Yeni bir notebook aldım win7 yüklü Xp ye çevirmeyi düşünüyorum.Tektek driver aramaktansa bu işin kolay bir yolu var mı?Driver dedective (doğrumu yazdım) diye bazı programlar var bunlar nedir.Kısaca şöyle sorayım Xp yi kurduktan sonra sorunsuz tüm driverleri tarayıp bulup yükleyen bir program var mı?
var ama ücretli cogunlugu yazılımlar için file hippo yu deneyebilirsin birde orbit downloaderın yeni beta bir özelligi var otomatik olarak sürücü ve yazılım güncellemelerini bulup ilgili siteye yönlendiriyor
Zaten notebook'un sitesinde Win Xp için driver yazılımları ücretsiz ve eksiksiz olarak vardır ki..
Model nedir?
quote:
Orijinalden alıntı: Kril
Zaten notebook'un sitesinde Win Xp için driver yazılımları ücretsiz ve eksiksiz olarak vardır ki..
Model nedir?
Asus n61ja jx119 sitesinde varsa Xp driverleri yaşadık.
Neden Win7 varken XP kullanıyorsun ??
Win7 de XPde yaşadığın açıklar ve sorunların çoğunu yaşamazsın. Driverların da %90 ını Win7 otomatik bulur zaten.
Ayrıca Win7 de XP mode diye bir mod var. Bilgisayarına sanal bir makina kurup XP kullanıyorsun. (Win7 sürümünü en az prof. alman tavsiye Ultimate bulursan ne ala...)
Bence bir daha düşün....
sana şöyle bir program önerebilirim çok işine yarayacagına inanıyorum driver pack solution diye bir cd var onu indirip cdye atarsan işini fazlasıyla görür içinde xp vista 7 için driverleri var içinde ses kartı ekran kartı bluetooth yazıcı her türlü driver var şimdi ve de sonrada işini görür arkadaşların söyledigi programlar işini görür ama driver geniusu önermem çünkü bütün driverleri bulamıyor
quote:
Orijinalden alıntı: theman33
Neden Win7 varken XP kullanıyorsun ??
Win7 de XPde yaşadığın açıklar ve sorunların çoğunu yaşamazsın. Driverların da %90 ını Win7 otomatik bulur zaten.
Ayrıca Win7 de XP mode diye bir mod var. Bilgisayarına sanal bir makina kurup XP kullanıyorsun. (Win7 sürümünü en az prof. alman tavsiye Ultimate bulursan ne ala...)
Bence bir daha düşün....
Kısaca 2 sebebi var. 1.Uzun zamandır Xp kullanıyorum win7 ye alışmaya çalışmak istememem. 2.Görsellik ıvır zıvır derken havaya makinayı kasıyor (vista öyleydi kurtulana kadar akla karayı seçtim ekran kartı driver i uymadı çok uğraşmıştım) ben beklemeye hiç gelemem.(PC başında)
Sonuç olarak win7 de yapaılan herşeyi Xp de yapabiliyorum hem alıştığım sistem hem program felan bulmak daha kolay, onun için Xp tercihim.
@DHinferno; Win7 kullanımı gayet basit, gayet akıllı ve gayet hızlı bir işletim sistemi. Şiddetle XP'ye geçmemenizi tavsiye ederim. Görselliğe gelince her işletim sisteminde olduğu gibi bilgisayarın belirli bi özelliklerde olması lazım, işletim sistemini kaldırması ve rahat yürütmesi için, Eğerki "Sistemin yeterli" ise bu sorunu HİÇ mi HİÇ Yaşamıyacaksın. Vista ile kıyaslanamaz Windows7 aralarında dağlar kadar fark var. Windows7 Notebook'unuza daha iyi uyum sağlıyacaktır ve performansı artıcaktır bundan emin olun. Sadece biraz vaktinizi verin memnun kalıcaksınız.
evet windows 7 iyi vede xpye göre daha performanslı ve de daha stabil oldugunu herkes biliyor ama arkadaşın seçimi bu xpye geçmeyi düşünüyormuş
dizüstünün xp driverleri ne yazıkki yok. Sanırım yeni notebok. XP Driverler sitesinde bile yok.
En güzeli sanırım sizi dinleyip önce denemek.Çok kısıtlı bir zamanda win 7 yi deneme şansım olmuştu sadece.Birde notebook home ile geliyor.Ultimate ye felan yükseltmeye gerek var mı?Normal kullanıcı için çok fark var mı değer mi?Home lisanslı.
Windows 7 Home Premium
*Windows 7 Home Premium bir ev ağı oluşturarak sevdiğiniz fotoğraflar, videolar ve müziğin tümünü paylaşmanızı kolaylaştırır. *TV izleyebilir, duraklatabilir, geri sarabilir ve kaydedebilirsiniz. *Daha çok eğlence ve oyun için tasarlanmıştır.
Windows 7 Professional
*İşyerinde ve evde ihtiyaç duyduğunuz her şey için. *Birçok Windows XP verimlilik yazılımını Windows XP Modu'nda çalıştırabilir ve otomatik yedeklemelerle verileri ev ve işyeri ağınıza geri yükleyebilirsiniz. *Ayrıca Etki Alanı Bağlantısı ile şirket ağlarına bağlanabilirsiniz.
Windows 7 Ultimate
*Tüm özellikleri isteyenler için tasarlanmıştır. *Windows 7 Ultimate en kullanışlı ve güçlü Windows 7 sürümüdür. *Home Premium'un eğlence özelliklerini ve Professional'ın birçok Windows XP verimlilik yazılımını Windows XP Modu'nda çalıştırabilmeyi de içeren iş olanaklarını, kullanım kolaylığıyla birleştirir. *Ek güvenlik için, verilerinizi BitLocker ve BitLocker To Go ile şifreleyebilirsiniz. Ayrıca daha fazla esneklik için, 35 dil arasından istediğinizi seçerek çalışabilirsiniz.
*Windows 7 Home Premium bir ev ağı oluşturarak sevdiğiniz fotoğraflar, videolar ve müziğin tümünü paylaşmanızı kolaylaştırır. *TV izleyebilir, duraklatabilir, geri sarabilir ve kaydedebilirsiniz. *Daha çok eğlence ve oyun için tasarlanmıştır.
Windows 7 Professional
*İşyerinde ve evde ihtiyaç duyduğunuz her şey için. *Birçok Windows XP verimlilik yazılımını Windows XP Modu'nda çalıştırabilir ve otomatik yedeklemelerle verileri ev ve işyeri ağınıza geri yükleyebilirsiniz. *Ayrıca Etki Alanı Bağlantısı ile şirket ağlarına bağlanabilirsiniz.
Windows 7 Ultimate
*Tüm özellikleri isteyenler için tasarlanmıştır. *Windows 7 Ultimate en kullanışlı ve güçlü Windows 7 sürümüdür. *Home Premium'un eğlence özelliklerini ve Professional'ın birçok Windows XP verimlilik yazılımını Windows XP Modu'nda çalıştırabilmeyi de içeren iş olanaklarını, kullanım kolaylığıyla birleştirir. *Ek güvenlik için, verilerinizi BitLocker ve BitLocker To Go ile şifreleyebilirsiniz. Ayrıca daha fazla esneklik için, 35 dil arasından istediğinizi seçerek çalışabilirsiniz.