Şimdi Ara

XMP'yi aktif hale getirince böyle oldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

imzamda da gözüktüğü üzere Ram'lerim 1600 Mhz ve cl8. sistemi çalıştırdığımda ilk resimdeki gibiydi Ram'in özellikleri. Yani cl9 du. ben de cl8 olan kartımı neden cl9 olarark çalıştırayım dedim ve BİOS'tan XMP'yi açtım. sonuç olarak ortaya çıkan özellik sondaki resimdeki gibi. Su Sorularıma yanıt verirseniz çok sevinecem.

1) Öncelikle XMP'yi açınca sistemim hızlanmış mı? Çünkü XMP'yi açınca Mhz değerleri artmasına rağmen Command Rate 1T'den 2T'ye çıktı. ve row refresh cycle time (tRFC) 74'ten 89'e çıktı.
    2) Sistemim normal çalışıyor mu? Channels # da single yazıyor da, halbu ki benim ramleri iki slota yerleştirdim. Ayrıca, tamam, XMP'yi açınca Dram Frequency 800 Mhz oldu ama NB Frequency'nin ne olduğunu bilmemekle birlikte sanki 1600 Mhzx2= 3200 Mhz olması lazımmış gibi hissediyorum.

Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrb33600 -- 30 Ocak 2011; 23:27:51 >

• Bir yanlışlıktan dolayı son resmi ekleyemedim ana mesajda. daha sonra eklemek istediğimde ise sistem 2. resmi eklememe izin vermedi. Onun için ikinci resmi de buraya ekliyorum.

• kimse bir yorum yapmayacak mı?
  • Ram leriniz ikinci resimde 1600mhz ve cl8 olarak calısıyor fakat dual çalışmıyor. Acaba yanyana slotlara mı taktınız? Slotlar aynı renk mi farklı renk mi?

Bende sizin ramlerin CL9 versiyonlarını kullanıyorum, aşağıdaki gibi gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikree -- 4 Şubat 2011; 19:28:18 >
  • yanyana takmadım, mavi renkli slotlara taktım, anakarta siyah mavi siyah mavi şeklinde4 tane slot var. ben mavilere taktım. dual ne demek oluyor ki, sanırım ben aynı renklere taktıüım için single yazıyor. bir de nedense sen de "bank cycle time (tRC)" benimkinde ise "row refresh cycle time (tRFC)" var. ve aralarında baya bir fark var rakamsal olarak.
  • Bende de mavilere takılı, zaten dual calısabilmesi için aynı renklere takılı olmalılar. Cok enteresan bi durum, dogru taktığınız halde dual çalışmıyorlar. Ramlerinizin tam modeli nedir? Acaba model farkı mı var, bendekiler XMS3, dediğiniz gibi sayısal değerlerde de epey farklılık var..

Bu arada dual channel hakkında;http://www.bellek.gen.tr/?p=247
  • Anakartla birlikte çıkan bir kağıtta hatta anakartın kullanım rehberinden dual memory performansı alabilmek için mavi slotlara yerleştirin diyor. Anakartımda(modeli aşağıdaki imzamda gözüküyor) işlemciye yakınlık olarak slotlar siyah(A2), Mavi(A1), siyah(B2), mavi(B1) şeklinde. dolayısıyla ben de A1 ve B1 slotlarına taktım. Neden dual yazmıyor anlamış değilim?

Ram'lerim benim de XMS3. Vatan'dan almıştım. işte linki:

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmx4gx3m2a1600c8-4gb-%282*2gb%29-xms3-1600mhz-cl8-ddr3-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=50061

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.