Şimdi Ara

XIGMATEK Red Scorpion Soket 938 am3 ile uyumluluğu ve fan montajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • edit: fan takılıp montaj yapılmıştır. eğer fan değiştirecek ve daha önce deneyimi olmayan varsa şunlara dikkat etsin.

-ben soğutucu bloğu çıkartırken işlemci bloğa yapışmış olduğundan ikisi birlikte elime geldi ve işlemcinin pinlerini yamulttum. amd işlemcilerde bu sorun görülüyormuş. tavsiyem mandanlların ikisini birden olduğu yerde dikkatlice çıkartıp dik bir şekilde fanı çıkartmanız. başka bir öneri olarakta fansız işlemciyi çalıştırıp ısınması sağlansın macunun denmiş ama siz bilirsiniz.
    -eğer pinler eğilirse 0.5 kalemle biraz uğraşarak düzeltilebiliyor sakın heyecan yapmayın. ben meyve bıçağıyla düzelttim gerçi bunu daha sonra okudum çok daha mantıklı ve sağlam bir çözümmüş.
    -montaj sırasında ne çok sert nede yumuşak davranın ortasını ayarlayın.

slmlar.

yakın bir tarihte yeni kasa topladım fakat işlemci için fan aklıma gelmedi. önümüzde yaz olduğundan stock amd fanını değiştirmek istiyorum. elimde phenom 2 965 soket 938 am3 işlemci var. araştırmam ve bütçem doğrultusunda red scorpion almaya karar verdim. vatan bilgisayarda uyumlu olarak göstermiyor ama sitesinde am3 ile uyumlu diyor. muhtemelen vardır uyumu ama ben yinede burdan bir sorayım dedim almadan önce.

diğer sorularım ise şunlar:

daha önce hiç fan montajı yapmadım. anakartı kasadan sökmeden bu montajı yapabilirmiyim? am3 fan değişimleriyle ilgili muhtemelen birçok vidyo ve yazı mevcuttur oralardanda yararlanıcam fakat benim burda sormak istediklerim daha püf noktalar.

-fanı takıp çıkarırken nelere dikkat etmeliyim?
    -üzerindeki termal macunu neyle temizlemeliyim ve süreceğim termal macunun miktarı ne olmalıdır?
    -red scorpion düşünüyorum yukarda da dediğim gibi, peki fan tam olarak ne tarafa bakmalı.

bu fan yönüylede ilgili bikaç bişi okudum ama gerçekten kafam karıştı. kasam xigmatek 600 wattlık.

edit:xigmatek nepartak nasıldır? cpu fanının direk egsoz fanına bakmasını istiyorum çünkü? bu uygunmudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurbass -- 17 Haziran 2011; 16:52:40 >

• AM2, AM2+ ve AM3 soket yapıları aynıdır soğutucu uyar sorun olmaz

-fanı takıp çıkarırken soutucunun kanatlarını eğip bükmemeye dikkat edin yeter
    -termal macunu yumuşak bir bez kullanarak temizlersiniz. Saf alkol veya temizleme sıvıları filan kullanılabilir ancak önemli olan işlemci yüzeyine zarar vermeden temizlemek.Termal macunu çok sürmemek gerekiyor bu konuda birkaç da başlık var aslında forumda.Bütün mesele soğutucu tabanı ile işlemci yüzeyi arasında çok ince bir tabaka oluşturmaktan ibaret
    -fan yönü ile ilgili farklı görüşler var ancak elbette ki herkes kendi kasa yapısına ve diğer bileşenlerine göre değerlendiriyor.En iyisi takıp denemek çok zor bir iş değil.
    -Xigmatek kule tipi soğutucuların sadece bir modeli söylediğiniz şekilde takılabiliyordu yanılmıyorsam. Xigmatek HDT-SD964 modeli. Ekstra bir aparatı var.

• teşekkürler bilgiler için.

psu'daki fan kasa içine doğru aşağı bakacak şekilde, direk işlemci fanını görüyor yani. red scorpion alıp onu psu'ya çevirmem doğrumu olur acaba?
  • Kasa sanırım Xigmatek Asgard. PSU fanı egsoz fan görevi görecek ancak CPU soğutucusu zaten ekran kartından yükselen sıcak havayı alıp PSU içine gönderecek. Hava akımı bu yönde olacak gibi görünüyor. Sonuç olarak PSU ısısını artırabilir, CPU soğutucusunun performansı birkaç derece fark edebilir ama bunların hepsi ihtimal tabii ki.
    O kasada sadece ön altta bir fan var ve ekran kartı onun sağlayabileceği akımı kesecektir.Kasa önüne üst tarafa bir fan takviyesi faydalı olabilir

• fazladan bi tane fanım var egsoz fanı yani. toplamda iki fan var şuan kasada. resim ekledim kasanın:

sonuç olarak nasıl bir yol izlemem doğru olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurbass -- 16 Haziran 2011; 17:11:41 >

• Linkteki gibi bir ek fan fayda edebilir veya kasa yan kapağına bir fan hava akımını güçlendirecektir.

http://resim.donanimhaber.com/m_49152902/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49595976
  • şu 12cmlik fanlardan o halde bi tanede yan kapağa alıyorum ve red scorpionuda psu'ya üfleyecek şekilde ayarlıyorum değilmi yanlışmıyım? peki yan kapaktaki fanla işlemci fanı birbirini kurtaracakmı?
  • O kadar yazdık çizdik ancak kasanızın ölçüleri 185(W) x 475(D) x 408(H) mm

http://www.xigmatek.com/product.php?productid=27&type=specification

Soğutucu blok 159mm yüksekliğinde ve yan kapakla arasında 2.5cm filan mesafe kalıyor.O aralığı da yaklaşık olarak anakart ve işlemci kaplar.Almadan bir ölçün en iyisi. Sığıyorsa da yan kapakta 2 fan takacak yer mevcut. Fanı zaten alt kısmına takacaksınız
  • tekrar merhaba.

soğutucuyu taktım fakat başıma bazı talihsiz olaylar geldi. stock fanı çıkarırken klipsi kaldırdım ve sanırım işlemcinin altta kaldığını düşünerek fanı tek tarafında kaldırarak çıkartmaya çalıştım fakak işlemci yapışmış çok güclü bir şekilde ve öylece geldi elime. işlemciye baktığımda sol attaki 6-7 pinin yamulduğunu gördüm belki daha fazlada olabilir. küçük bir sinir krizi geçirdikten sonra yavaşça onları bıçakla düzeltmeye başladım ve hiç birini kırmadan hallettim. daha sonra yerine otutturdum ve fanıda sorunsuz şekilde monte ettim. sıcaklık değerleri gerçekten çok iyi. kasayada kıl payı sığdı güzelde duruyor fakat içim hala bi garip az önce 1 hafta önce topladığım yeni bilgisayarımın işlemcisini çöpe atıyodum. acaba birşey olmuşmudur nasıl anlayabilirim. şuan yeni açtım bilgisayarı ama bir sorun gözükmüyor? ne yapmamı önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurbass -- 17 Haziran 2011; 13:42:25 >

• Sıkıntısız çalışıyorsa pinlere bir zarar gelmemiş demekki.İşlemciyi default hızında test etmek fikir verebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.