Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandir bekledigim 1700+ DLT3C WPMW sonunda elime ulaştı. Bir arkadaşım yurtdışından getirdi. Excaliberpc.com da bulmak mumkun ama ne yazikki Türk kredi kartlarını kabul etmiyorlar ve Amerika kıtası dışına göndermiyorlar. Neyse elime gecer geçmez Abit Nf7 rev2.0 anakartıma yeni biosu yükledim. Sıcaklıkları az gosteriyor ama OC icin bu boardda kullandigim en iyi bios. Twinmos 256 mb 3200 ram (default timingler). Su sogutma (su haznesinin içine yogunlaşma olmayacak kadar buz koyarak kullandim). Cok fazla özen göstermeden ilk denemelerimin sonucları aşagıda. Denemeler sadece işlemcinin kapasitesini görmek içindir.Ekran kartlarina ilgim olmadigi için 3dmark benchmarkını dandik gf2 ile sadece stabilitiyi biraz olsun görebilmek için yaptim. Daha özenli bir çalışma ile umarim 2700 lere yakın bir 3dmark bench ve cpu nun max çıkabilecegi limitleri önümüzdeki hafta post ederim çünkü yarın akşam tatile çıkyorum.
3dmark ı 2630 mhz de aldim. ( vcore 1.95 V, vdimm 2.8 volt )
Anakart sıcaklıkları salladıgı için önem vermiyorum ama bilginize 41-47 arasında gezindi.
bu da 2672 mhz wcpuid screenshot (vcore 1,95 volt, vdimm 2,8 volt)
NOT: Kusura bakmayin biraz düzensiz bir post oldu ama yeni sonuçları verirken daha özenl, kapsamlı ve 1700+ xpmw ile karşılaştırmalı olarak post etmeyi düşünüyorum ki herkese faydalı olabilsin. Ama ilk izlenimler olarak WPMW stepping code 1700+ işlemciler içinde gerçekten cok cok iyi, belki en iyisi...
ekran kartın ne yaw 1315 puan 3dmark2001 de ?
Tebrikler dostum[bandt]
gf2 dandik bir kart ama maksat puan degildi stabiliteyi gormekti.Can tatilden gelince onun ekran kartıyla (mx 440) ile 3dmark almayi planliyorum
Harbiden ekran kartı ne? gf2mx64 filanmı
gf2 mx 200
adamın amacı yuksek oc galiba arkadaslar.3dmark puanı fazla ilgilendirmemis onu..
hava sogutmayla ulastiginiz degere rahatca cikilir.Yaptiginiz degerin hicbir ozelligi yok.Evet islemcinin sicakligi onemsiz hele hele abit te 41 derece ise.Merak ettim hangi derecen sonra onemli isi?70?80?
bravo. 2672 mhz de 3Dmark'ı bitiremedinmi? yurtdışından kaç dolara getirttin o işlemciyi?
Oueh o ne breah. Güzel işlemciymiş.. İyi tatiller [:p]
Jincx, coolemi'nin kullandığı BIOS işlemci sıcaklığını sallayan bir BIOS. (Ve forumda 3-5 ayın doldu, abuk sabuk mesajlarla can sıkmasan artık?)
tebrikler çok güzel bi sonuç bence,neyse police askere gidene kadar iş çıktı seni geçmeden gitmez heralde :) coolemi kardeş bak gördün mü police abimizi bakaya düşürecen bide :P
Su soğutmayı arbiter'e verdim, bizden geçti artık [:p]
Bu arada artık bakaya bile düşemem, 1 Ağustos'tan beri kağıt üzerinde askerim (şafak saymaya başladım yani), teslim olmazsak direk askeri mahkeme, akabinde hapis olayları olabilir ..
Bu arada artık bakaya bile düşemem, 1 Ağustos'tan beri kağıt üzerinde askerim (şafak saymaya başladım yani), teslim olmazsak direk askeri mahkeme, akabinde hapis olayları olabilir .. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
o zaman madem su soğutmayı arbitere verdin arbiter geçecek geçmezse elinden su soğutma alıncak o/c yasaklanacak :P neyse sen askere gitmeden önceki son msjım bu olacak heralde onun için sana şimdiden hayırlı tezkereler diliyorum :)
polis adres var mı baba ihbar edecem nihahaha. güzel oc yapmışsın helal olsun jincx de yapmış yapacağını yine ehuhe
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Jincx</i> <br />hava sogutmayla ulastiginiz degere rahatca cikilir.Yaptiginiz degerin hicbir ozelligi yok.Evet islemcinin sicakligi onemsiz hele hele abit te 41 derece ise.Merak ettim hangi derecen sonra onemli isi?70?80? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> @Jincx ben hava sogutma ile ulaşamadim ama ne yalan söyliyim bahsettigin kadar rahat cikilmiyor. ISı önemsiz derken abit salladığı için önemsiz dedim yani size verecegim degerler anlamsız olacagı için. Biosu ısı konusunda cok salak ama önceki biosta oldugu gibi alet zırt pırt kapanmıyor. Ne yaptığını bildiğin surece biosun ısıyı az gostermesinde benim için sakınca yok. Ayrıca ben öyle Overclock yaptım öyle uçtum böyle kaçtım demedim, sıkıyorsa hadi sizde yapın da demedim. İşlemcinin ne kadar başarılı oldugunu göstermeye çalıştım. ------------ Teşekkurler arkadaşlar yeteneklerim ve elimdeki malzemeler yettiği sürece bu işlemciyi zorlamak istiyorum. Bakalim nerelere çıkacak.
Pol şimdiden hayırlı teskereler gerçekten sen yokken buranın tadı eskisi gibi olmayacak.
@Babudil Box olarak 78 dolara almis arkadaş kargo falan hersey dahil.
1700+ DLT3C WPMW 'nin tarihi ne acaba? 0310 mu yoksa 0329'lardan mı?
default voltta kaç ghz yakaladınız,1.95 volt ile daha iyi bir sonuç olabilirdi,işlemcinizin üretim tarihi neydi acaba.
default voltta kaç ghz yakaladınız,1.95 volt ile daha iyi bir sonuç olabilirdi,işlemcinizin üretim tarihi neydi acaba.
0310
1.95 volt ta 227*12 ye kadar cıkabildim fakat ısı problemi yuzunden stabil degildi Windows açtıktan 2-3 dakika sonra anakart ısı alarmı verirp kilitleniyordu, üzerinde çalışıyorum. Bakalım becerebilirsem mutlaka buraya yazicam