Arkadaşlar bende xbox 1 var 2 senedir sorunsuz kullanıyordum(chipli) fakat bugun makina açılmamaya başladı chip moduna girmiyor normalde power tuşuna kısa süre basılı tutunca reset atıp oyun açılıyordu fakat şu an power'a basınca sarı ışıktan yeşil ışığa geçiyor ve ekran hata mesajı veriyor başına gelmiş olan yada bilgisi olan bir arkadaş varsa çok sevinirim..
power düğmesine bastınmı ?
bastım dedğim gibi basılı tutunca 3 saniye kadar reset atıp chip moduna giriyordu fakat şimdi olmuyor?
Chipin modeli nedir? Konsolun ön yüzünde küçük bir switch-board'ı olan Xecuter3 midir? Eğer öyle ise switch'lerin pozisyonu oynamış olabilir.
Chip Xecuter2 switch'i yok standart ufak power tuşu ve cd tray botonu var işin içinden çıkamıyorumbir türlü...
bunuda yeni keşfettim yeşilden sarıya dönerken ki sarıya dönünce yine yeşile dönüyor 3 kez derinden ses hışırtı sesi geliyor chip ölmüş olabilirmi yada kapanmış?
tamire götürün
anladım ki makinanın cd romu(philips) büyük bir ihtimalle çalışmıyor bende içini açtım ve pc dvdromunu makinaya takmaya çalıştım ama power girişi pc dvdromundan farklı yapılmış herhangi bir pc dvdromunu takma şansım varmı ?
bir Y kablosu ile hdd'e giden güç kablosundan dvd roma güç çekip data kablosunu da normal dvd roma takarak pc dvd romunu xbox'a takabilirsiniz ama 4 eksisi var bu durumun. orijinal dvd romlara göre yavaş çalışır. nedeni pc dvd romunun xbox ile uyumsuz olmasıdır. ikincisi ise eğer elinizde orijinal oyunlarınız varsa bunları hiçbir şekilde pc dvd romuna okutamazsınız. üçüncü eksi ise ki en büyük eksi. dvd romun tray'i yani cd-dvd koyduğunuz yer sadece ve sadece yeni taktığınız dvd rom üstünden açılır. başka türlü o dvd romun tray'ini açamazsınız. son eksi ise mesela diyelim ki yanlışlıkla msdash.xbe ya da evoxdash.xbe'yi sildiniz ve xbox'ınız açılmıyor. bu durumda orjinal dvd romla evox installer dvd'sini taktığınızda makine o dvd'yi okur ve olayı kurtarabilirsinz. normal pc dvd romunu taktığınızda xbox'la olan uyumsuzluğundan dolayı açılışta dvd'nizi okuyamayacak ve makinenizi kurtaramayacaksınız. her oyunu taktığınızda otomatik değil manuel olarak oyuna gireceksiniz. yani otomatik okuma olmadığından dolayı evox'un en üstteki menüsünden dvd-rom'lu olan seçeneğe basıp oyuna girmeniz gerekecek. bildiğim kadarıyla dvd romu sökseniz bile makinenin açılması lazım. yani dvd romda sorun olsa bile ki yerine takılı diyorsunuz, bu durumda makinenin sorunsuz açılması lazım. başka bir sorun var makinede belli.
teşekkür ederim tüm yardımlarınız ve ilgininiz için tamir yolu gözüktü herhalde makinaya...
rica ederim bir bilene göstermekte yarar var makineyi. özkan elektronik'i biliyorsanız orayı tavsiye ediyorum. zamanında xecuter3 taktırdım. 3 ay live'a bile girdim ilk xbox'la.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme