ayarlanmış .

Ürünün ön panelinde sadece power ledi ve hdd aktivite ledi yer alıyor.Ön kısımda hakim olan renk gümüş ve siyah.Kenar bantlarda gümüş rengi tercih edilirken belirli aralıkla görüntüyü sadelikten ayırmak için yan yana iki tane perçin atılmış havası veren aksesuarlar yer alıyor.Ortada ise on dört adet demir ızgara yer alıyor. Hemen kolayca çıkartılabilen ızgaraların arka tarafında ise öndeki iki adet fan taze havayı dışarıdan içeriye çekerken ortamdaki tozu almasın diye yarı geçirgen filtre kıvamında bir madde kullanılmış.Bu filtreler sayesinde ortamda ki tozun odaya girmesi engellese de çok az da olsa havayı kestiginden ufak miktar sirkülasyon kaybı olabilir.Ayrıca arada toz filtrelerini temizlemekte fayda var. Kapağı kaldırdığımızda ise karşımıza iki adet 3.5 hdd slotuna hard disklerde ki sıcak havayı uzaklaştırmak için tutturulmuş iki adet siyah , beyaz ledli,şeffaf fan geliyor.Ürünün önünde kullanılan plastik ise tek kelimeyle dandik. Olmamış , otur sıfır .

Ürüne yukarıdan bakıldığında tüm çıkış birimlerinin ve butonların burada konumlandırıldığı göze çarpıyor. En başta gümüş renkte ve povyon mod misali parlayan güç butonu yer alıyor.Hemen yanında bir kapak bulunuyor ve ve kapağı yukarı doğru ittirdigimizde portların kapağın altına gizlendiği görülüyor.Bence şık bir tasarım olmuş.Eğer kasamız yerdeyse ve evde bir ufak boy kardeşiniz bulunuyorsa veya anne evde gün verdiğinde odanın kapısını açık unutup, ortaya çıkan ufak ve her buldugu delige bir şey sokmaya meraklı olan ufak ayaklardan kamufle olmak için bir avantaj bu kapak.Kapağın altında ise hemen köşeye sıkıştırılmış ufak bir reset butonu, hemen yanında iki adet usb 3.0 ve usb 2.0 portu, bir adet e sata portu ve ses giriş çıkış portları yer alıyor. Portların hemen ilerisinde hdd takacak kardeşlerimizi kasa kapagını sökme derdinden kurtadan 2.5'' ve 3.5'' diskler için uyumlu hdd docking istasyonu yer alıyor.Usb eziyetine gelemem ben aga bağlarım satadan akarım diyorsanız bu port sizin için düşünülmüş.Birazcık daha yukarıya çıkıldığında ise fanların hava çekmesi için ya da hava çıkışı yapılması için tasarlanmış ızgaralı bir bölüm daha yer alıyor .Üst tarafı biraz daha incelediğimizde ise karşımıza üst taraftaki ızgarayı çıkartmak için koyulmuş bir mandal yer alıyor. Bu sadece filtrede biriken tozları kolayca filtreyi çıkartarak temizleyebiliriz.Filtrenin altıda ki kısımda iki üç adet 12 ve 14 cm fan veya iki adet 20 cm fan montajına yer veren vida delikleri yer alıyor

Alt tarafta ise yine mesh kılıklı bir filtre yer alıyor ve tekere gelmeyi sevmeyen arkadaşlar için kasayı zemine koydugumuzda oluşan titreşimi engellemek için plastik tampon bölgeler koyulmuş.Yine alt tarafa üst tarafda ki gibi iki adet 12 veya 14 cm fan takabilirsiniz.Aslında üç fanda sığabilir tabi ama psu iman gücüyle havada asılı duramayacağı için slotlardan biri iptal oluyor.İptal oluyor demekte yanlış olur aslında çünkü psu fanı gelecek oraya da.

