Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar downgrade falan yapmadan direk kolay bişekilde root yöntemi yok mu?

XS 4.0.4 (.58)
  • merhaba;
    emeğine sağlık orochi makaleni detayları ve anlatım şekliyle gerçekten çok beğendim, yaptıklarınımzdan dolayı bende size özeniyorum ve bu yüzden size bir sorum olacak.
    elimde xperia x10i var ve üzerine miui 2.3.7 v11 kurulu, root yapılmış halde ve xrecovery kurulu durumdadır, ve bu şekilde miui romunu yükledim, fakat ben cm7.2 kurmak istiyorum bunu yapabilmem için sırasıyla hangi işlemleri yapmam gerekir kısa kısa maddeler halinde yazabilirmisiniz, teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr_luci

arkadaşlar telefonum xperia neo 2.3.4 62 li versiyon en pratik şekilde nasıl root layabilirim.kısa bir şekilde anlatabilirmisiniz?42 li versiyon lar basit.ama .62 li versiyonu çözemedim bi yardımcı olunda root luyum şu teli size zahmet :)

4.0.4 ICS Root anlatımındaki adımları uygula. .42 sürümüne downgrade edeceksin ilk başta, sonra root aracı var onu çalıştıracaksın ve tamamlanmış olacak.

.62'li sürümde kullanmak için telefonun üzerinden (OTA) yazılım güncellemesi yapacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @BJK@

2.3.4 .62 sürümden .42 ye gelmeyi becerdim fakat SDK bende tanımıyor,SDK Full kurulum+driver kısmındaki program indirip kurdum fakat sizin resimde gösterdiğiniz gibi çıkmıyor bende mesala extra kısmında tek bir şey çıktı,fastbot mod'a aldım led mavi oldu pc aygıt yöneticisinden fastmod görüyorum C nin içindeki sdk klasöründeki usb driver klasörünü gösterip ileri diyorum,yüklenemedi çıkıyor.

ilk taktığımda yeni donanım bulundu uyarısı vermişti ama ben kaçırmıştım orayı,sonra aygıt yöneticini açıp oradan göstereyim dedim ama yüklenmemişti.
    İşin tuhafı pc yi kapatıp tekrar açıyorum,fastbot moda alıyorum telefonu yeni donanım bulundu uyarısı yapmıyor artık.
    SDK işlemini yapmayıp,root işlemine geçsek sorun çıkar mı?

Uyarı vermiyorsa direk işleme geç görmüştür pc ;-)

Ramazan@
    cyanogen modun X10 da cwm den direk kurulması gerek bizde kernel gerek ;-)

Melantis@
    Root için farklı bir yöntem daha var ama o yöntem arc-arcs neo-neo v için kendim denemediğim için eklemedim ama en basit ve risksiz olan budur ;-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 29 Temmuz 2012; 16:49:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam yuklenmemişse yakmayalım cıhazı:)

• arkadaşlar kolay gelsin.xperia s lt26 kullanıyorum.4.0.4 ics, sıkıntı türkcell rom olması,turkcell uygulamalarını nasıl silebilirim.

deneyen arkadaşlar oldu mu.

sanıırm OROCHİ arkadaşımız bu konuda uzman,sade ve nezih bi anlatımla ona minnettar olurduk
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Orijinalden alıntı: @BJK@

2.3.4 .62 sürümden .42 ye gelmeyi becerdim fakat SDK bende tanımıyor,SDK Full kurulum+driver kısmındaki program indirip kurdum fakat sizin resimde gösterdiğiniz gibi çıkmıyor bende mesala extra kısmında tek bir şey çıktı,fastbot mod'a aldım led mavi oldu pc aygıt yöneticisinden fastmod görüyorum C nin içindeki sdk klasöründeki usb driver klasörünü gösterip ileri diyorum,yüklenemedi çıkıyor.

ilk taktığımda yeni donanım bulundu uyarısı vermişti ama ben kaçırmıştım orayı,sonra aygıt yöneticini açıp oradan göstereyim dedim ama yüklenmemişti.
    İşin tuhafı pc yi kapatıp tekrar açıyorum,fastbot moda alıyorum telefonu yeni donanım bulundu uyarısı yapmıyor artık.
    SDK işlemini yapmayıp,root işlemine geçsek sorun çıkar mı?

