Şimdi Ara

xonar d2 inceleme (Türkçe) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Vista İçin Ausu ve Logitech İçin Driverlardan Bahsediliyor Mümkünse Link Verebilirmisiniz Arkadaşlar ?
  • Logitech mi ?? logitech için driver mı ?? hopalörü kastetmiyosun dimi

Asus Xonar için Vista sürücüleri..
    (kendin araştırsan bulurdun )

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 7 Ocak 2008; 23:56:31 >
  • Asus xonar aldım.. audigy 2zs kullanmıştım daha önce.. Asus da başlarda bass çok yavan gelmişti ama EQ ayarlarından hallettim o işi... yüksek seste deneme şansım olmadı.. ama şuana kadar duymak istediğim bassı ilk kez bu kartta gördüm.. dııııııımmm dııııııımmmm diyor yaw içten içten bu kadar güzel bir ses daha duymadım tizler inanılmaz daha kartı takalı yarım saat oldu pek ne nedir anlamadım biraz daha kurcalayım.. kartın üstündeki parçayı plastik sanmıştım ama değil '' al'' heralde yada başka bir metal.. yaw inanılmayacak sesler duyuluyor çok farklı, audigy 2zs de analog 48 khz den fazla açılmıyordu, bu kartta 192 kullanıyorum belki çok farklı olması bundandır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leone_510 -- 10 Nisan 2008; 21:38:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Leone_510

Asus xonar aldım.. audigy 2zs kullanmıştım daha önce.. Asus da başlarda bass çok yavan gelmişti ama EQ ayarlarından hallettim o işi... yüksek seste deneme şansım olmadı.. ama şuana kadar duymak istediğim bassı ilk kez bu kartta gördüm.. dııııııımmm dııııııımmmm diyor yaw içten içten bu kadar güzel bir ses daha duymadım tizler inanılmaz daha kartı takalı yarım saat oldu pek ne nedir anlamadım biraz daha kurcalayım.. kartın üstündeki parçayı plastik sanmıştım ama değil '' al'' heralde yada başka bir metal.. yaw inanılmayacak sesler duyuluyor çok farklı, audigy 2zs de analog 48 khz den fazla açılmıyordu, bu kartta 192 kullanıyorum belki çok farklı olması bundandır..

hayırlı olsun nerden ve ne kadara aldın acaba?

• @nelson
    Vista için galiba xonar daha uygun dediklerine göre. Ben vista 32 bit ultimate sp1 kullanıyorum. Oyun için bana onboard bile yeter, ben müzik için düşünüyorum. On boardla arasında çok fark olurmu? Hoparlörün kaliteli olması gerektiğinden bahsetmişsin microlab a-6664 5+1 ile nasıl olur acaba?
  • ben 2.el olarak aldım yaklaşık 1 aylık kart... Bugünde kartı biraz zorladım yüksek seste 1-2 saat müzik dinledim gerçekten inanılmaz.. audigy 2zs subwoofer ayarında 10khz civarına kadar getiriyordum yinede uzunca subwoofer vuruşunu vermiyordu, bu kartta 50 khz inanılmaz bir bass alıyorum.. Gerçekten parasını hakediyor bence kesinlikle tavsiye ederim
  • quote:

ben 2.el olarak aldım yaklaşık 1 aylık kart... Bugünde kartı biraz zorladım yüksek seste 1-2 saat müzik dinledim gerçekten inanılmaz.. audigy 2zs subwoofer ayarında 10khz civarına kadar getiriyordum yinede uzunca subwoofer vuruşunu vermiyordu, bu kartta 50 khz inanılmaz bir bass alıyorum.. Gerçekten parasını hakediyor bence kesinlikle tavsiye ederim

Yüksek seste dinlemek ses kartı için değil; anfi ve kabin için zorlamadır,
    10 Khz ve 50 Khz insan duyma eşiğine göreli olarak bas değil tiz seslerdir.
    Normal insan kulağı 10 Khz i duyabilir ama 50 Khz ise insan duyma eşiğinin çok üstündedir.
    İnsan duyma eşiği 16 Hz - 20 Khz tabi bu sağlam duyu sistemi olanlar için
    50 Khz lik sesi kainatta duyabilecek insan yoktur. ve artık ulatrasonic frekans sınırları içindedir. (+20 Khz)
    ancak 50 Khz lik sesleri köpekler duyabilir. Köpeklerin üst sınırı 60-65 Khz dir ama 100 khz ye kadar da duyabildikleride yazar.

• Ne yani köpek miyiz ? Ben teknik verilerinden anlamam panelde ne değeri varsa onu söylüyorum

yanlız mp3 lerin kalitesi çok farkediyor, ses de buna bağlı olarak değişiyor.. uygun mp3 lerle çok güzel bir ses geliyor.. tavsiye ederim güzel kartmış
  • quote:

Ne yani köpek miyiz ?

Öyle bir kasıt olamaz.
    sadece örnekti ve bilgiydi. yarasalarda malum bu sınırları rahatça duyuyorlar ve yön bulmada kullanıyorlar.
    ayrıca insan duyma eşiğinin çok üzerini duyan bir sürü canlı vardır.

Burada kasıt; bir şeyi yazarken bilerek yazmak lazım ı, açıklamak.

Öyle panelinde yanlış bilgi yazan cihazlarada güvenmeyin. Yada 10 Hz, 50 Hz yazıyor siz abartmak için bir k harfi ekliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 11 Nisan 2008; 18:08:01 >
  • Dostum sorun yok yola devam

Bazı arkadaşlar farklı parçalarda EQ ayarı değişiyor demişlerdi, öyle bir durumla karşılaşmadım. Filmlerde audigy ile arasında ses kalitesi yönünden çok fark var, playere göre de seste farklılık oluyor; mesela Bsplayer'da ses çok daha gür çıkıyor, power dvd 7 de ise daha az ama onboard seste ve audigy zs de böyle bir durum olmuyordu...

Default değerlerde dahi subwoofer çok belli oluyor, tizleri ise çok çok çıkıyor ama EQ ayarından bu düşürülebiliyor.. Genel itibariyle çok memnunum verdiğim paraya değdiğini düşünüyorum içim rahat.. Sıfır x-fi gamer almaktansa 2.el xonar almak çok daha mantıklı aynı fiyata yakın...

iyi akşamlar

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.