Merhaba arkadaşlar. Ben düne kadar sistemimde 1x16 GB 3200MHz Kingston RAM kullanıyordum. Ama tek bir RAM olduğu için sistem performansı artsın diye Dual RAM kullanmak istedim. Çünkü o zaman RAM'im 1600 MHz'de çalışıyordu. XMP ayarından haberim yoktu. Sistemi kendim toplamadığım için RAM'in sahte olduğundan şüphelenip garantili yeni Dual kit RAM aldım. Yeni aldığım RAM Patriot/RAM/PVS416G373C7K/Viper Steel 16 GB 3733MHz CL17 udımm kıt. Alıp takdığımda MHz düşük olduğunu ve artırmak için XMP ayarı yapılması gerektiğini öyrendim. XMP yapdığımda MHz artdı. Ama fotoğrafa sizden ricam bakımanızdır. Belki de ben yanlış biliyorumdur. Aldığım mağazaya cpu-z fotosunu attım, sorun olmadığını söylediler. Oyun testlerinde CS 2 de FPS değerinin arttığını, PUBG de ise sanki azaldığını gözlemledim. Eski RAM'i takamadığım için, çünkü takdığımda görüntü gelmedi için FPS değerlerini tam söyleyemem. Eski RAM'imi XMP yapmak istedim, yeni aldığım RAM'leri çıkartıp eskiyi takdım ama görüntü gelmedi. BIOS ekranına bile giremedim. Güç tuşu bile sistemi kapatamadı, mecbur fişden ayırdım. Şimdi aklımda birkaç soru var. Eski RAM'imi yoksa şimdi aldığım Dual RAM'mi iyi? XMP ayarı anakartıma, RAM'ime, sisteme zarar verir mi? Sistemin ve ramin ısınmasına yol açar mı? Çünkü eski RAM'i takmak istediğimde yeni RAM'lerin çok ısındığını fark ettim. Belkide bana öyle geldi, çünkü daha önce RAM sıcaklığına elimle bakmadım. Bildiyim kadarıyla da RAM sıcaklığı ölçülemiyor. Şimdi arkadaşlar, fikirleriniz benim için çok önemli. Çünkü malum anladığım bir konu değil. Anakartım- Gigabyte A320M-S2H-CF (bios sürümü 2019) İşlemcim- AMD Ryzen 5 3600. Ekran kartım-ASUS Radeon RX 5500 XT. |
Bildirim