Uyarı vermiyorsa direk işleme geç görmüştür pc ;-)

Ramazan@
    cyanogen modun X10 da cwm den direk kurulması gerek bizde kernel gerek ;-)

Melantis@
    Root için farklı bir yöntem daha var ama o yöntem arc-arcs neo-neo v için kendim denemediğim için eklemedim ama en basit ve risksiz olan budur ;-)

tamamdır hocam sayende root işi,allah razı olsun.
    superuser geldi.şimdi sormak istediğim uptade center .62 sürüm güncel diyor,wifi ile 2.3.4 .62 yükseltsem sorun olur mu? pc componıon ile değil,bu eflatun renkte uptade center yazıyor,oradan? olursa root gider mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 30 Temmuz 2012; 0:25:33 >

• Meraba arkadaşlar sony ericsson X10 'un ekranı kırıldı dokunmatik duymuyor ve notlar - kayıtları almam gerekiyor servise göndermeden önce sizce ne yapabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: minur

arkadaşlar kolay gelsin.xperia s lt26 kullanıyorum.4.0.4 ics, sıkıntı türkcell rom olması,turkcell uygulamalarını nasıl silebilirim.

deneyen arkadaşlar oldu mu.

sanıırm OROCHİ arkadaşımız bu konuda uzman,sade ve nezih bi anlatımla ona minnettar olurduk

xperia s için bootloader açmayı ekledim ama rootu eklemedim onuda eklerim işde anlatımı yabancı sitelerden tr çevririm ancak deneyecek olan sizsiniz bende xperia s yok olsa denerdim

• Eyvallah üstad:-

• quote:

Eyvallah üstad:-

bootloaderi açmadan root için anlatım buldum istersen bir dene

link.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1742992

quote:

Orijinalden alıntı: edra

Meraba arkadaşlar sony ericsson X10 'un ekranı kırıldı dokunmatik duymuyor ve notlar - kayıtları almam gerekiyor servise göndermeden önce sizce ne yapabilirim ?

pcden yedeklemek için program bilmiyorum Ama pc Companion dene ancak Cihazın Rootlu ise Xrecovery anlatımından cihazına CWM kurabilirsen
    cwmden tüm romu yedeklersin cihaz servisten geri geldiğinde şuan kullandığın romu yükleyip CWM kurup tekrar eski yedeğini yükletebilirsin istersen bir Dene
    CWM menusunde ekran yerine ses tuşları ve Home tuşlarını kullandığından bir şansın var ama önce pc companion dene en son çare olarak Dediğimi yaparsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 30 Temmuz 2012; 2:17:58 >

• Anlatım için teşekkürler yalnız yeni başlıyanlar (Benim) için çok karşık olmuş yani hepsini aynı konuda birleştirmişsiniz iyi hoş güzelde yalnız şu mesajda şunu indirin şu mesajda şu admı yapın falan kafam allak bullak oldu. Ben xperia arc 4.0.4 - 4.1.8.0.431 cihazıma root yapmak istyorum daha önce 2.3.4 geçip root attım tekrar update ile icsye döndüm sadece root atmam için gereken programlar ve izlenecek yol nedir acaba rica etsem açıklarmısınız.
  • ilk mesaja index ekledim neyin nerde olduğu için gözünden kaçmış
    2.mesaj root işlemlerini kapsar ICS root yapmak için Önce cihazı GB downgrade edip rootlayıp Sonra ICS yükseltip root işlemini yapıcaksın işlemin detayları 2. mesajda ...

quote:

Orijinalden alıntı: kadiraybar

Merhaba ;

Rom işlerine iyice bulaştım ancak anlamadığım birsey var. örn.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1385471 * da "FXP115 KODLU yazılım üzerine kurun denmiş nedir bu kodlar acaba fxp115-fxp119- fxp122 vs. ??

FXP115 sürümü üzerine yapılmış hatalar varsa diyor O sürümün Hatalarıdır Diye Uyarı eklemiş bootloaderin açık ise NightElf! isimli Kerneli Atıp CWM den Full sıfırlama yapıp Romu Yükleteceksin ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 30 Temmuz 2012; 10:46:19 >

• quote:

quote:

Eyvallah üstad:-

bootloaderi açmadan root için anlatım buldum istersen bir dene

link.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1742992

quote:

Orijinalden alıntı: edra

Meraba arkadaşlar sony ericsson X10 'un ekranı kırıldı dokunmatik duymuyor ve notlar - kayıtları almam gerekiyor servise göndermeden önce sizce ne yapabilirim ?

