Şimdi Ara

XP KURULMUYOR YARDIM LAZIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar, benim eski bilgisayara bugün format atmaya kalktım,

Bilgisayar kur a geçince aynen şu şekil;

Kur dosyaları yüklüyor (PCI IDE BUS DRİVER)...

Dosya intelide.sys beklenmeyen bir hataya (4096) neden oldu satır 5882 konum d:.

devam etmek için bir tuşa basın.

Bir tuşa basıyorum kur iptal edildi diyor normal ekran geliyor bu seferde ekranda hiç bir şey yok, yani simgeler başlat menüsü yok görev yöneticisi dışında hiç bir şeye ulaşamıyorum. acaba bu sorunu nasıl çözebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :HAKAN: -- 27 Temmuz 2008; 17:11:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: :HAKAN:

Arkdaşlar, benim eski bilgisayara bugün format atmaya kalktım,

Dosya intelide.sys beklenmeyen bir hataya (4096) neden oldu satır 5882 konum d:.

Bir tuşa basıyorum kur iptal edildi diyor normal ekran geliyor bu seferde ekranda hiç bir şey yok, yani simgeler başlat menüsü yok görev yöneticisi dışında hiç bir şeye ulaşamıyorum. acaba bu sorunu nasıl çözebilirim?

sanırım üzerine kurulum yapıyorsun pc yi kapat açılırken başlat kurulumu c sürücünü sil tekrar oluştur biçimlendir ve yükle
  • yani temiz kurulum yap.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nihat1551

quote:

Orjinalden alıntı: :HAKAN:

Arkdaşlar, benim eski bilgisayara bugün format atmaya kalktım,

sanırım üzerine kurulum yapıyorsun pc yi kapat açılırken başlat kurulumu c sürücünü sil tekrar oluştur biçimlendir ve yükle

Evet dediğiniz şekilde yapıyorum zaten, bu sorun oluşuyor. Harddiski çıkarıpyeni bilgisayara taktım öyle deneyim dedim şimdide video sürüsücüsü bozuk diyor. Anlamadım gitti valla sorun harddisktemi acaba? yoksa xp cd sindemi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :HAKAN: -- 27 Temmuz 2008; 17:56:42 >

• iyide eski pc nin işletim sisteminin yeni pc ye uyması için donanımın aynı olması gerekir sıfırdan format atman lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: nihat1551

iyide eski pc nin işletim sisteminin yeni pc ye uyması için donanımın aynı olması gerekir sıfırdan format atman lazım

Sorun şu ki, şimdi eski pc ye kurulum cd sini takıyorum, pc yi resetliyorum kuruluma geçiyor. Kuruluma geçerken ilk mesajımda bahsettiğim husus meydana geliyor.

Sonra eski harddiski alıp yeni pc ye taktım bu husus ortadan kayboldu yani pcı ıde bus driver da takılma olayı kayboldu ancak video sürücüsü nü yükleyemedi bu seferde tahminimce kurulum cd sinde bir aksaklık var. sizce?
  • Başka cd denemelisin
  • hardsikin sata2 ise ve xp kuruyosan , driverı yüklü olmadığından hdd yi tanımamış olabilir. (sata2 leri tanımıyommuş xp )

bi de aldığın hata mesajını tam olarak google da arat , yardımcı olacak bişeyler bulabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: saviola83

hardsikin sata2 ise ve xp kuruyosan , driverı yüklü olmadığından hdd yi tanımamış olabilir. (sata2 leri tanımıyommuş xp )

bi de aldığın hata mesajını tam olarak google da arat , yardımcı olacak bişeyler bulabilirsin.

Harddisk sata2 değil, hatta sata değil, google da arattım ancak elle tutulur bir sonuç yok,

Artık başka bir cd ile deniyeceğim oda olmadı bilgisayarcıya.

İlgilenen tüm arakadaşlara teşekkür ederim.
  • yeni bir xp cd si bul ve kur sanirim cd bozuk bu tür sorunlar oluyor cd bozuk olunca
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.