Şimdi Ara

xp kurulmuyor.yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BAK ÖNCELİKLE ELZEM OLMAYAN DONANIMLARI ÇIKAR SONRADA HARDDİSKİ TEK BÖLÜM YAP VE KURMAYI DENE.DAHA SONRA P.MAGIC İLE BÖLÜMLERSİN.KESİNLİKLE DENE.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TEKNOLOG2009

BAK ÖNCELİKLE ELZEM OLMAYAN DONANIMLARI ÇIKAR SONRADA HARDDİSKİ TEK BÖLÜM YAP VE KURMAYI DENE.DAHA SONRA P.MAGIC İLE BÖLÜMLERSİN.KESİNLİKLE DENE.

denedim arkadaşım onuda denedim. herşeyi çıkardım harddisk tek bölümde yine olmadı.yine aynı yerde dondu kaldı.
  • sorunu tıpatıp aynısı bende var ..aslında pc benim değil ama cözüm benden bekleniyor ..ram denedim ramde sorun yok ..hdd i başka pc ye taktım hdd dağlam gibi ama sanırım bi virus uyarı verdi pek dikkat etmemiştim ..yarın bakıp adını yazarım....nasıl yaparsanız yapın ilk xp ekranında ışıkların ilk hareketi bile başlamadan donuyor -bide 2000 le denicem --

ama aynı sorunu görünce -başlık acıcaktım bende---virusten şüpheleniyorum....işlemciyi bilmiyorum 40gb hdd ve fx5200 var başkasını öğrenemedim henuz....
  • quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

sorunu tıpatıp aynısı bende var ..aslında pc benim değil ama cözüm benden bekleniyor ..ram denedim ramde sorun yok ..hdd i başka pc ye taktım hdd dağlam gibi ama sanırım bi virus uyarı verdi pek dikkat etmemiştim ..yarın bakıp adını yazarım....nasıl yaparsanız yapın ilk xp ekranında ışıkların ilk hareketi bile başlamadan donuyor -bide 2000 le denicem --

ama aynı sorunu görünce -başlık acıcaktım bende---virusten şüpheleniyorum....işlemciyi bilmiyorum 40gb hdd ve fx5200 var başkasını öğrenemedim henuz....

arkadaşım. virüs değil. çünkü 2 ayrı harddiskle denedim. ve 2. harddisk uzun süredir kullanılmıyordu ve boştu. yani virüs ihtimali düşük gibi geliyor. ben ne olduğunu anlamadım. 2 gün geçti xp yi kkuramadım ya. o dediğim yerde donup kalıyor.kurmuyor kafayı yedim artık.yok çözüm yok

• selam

* cd romu degıstır öyle dene

* islemci ekran kartı güç kaynagı bunları konrol et ısınırsa donar tabi

* ide mi sata mi bunlrı cıkrıp öbür tarafa tak dene

kolay gele
  • quote:

Orjinalden alıntı: >>>------>

selam

* cd romu degıstır öyle dene

* islemci ekran kartı güç kaynagı bunları konrol et ısınırsa donar tabi

* ide mi sata mi bunlrı cıkrıp öbür tarafa tak dene

kolay gele

cd-romu değiştirdim denedim. ekran kartı onboard .çok ısınmıyor zaten. ide hdd,çıkardım taktım. ısınmadan dolayı donsa hep aynı yerdemi donar??bu standart hep aynı yerde. win xp resmi çıkıor.loading gibi çizgi geçiyorya hep 6. da donup kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazelleleva -- 23 Ocak 2007; 1:43:23 >
  • kurulum cd sini değiştirmeyi denedin mi?...Başka bir xp cd si ile kurmayı dene...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rapator

kurulum cd sini değiştirmeyi denedin mi?...Başka bir xp cd si ile kurmayı dene...

3 farklı cd ile denedim. hem home hem pro. bi tane cd de orjinal di.sonuç aynı
  • vereceğim linkteki programla format at
    biçimlendirmeden sonra yeniden kur büyük ihtimalle düzelir.
    (program kullanımı hakkında bilgi isteyebilirsin)

