Asus Prime B450M-K II anakart Ryzen 5 5600 işlemci (ryzen master curve optimizer ile pbo açıp oc yaptım 4400 de kullanıyorum) Xpg Spectrix d41 3200 MHz ram (micron f die) Kullandığım sistem bu şekilde ramlerime oc yapmak istiyorum ama güncel bir yönlendirme bulamadım bulduklarımlada hızlı bir iletişim kuramadım bu yüzden buraya yazma kararı aldım. Biostan ramlerimi 3433 mhz üstüne çıkaramadım Ryzen masterdan yaptığım ayarlar ile 3600 mhz de kullanıyorum şuan. Xpg bu ramler için sitesindeki açıklamada 5000 mhz lerden bahsediyor benim hedefim 3800-4000mhz fakat ne yaptıysam sistemi boot ettiremedim ya siyah ekranda kaldı ya da reset atıp durdu. işlemcimin 3600 mhz ye kadar destek verdiğini biliyorum fakat yanlış bilmiyorsam anakart elverişliyse işlemcinin desteklediği mhz lerin üstüne çıkmaya imkan veriyordu amd yanlışım varsa düzeltin lütfen. Özetle bu ramlere ne kadar aşırtma yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhepdurak -- 24 Aralık 2023; 18:40:31 > |
Bildirim