Kapağı söküp kasanın içine geçtigimde bu kasayı daha sonra çocuğumun beşigi şeklinde kullanmak gibi planlar oluşmaya başladı kafamda.Kasada oldukça geniş bir iç hacim var.Kasa en büyükten en küçüğe HPTX, XL-ATX, E-ATX, ATX, Micro ATX, mini-ITX tüm anakart standartlarını destekliyor.Abi ben çift cpu lu bir sistem kuracam render yardıracam diyorsanız isini için nadir kasalardan biri Elysium.Görüldüğü gibi anakart tablasında iki adet işlemci sogutucusu montajı yapmak için anakartı kasadan sökme eziyetinden kurtaran delikler yer alıyor. Anakart tablasının sağında ve solunda on iki kablolarınızı gizlemek için kanal bulunuyor.Bunların hemen yanında ufak iki tane devre kılıklı pcb ler yer alıyor.Bu pcb ler fanların güç konnektörlerini takmak için tasarlanmış.Malum yer fanın kablosu uzun degil ve kasanında iç hacmi büyük olduğundan böyle bir çözüm üretilmiş.Açıkcası bu hoş olmuş.Fanın kablosunun yetersiz kalmasının yanında kasa içi olası karışıklığıda engelliyor. Bu pcb lere beşer adet fan bağlayabilirsiniz.

Diğer kasada ilk dikkat şey ise iki adet güç kaynağı montaj yerinin olması.Server tarzı ya da render alan çoklu cpu ve gpu sistemler için ihtiyaç olan bir özellik.Ama bu kasası tercih eden günümüz kullanıcıları güç kaynağı için ayrılan bölümü radyatör yeri olarak değerlendiriyor.Alan epey geniş oldugundan 10 cm ye kadar etkli buutlu radyatörleri rahatlıkla sığdırabilirsiniz. Arka tarafta ısınan havayı uzaklaştırmak için 14 cm siyah şeffaf renkte ,beyaz ledli fan kullanılmış.Ama bende ki fan bozuk çıktı.İsterseniz 12 cm de fan takabilirsiniz.Fanın hemen aşağısına inildiğinde on adet genişleme yuvası kullanılıyor.Heme aşağıda ise güç kaynağını montaj edebileceğimiz gerekli alan mevcut.

Ön tarafa geçip sürücü yuvalarından bahsedelim biraz. İlk 3.5'' yuvalarına baktığımda beynimden vurulmuşa döndüm. O ne be abicim ? Kabloları sürücülere bağlayacağımız konnektörler kasa içine bakıyor ve camdan baktığımızda ise tüm kabloları görebiliyoruz.Bu oldukça çirkin bir görüntü.Sende rakiplerin gibi versene şunu arka kapağa ki gözümüze iğne gibi batmasın.Hatta bu kasayla aynı iskeleti paylaşa Enermax Fulmo GT den bu sürücü yuvaları arka kapağa bakacak şekilde tasarlanmış.Kasada on adet 5.25'' sürücü yuvası bulnuyor ve 3.5'' sürücü yuvası ayrı olarak tasarlanmamış.5.25'' yuvaya takılan dönüştürücü sayesinde 3.5'' e uyumlu hale geliyor ve kasanın içinde 2 adet 3.5'' döüştürücü geliyor.Bu 3.5 yuvalara dört adet toplamda ise sekiz adet hdd takabilirsiniz.Bu iki 3.55'' yuvarısı takıldığında ise geriye altı adet 5.25'' sürücü yuvası kalıyor.Ama benim gibi customcu tayfadansanız bu 3.5'' slotunu devre dışı bırakarak ön tarafa 360 ya da 480 MM uzunluğunda radyatör takabilirsiniz.

Arka tarafta 25 MM yer buırakılmış.Bu oldukça yeterli bir mesafe ve bu aralığa rahatlıkla modüler olmayan güç kaynağının tüm kablolarını sığdırabilirsiniz.Hatta 2.5'' disklerde rahatlıkla sığacaktır.

Montaj yapıldıktan sonra son bir kez göz atacak olursa.Su soğutma bileşenlerini de takmama rağmen daha neredeyse mini bir sistemin sıgacağı kadar yer var görüldüğü gibi.

Hatırladığım kadarıyla ürünün Türkiye'ye ilk giriş fiyatı 500 Tl civarıydı. Bu kasa o fiyatı ne hayatta ne de ahirette eder.Bende zaten 290 Tl ye indikten sonra aldım.Benim bu kasayı tercih etmemin nedeni fiyatı ve ic hacmiydi.Çünkü su soğutma kullanacaktım ve fan kalınlıklarıyla birlikte 10 cm bulan bir radyatör olduğu için ciddi bir alana ihtiyacım vardı.O nedenden dolayı bu kasayı tercih ettin.Kasanın o özelliği on numara.Bakire ellenmemiş ve sizin ellerinizle şekillenmeyi bekleyen bir iç hacmi var.Öyle pahalı kasalarda ki gibi ince düşünülmüş detaylar yok.Sadece size bol bol boş alan mecvut ve gerisi size kalmış.Eger su soğutma kuracağım bana öyle tek radyatör yetmez diyorsanız bu kasayla kurulan sistemlere bakın çünkü kasanın içine iki tane 360MM bir tane 240MM radyatör çok rahat sığıyor bu kasaya.Ben su soğutma derdiyle uğraşamam ama hazır kitler alıp 4 way sistem filan kuracağım diyorsanız da on adet genişleme yuvasıyla Elysium da seçenekler arasında olabilir.Bu kullanıcının hitap ettiği son kesim ise böyle çip gpu ,çift psu lu htpx veya 10 tane hdd takabileceğim bir server tarzı sistem kuracağım diyorsanız da bu kasadan başka pek bir alternatifiniz yok.Olumsuz özelliği en başta dış yapıda kullanılan plastik malzeme gerçekten kalitesiz ve kapagıda binbir uğraşlar sonucu kapanırken insan kanter içinde kalıyor.İkinci bir olumsuz yanıysa sürücülerin çıkışlarının arka kapağa değilde kasa içine bakması. Ama ben kocaman bir kasa arıyorum kalitesi o kadarda önemli değil diyorsanız Elysium sizin kasanız.Zaten bu fiyata da alternatifi yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 18 Aralık 2017; 20:34:5 >

• 6 ay önce Elysium kullanıyordum,sağlam kasa ama çok büyük ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel kasa incelemede çok güzel, bir ara kullanmıştım bu kasadan en kötü yanı malzeme kalitesi idi.
  • Bu kasanın hikayesini bi ben bi Allah bilir

• quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Bu kasanın hikayesini bi ben bi Allah bilir

Harbi ha. 1 yol olmuş kasayi alalı ama daha yeni acabildim kutuyu.Acmazda olaydim ,fan bozuk cikti .Geri yolluyacaktim kasayi elemana, biliyon elde hic fan yok
  • Takip...

• İncelemen için teşekkürler.

Final kısmındaki samimi düşüncelerinde gayet başarılı olmuş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir görünümü ilgimi çekmedi. Gerisi güzel.
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Hakikaten yeni mi açtın sen kasayı, e yok artık

Kurulum yapmamıştın onu biliyordum da...
  • @R£DSTON£

Bu incelemede farklı bir hava olsun diye mizahi bir anlatım tercih ettim biraz.

@cianni

Sıfır kasa lan al git 200 tl ye bak.
  • Hocam bir sene once aldiniz da nasil acmadiniz ya Ben bir yolunu bulup herturlu kartonu hunharca acardim

• Bu kasayla beraber gelen 5,25 yuvayı 3,5 HDD yuvasına dönüştüren aşağıdaki kutulardan arıyorum. Satan yada benzeri apart gören var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Elky

Bu kasayla beraber gelen 5,25 yuvayı 3,5 HDD yuvasına dönüştüren aşağıdaki kutulardan arıyorum. Satan yada benzeri apart gören var mı acaba?

Xigmatek ile iletişime geçmeyi dene. Alternatif bu var ama http://www.ebay.com/itm/Thermaltake-A2309-iCage-3-5in-Bay-Converter-120mm-Fan-/280810938958?pt=US_Computer_Case_Accessories_Tool_Kits&hash=item4161a2e24e
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Akasanında benzer bir ürünü var ama üretimi durmuş sanırım AliExpress deki AkasaStore öyle söyledi. Zaten ürünleri inceleyince Akasa ile Xigmatek aynı fabrikadan çıktığını anlıyorsunuz. Yinede şansımı deneyim Xigmatek ve Akasa mail atmak lazım.

Thermaltake icage 3 adet HDD taktırıyor, bulsam onada razıyım ama yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.