Şimdi Ara

XMP açınca 'The System has posted in safe mode' hatası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşlemci : AMD Ryzen™ 9 7950X3D

Ram : Corsair 96gb (4x24)

sorunum ram frekanslarını attırmak istediğimde XMP açınca "The System has posted in safe mode" hatası alıyorum.

• Ram hızı 6000mhz ise uclk div1 mode kısmını uclk=memclk (bazı şanslı kişiler 6400'e kadar gidiyor.)
    Eğer 7000-8000mhz gibi bir kit varsa uclk=memclk/2 olarak ayarlaman gerekiyor. Ramlerin detaylı bilgisi yada kodu varsa daha çok yardımcı olabiliriz.
  • Corsair 96GB(4x24) Dominator Titanium White RGB 7000mhz CL36 DDR5 Ram (CMP48GX5M2B7000C36W)

iki tane ram takılıyken 7200 mhz sorunsuz alıyorum ama bir çift daha taktığımda bu sorunla karşı karşıyayım

• musadmrl M kullanıcısına yanıt

Ram kontrolcü sebebiyle 4 slot kullanımda her zaman vadedilen hızları alamazsınız uygun olan kullanım 2 slottur.

• buna bir çözüm bulamaz mıyız

Ddr5 de bulamazsin malesef. İntel amd fark etmez 4 slot ddr5 ram kullanildiginda hata ile karşılaşman çok büyük olasilik. Yeni aldiysanız ramleri satip 2x48gb kite geçmeniz gerek

Yada ram hızlarini yari yariya düşüreceksiniz. 4 slot takılı ramler 3600 mhz de çalışıyordu en son gerisini siz düşünün. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtx295 -- 3 Ekim 2024; 15:20:29 >
    XMP açınca "The System has posted in safe mode" hatası.

Anakartın sitesinden baktım. Ramlari işaretlediğim satıra göre ayarla. 6000mhz ve cl değerleri yazıyor, 1.4v ver. Yüksek ihtimal çalışır.

Edit: divider'ı 1:1 olarak yap yoksa sıkıntı çıkar yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 3 Ekim 2024; 22:53:12 >
  • Edit: divider'ı 1:1 olarak yap yoksa sıkıntı çıkar yine. bunu tam anlayamadım hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.