Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Orochi hocam DRM'ler ile ilgili bir çözüm var mıdır? Ben acemi olduğum zamanlar Bootloader kilidini açma gibi bir gaflette bulundum maalesef, gitti DRM'ler :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goldman34

quote:

Orijinalden alıntı: blood and thunder

neyse bootloader'i kurcalamıyım o zaman normal yoldan root yapayım ama yine de kafama takılanlar mevcut...

birinci resimde flashtool programında firmware seçimindeyken 42 sürümü için sağ tarafta hiç bir seçenek çıkmıyor.
    http://g1207.hizliresim.com/z/z/b9yyl.png
    ikinci resimde .42 sürümünü root ettikten sonra ics 4.0.4 güncelleme yapacağım dediğiniz gibi, bu sefer sağ tarafta bir sürü seçenek çıktı. anlattığınız konuda göremedim bu seçenekleri.
    http://g1207.hizliresim.com/z/z/b9yyy.png

bir de bilgisayardan güncelleme olayı için şöyle demişsiniz, " ÖNEMLİ UYARI : Cihazı Rootlayıp TÜm işlemler Bittikten Sonra Cİhazınızı PC companion Veya Update Servis İle Güncellemeyin "

bir başka mesajınız ise, " Eğer ICS 4.0.4 FTF Bulamadıysanız Cihazı Pc companion veya update servis Programına Bağlayın
    Yeni Güncelleme Var diyecektir Güncellemeyi Verileri Sildirmeden Yükleyin " şeklinde olmuş.

biraz kafam karıştı kusura bakmayın...

-orochi 13.mesajda 42 sürümü nasıl yükleyeceğini anlattı oraya bakarak 42 sürümü yükleyebilirsin.
    -4.0.4 ü yüklerkende anlatımda mevcut.flashtoolda sağ taraftaki wipe user data seçeneğinin yanındaki onayı kaldırıyorsun soldaki menüdende adsp.sin seçili olarak yüklemeyi yapıyorsun.
    -diğer sorularında yanlış anlamaların olmuş.diyelimki sen rootlu 4.0.4 yaptın ve yazılımı iptal etmek istiyorsan.flashtool ile gb ye dönüp pc companion veya seus ile güncelleyip normal yazılımına dönebilirsin.ama gb 42 veya 58 sürümünden normale dönmek istiyorsan anlatımda mecvut olan gb unroot yapıcaksın önce.sonra seus vs ile güncelleyeksin.
    birde Eğer ICS 4.0.4 FTF Bulamadıysanız Cihazı Pc companion veya update servis Programına Bağlayın
    Yeni Güncelleme Var diyecektir Güncellemeyi Verileri Sildirmeden Yükleyin. burda dediği 4.0.4 dosyalarını bulamazsanız bu şekildede 4.0.4 yükleyebilirsiniz diyor ama zaten konuda 4.0.4 doayaları var sen bu uyarıyı dikkate alma :)

birde kendi notumu söyleyim sana bende az önce 4.0.4 rootlu yükledim ama gb daha iyi.şimdi 42 sürüme geçip tootlayıp öyle kullanacam

GB 4.0.4'den daha iyi değil. Eğer aşağıdaki vereceğim linkte anlatılanlar yapılırsa.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=29413992

Ben bu şekilde 1 haftadır kullanıyorum. En ufak bir çökme, kasma görmedim. En stabil bu şekilde kullanılıyor ICS. Üstelik cihazım rootlu ve bayağı da bir program yüklü içerisinde. Denerseniz farkı göreceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sorcerer

quote:

quote:

neyse bootloader'i kurcalamıyım o zaman normal yoldan root yapayım ama yine de kafama takılanlar mevcut...

birinci resimde flashtool programında firmware seçimindeyken 42 sürümü için sağ tarafta hiç bir seçenek çıkmıyor.
    ikinci resimde .42 sürümünü root ettikten sonra ics 4.0.4 güncelleme yapacağım dediğiniz gibi, bu sefer sağ tarafta bir sürü seçenek çıktı. anlattığınız konuda göremedim bu seçenekleri.

bir de bilgisayardan güncelleme olayı için şöyle demişsiniz, " ÖNEMLİ UYARI : Cihazı Rootlayıp TÜm işlemler Bittikten Sonra Cİhazınızı PC companion Veya Update Servis İle Güncellemeyin "

bir başka mesajınız ise, " Eğer ICS 4.0.4 FTF Bulamadıysanız Cihazı Pc companion veya update servis Programına Bağlayın
    Yeni Güncelleme Var diyecektir Güncellemeyi Verileri Sildirmeden Yükleyin " şeklinde olmuş.

-orochi 13.mesajda 42 sürümü nasıl yükleyeceğini anlattı oraya bakarak 42 sürümü yükleyebilirsin.
    -4.0.4 ü yüklerkende anlatımda mevcut.flashtoolda sağ taraftaki wipe user data seçeneğinin yanındaki onayı kaldırıyorsun soldaki menüdende adsp.sin seçili olarak yüklemeyi yapıyorsun.
    -diğer sorularında yanlış anlamaların olmuş.diyelimki sen rootlu 4.0.4 yaptın ve yazılımı iptal etmek istiyorsan.flashtool ile gb ye dönüp pc companion veya seus ile güncelleyip normal yazılımına dönebilirsin.ama gb 42 veya 58 sürümünden normale dönmek istiyorsan anlatımda mecvut olan gb unroot yapıcaksın önce.sonra seus vs ile güncelleyeksin.
    birde Eğer ICS 4.0.4 FTF Bulamadıysanız Cihazı Pc companion veya update servis Programına Bağlayın
    Yeni Güncelleme Var diyecektir Güncellemeyi Verileri Sildirmeden Yükleyin. burda dediği 4.0.4 dosyalarını bulamazsanız bu şekildede 4.0.4 yükleyebilirsiniz diyor ama zaten konuda 4.0.4 doayaları var sen bu uyarıyı dikkate alma :)

birde kendi notumu söyleyim sana bende az önce 4.0.4 rootlu yükledim ama gb daha iyi.şimdi 42 sürüme geçip tootlayıp öyle kullanacam

GB 4.0.4'den daha iyi değil. Eğer aşağıdaki vereceğim linkte anlatılanlar yapılırsa.

Ben bu şekilde 1 haftadır kullanıyorum. En ufak bir çökme, kasma görmedim. En stabil bu şekilde kullanılıyor ICS. Üstelik cihazım rootlu ve bayağı da bir program yüklü içerisinde. Denerseniz farkı göreceksiniz.

o anlatımda root yokki normal güncellemeden bahsetmiş

• quote:

yani sonuçta telefon rootluyken pc comp. ve uptade center'dan hiç bir şekilde güncelleme yapmamalıyım değil mi?

atıyorum, telefon rootluyken alet sapıtmaya başladı ve pc comp. ile onarmayı seçtik, root gidebilir mi? o zaman rootun gitmemesi için ne yapılabilir?

evete orochi hocanın anlatımından benimde anladıgım sonuç öyle.ayrıca çok takma bu kısma ya flas ile 5 dkda eski sürümleri atabiliyorsun.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

o anlatımda root yokki normal güncellemeden bahsetmiş

Biliyorum root olmadığını, sonrasında siz root edeceksiniz zaten. Benim anlatmak istediğim GB daha iyi diyenler bu yöntem ile ICS 4.0.4'e yükseltsin ve farkı görsün. Sonrasında Root işlemini yapabilirsiniz. Rootlu veya rootsuz GB'den çok daha seri 4.0.4 doğru şekilde yüklendiğinde cihaza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorcerer -- 1 Ağustos 2012; 18:53:06 >

