Şimdi Ara

XPEİRA U ADIM ADIM BOOTLOADER AÇMA ve KAPATMA, ROOT, CWM, STOCK ROM, CUSTOM ROM YÜKLEME (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
5
Favori
29.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: osmandeha

quote:

Orijinalden alıntı: JohnRambo55

quote:

johnrambo55 için:
    problem anlaşıldı. üstteki anlatımı ezberden yaptığım için geri yükleme işi gibi bazı eksikler kalmış özür dilerim. sorular geldikçe anlatımımı düzeltiyorum.

sorununuzun çözümü:

1- bu dosyayı flashlayın:http://www.mediafire.com/?tbswbbl4an5ip8z
    2- telefonu açıp root işlemini yapın, bu sefer olacaktır.
    3- bu dosyayı flashlayın:http://www.mediafire.com/?c9mdhuvkpwdqttf
    çözüm mantığı şu şekilde: sürümünüz C sürümü ve root işlemine müsade etmiyor. biz de sürümünüzün kernel dosyasını root edilebilen biriyle değiştirip root ediyoruz. sonra tekrar orjinal kernel dosyanızı geri yüklüyoruz.

Sağolasın deniycem şimdi. Peki bişi olmaz dimi flashlama işlemi falan sıkıntı oluşturur mu. ? Bir de sonra orjinal kernel dosyasını geri yüklüyoruz dedin onu nerden ve nasıl yükleyeceğim?

ben 3. adımda senin orjinal kernelini verdim zaten. 3 adımı uygularsan hepsi tamam. hiç bi sıkıntı olacanı sanmıyorum. benim bi çok kez yaptığım işlemler. bi sıkıntı olursa da çözmeye çalışırım

Çok sağol kardeşim önce verdiğin kerneli flashladım sonra root attım super user geldi telefon 3 kere mi ne yeniden başladı. Sonra verdiğin orjinal kerneli flashladım. İşlemler tamam sıkıntı yok . Yardımların için teşekkür ederim. Sadece bir şey sorucam ilk kerneli flashladım telefonu açtım telefonun ekranı çok kötüydü yani pin kodunu bile çok zor girdim ekran bi görünüyor bi görünmüyordu bunda bir sıkıntı var mıdır?

• quote:

quote:

quote:

quote:

johnrambo55 için:
    problem anlaşıldı. üstteki anlatımı ezberden yaptığım için geri yükleme işi gibi bazı eksikler kalmış özür dilerim. sorular geldikçe anlatımımı düzeltiyorum.

sorununuzun çözümü:

1- bu dosyayı flashlayın:http://www.mediafire.com/?tbswbbl4an5ip8z
    2- telefonu açıp root işlemini yapın, bu sefer olacaktır.
    3- bu dosyayı flashlayın:http://www.mediafire.com/?c9mdhuvkpwdqttf
    çözüm mantığı şu şekilde: sürümünüz C sürümü ve root işlemine müsade etmiyor. biz de sürümünüzün kernel dosyasını root edilebilen biriyle değiştirip root ediyoruz. sonra tekrar orjinal kernel dosyanızı geri yüklüyoruz.

Sağolasın deniycem şimdi. Peki bişi olmaz dimi flashlama işlemi falan sıkıntı oluşturur mu. ? Bir de sonra orjinal kernel dosyasını geri yüklüyoruz dedin onu nerden ve nasıl yükleyeceğim?

ben 3. adımda senin orjinal kernelini verdim zaten. 3 adımı uygularsan hepsi tamam. hiç bi sıkıntı olacanı sanmıyorum. benim bi çok kez yaptığım işlemler. bi sıkıntı olursa da çözmeye çalışırım

Çok sağol kardeşim önce verdiğin kerneli flashladım sonra root attım super user geldi telefon 3 kere mi ne yeniden başladı. Sonra verdiğin orjinal kerneli flashladım. İşlemler tamam sıkıntı yok . Yardımların için teşekkür ederim. Sadece bir şey sorucam ilk kerneli flashladım telefonu açtım telefonun ekranı çok kötüydü yani pin kodunu bile çok zor girdim ekran bi görünüyor bi görünmüyordu bunda bir sıkıntı var mıdır?

hayır bi sıkıntı yok. telefona uyumsuz bi kernel yüklemiştik onun için sistem tutarlı değildi. sonra tekrar düzelttik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

hayır bi sıkıntı yok. telefona uyumsuz bi kernel yüklemiştik onun için sistem tutarlı değildi. sonra tekrar düzelttik.

Sağolasın . CWM yi de yükledim. Denedim çalışıyor. Şimdi cynanogen romunu yükleyeceğim inşallah o da olur sorunsuz.
  • quote:

Kardeşim romu yükledim videoda dediği gibi . Fakat reboot system now dedikten sonra şu an telefon sony yazısında dondu kaldı. Videoda adamın telefonu açıldı benimki kaldı sony de . Neden böyle oldu?
    (Bu arada videodaki adımları yaparken, rom dosyasını yüklerden install aborted mi ne öyle birşey yazdı bende ordan kuşkulandım ama belki olmuştur diye devam ettim ora ile bir alakası var mıdır ? )

Edit: Ya bataryayı çıkarıp taktım bi kaç kere yok olmuyor ne telefon açılıyor ne cwm modda açılıyor sony de kalıyor ne yapıcam yardım eder misin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JohnRambo55 -- 8 Şubat 2013; 18:44:41 >
  • Orijinalden alıntı: JohnRambo55

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandeha -- 8 Şubat 2013; 19:18:58 >
  • quote:

quote:

Kardeşim romu yükledim videoda dediği gibi . Fakat reboot system now dedikten sonra şu an telefon sony yazısında dondu kaldı. Videoda adamın telefonu açıldı benimki kaldı sony de . Neden böyle oldu?
    (Bu arada videodaki adımları yaparken, rom dosyasını yüklerden install aborted mi ne öyle birşey yazdı bende ordan kuşkulandım ama belki olmuştur diye devam ettim ora ile bir alakası var mıdır ? )

Edit: Ya bataryayı çıkarıp taktım bi kaç kere yok olmuyor ne telefon açılıyor ne cwm modda açılıyor sony de kalıyor ne yapıcam yardım eder misin.

telefon ölmüş artık bunun üstüne bi bardak soğuk su iyi gider.

şaka tabii ki
    endişeye gerek yok bu sık karşılaşılan bi durum

üstte verdiğim ıcs stock romu flashlayın telefon normale döönecektir.
    sonra tekrar root, cwm, custom rom. bootloader zaten açık olacak tekrar açmaya gerek yok. root işlemini yine aynı şekilde kernel değiştirerek yapın.
    yine takılırsa google apps zipi yüklemeden, sadece cyanogen zipi yükleyip telefonu açın google apps zipi daha sonra tekrar cwm moda girip yükleyin

ve böylece telefonda sistemle oynama yaparken oluşabilecek genel yazılım sıkıntılarının neredeyse tümünü görmüş oldunuz. artık yardıma ihtiyacınız olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandeha -- 8 Şubat 2013; 19:29:00 >

• Her zaman işimize yarayacak güzel bir paylaşım elinize sağlık hocam. Mesajım bulunsun lazım olacak bana da.
  • quote:

quote:

quote:

telefon ölmüş artık bunun üstüne bi bardak soğuk su iyi gider.

şaka tabii ki
    endişeye gerek yok bu sık karşılaşılan bi durum

üstte verdiğim ıcs stock romu flashlayın telefon normale döönecektir.
    sonra tekrar root, cwm, custom rom. bootloader zaten açık olacak tekrar açmaya gerek yok. root işlemini yine aynı şekilde kernel değiştirerek yapın.
    yine takılırsa google apps zipi yüklemeden, sadece cyanogen zipi yükleyip telefonu açın google apps zipi daha sonra tekrar cwm moda girip yükleyin

ve böylece telefonda sistemle oynama yaparken oluşabilecek genel yazılım sıkıntılarının neredeyse tümünü görmüş oldunuz. artık yardıma ihtiyacınız olmaz.

Hay Allah razı olsun çok tedirgin olmuştum telefon brick oldu diye. Bide en başa yazmışsın telefon ölmüş soğuk su iç diye onu gördüm ilk bi an afalladım. Sağolasın tekrar ben böyleyim işte nerde sorun sıkıntı var ise beni bulur hele bu elektronik cihazlarda.Neyse eve dönünce sakin bir kafayla yaparım inşallah.
    Bu arada ics stock romu flashlayın demişsin telefonu tanır mı bilgisayar? Çünkü açılmıyor telefon. Bilgisayara takayım dedim bi tanımadı sağ üstte kırmızı ledde yanmadı ben de çıkardım.

