Şimdi Ara

XPERİA X10 BU CİHAZI BEN NASIL KULLANACAĞIM? TELEFONU DUVARA VURMADAN YARDIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hediye olarak gelen x10 cihazı kullanamıyorum, parasına bakıyorum, bu cihaz bu para eder mi diyorum. Bilmiyorum belki daha sonra fikirilerim değişecek belki de ama şu anda bu telefonu kullanmada inanılmaz zorluk yaşıyorum.

Telefon android 1.6 sürümü ile geldi, sony ericsson sitesinden 2.1 sürüme yüksekttim.

1. cihazın kulaklık ses seviyesi inanılmaz kötü, karşı tarafı azıcık gürültülü ortamlarda duyamıyorum, kulaklık ses seviyesi son ayar açık. kulaklık sesini yükseltmenin bir yolu var mı?

2. cihazın hoparlörü de inaılmaz kötü, hoparlörden kaç kişi ile görüştü isem hep sesin kesik kesik gelmesinden şikayetçi. halbuki turkcell hattımı eski telefonum k79o a takıp hoparlörden konuştuğumda hiç bir şikayet yok, yani sorun hatla ilgili değil.

3. cihazla gelen orjinal kulaklığı kullandığımda ses karşı tarafa çok boğuk ve az gidiyormuş. hemen herkesten bu şikayeti aldım. 5 tl ye satın aldığım kulaklığı taktığımda, karşı taraf daha iyi ses kalitesi aldığını söylüyor. 5 tl lik kulaklıktan daha adi bir kulaklık mı koymuş bu SE paket içeriğine :@

4. menüler çok yavaş telefonun dokunmatik tepki süresi çok uzun. mesela rehberden birini seçip numarasını aramak istersem numaranın ekrana gelmesi 2-3 saniye sürüyor.

5. kamera tabiri yerinde ise tam bir facia. SE ye hiç yakıştıramadım, benim emektar k790 ın 3,2 cyber shotu kadar iyi bir çekimi yok, çok karanlık çekiyor. flasi her seferinde açmak desek o da tam bir hayal kırıklığı. hele ki, flaşı açınca sürekli yanması tam bir facia.

6. gelelim piline. her gün şarj ediyorum. :@ bir çok uygulamayı kapattığım halde. :@

7. eski telefonumdaki rehberi sony ercisson sitesi üzerinden senkronize edip x10 a aktardım, bu aktarma işlemi ücretli mi oldu?

8. turkcelden 100 mb lık net paketi satın aldım, bu ne kadarlık bir kullanıma yeter? kısıtlarım, limitlerim ne olmalı, ne tavsiye edersiniz?

9. yeni bir x10 kullanıcısıyım. ne yapacağımı nerden başlayacağımı bilmiyorum. lütfen bana adım adım yapmam gerekenleri söyler misiniz?
    forumda root etme, market vs. programlardan bahsediliyor, bu prog.ları nasıl indirip kuracağım? bu indirme işlemini cep tel üzerinden mi yapacağım, yoksa önce bilgisayarıma indirip oradan kablo ile telefonuma mı aktaracağım?
    bunlar girilş seviyesindeki sorunlarım, telefonu daha tam çözemedim, yukarıdaki sorunları aştıktan sonra daha profesyonel kullanıcı aşamasında ne sorunlarla karşılaşacağım bilmiyorum, açıkçası şimdiden telefondan soğumaya başladım.

siz tecrübeli arkadaşlardan ricam, bana bi yardımcı olsanız. sorunlarımın varsa cevaplarını madde madde yazarsanız çok sevinirim.

• yok mu yardım edecek kimse
  • Merhaba Arkadaşım Bende Senin Gibi K790i Kullanıyordum Ayrıca Nokia N97 Vardı Onu Satıp X10 Aldım K790i nin Gece Fotoğraf Çekimiyle Telefonu Bir Edemezsin O CyberShot Ve Xeon Flash Var Diğerinde Led Aydınlatma Var Ondan Pek Tatmin Edici Gelmiyor Haklısın.
    Kulaklık Sesine Gelince Gerçekten Kısık Evet Müşteri Hizmetlerini Arayıp Sorduğumda Belirli Bir Standarda Göre Ayarlandığını Söyleyince K790i de Bu Standart Yokmu Onunla Konuşurken Yanımdaki Sesi Duyabiliyor Dedim.
    Cihazın Kutusundan Çıkan Kulaklığa Laf Yok Bence Müthiş Ses Kalitesi Var Sonuçta Sony Kalitesi Ama Senin Kulaklıkla İlgili Bir Sorunun Olabilir Bir Telefoncuya Danış İstersen.
    Menü Arası Geçişlerin Seni Beklettiğini Düşünüyorsun Bence Normal En Azından N97 Kullandıktan Sonra Uçak Gibi Geldi Haftada Bir Kez Bataryasını Çıkartmak Zorunda Kalıyordum Donuyor Diye. Neyse Geçişlerin Biraz Hızlanmasını İstiyorsan Ayarlardan Ses Ve Görüntü Ayarlarına Oradanda Animasyona Gelerek Canlandırma Yok u Seçebilirsin. Biraz Hızlı Görünecektir..
    Pile Gelince Telefon Yeniyken Şarjı Az Gidebiliyor Zamanla Biraz Daha Uzar Ama Benimde Aşağı Yukarı Şarj Sürem 1.5- Max2 Gün Bunun İçinde İyi Bir Task Manager Programını Öneririm Mesela Kapattığımı Düşündüğüm Programı Kapattıktan Sonra Boşta Olan Rami 110 Mb Gösterirken Task Managerla Kapattıktan Sonra 170 lere Çıkıyor Ayrıca Ekran Parlaklığınıda Düşürürsen Bu Süreyi Uzatacaktır.
    Turkcell den 100 Mb İnternet Alana Kadar Vodafone da Aylık 7.99 a Sınırsız İnternete Girebilirsin 100 Mb tan Sonra Hızı Düşüyor Ama Yeterli Geliyor Bence.
    Umarım Yardımcı Olabilmişimdir Cihazdan Soğuma Sakın Gayet Güzel Tek Eksiği Mt Ve Flash Desteği Oda Olursa Ödediğin Paranın Fazlasını Sana Veren Cihaz Merak Etme. En Basiti Telefon Elindeyken Sağlam Olduğunu Hissettiriyor. N97 de Biri Bakmak İçin Aldığında Klavyeyi Hızlı Açınca Ekran Fırlayıp Gidecek Diye Korkuyordum. Gerçi Allah Var Özellik Olarak Güzeldi Yavaşlığı Ve Donmayı Takmıyordum Kaba Olduğu İçin Gıcık Aldım. Radyo Vardı Fm Verici Flash Desteği Vs Vs Güzel Teldi Ama Sony Kadar İi Değil :) Çok Uzun Oldu Cvp İyi Forumlar Güle Güle Kullan...

• OlvidaMe@

Cevap için çok teşekkür ederim.

Turkcell kamu paketi (her yöne 1200 dak./37TL) kullandığım için Turkcelli bırakamıyorum. :( Yoksa dediğin gibi Vodafonenin sınırsız interneti çok daha mantıklı..
    Görünüşü falan çok şık ama telefon konuşma performansı gerçekten hoşuma gitmedi. Ben k790 telefonumu odanın bir köşesindeki prize şarja takıp, hoparlörü açıp odanın diğer köşesinden telefon görüşmesi yapıyordum. X10 da değil odanın diğer köşesinden konuşmak, cihaz yanımda iken kafamı sağa sola çevirsem karşımdaki konuşmamı anlayamıyor. Kulaklık ses, mic ve hoparlör kalitesini velhasılı hiç beğenmedim... Cihazın telefon özelliği(!) biraz geri planda kalmış sanırım.. :)

Benim gibi şimdilik başlangıç seviyesindeki bir kullanıcı için bu cihaza kurmam gerekli faydalı programlardan bahsedebilir misiniz? Programı telefon üzerinden nete girerek mi indirip kuruyoruz, yoksa bilgisayarımıza indirdiğimiz programı mı telefona kuruyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumturk -- 11 Aralık 2010; 22:22:13 >

• se türkiye / türkiyedeki ses şiddetini düşük tutturduğu sürece böyle olması normal görende türkiyede hiç yok ses sanıcak okadar kısık tutuyorlar gece bile ugultudan durulmuyor
    bence x10 severler olarak topluca herkez bu istekleri se ye durmadan gönderirse illahlah edip çözüme kavuşturacaktır.
  • Ses Konusunda Haklısın. Program Konusunda İstersen Bendekilerini Upload Edebilirim. Markettende İndirebilirsin. Ben Bazılarını Marketten Bazılarını İnternetteki Barkottan Bazılarınıda Apk Uzantılı Dosya Olarak İndirip Telefona Atıp Yükledim.
    Advanced Task Manager
    PowerAMP
    Nimbuz
    Skyfire
    Rock Player
    Youtube
    Barcode Scanner
    Cool Flashlight
    Asphalt5
    NFS Shift
    Yüklediğim Bazı Oyun Ve Proglamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlvidaMe -- 12 Aralık 2010; 23:26:48 >
  • menuler yavas degil. bende tum animasyonlar acik hic yavaslik yok.
    task manageri eskiden kullaniyodum, simdi kullanmiyorum. gerek olmadigini anladim yavaslik filan yok menulerde.
    telefon ilk zamanlarda sarji cok az gidiyo evet sarj ettikce duzelir o.
    ve android in ilk telefonlarindan biri, androidin gelismesini ve yeni telefonlari beklemek lazim bazi sorunlar icin.

telefonu hergun 1 kez bi kapat ac.
    isletim sisteminin uygulamalari tekrar acilsin, gereksizler kapansin filan, ben oyle yapinca icim rahatliyo :D
  • Gereksiz uygulamalarin kapanmasi icin telefonu günde 1kez kapatip acmaya gerek yok böyle birseye ihtiyacin varsa task manager kullanmak en mantiklisi olacaktir. Aldiğimdan beri aylardir sayilidir benim teli kapatmam.;)
  • duvara vurursan para etmez, ben nakit 400 veririm...
  • bende bu tel. den alıcaktım yılbaşında ama ses sorunu ürküttü x12 veya x10 un bi üst versiyonu tr ye ne zaman gelir acaba?veya sony ericsson un başka kaliteli dokunmatiği?
  • Xperia X10 Mini olan telefon mu bu şikayet ettiğiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumturk

OlvidaMe@

Cevap için çok teşekkür ederim.

Turkcell kamu paketi (her yöne 1200 dak./37TL) kullandığım için Turkcelli bırakamıyorum. :( Yoksa dediğin gibi Vodafonenin sınırsız interneti çok daha mantıklı..
    Görünüşü falan çok şık ama telefon konuşma performansı gerçekten hoşuma gitmedi. Ben k790 telefonumu odanın bir köşesindeki prize şarja takıp, hoparlörü açıp odanın diğer köşesinden telefon görüşmesi yapıyordum. X10 da değil odanın diğer köşesinden konuşmak, cihaz yanımda iken kafamı sağa sola çevirsem karşımdaki konuşmamı anlayamıyor. Kulaklık ses, mic ve hoparlör kalitesini velhasılı hiç beğenmedim... Cihazın telefon özelliği(!) biraz geri planda kalmış sanırım.. :)

Benim gibi şimdilik başlangıç seviyesindeki bir kullanıcı için bu cihaza kurmam gerekli faydalı programlardan bahsedebilir misiniz? Programı telefon üzerinden nete girerek mi indirip kuruyoruz, yoksa bilgisayarımıza indirdiğimiz programı mı telefona kuruyoruz?

Çavuşum x10 nu bilmiyorum ama x10 mini gerek müzik çalar kalitesi gerekse cihazın kendi gelen ve giden ses kalitesi Sony kalitesini fazlasıyla taşıyor...x10 nasıl olurda öyle ihtişamlı bir duruşa söylediğin olumsuzluklar yakışmıyor... acaba senin cihazdamı bir problem var bir servis olayı yap istersen...

• quote:

Orijinalden alıntı: bahattintopaloglu

duvara vurursan para etmez, ben nakit 400 veririm...

teklifim hala geçerli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnarcHiest

se türkiye / türkiyedeki ses şiddetini düşük tutturduğu sürece böyle olması normal görende türkiyede hiç yok ses sanıcak okadar kısık tutuyorlar gece bile ugultudan durulmuyor
    bence x10 severler olarak topluca herkez bu istekleri se ye durmadan gönderirse illahlah edip çözüme kavuşturacaktır.

nasil dusuk tutuyorlar.. turkiyeye gelen yazilimsa boyle ise yurtdisindaki yazilimlari dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkayer62

bende bu tel. den alıcaktım yılbaşında ama ses sorunu ürküttü x12 veya x10 un bi üst versiyonu tr ye ne zaman gelir acaba?veya sony ericsson un başka kaliteli dokunmatiği?

2012 de gelir heralde
  • se türkiye yada se facebook fan sayfasına durmadan mesaj atalım flash player ses sorunu market için
    kimseden tık yok ya çok boş bi forum olmaya başladı alan yallah sorunu olan burda düzelene yine yallah
  • quote:

se türkiye yada se facebook fan sayfasına durmadan mesaj atalım flash player ses sorunu market için
    kimseden tık yok ya çok boş bi forum olmaya başladı alan yallah sorunu olan burda düzelene yine yallah

• quote:

Orijinalden alıntı: sasa_iliç

quote:

bende bu tel. den alıcaktım yılbaşında ama ses sorunu ürküttü x12 veya x10 un bi üst versiyonu tr ye ne zaman gelir acaba?veya sony ericsson un başka kaliteli dokunmatiği?

2012 de gelir heralde

ciddi misin hocam yoksa tahmini değer mi?

x8 ile x10 arasında fark ne kdardı çıkış tarihi olarak?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sasa_iliç

quote:

2012 de gelir heralde

ciddi misin hocam yoksa tahmini değer mi?

x8 ile x10 arasında fark ne kdardı çıkış tarihi olarak?

tahmini tabii ki. şimdi x10 veya x10 dan iyi bi modle duyurulursa büyük ihtimal şubat ya da martta duyurulacak. eylül gibi en geç yurt dışında satışa sunulur. bazı cihazlar gibi erken gelirse 2012 gibi gelir. gelirse tabi.

ama ne biliyim pek x10 a ısınamadım ben..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa_iliç -- 16 Aralık 2010; 17:57:42 >

• quote:

se türkiye yada se facebook fan sayfasına durmadan mesaj atalım flash player ses sorunu market için

Arada bir donanımhaberden başka yerlere de girmenizi tavsiye ederim.. XDA forumları bilen bilir , kategorisinde dünyanın en büyük forumudur. Bu foruma Sony Ericsson'un üst düzey çalışanları da bazen post atabiliyor.. In-Call Volume (iç hoparlör sesi yani) konusunda onlarca konu açıldı , onlarca yazı yazıldı.. SE çalışanlarına artık gına geldi ve adamlar , "ses konusundaki şikayetlerinizi yeterince iyi anladık , üzerinde çalışmalarımız devam ediyor , bir sonraki update ile düzeltmeye çalışıyoruz" dedi. Tahmin ettiğinizden daha çok insan SE'ye şikayette bulundu bu konuda zaten.. Belki binlerce kişi..

Flash Player'a gelince; Android'in sürümü ile alakalı bir durum olduğunu biliyorsunuzdur tahmin ediyorum.. Flash için Android 2.2 versiyonunun gelmesi gerekli. Daha 1 ay önce Android 2.1'i aldığımızı düşünürsek , 2.2 bi miktar hayal şu önümüzdeki 6 ayda.. Forumdan 1000 kişi bile mail atsa bu konuda , hiçbir işe yaramaz.

Market'e gelince.. Bu tamamen Google'ın tercihi. SE'nin değil.. Google , Android Market'in her ülkede kullanılabilmesine izin vermiyor. Neden olduğu bilinmez fakat Türkiye'de bu destek olmayacak..

Forum boş değil merak etmeyin.. Size öyle görünüyor sadece..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.