• sorcerer rootsuz ics kullandım.donma takılma gibi sıkıntı yaşamadım ama burdkai anlatıma göre yaptıgımda çok kaıslma oluyordu telefonda.ayrıca şunada dikkat ettim gb yüklediğimdede bana snaki ics den daha iyi geldi.bu arada seus veya update ile 4.0.4 yükleyip root nasıl yapılıyor.orochi anlatımı gb 42 den başlıyor.biz bu anlatımın neresinden devam edersek olur.
  • merhaba ICS 4.0.4 xperia mini rom linkini yenilermisiniz birde mediafireye yüklermisiniz teşekkürler.
  • SDK klasörünün içindeki driver için sürekli bulunamadı diyor. bi türlü beceremedim.

titanyum programını kullanıcak olmasam uğraşmazdım hiç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TÜRK.rew

.::Orochi::. diyelim bl açtım kernel ve rom yükledim. Güncelleme çıktığı zaman. SUS ile yüklemek için BL kilidini kapattığımızda telefon orijinal kerneline dönüyor mu?

evet orginale döner bl kapanır güncelledikten sonra tamamen sıfırlanmış olur bl kapatmamazın sebebi açık iken güncellemeyi yükleyemezsin
    ota güncelleme denersen cihaz brick olur bu nedenle bl kapatırsın

quote:

rootlu şekilde 4.0.4 sürümü yükledim ama bir sıkıntım var titanium ile uygulamaları dondur dediğimde uyglama donduruldu diyor ama çalışan hizmetlere baktıgımda uygulama hala çalışıyor vaziyette.bir kaç sefer telide resetledim ama yine aynı

Busybox güncellemesini yapın Ayrıca ICS kendisindede uygulamaları dondurma özelliği var uygulamalar tümünden dondurabilecek olanları dondurabilirsin
    hata aldığın uygulama hangileri ?

quote:

hata aldığın yazılım için konun 17. mesajına bakıcaksın anlatımı ekledim
    42 sürümünü flashtool son sürümünde sorun çıkarıyor dediğim anlatıma bak

Root işlemi bittikten sonra cihazı pc companion ve sus ile güncelleme yaparsan cihaz brick olur açılmaz bu uyarı bunun için

Diğer sorunun içinde SDK içindeki klasörü el ile göstereceksin

ICS güncelleyerek rootladığımızda kasılmalara olabiliyor :) farklı bi yöntem daha varda benim cihaz için olmadığından denemedim :)

quote:

Orochi hocam DRM'ler ile ilgili bir çözüm var mıdır? Ben acemi olduğum zamanlar Bootloader kilidini açma gibi bir gaflette bulundum maalesef, gitti DRM'ler :D

hayır geri gelmiyor DRM keyleri

Orijinalden alıntı: LO®D
    xperia Mini ve active için 4.0.4 yeni linkleri ekledim ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 1 Ağustos 2012; 22:41:01 >

• busybox güncellemelerini felanda yaptım.dondurmak istedikleirm sistem dosyalarından misal update vs ama nedense olmadı oyna rootta olmuştu cihaz.neyse bende yeniden 42 ye çevirdik.başka bir rom denicem.
  • Arkadaşlar doğrudan sorumu soracağım. Aradım bulamadım cevabımı. Xperia Neo var bende. Android yeni sürüme geçtiğimizden beri telefon ağırlaştı. Hangi sürümü yüklememi önerirsiniz ? Bana birisi yardımcı olabilir mi.
  • 2.3.4 42-62 sürümlerine 5. ve 6. mesajlara bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

2.3.4 42-62 sürümlerine 5. ve 6. mesajlara bak

42 mi 62 mi hangisi bir de bir arkadaş bunu yüklediğini çok iyi olduğunu söylemiş. Önerir misin ? Link:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1737862
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytax

quote:

42 mi 62 mi hangisi bir de bir arkadaş bunu yüklediğini çok iyi olduğunu söylemiş. Önerir misin ? Link:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1737862

root yapmayacaksan 62 yükle
    linteki romu yüklemek için ICS rootlu olup CWM yüklemen Gereklidir...

• quote:

busybox güncellemelerini felanda yaptım.dondurmak istedikleirm sistem dosyalarından misal update vs ama nedense olmadı oyna rootta olmuştu cihaz.neyse bende yeniden 42 ye çevirdik.başka bir rom denicem.

Sizin için Bootloaderi kapatıp Cihazı GB alıp Rootladım Sonra ICS rootladım Ve Sana Dediğim AKlıma Gelen İşlem İle Cihazı Sıfırlıyorum ancak Root Silinmiyor Bundan Sonra ICSde Kasıyor Demeyeceksiniz :)

ICS ROOT Sonrası Kasılmaların Çözümü

BU İşlemi GB 42 Sürümünden 62 Geçtikten Sonra Cihazda Kasılma Ve Donma Olursa GB içinde Yapabilirsiniz Anlatım ve Dosyalar uyumludur...

ICS rootlamak için Cihazı Sıfırlamadan yazılım atarak ICS geçtiğimizden Cihazda Kasılmalar Olur Bunu Çözmek için Aşağıdaki Anlatımı
    Yapın İşlemi Kendi Cihazımda Denedim Cihaz takır takır çalışıyor Deneyenler sonucu Bildirsinler

işlemler
    Cihazı Bu mesajdaki Yöntem ile Rootladıktan sonra Konun 14.Mesajında Verdiğim RECOVERY X programını Kullanarak Recovery yani CWM yükleyin
    Daha Sonra Aşağıdaki işlemleri yapın

CWM kullanımı
    CWM menusunde dokunmatik tuşlar işe yaramaz
    Menude Yukarı ve Aşağı için Ses açma ve Kapama Tuşlarını Kullanırız
    Girilen menuden Geri Gelmek için Geri tuşuna Basarız
    Seçim Yapmak için HOME tuşuna Basarız bunları Unutmayın ...

Aşağıda verdiğim ICS_root.zip Dosyasını indirin daha sonra Kartınızın içindeki resim müzik apk vs gerekli dosyalarınızı Yedekleyip
    kartı formatlayın Kartın içine ICS_root.zip dosyasını atın başka bir dosya olmasın
    Telefonu kapatın Kartınızı takın Telefonu Açıp Sony Logosundayken Ses açma Tuşuna Bir Kaç Kere Basın CWM gireceksiniz

Burdan Sırası ile yazdıklarımı seçip çıkan menuden YES seçiceksiniz
    Wipe data/factory Reset
    Wipe Cache partition

Advanced Yazan yere girip
    Wipe Dalvik Cache
    Wipe Battery Status

Geri Tuşuna Basıp Ana ekran geri gelin .
    Mount and Storage yazan bölüme girin
    Format Cache
    Format Data

bunları Sıfırladıktan Sonra Ana Menuye Geri Gelin
    İnstall Zip From Sdcard Yazan yeri seçin Choose Zip From Sdcard yazan yeri seçip hafıza kartının içine attığınız ICS_root.zip Dosyasını seçip çıkan Ekran dan Yesi Seçerek Yükletin

Cihazımız Sıfırlandı Ve tekrar rootlandı Kasılmalar olmayacak
    Size tavsiyem CWM ana ekranındaki backup and Restore Yazan yere Girip Backup seçerek Mevcut Romu Yedekleyin
    Herhangi Bir Sorun Yaşadığınızda Sıfırlanmış ve rootlu Olarak aldığınız yedeğinizi yükletip sorunu çözersiniz
    ayrıca cihazı açıp program vs ayarlarınızı yaptıktan sonrada Yedek alırsanız cihaz
    O anki Ayalar ve tüm uygulamalar ile yedeklenir sorun olduğunda eski haline gelir
    rootu kontrol etmekk için Cihaz açılınca menuden rootexplorer programını açıp System klasörüne girip RW yazan yeri RQ yapın RQ oluyorsa Root tamamdır... Sorun çıkmaz ama yinede kontrol edin

