Şimdi Ara

xperia ion şarj sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
20.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bakamotokatas

quote:

Orijinalden alıntı: gng_sinan_

quote:

Orijinalden alıntı: ali_q01

Arkadaşın dediği gibi yapıyorum.doldur boşalt yaptıkca düzeliyor gibi. İlk şarja 5-6saat gitmişti. İkincide 8-9 oldu son olarak 14 saati gördü. İnşallah devam eder bu gelişme ve bahsedilen 1.5-2gün seviyelerine gelir. Isınma.olayını pek anlamadım. Ekranı full çalıştırdığımda ısınıyor sadece. Şarjı uzatmak için Program olayına girmedim hiç.bence telefon yeterli kontrollere sahip.wifi,ekran,veri alışverişi gibi konular çok kolay kontrol edilebiliyor. Anladığım kadarıyla o tarz programlar sadece güç tasarrufu için dokunacağımız yeri değiştiriyor.

doldur boşalt nasıl yapacağız

sarjı fulle bitene kadar kullan yani tamamen bitsin kapansın sonra yine fulle sonra yine tamamen bitene kadar kullan anlamında

Eyvallah

• quote:

Orijinalden alıntı: sonar62

arkadaslar benimde ion lt28 h cıhazım var cihazda sarj sorunun yanı sıra telefon wifisi kendi ev agım dahil olmak üzere birçok ev agını bulamıyor eklememe ragmen görmüyor garantiye yolladım bataryası degişip yazılım güncellendi ona ragmen wifide degişiklik olmadı bilgisi olan varsa söyleyebilirmisiniz

Arkadaşım sony nin sanırım z ve sonrası hariç daha önceki modellerinin hepsinde var bazı wifi ağlarını görmüyorlar bende arc varken bir yöntem bulmuştum ve dükkandaki sony kullanan bütün arkadaşlar aynı yöntemle bağlanabiliyorlar (xperia arc s - p - u) telefonda uçak modunu açıyorsun açıldıktan sonra wifi yi açıyorsun sonra çok kısa bekleyip uçak modunu devreden çıkarıyorsun ve bekliyorsun görmediği wifi ağını nasıl oluyorsa görmeye başlıyor ve bağlanınca sorunsuz kullanabiliyorsun yanlız wifi aça kapa yapınca ağ gidiyor ama aynı yöntemi tekrar edersen tekrar şifre girmene gerek kalmadan bağlanıyor biraz saçma ama napalım SONY işte

• 3g yi nasıl kapatıyoruz?
    hattım vodafone 64kb mi nasıl öğrenebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Han-X

quote:

Orijinalden alıntı: murax_545

2 hafta oldu 10 larca kez sarj ettim düzelme yok. Varsa ayarı filan biri söylesin lütfen. gece %100 de bırakıyorum sabah %86 ya düşmüş buluyorum hala.

Telefonu kesinlikle Yalnızca GSM modunda kullanmalısın, 3g 'de ise şarjı sömürür resmen test ettim %100 şarjda iken gsm ve 3g modunda'de bıraktım sabah 80'lerdeydi
    %100 Gsm'de bıraktım sabah %97'de aldım
    Ekran ışığını sokakta %40 evde %20'lerde kullanıyorum gün boyu wifi açık whatsapp'dan 200,400 arası mesaj ive ortalama 15-20 dk mail kontrolü ve haber vs bakıyorum, 3-5 resim yarım saat kulaklık ile müzik yarım saat civarı konuşma ile 14-15 saat çok rahat gidiyor.

Wifi tamamen kapalı sadece normal günde 250 sms atıyorum 1 saat konuşma'da ise 25 saate yakın gidiyor,

Bataryanızın çabuk bitmemesi için öncelikle,
    Ekranı çok optimize kullanmanız lazım yani evdeyken %40-%50 durmasına gerek yok, Geceleri şarj etmiyorsanız herşey kapalı olsun(wifi,gps,vs)
    Bunun için telefonun içerisindeki Güç tasarrufu uygulamasını kullanmanızı tavsiye ederim mesela ben saat 00'da tüm bağlantılar kapalı sabah 8'de açılsın olarak ayarladım,

Deli gibi dikakt etmeden kullanırsanız 6-7 saat gitmesi çok normal,
    Sonuçta akllı telefon durmadan birşeyler yapıyor,
    Eğer rootlu kullanıyorsanız Cpu min. hızını 192 mhz yapmanızı tavsiye ederim, Bende bu ayardan sonra 1-2 saate yaın fazla gitmeye başladı.
    Yani herşey kullanıcın elinde,
    Eğerki tüm bunları yapıp hala az gidiyor diyorsanız bataryanızı,,,

1.Şarjı yüzde yüz açık halde doldurun, Ortalama 4-5 saat kalsın.
    2.%100 olduktan sonra fişi çekin Telefonu kapatın Kapalı konumda 2 saat daha şarjda tutun,
    3.Larjdan çekin tekrar açın 5-10 dakika uğraşın telefonu tekrar kapatıp 2-3 saat daha şarjda tutun,
    3a.Bu şekilde 2-yada 3 kez yapın 2 ayda bir, Eminim bataryada gözlü görülür bir artışı göreceksiniz.

