Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün itibariyle cm10'u denedim ve gerçekten çok akıcı, büyük gelişme var. Gerçi telefon bomboştu hiç uygulama yoktu ama yine de boş ics'den çok daha akıcı. Sony jb vermiş vermemiş umrumda değil artık Ardından da cm9a döndüm çünkü kamera vs çalışmıyor ama buglar giderildiğinde harika olacak diye düşünüyorum. Bir de orochi'ye bir sorum var, xda'daki fxp takımının geliştirdiği cm versiyonları ile resmi cm sitesindeki versiyonlar aynı değil mi, oradakileri de bu takım geliştiriyor sanırım ama xda'da resmi sitedekinden daha sonra çıkmış versiyonlar var ondan soruyorum, şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: playmaker10

Bugün itibariyle cm10'u denedim ve gerçekten çok akıcı, büyük gelişme var. Gerçi telefon bomboştu hiç uygulama yoktu ama yine de boş ics'den çok daha akıcı. Sony jb vermiş vermemiş umrumda değil artık Ardından da cm9a döndüm çünkü kamera vs çalışmıyor ama buglar giderildiğinde harika olacak diye düşünüyorum. Bir de orochi'ye bir sorum var, xda'daki fxp takımının geliştirdiği cm versiyonları ile resmi cm sitesindeki versiyonlar aynı değil mi, oradakileri de bu takım geliştiriyor sanırım ama xda'da resmi sitedekinden daha sonra çıkmış versiyonlar var ondan soruyorum, şimdiden teşekkürler

Sanirim onlar yapiyor ama ozel olarak yaptiklari cm versiyonlarida var.fxp nin paylastigi bazi romlarda unoffical yaziyot cunku

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fxp cyanogen üzerine ayrı bir mod olarak yapılıyor bildiğim bu Çok fazla bir değişiklik olmuyor arkadaşın da dediği gibi Unoffical oluyor sürümler

Xperia ARC - ARC S - RAY - MİNİ ve Live With Walkman için ICS 587 ile biten Stock Romları 6. mesaja eklendi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Orijinalden alıntı: NRLLH42

Yok kapanmadı :)benim teli rootladı inşallah herkese yarar

bootloaderi açmadan rootlmak önemli bootloaderi açtıktan sonra root kolay iş
    2.3.4 ün 62 sürümünü rootlayamadı onuda geçtim 58 bile rootlayamadı
    ICS - 4.0.4 ün 431 ve en son 587 sürümünü rootlayamadı
    Senin yönteminide denedim bootloaderi açıp son sürümü yükledim yine rootlayamadı bu uygulama tam bir fiyasko
    Doomlordun programının suyumu çıktı

Sen Rootladığına Eminmisin ? Menuye Superuser Programı Geldimi Ben defalarca denedim rootlayamıyor :P

balıklama dalıcam :D 0.62 rootlandı biraz uzun ama rootladım ben 0.62 kullanıyorum bl de kapalı :D cwm de yuklemedim

• 62 doomlordlamı yoksa unlockroot programıylamı rootladın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: enginse

quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Orijinalden alıntı: NRLLH42

Yok kapanmadı :)benim teli rootladı inşallah herkese yarar

bootloaderi açmadan rootlmak önemli bootloaderi açtıktan sonra root kolay iş
    2.3.4 ün 62 sürümünü rootlayamadı onuda geçtim 58 bile rootlayamadı
    ICS - 4.0.4 ün 431 ve en son 587 sürümünü rootlayamadı
    Senin yönteminide denedim bootloaderi açıp son sürümü yükledim yine rootlayamadı bu uygulama tam bir fiyasko
    Doomlordun programının suyumu çıktı

Sen Rootladığına Eminmisin ? Menuye Superuser Programı Geldimi Ben defalarca denedim rootlayamıyor :P

balıklama dalıcam :D 0.62 rootlandı biraz uzun ama rootladım ben 0.62 kullanıyorum bl de kapalı :D cwm de yuklemedim

cwm yukleyin bence sorun cikarsa bilgisayarla ugrasmazsiniz

• arkadaslar merhaba sizlere bir konuda danışmak istiyorum ben şu anda xperia neo kullanmaktayım ve xda devolopers ta super bir rom gordum ayrıca yüklemek isteyenlere linki de atıyorum.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1738055

şimdi daha önce bir kere telefonu root etmeye çalıştım ve basaramadım ve yazıyı dikkatlice okudum ve islem sırası su keşilde olucak degil mi

1) sony ericsson sitesinden bende yes yazdığı için bootloader kilit sifresi aldım
    2) sdk yükledim c'ye kopyaladım faasboot modunda açtım usbye elle tanıttım
    3) şimdi xda da denilen 1.4 nightelf kerneli yükledim zipten çıkardım ve boot.img adıyla değiştirerek sdk ya koplayadım.
    4) windows 7 için cmd cd/sdk yapıp bootimage'i yani kerneli tanıttım.

*** size sorum şu noktada şimdi burada cwm modunda rootxperia.zip mi tanıtacam yoksa rom'mu yükleyecem yani rom'u yüklersem superuser olmaz mıyım. yoksa rootxperia.zip yükleyip sonra mı rom'u yüklemem lazım. Burada biraz kafam karıştı.Ustalardan yardım bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: evo17

arkadaslar merhaba sizlere bir konuda danışmak istiyorum ben şu anda xperia neo kullanmaktayım ve xda devolopers ta super bir rom gordum ayrıca yüklemek isteyenlere linki de atıyorum.

şimdi daha önce bir kere telefonu root etmeye çalıştım ve basaramadım ve yazıyı dikkatlice okudum ve islem sırası su keşilde olucak degil mi

1) sony ericsson sitesinden bende yes yazdığı için bootloader kilit sifresi aldım
    3) şimdi xda da denilen 1.4 nightelf kerneli yükledim zipten çıkardım ve boot.img adıyla değiştirerek sdk ya koplayadım.

*** size sorum şu noktada şimdi burada cwm modunda rootxperia.zip mi tanıtacam yoksa rom'mu yükleyecem yani rom'u yüklersem superuser olmaz mıyım. yoksa rootxperia.zip yükleyip sonra mı rom'u yüklemem lazım. Burada biraz kafam karıştı.Ustalardan yardım bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

Saydığınız adımlar doğru.Bootloderi açıp kerneli attığınızda zaten root edilmiş oluyor cihaz yani superuser oluyorsunuz.Kerneli attıktan sonra romu hafıza kartına atıp cwm ile yükleyin,kolay gelsin :) sorularınız varsa sorabilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: 0x1

quote:

arkadaslar merhaba sizlere bir konuda danışmak istiyorum ben şu anda xperia neo kullanmaktayım ve xda devolopers ta super bir rom gordum ayrıca yüklemek isteyenlere linki de atıyorum.

Saydığınız adımlar doğru.Bootloderi açıp kerneli attığınızda zaten root edilmiş oluyor cihaz yani superuser oluyorsunuz.Kerneli attıktan sonra romu hafıza kartına atıp cwm ile yükleyin,kolay gelsin :) sorularınız varsa sorabilirsiniz...

Alıntıları Göster

öncellikle cvp için tesekkurler şimdi yine o sitede nightelf kernel istemiş onun yerine başka kernel attım mı cihaz uyumlu olmuyor mu o roma o keneli o yüzden belirtmişler bir sorum daha var hem lite hemde full sürümü var neden boyle bir ayrım var yani ben lite kullansam ne farkı oluyor acaba

• quote:

öncellikle cvp için tesekkurler şimdi yine o sitede nightelf kernel istemiş onun yerine başka kernel attım mı cihaz uyumlu olmuyor mu o roma o keneli o yüzden belirtmişler bir sorum daha var hem lite hemde full sürümü var neden boyle bir ayrım var yani ben lite kullansam ne farkı oluyor acaba

Attığınız başka kernel rom ile uyumsuz olabilir ama bazen başka kernellerde uyumlu olabiliyor.Eğer kernel uyumsuzsa cihazınız tam açılacakken yeniden başlar bu durumda uygun kerneli yüklerseniz sorun ortadan kalkar.Lite sürümüne gelirsek "sanırım" bazı özellikleri eksik olan romdur.Tam sürümünü yüklemenizi tavsıye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuck3r

Attığınız başka kernel rom ile uyumsuz olabilir ama bazen başka kernellerde uyumlu olabiliyor.Eğer kernel uyumsuzsa cihazınız tam açılacakken yeniden başlar bu durumda uygun kerneli yüklerseniz sorun ortadan kalkar.Lite sürümüne gelirsek "sanırım" bazı özellikleri eksik olan romdur.Tam sürümünü yüklemenizi tavsıye ederim.

ilgin için teşekkürler en kısa zamanda yükleyecem tavsiye edermisin bu romu yukleyemi yoksa yeni sürüm firmware mi bekleyeyim. şimdi ben bunu yuklersem türkçe olur mu di mi yani ingilizcede kalma ihtimali nedir sizce
  • quote:

quote:

ilgin için teşekkürler en kısa zamanda yükleyecem tavsiye edermisin bu romu yukleyemi yoksa yeni sürüm firmware mi bekleyeyim. şimdi ben bunu yuklersem türkçe olur mu di mi yani ingilizcede kalma ihtimali nedir sizce