Uyarılar : Cihazı Sıfırlamak için telefonun Ayarlarındaki Sıfırlama Seçeneğini Kullanmayın
    Onun Yerine Yukarda Yaptığım İşlemleri CWM menusunden Yapabilirsiniz
    CWM den Sıfırlama Yaptıktan Sonra ICS_root.zip veya CWM den aldığınız Yedeğinizi Yüklemeden CWM kapatmayın.... ....
    CWM yedekleri hafıza kartında clockworkmod klasörüne yedeklenir Bu klasörü silmeyin ...
    Güle güle kullanın

ICS_ROOT.zip link
    http://www.mediafire.com/?j1u0mivgbhi8kka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 2 Ağustos 2012; 10:28:44 >

• başladım bakalım tekrardan yapmaya.şuan 4.0.4 ü flashlıyorum.becerebilirsem sonucu söylerim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aytax

quote:

root yapmayacaksan 62 yükle
    linteki romu yüklemek için ICS rootlu olup CWM yüklemen Gereklidir...

62 yükledim telefon nihayet eski hızına kavuştu. Peki bir şey daha soracağım o linktekini yüklesem telefon yine ağırlaşır mı ? Bir de onu yüklemek bunun gibi basit mi ? Ne tavsiye edersin

• hocam SDK dosyasını el ile gösteriyorum ama yine de driver bulunamıyor... bi başlayamadım.

hatta kasılmalara nasıl çözüm olur, çözüm yoksa root yapmayayım diye soracaktım ki çözüm yolunu anlatmışsın

sdk olayını da halledersem başlayacam inşallah
  • quote:

MESAJ 12
    ANDROİD SDK Full Kurulum + Driver

Dosyalar
    ANDROİD SDK
    http://dl.google.com/android/installer_r18-windows.exe

Fastboot USB Driver
    http://dl-developer.sonyericsson.com/customROM/windows/downloadinf.zip

Android SDK indirip kuruyoruz kurulum işlemi bittikren sonra SDK açıp Aşağıdaki Resimdeki Gibi Eklentilerini İndiriyoruz
    Bu biraz zaman alabilir internet hızınıza göre değişir
    eklentilerden resimde gösterdiklerimi indirin
    resim7

indirme işlemi bittikten son fastboot usb driveri indirin zipin içindeki infyi dışarı çıkarın
    32 bit sistem kullanıyorsanız inf dosyasını
    Program Files/Android/android-sdk/extras/google/usb_driver
    klasörüne kopyalayın aynısından var diyecektir değiştir deyin

eğer 64 bit sistem kullanıyorsanız infyi
    Program Files (x86) /Android/android-sdk/extras/google/usb_driver
    klasörüne kopyalayın

merhaba ben sdk yı kurdum ama SDK Manager tıklıyorum yonetici olarak çalıştır dıyorum ama cmd ekranı gelıyor anında gidiyor aygıt yoneticinsden bakıyorum ordada çalışmıyor ne yapmam gerekıyor veya team wier iile yardımcı olabılecek bir arkadaş var mı lutfen arkadaşlar pc ye format attıktan sonra çalışmatıramadım..

• Elimdeki Walkman Live cihazı 4 sürümüne programla yükselttikten sonra beğenmeyip, 2.3.4 e geri dönmek istedim, daha ilk defa bu konularla uğraşan biri olarak, birşeyler yaptım çabaladım bu işi yaptım fakat track id çalışmıyor benim de, yani şimdi herşeyi düzgün yapmama rağmen garanti dışı kaldığını belirten belli eden bir ibare mi kalmış oldu cihazda? (cihazım 3 aylık)

Bir sorum da şu, tekrar cihazın orjinal kendi programıyla güncelleme yapsam cihazda brick olma durumu var mıdır çünkü yarım yamalak işlemler yaptım hep, mesela cwm modunu hiç yükleyemedim....

Yakınlarda Avcılarda biri varsa benim cihazı beraber bilgisayarına bağlasak da cihazın son durumu nedir görsek sevinirim. Şu Final X-Walkman sürümünü yükleyebilsek.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.