• flashlamak için telefonu açmaman lazım zaten. önce pili çıkar kapansın. pili tak. flash toolda flash işlemini başlat. telefonu takmanı isteyen ekran gelince ses kısmaya basarak bilgisayarın usb sine tak. tanıması lazım.
  • quote:

flashlamak için telefonu açmaman lazım zaten. önce pili çıkar kapansın. pili tak. flash toolda flash işlemini başlat. telefonu takmanı isteyen ekran gelince ses kısmaya basarak bilgisayarın usb sine tak. tanıması lazım.

Tamam kardeşim yaptım stock romu flashladım açıldı telefon. Kernel değiştirdim root attım orjinal kerneli geri yükledim. Şimdi cwm kurucam. Sonra cyanogen i birdaha denicem. İnşallah hata vermez.
  • çok iyi olmuş bu konu burdan devam edelim
  • Osmandeha kardeşim benim telefonda sorun var galiba. Yine aynı şekilde tam romu yüklerken install aborted dedi. Ben de bida yükledim yine aynı. Bida yükledim yine aynı. Sonunda reboot dedim belki olmuştur diye. Yok olmamış. Sony yazısında kaldı. Niye olmuyor anlamıyorum. Şimdi brains romu indirdim onu denicem. Ama cyanogen romun bi çözümü yok mu ya niye install aborted diyor. Videodakileri aynen uyguluyorum olmuyor. Tek bir fark var acaba ondan mı olmuyor? Fark şu. Diğer işlemleri yaptıktan sonra ana menüden instal zip from sdcard seçeneğine gir diyor giriyorum. Girdikten sonra choose zip from internal sd card seçeneğine gir diyor fakat bende öyle bir seçenek yok. Bende choose zip from sd card var ondada var. Ben de o seçeneğe giriyorum mecbur . Abaca burdan mı kaynaklanıyor. Eğer burdansa nasıl olacak çünkü bende choose zip from internal sdcard diye bir seçenek çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JohnRambo55 -- 9 Şubat 2013; 14:31:43 >
  • quote:

Osmandeha kardeşim benim telefonda sorun var galiba. Yine aynı şekilde tam romu yüklerken install aborted dedi. Ben de bida yükledim yine aynı. Bida yükledim yine aynı. Sonunda reboot dedim belki olmuştur diye. Yok olmamış. Sony yazısında kaldı. Niye olmuyor anlamıyorum. Şimdi brains romu indirdim onu denicem. Ama cyanogen romun bi çözümü yok mu ya niye install aborted diyor. Videodakileri aynen uyguluyorum olmuyor. Tek bir fark var acaba ondan mı olmuyor? Fark şu. Diğer işlemleri yaptıktan sonra ana menüden instal zip from sdcard seçeneğine gir diyor giriyorum. Girdikten sonra choose zip from internal sd card seçeneğine gir diyor fakat bende öyle bir seçenek yok. Bende choose zip from sd card var ondada var. Ben de o seçeneğe giriyorum mecbur . Abaca burdan mı kaynaklanıyor. Eğer burdansa nasıl olacak çünkü bende choose zip from internal sdcard diye bir seçenek çıkmıyor.

sorun o farktan kaynaklanmaz ama installation aborted dan önce ne yazdığı önemli.

format cache
    format system
    format data

adımlarını tekrarlayıp dene.

• quote:

quote:

Osmandeha kardeşim benim telefonda sorun var galiba. Yine aynı şekilde tam romu yüklerken install aborted dedi. Ben de bida yükledim yine aynı. Bida yükledim yine aynı. Sonunda reboot dedim belki olmuştur diye. Yok olmamış. Sony yazısında kaldı. Niye olmuyor anlamıyorum. Şimdi brains romu indirdim onu denicem. Ama cyanogen romun bi çözümü yok mu ya niye install aborted diyor. Videodakileri aynen uyguluyorum olmuyor. Tek bir fark var acaba ondan mı olmuyor? Fark şu. Diğer işlemleri yaptıktan sonra ana menüden instal zip from sdcard seçeneğine gir diyor giriyorum. Girdikten sonra choose zip from internal sd card seçeneğine gir diyor fakat bende öyle bir seçenek yok. Bende choose zip from sd card var ondada var. Ben de o seçeneğe giriyorum mecbur . Abaca burdan mı kaynaklanıyor. Eğer burdansa nasıl olacak çünkü bende choose zip from internal sdcard diye bir seçenek çıkmıyor.

sorun o farktan kaynaklanmaz ama installation aborted dan önce ne yazdığı önemli.

format cache
    format system
    format data

adımlarını tekrarlayıp dene.

Yok kardeşim brains rom da olmadı . Hem de brains rom da install aborted yazmadı. Sanırım normal düzgünce yüklendi fakat yine sony yazısında kaldı. Niye olmuyor anlamadım gitti. Telefona bişey olcak diye korkuyorum sonunda. Sürekli flash cwm root falan . Kaderime razı olucam sanırım .

• bende sadece bi kez takılmıştı ikinci deneme de olmuştu. ama herkeste orada (sony yazısında) bi kez takılıyo en az. sebebini bilmiyorum.
    bi de brains rom da yüklemeden önce bunları yapmadan dene

format cache
    format system
    format data

brains rom için gözatabilirsiniz:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1927126

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandeha -- 9 Şubat 2013; 15:56:30 >
  • quote:

bende sadece bi kez takılmıştı ikinci deneme de olmuştu. ama herkeste orada (sony yazısında) bi kez takılıyo en az. sebebini bilmiyorum.

format cache
    format system
    format data

brains rom için gözatabilirsiniz:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1927126

Nasıl yani. Videoda onları formatlıyor ben formatlamadan mı devam edeyim.
    Bi de hangi romu yükleyeyim brains mi cyonagen mi

Edit : İngilizcem yokki fazla anlayamam ben o siteyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JohnRambo55 -- 9 Şubat 2013; 16:00:18 >

• quote:

quote:

bende sadece bi kez takılmıştı ikinci deneme de olmuştu. ama herkeste orada (sony yazısında) bi kez takılıyo en az. sebebini bilmiyorum.

format cache
    format system
    format data

Nasıl yani. Videoda onları formatlıyor ben formatlamadan mı devam edeyim.
    Bi de hangi romu yükleyeyim brains mi cyonagen mi

Edit : İngilizcem yokki fazla anlayamam ben o siteyi.

brains için system formatlamadan bi dene belki olur. ben custom romları beğenmedim şuan stock roma döndüm. sen hangisini istersen onu yükle. yüklemek istediğin romun kendi sitesinde yükleme talimatları vardır onlara bakarsan belki sorun daha kolay çözülür.
    hmm
    bi bakayım kısaca çevirmeye çalışayım ama onlarda da net bi metod yok farklı yerlerde farklı anlatımlar yapmışlar işte zaaten sorunlar hep aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandeha -- 9 Şubat 2013; 16:03:39 >

• yükleme talimatları kısmı
    Coming from stock ICS (ıcs den geçmek için)

1)başlamadan önce telefonu fabrika ayarlarına sıfırlayın

2) Install CWM: (cwm yükle)

3) Flash ROM (romu cwm ile flashla) install zip from sd card tan yüklemeyi kastediyor.

- Back in recovery do wipe Cache and wipe Dalvik Cache (cwm de wipe cache ve wipe dalcik cache yap)
    - Reboot and wait for 5mins (just leave the phone in lock screen working) (reboot system den yeniden başlat ve 5 dakika bekle)
    - Reboot again tekrr yeniden başlat

bide en başta backup yap diyor cwm de (do a nandroid backup)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandeha -- 9 Şubat 2013; 16:13:06 >
  • Tam anlamadım ama önce şeyi sorayım. Şu an telefonum kendini resetliyor iki de bir neden ola?

• quote:

Tam anlamadım ama önce şeyi sorayım. Şu an telefonum kendini resetliyor iki de bir neden ola?

bi fikrim yok. en son neler yaptığına bağlı
    sürekli bi sorun varsa bootloader kapatıp stock rom flashla. sonra pc companionla telefon tamir menüsünden devam et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandeha -- 9 Şubat 2013; 16:27:45 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.