pcden yedeklemek için program bilmiyorum Ama pc Companion dene ancak Cihazın Rootlu ise Xrecovery anlatımından cihazına CWM kurabilirsen
    cwmden tüm romu yedeklersin cihaz servisten geri geldiğinde şuan kullandığın romu yükleyip CWM kurup tekrar eski yedeğini yükletebilirsin istersen bir Dene
    CWM menusunde ekran yerine ses tuşları ve Home tuşlarını kullandığından bir şansın var ama önce pc companion dene en son çare olarak Dediğimi yaparsın

eyvallah dostum da ben ondan bişey anlamadım.malum ingilizce olmayınca

• teknik terim hepsi Ben akşam kurcalayıp Bi anlatım hazırlamaya çalışırım Sonuçta Bende Orta 1 terkim
    ama teknik terim olunca anlaşılıyor tabiki anlatımı yapan İngilizin Köylüsü Olmamak kaydıyla

• .::Orochi::.

boatlader açmadan sanırım bazı romları yükleyebiliyoruz base band içinde boatlader açmaya gerek yok yanlış biliyorsam düzeltin boatlader sadece kernel içinmi ben arc 2,3,4 42 li sürümü kullanıyorum kolay rot yöntemi ile rotlu cwn modu yüklü bana tavsiye boatlader açmadan bu sürümde cwn modda yükleyeceğim bir rom tavsiyesi 62 li sürüme geçersem boatladeri açmadan rot edebilirmiyim neyapmamı tavsiye edersiniz önerilere açığım ilk yapmam gereken bootlader açmadan yükleyebileceğim tavsiye bir rom bu arada pm attım
  • Bootloader açmanın amacı OC yapılmış modifiyeli Kernelleri Yüklemektir Bootloaderi açtığınız Zaman Cihazınız için yapılmış tüm romları yükleyebilirsiniz
    Ancak Rootlu Cihazlarda Sadece Belirli Romlar Yüklenir Basebanda Gelince O işe Ben Bulaşmadım Cİhazı Sim Klide Sokabiliyor Ama basebandıda değiştirmek için bootloaderi açmaya gerek flashtooldan yükleniyor...
    GB 42 düşürüp Rootladıktan Sonra ICS için Anlatılan Root işlemine Devam edip ICS yüklemek yerine 62 sürümünü flashtooldan Verileri silmeden yükletip Son Root işlemini yaptığınızda 62 sürümüde Rootlanıcaktır yanlız ben denemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 30 Temmuz 2012; 10:35:21 >
  • quote:

Bootloader açmanın amacı OC yapılmış modifiyeli Kernelleri Yüklemektir Bootloaderi açtığınız Zaman Cihazınız için yapılmış tüm romları yükleyebilirsiniz
    Ancak Rootlu Cihazlarda Sadece Belirli Romlar Yüklenir Basebanda Gelince O işe Ben Bulaşmadım Cİhazı Sim Klide Sokabiliyor Ama basebandıda değiştirmek için bootloaderi açmaya gerek flashtooldan yükleniyor...
    GB 42 düşürüp Rootladıktan Sonra ICS için Anlatılan Root işlemine Devam edip ICS yüklemek yerine 62 sürümünü flashtooldan Verileri silmeden yükletip Son Root işlemini yaptığınızda 62 sürümüde Rootlanıcaktır yanlız ben denemedim

arc orjinal basebandını nereden bulabilirim kafamı karıştırdın korkuttunbase bandıda cwn moddan yükledim zip okadar

• quote:

Orijinalden alıntı: farukkk

quote:

Bootloader açmanın amacı OC yapılmış modifiyeli Kernelleri Yüklemektir Bootloaderi açtığınız Zaman Cihazınız için yapılmış tüm romları yükleyebilirsiniz

arc orjinal basebandını nereden bulabilirim kafamı karıştırdın korkuttunbase bandıda cwn moddan yükledim zip okadar

orginal baseband diye bir şey yok her yazılımın kendi basebandı vardır şuan ICS deyim Baseband 72 GB dönünce yanlış hatırlamıyorsam 64 olucak tekrardan baseband dosyası yazılımın içindedir FTF de
    basebandlar verilmiş buraya bak ...
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1688049

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: farukkk

quote:

orginal baseband diye bir şey yok her yazılımın kendi basebandı vardır şuan ICS deyim Baseband 72 GB dönünce yanlış hatırlamıyorsam 64 olucak tekrardan baseband dosyası yazılımın içindedir FTF de
    basebandlar verilmiş buraya bak ...
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1688049

ben 36 yüklemiştim sorun yok şuan ama sizce hangisini yüklemeliyim fikriniz varmı

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.