Şimdi Ara

XMP'yi aktif hale getirince böyle oldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

imzamda da gözüktüğü üzere Ram'lerim 1600 Mhz ve cl8. sistemi çalıştırdığımda ramlerim cl9 olarak çalıştı cpu-z programına göre. ben de cl8 olarak çalıştırmak için BİOS'tan XMP'yi aktif hale getirdim.

Sistemin eski hali ilk, yeni hali ise 2. resimde sistemim hızlan mış m? aslında sormak istediğim, eskisinde core speed 1204 Mhz yazması kafamı karıştırdı. bunun 2.8 Ghz olması gerekmez miydi?

teşekkürler şimdiden.

• ikinci resim alttadır.

• kimse bir yorum yapmayacak mı?
  • reminiz cl9dur cl8 almak için voltaj vermelisiniz oda biraz tehlikelidir işlemcinizde sorun yok bu arada orası kullanıma göre deyişiyor yada everestten bak o en doğrusunu söylüyor
  • yorumunuz için teşekkür ederim, tamam everest programı ile de bakacağım, ancak, ram'lerim cl8'di. Onunla ilglili de şöyle bir başlık açmıştım, rica etsem ona da bakabilir misiniz?

http://forum.donanimhaber.com/m_46377536/mpage_1/f_/key_//tm.htm

teşekkür ederim.
  • İşlemcin speed step ten dolayı çarpanını düşürüp kullanılmadığı zaman hızını azaltıyor orda bir sorun yok
  • teşekkür ederim, sevindim
  • quote:

2. resimde sistemim hızlan mış m?

Hızlanıp hızlanmadığını anlaman için benchmark programı kullanman gerekir
  • teşekkür ederim, bir program önerebilir misiniz?
  • memtest programıyla deniyebilirsin.Fakat ramlerde frekans ve timinglerin sabit olması gerekir,yani yük altında olsa bile biostan girilen verileri cpu-z de göstermesi lazım.
  • PCmark vantage kullanabilirsiniz ya da daha küçük programlar da bulunabilir SuperPi testi yapabilirsiniz mesela
  • PCmark vantage kullandım, ilk resim biostan XMP özelleiğinin açılmış hali, ikinci resim ise Bios'un ilgili yerinin Auto şeklinde ayarlanmış hali. XMP'yi açınca sanki, skorlar biraz daha iyi gibi, özellikle de oyunlarda.

Peki sizce skorlar i5 760'lı, 2x2 Gb 1600 Mhz Cl8'li corsairli ve sapphire 6950'li sisteme göre nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrb33600 -- 6 Şubat 2011; 20:17:36 >

• Bu da Auto yapılmış hali.

• işletim sistemi de seven 32 bit, ultimate.
  • bunlarda 3d mark vantage sonuçları? her şey default ayarlarda iken ki puan? Ayarları preset'ten high olarak seçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrb33600 -- 12 Şubat 2011; 12:01:39 >
  • bu da ramler cl8 olarak kullanabilmek için Biostan XMP'yi aktif hale getirince elde ettiğim skor?

• bu da 3DMark vantage dan performance ayarlarını seçince ortaya çıkan skor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.