Telefon kısa sürede şarj olur örneğin 1.5 saatte %100 gösterir ama o bir yanıltmacadır, Aslında tam doluluk oranı %80 seviyelerindedir,
    Bu nedenle Bence gece takın sabah alın en temizi budur.

aksam deneyeceğim xperia z cihazıma bakalım etki edecek mi

• Han-x'in dediği uygulamayı tam olmamakla birlikte yapıyorum ve çok katkısı oldu. açık 2 saat şarjdan sonra kapatıp iki saat şarj ediyorum ve telefon kendini toparlıyor. Hiç nete girmeden 2 gün 4 saat gitmişliğim, net, navigasyon vs ile de 1.5 görmüşlüğüm var :)
  • ben telefonu bi iki ay önce aldım aynı şarj sorunu bende de var. sürekli kullandıgımda ekranı hiç kapatmaksızın yani en fazla 4-5 saat sonra şarj sınıflanıyo ve telefon hemen ısınıyo. arada bi telefonu kontrol etmek için göz atarak kullandıgımda da bu süre en fazla 7-8 saati buluyo. şarjı sıfırlayıp tekrar doldurmayı denedim bi kaç kez ama bi fark olmadı. hatta galiba şarj yuvası bozuldu. telefonu şarja taktıgımda ekranda şarj oluyor gözüküyo ama üstteki kırmızı ışık yanmıyo ya da hem şarj oluyo gösteriyo kırmızı ışıkta yanıyo ama bi süre sonra kontrol ettigimde hiç olmamış oluyo yani şarjdayken sürekli kontrol etmem gerekiyo galiba temazsızlık oluyo. bu yüzdende aralıksız şarj doldurma işlemini yapamıyorum. sigortalı telefon garantiye götürsem ne kadar sürede yaparlar ya da yapabilirler mi bilmiyorum açıkçası telefon daha yeni oldugu için aileme şarj yerini bozdugumu söylemekten çekiniyoru ama şarjının dayanmamasıda beni zor durumda bırakıyo telefonu kullanmaktan çok şarj etmekle ugraşıyorum. yardımcı olabilicek varsa çok mutlu olucm

• Kolay gelsin beyler 25.08.2013 tarihli xperia ion aldım sıfır durumda sıfır sarj ile geldi 7-7,5 saat şarj yapmama rağmen telefon hiç bişey yapmasam dahi Wi-fi 3g kapalı ekran ayarı %20de iken 14-15 saat gidiyor sarjdan dolayı sıkıntım var ve açıkta bi programda yok bunun çözümü ne olabilir bi bilginiz varmı... ?
  • Beyler bi yardımcı olurmusunuz daha telefon 1 haftalık ya bi çözümü bulamadım... garantiyede götürmek istemiyorum... yardımlarınızı bekleliyorum, bekliyoruz...
  • sony xperia ion lt28h pilin çok çabuk bitmesi problemi bende de var.
    bu telefona sahip olan tanıdıklarda da aynı problem var. dolayısıyla bu çok normal bir durum galiba.

servisi bir ay ara ile iki kez aradım ikisinde de farklı çözüm önerileri sundular.
    (bi tanesi açık uygulamaları kapatmak wifiyi kapatmak gibi, diğer ise telefonun yazılımını onarmak (sony pc companion))
    ikisininde faydası olmadı.

servise ürün açıklamasında 400 saate kadar maximum bekleme süresi var olarak yazılmış bari fiili de 24 saat bekleme süresi olabilmeli, bu ne biçim bir ölçüm ki bırak yarısını 400 saat yazılmış 10 saat bile beklemiyor dedim.

servisten çözümler bir çare üretmezse pil kontrol ve ölçüm ve değişim yapılabilir dediler.

şarj az gitmesinin -sim kartın kaç KB olduğu ile ilgisi yok-

3g yi kapatıp yani sadece 2g şebeke bağlantısı ile kullanınca bariz pil süresi artıyor 2g şebeke ile tabiki veri hızı çok düşük oluyor.
    apps killer gibi uygulama kapatıcı programlar şarjın uzun gitmesi noktasında bir işe yaramıyor, birkaç tane kurup denedim.

xperia ion sınıfından daha üst veya yakın modellerde yazılım 4,1,2 olmasına rağmen derleme sınıfları yukarı sürümler mevcut. ben xperia ion içinde yazılım derleme versiyonu yükselince şarjının daha iyi gideceğini düşünüyorum.
    arkadaşta SP var iki tam gün konuşma, internet, sms gibi tüm kullanımlarla birlikte dayandığını bizzat gördüm.

• benimkinde güncellemeden sonra prizden çekin uyarısını veriyor ama sorun uyarıyı prizden çektikten sonra vermesi pek bir sorun değil ama gıcık oldum var mı yapabileceğim bir şey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir kaçdır şarzı %10lara düştü mü aniden %1 diyip tlfn kapanıyor.şarja takıyorum %10 şarz etmeye devam ediyor.yardımcı olun lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: ademkullebi

Arkadaşlar bir kaçdır şarzı %10lara düştü mü aniden %1 diyip tlfn kapanıyor.şarja takıyorum %10 şarz etmeye devam ediyor.yardımcı olun lütfen.

batarya kalibrasyonu diye araştırısan çözüm bulabilirsiin sanırımç bende konuya tam hakim değilim ama bahsettiğin şeyin sebebi o olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oya1907

benimkinde güncellemeden sonra prizden çekin uyarısını veriyor ama sorun uyarıyı prizden çektikten sonra vermesi pek bir sorun değil ama gıcık oldum var mı yapabileceğim bir şey

Eğer "root" erişimiz varsa,

Titanium backup veya muadili bir program aracılığıyla

com.sonyericsson.unplugchargerreminder
    com.sonyerricsson.unplugcharger

aplikasyonlarını kaldırınız.

--

Ek:

Rom'u kurar kurmaz bu aplikasyonları direk kaldırdığımdan test edemiyorum lakin xda'da root gerektirmeyen bir yöntemden bahsedilmiş ve olumlu geridönüş almış.

Ayarlar>Uygulamalar>Tümü

kısmından

a tıklayıp, hemen altındaki " Bildirimleri Göster " ibaresini kaldırırsanız da artık bu uyarı gözükmüyormuş. İşe yarayacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solnishko -- 26 Kasım 2013; 2:37:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: |ZorbeY|

quote:

benimkinde güncellemeden sonra prizden çekin uyarısını veriyor ama sorun uyarıyı prizden çektikten sonra vermesi pek bir sorun değil ama gıcık oldum var mı yapabileceğim bir şey

--

Ek:

Rom'u kurar kurmaz bu aplikasyonları direk kaldırdığımdan test edemiyorum lakin xda'da root gerektirmeyen bir yöntemden bahsedilmiş ve olumlu geridönüş almış.

Ayarlar>Uygulamalar>Tümü

kısmından

a tıklayıp, hemen altındaki " Bildirimleri Göster " ibaresini kaldırırsanız da artık bu uyarı gözükmüyormuş. İşe yarayacağını düşünüyorum.

jailbreakli bir ipodum var zaten ondan rom kullanmıyorum ama teşekkürler yine de:)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: |ZorbeY|

quote:

--

Ek:

Ayarlar>Uygulamalar>Tümü

kısmından

jailbreakli bir ipodum var zaten ondan rom kullanmıyorum ama teşekkürler yine de:)

Ek olarak not düştüğüm yöntem rootsuz olarakta işe yaramaktadır.

• bana da işe yarayacakmış gibi geliyor çok teşekkür ederim
  • arkadaşlar xperia ionda gece %100 ile beklemeye bırakılan telefonun sabah 7-8 saatte şarjın % 60 düşme problemi bendede var bu sorunu çözenler var mı???? telefonu servise göndermeyi düşünüyorum.
    sorunun çözümü 2g şebekesine geçmek değil bence bu öneri yanlış diye düşünüyorm. xperia z ve xperia ion ikisindede vodafone hat var yanyana sabaha kadar beklettim xperia z % 1 bile düşmezken ion %40 düşüyor.iki hatta 3g servisi açık ve ağ bağlantısı otomatik modda.
  • Selam arkadaşlar Benim telefonumdaki sorun 2-3 gündür var.. Şarj seviyesi %15 e indiğinde düşük batarya sinyali veriyor. Ve ardından telefon %0 gösterip kendini kapatıyor. Açma düğmesine basıyorum fakat açılmıyor. Telefonu şarja taktığımda ise açıyo ve şarj en az %15 gösteriyor.. Daha önce böyle bir sorun yoktu. Son günlerde her %15e düştüğünde telefon kendini kapatıyor. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşa bilirmi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: azazilx

Selam arkadaşlar Benim telefonumdaki sorun 2-3 gündür var.. Şarj seviyesi %15 e indiğinde düşük batarya sinyali veriyor. Ve ardından telefon %0 gösterip kendini kapatıyor. Açma düğmesine basıyorum fakat açılmıyor. Telefonu şarja taktığımda ise açıyo ve şarj en az %15 gösteriyor.. Daha önce böyle bir sorun yoktu. Son günlerde her %15e düştüğünde telefon kendini kapatıyor. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşa bilirmi..

Bende de olyor.muhtemeln yazilimsal bi sorun.tlfnu yazilimi tekrar yukle.

• ademkullebi A kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı bir şekilde anlatırsan sevinirim hocam.. Birde yazılımı yeniden yükledikten sonra şarj düzeldimi?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.