Ben xperia ray kullandığım için romun nasıl olduğunu bilimiyorum ama çok kişi kullanıyor xda'da demekki iyi ama yinede bu size kalmış deneyip karar vericeksiniz.Bu romu yüklemek istiyorsanız yükleyin çünkü bu günlerde iyi bir güncelleme geleceğini sanmıyorum,güncelleme geldimi stock roma geri dönersiniz,kaybedeceğiniz birşey yok yani :) Dil olarak türkçe desteklemiyor olabilir ama çoğu romda türkçe vardır.Eğer türkçe değilse cyanogenmod 9 öneririm.

• Orijinalden alıntı: nuck3r

Ben xperia ray kullandığım için romun nasıl olduğunu bilimiyorum ama çok kişi kullanıyor xda'da demekki iyi ama yinede bu size kalmış deneyip karar vericeksiniz.Bu romu yüklemek istiyorsanız yükleyin çünkü bu günlerde iyi bir güncelleme geleceğini sanmıyorum,güncelleme geldimi stock roma geri dönersiniz,kaybedeceğiniz birşey yok yani :) Dil olarak türkçe desteklemiyor olabilir ama çoğu romda türkçe vardır.Eğer türkçe değilse cyanogenmod 9 öneririm.

valla biraz fazla soru sordum galiba ama kafamda ki soruları bitirmek içindi çok tesekkurler

• Orijinalden alıntı: evo17

valla biraz fazla soru sordum galiba ama kafamda ki soruları bitirmek içindi çok tesekkurler

sorun sorularınız varsa :)

• Baseband nedir arkadaşlar? Nasıl yüklenir? CM9 kullanıyorum kendi kernelinde sıkıntı çıkarıyor başka kernel ile kullanıyorum. Sanırım bu baseband ile ilgili.

Edit: Birde şu FXP135 vs ne oluyor gilgisi olan var mı?

Birde cm10 cyanogenmodun sitesinde vardı kaldırmışlar neden bulabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frt-_-ctn -- 28 Ağustos 2012; 13:46:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

Baseband nedir arkadaşlar? Nasıl yüklenir? CM9 kullanıyorum kendi kernelinde sıkıntı çıkarıyor başka kernel ile kullanıyorum. Sanırım bu baseband ile ilgili.

Baseband olayını ben de bilmiyorum, ama cm9 resmi sitesinden stabil sürümü yüklediyseniz sorunsuz olması lazım, ben neo v'de kullanıyorum memnunum. Fxp135 freexperia project takımının uyarladığı cyanogenmod sürümü oluyor. Cm10 stabil sürümü bulamazsınız henüz nightly aşamasında kamera falan çalışmıyordu en son, ama illa yükleyeceğim derseniz bunu deneyin

Edit: Burdaki night elf kernel neo v uyumlu mudur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playmaker10 -- 28 Ağustos 2012; 17:25:37 >

• quote:

quote:

Baseband nedir arkadaşlar? Nasıl yüklenir? CM9 kullanıyorum kendi kernelinde sıkıntı çıkarıyor başka kernel ile kullanıyorum. Sanırım bu baseband ile ilgili.

Baseband olayını ben de bilmiyorum, ama cm9 resmi sitesinden stabil sürümü yüklediyseniz sorunsuz olması lazım, ben neo v'de kullanıyorum memnunum. Fxp135 freexperia project takımının uyarladığı cyanogenmod sürümü oluyor. Cm10 stabil sürümü bulamazsınız henüz nightly aşamasında kamera falan çalışmıyordu en son, ama illa yükleyeceğim derseniz bunu deneyin

Evet uyumlu ama yinede sor istersen kernel sahibine

• quote:

quote:

Evet uyumlu ama yinede sor istersen kernel sahibine

• Baseband = Ana bant veya temel bant
    mobil şebeke 2g 3g Wifi vb bağlantıları kontrol eden Bölüm veya Dosya baseband Dosyasını FTF olur Flashtooldan yüklenir
    yüklediğin Romların içinde görebilirsin ICS 431 sürümü baseband 74 tü yanlış değilsem 587 sürümünde baseband 77 yükseldi
    GB 62 sürümünde baseband 64 tür
  • Anladım. Cevaplar için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak Rom ile ilgili. zip uzantılı romlarda ne gibi değişiklikler yapabilirim? Mesela cm9 kullanıyorum. Ama gereksiz bulduğum ve eksik bulduğum şeyler var. programları kendi zevkime göre silip başka alternatifler koysam roma, çalışır mı?

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.