Şimdi Ara

Xp format atamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar xp ye format atamıyorum....açılışı cdroom'a veremiyorum bir türlü...

bios'ta CDroom - HDD0 - floppy olarak yapıyorum olmuyor...
    İDE kablolarını denedim..kontroll ettim..cdrom ve hdd ide'leri ayrı ayrı takılı.
    xp cd'si boot edilmiş durumda..
    Cd room'daherhangi bir arıza yok...
    ayrıca harddisk kurulu deqil...
    bios pili değiştirdim..sorun yok..

Pc de harddisk kurulu deqil...ayar değiştrdiğim zaman Advanced bios features'ten(açılışları) bazen Boot from atapi cd room yazıyor...bazen de insert system disk and press enter yazısı çıkıyor.suan ki haliyle yani

CDroom - HDD0 - Floopy oldugunda pc boot hatası vermiyor insert system disk ıvır zıvırda demiyor...ama cd yi gene görmüyor sonrasında güvenli mod ileaç - komut sistemi - en iyi ayarlar ıvır zıvır die çıkıyor.hardisk kurulu deqil zaten açmıyor hiçbiriyle otomatik res atıyor.

boot etmeyi deniyorum hiç bi şekilde olmuyor cdroom ve xp cd 'sinde sorun yok.ayrı cd'lerlede denedim...

Standard CMOS Features ayarları dğru mu aşağıdaki gibiler...

İDE Primary master 40062 MB
    İDE Primary slave none
    İDE secondary master none
    İDE secondary slave none

Driva A 1.44M 3.5 İN.
    Drive B none
    Floppy 3 Mode Sport Disabled

durumunda

Ben harddisk veya anakarttan şüpheleniyorum.ne yapmam gerekiyor???

yardımcı olursanız çok sevinirim..

• İDE Primary master 40062 MB
    İDE Primary slave none
    İDE secondary slave none

dvd yi veya cd romu görmüyor galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhans.

İDE Primary master 40062 MB
    İDE Primary slave none
    İDE secondary slave none

dvd yi veya cd romu görmüyor galiba

bence de

bios ayarlarını sıfırlayın, ideler oto olacak o şekilde kalmalı, sadece boot kısmında optik okuyucuyu birinci sıraya getirin cd-rom ve cd'den eminseniz ide kablosunu değiştirin. ve bios'u ayarlayıp yeniden başllattığınızda tekrar bios'a girip boot ayarına bakın ki kaydetmiş mi anlaşılsın. bu şekilde boot etmiyorsa, anakartınızdan şüphelenin hdd ile alakası olamaz cd'den boot'un ama şüpenizden kurtulmak için deneme amaçlı hdd'nin kablosunu söküp deneyebilirsiniz.

• Makinen cd room u görmüyorki. İkincil ide none diyorsun. Bence cdroomun kablosunu çıkar ve diskin olduğu kabloya ikincil olarak tak. Setupta cdroomu görürsen başlatabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huysuzihtiyar -- 25 Ekim 2009; 1:55:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huysuzihtiyar

Makinen cd room u görmüyorki. İkincil ide none diyorsun. Bence cdroomun kablosunu çıkar ve diskin olduğu kabloya ikincil olarak tak. Setupta cdroomu görürsen başlatabilirsin...

+1
  • arkadaşlar ide kablolarıyla yapmadıgım kombinasyon kalmadııııı

söktüm çıkardımmm tek ide de yaptım çift yaptım...hiç takmadan yaptım hdd yi felan

başka ne önerirsiniz???

bu arada tek İDE ile yaptıgımda açılısta Slave değerlerinden biri room'u görüo ama biosta gene none olarak yazıo..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.