http://www.sendspace.com/file/mwu9ku
  • evet bende sorun çözüldü bi tane win2000kurdum-lisanslı-
    sonra üzerine xp pro yükseltme yaptım sp2 yukledim şimdi sürücüleri yüklüyorum ...
    umarım çözüldü diyorum belki acele cevap yazmışımdır ama içindem düzeldi bu diyor bi ses...
  • aynı cipsete sahip civarında arkadaşında bir anakart var ise kuruluma onda başla senin takıldığı aşamayı geçince ilk restart ta hhd yi al ve senin bilgisayarda devam et.
  • Aynı işlemci ile bir başka anakart üzerinde kurmayı deneyin.
  • bootable ve BIOS ne demek önce onu inceleyelim.
    Bilgisayarımızın güç düğmesine ilk dokunduğumuzda BIOS arabirimi ( Basic Input Output System – Temel Giriş - Çıkış Sistemi) devreye girer. BIOS kısaca bilgisayara işletim sistemi (Windows, Linux vs.) yükleninceye kadar olan tüm donanım kontrol, donanım tanıma-haberleşme, donanımın ayarlama ve işletim sistemini başlatmaktan sorumludur...........bios sorunu Basic Input Output devreye girmiyor haliyle orada takılıp kalıyor........
  • quote:

cd-romu değiştirdim denedim. ekran kartı onboard .çok ısınmıyor zaten. ide hdd,çıkardım taktım. ısınmadan dolayı donsa hep aynı yerdemi donar??bu standart hep aynı yerde. win xp resmi çıkıor.loading gibi çizgi geçiyorya hep 6. da donup kalıyor.

quote:

bios sorunu Basic Input Output devreye girmiyor haliyle orada takılıp kalıyor........

merak ettim basic input-output ta sorun olsa windows resmi nasıl ekrana basılır ? Yoksa bios cipinde bu resim varda onu ami yada award firmaları microsofttan izinsiz mi bios yazılımına dahil etmişler.
  • Arkaşım aynı sorun bende olmuştu.Ben sistemi c ye kurduğumda windows ekranı açıldığında reset atıyordu.Bİr kaç kez denedikten sora bende sitemi D sürücüsüne kurdum ve sorun olmadı.İstersen dene
  • Hiçbiri olmazsa farklı bir partition açıp oraya kurabilirsiniz.
  • bugun win2000den sonra xp ye yukseltme yaptım tam sp2 yi yukledim ve driverlara gectim derken tekrar dondu
    xp logosu olan yerde...üşenmedim win2000 i tekrar kurdum üstüne sp4 kurdum ve tüm driverları kurdum -bi ara bi kere takıldı ama sata ile ilgili bi hata verdi--

yarın bol bol program yukleyip bakacağım ama neden olduğunu hala anlamış değilim....
  • quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

bugun win2000den sonra xp ye yukseltme yaptım tam sp2 yi yukledim ve driverlara gectim derken tekrar dondu
    xp logosu olan yerde...üşenmedim win2000 i tekrar kurdum üstüne sp4 kurdum ve tüm driverları kurdum -bi ara bi kere takıldı ama sata ile ilgili bi hata verdi--

yarın bol bol program yukleyip bakacağım ama neden olduğunu hala anlamış değilim....

hocam uğşma sunla
    ilk günden beri söylüyoruz ama dinlemiyorsun
    bios u nu güncelle yada servise götür
    onu da yapmazsan makinayı sp siz kullanman gerekir
  • arkadaşlarım. bios update le alakası yok. çünkü biosuda update yaptım. yine aynı yerde dondu. size neler yaptığımı anlatayım
    -farklı hdd
    -farklı cd-rom
    -yeni ram alıp takma
    -tüm kartları çıkarıp kurmayı deneme
    -hdd de farklı bölümler açıp her birine kurmayı ayrı ayrı kurmayı deneme(yawaş formatla)
    -bios update
    -farklı kurulum cd leri. xp home, xp pro,sp2 li, sp2 siz.vb
    yani söylenen ne varsa hepsini denedim hiçbirşey olmadı.hep aynı yerde dondu.
    -win98 kurdum çatır çatır kuruluyor ve çatır çatır çalışıyor.
    -xp deki ı386 klasörünü hdd ye kopyalayıp oralardan kurmayı deneme,sonuç negatif.

-servise götürme!!! serviste ne olduğunu bulamadı!!!

en son servis sorunu bulamayınca sorun anakartta anakartı değiştirmek lazım dedi çıktı işin içinden.

ama ben tatmin olamadım çünkü win98 nasıl kurulupta çalışıyor. ve bu makinede xp kuruluydu zaten.

nerdeyse anakart aldırıyordu bana. ama ben istemedim. tekrar eve geldim. anakartı ortaya koydum. anakartın pilini çıkardım(daha öncede denemiştim ama). ve kurmayı denedim. ve kuruldu.sorunun ne olduğunu bilmememle beraber sonunda çözülmüş oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazelleleva -- 24 Ocak 2007; 23:14:18 >

• Sorunu Bulmana Sevindim. Pilin Bitmiş Olabilir İstersen Pili Değiştir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.