Şimdi Ara

Xperia Arc S root, rom hakkında kafamı karıştıranlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Xperia Arc S LT18i GB 2.3.4 42 derleme numaralı telefonum var. Ben bu telefonu root yaptım. Bi tane arkadaş sağolsun forumda çok detaylı anlatmış her şeyi zaten. Ama konu o kadar kafamı karıştırdı ki napacağımı şaşırdım. Benim telefonun bootloaderi kapalı. ICS yüklemek istiyorum. Direk Flashtool ile telefonuma uygun ICS romu bulup atarak kurabilir miyim ? Yani GB den direk ICS ye geçebilir miyim. Yoksa GB direk 64 derleme numarayamı geçer. Burada yazarken bile kafam karıştı iyice :D Kısaca ben üst sürüme geçmem için ne yapmam lazım. Sıralamayı bana direk söyleyin :) O konuyu açan arkadaşımız güzel anlatmış ama konuları çok bölmüş sanki, 18. mesaja bakın, 2. mesajdan devam edin gibisinden çok kafa karıştırmış. Aslında acemi olduğum için bana terimlerle birlikte konular yabancı gelmiştir. Benim sorunumdur. Şöyle kısaca sıralı olarak ne yapmam gerekiyor birisi anlatsa sevinirim :) ICS'ye geçmek istiyorum ama rootlu kalsın telefon gene.

• konu link
    http://forum.donanimhaber.com/m_63038373/tm.htm

Senin cihazın GB 42 ve rootlu olduğundan ICS rootlamak için verdiğim linkteki konun
    2. mesajındaki altta kırmızı ile gösterdiğim yazılardan sonraki işlemleri yaparsan sorunsuz ıcs geçip rootlarsın ve kasılmalarda olmaz
    quote:

CİHAZINIZI GB 42 veya 58 sürümü olarak Kullanıcaksanız işlem tamamdır güle güle kullanın
    Size önerim konuda Xrecovery programı ile CWM yüklemenizdir

Cihazı
    GB 2.3.4 ün 62 sürümü veya ICS 4.0.4'ü Rootlu şekilde Kullanmak istiyorsanız Anlatıma Devam edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 27 Ağustos 2012; 19:06:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

konu link
    http://forum.donanimhaber.com/m_63038373/tm.htm

Senin cihazın GB 42 ve rootlu olduğundan ICS rootlamak için verdiğim linkteki konun
    2. mesajındaki altta kırmızı ile gösterdiğim yazılardan sonraki işlemleri yaparsan sorunsuz ıcs geçip rootlarsın ve kasılmalarda olmaz
    quote:

CİHAZINIZI GB 42 veya 58 sürümü olarak Kullanıcaksanız işlem tamamdır güle güle kullanın
    Size önerim konuda Xrecovery programı ile CWM yüklemenizdir

Cihazı
    GB 2.3.4 ün 62 sürümü veya ICS 4.0.4'ü Rootlu şekilde Kullanmak istiyorsanız Anlatıma Devam edin

Dediklerini yaptım. Telefonum formatlı olarak rootlu İCS ye geçti. Merak ettiğim şu. Custom rom yüklemeli miyim ? Telefonumun garanti problemi yok. Custom rom ile telefonumu olumlu yönde etkileyecek çok fazla değişiklikler olacak mı ? Örneğin telefonumun şarj problemi var. Herhangi bir uygulama açtığımda, ya da telefonumda bir şeyleri kurcaladığımda 1dk da yüzde 1 pil yiyor. Hatta oyun açtığımda daha fazla desem yeridir. Yani telefonu full kullanmaya kalksam, 1 saat bile dayanmayacak gibi. Pil kullanımda neler harcıyora baktığımda, Telefon Beklemesi yüzde 60 pil yiyor. Sence de çok fazla değil mi ? Eğer custom rom tavsiye ediyorsan kurmamda, ne işlem yapmam gerekiyor. Telefonum xperia arc s, buna göre hangi linkleri indirmem gerekiyor. Çok fazla soru sordum biliyorum :) Ama bu telefon şu şarj konusunda canımı sıkıyor. Telefonla bir şey yapamıyorum resmen...

Edit: Aslında şöyle diyim. CWM yüklü bende, yedek alınmış vaziyette. Telefonuma custom rom atsam, CWM den onu install etsem, direk bi problem olmadan kurar mı ? Kerneller felan kafamı karıştırdı. Kernel ne, custom rom ne. İkisinide mi illa kurmak gerekiyor yoksa birini kursak olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbilinmiyor -- 28 Ağustos 2012; 21:54:23 >

• belli başlı bir kaç tane custom rom atablirsin BL Locked ibaresi olan romları yükleyebilirsin diğerlerini yüklemen için bootloader klidini açıp kernel atıp romu atabilirsin
    şarja gelince yazılım yükledikten sonra şarjın Kendine gelmesi için en az bir kaç kez şarjı tam bitirip kapalı şarj etmen gerekir ancak bataryanın durumunu bilmiyorum veyada cihazında donanımsal bir hata olabilir bir hafta denedikten sonra şarj aynı ise bataryanda veya cihazında sorun olabilir benim cihazımda 1200mah batarya var bu batarya bana normal kullanımda 2 gün gidiyor aşırı şekilde kurcalarsam ancak 1 gün dayanıyor
    1 gün yetmeside normal net oyun müzik derken şarjın 3 gün gitmesini beklemek hata olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 29 Ağustos 2012; 0:11:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.