Şimdi Ara

Y.DIŞI SEYAHATLERİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İSTEYENLER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
5
Favori
2.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hotan37

hocam çok yararlı bir başlık yapmışsın bende sizin gibi bir tura çıkacağım fakat ülkeler arası yolculuklarda neler kullanmalıyım ? öğrenciyim ingilizcem iyidir öğretmenliğini okuyorum :) mesela eurailpass gibi araçlar hakkında diyebileceğin bişy varmı önerin (viyana ,budapeşte slovakya prag berlin isviçre italya(pisa ve venedik) bu yerlere ulaşımı nasıl yapabilirim ucuz şekilde ? yolculukları gece yapmayı düşünüyorum

Herhangi bir avrupa ülkesine gittiğin zaman, oradan www.ryanair.com (ryanair) uçaklarıyla bahsettiğin diğer yerlere ortalama 15-20€'a (Erken rezervasyonla) uçabilirsin.

• merhabalar,

yurtdısı seyahatlerinde havayolu olarak easyjet de uygun fiyatladır. tabi ki her destinasyona ucmuyolar ancak işinize yarayacak birşeyler cıkabilir. ben paris-barcelona gidis dönüs 56 €'ya ucmustum aralık ayıydı, ancak valizim yoktu, sadece el bagajım vardı. valiz eklerseniz uçuş başına 14 euro artacaktır fiyat. ayrıca eurolines diye bir otobüs şirketi var bu da bütün avrupa'da faaliyet gösteriyor. amsterdam brugge ve brugge gent yolculukları yapmıstım, fiyatlar iyiydi ama sezon degildi.
  • quote:

hocam çok yararlı bir başlık yapmışsın bende sizin gibi bir tura çıkacağım fakat ülkeler arası yolculuklarda neler kullanmalıyım ? öğrenciyim ingilizcem iyidir öğretmenliğini okuyorum :) mesela eurailpass gibi araçlar hakkında diyebileceğin bişy varmı önerin (viyana ,budapeşte slovakya prag berlin isviçre italya(pisa ve venedik) bu yerlere ulaşımı nasıl yapabilirim ucuz şekilde ? yolculukları gece yapmayı düşünüyorum

İyi günler ingilizceniz iyiyse sorun yok şunu göreceksinizki avrupada kimse doğru düzgün ingilizce kullanılmıyor ve bilenlerinde sayısı çok azdır norveç,isveç,almanya,avusturya,fransa hariç diyebilirim burada konuşulma oranı daha fazla...

Sana şu şekilde bir öneri yapacağım

Prag,viyana,budapeşte,bratislava aynı tren hattı üzerindedir en ucuz trenle gidebilirsiniz yanlış hatırlamıyorsam bratislava-budapeşte 24 € gitmiştim
    bratislava munich 70€ filandı berlin için ise havayolu şirketlerini kullanmanızı önerebilirim.Trenle çok uzun sürer bratislavadan munich trenle 6 saat ee bi o kadarda munichten berlin 5 saattir etti11 saat aşırı zaman kaybıdır.Özellikle ryanair inceleyin en ucuz havayolu şirketidir bratislava london uçak biletleri 20€ olduğu zamanları gördüm.Gece yolculukları yapacaksanız 1.sınıf tren bileti alınız hem daha güvenilir hemde rahat konforlu...

Kısacası Almanya,İsviçre ve italya için havayolunu tercih ediniz.

• Deneyimi olan arkadaşlar ; Interfly hakkında ne düşünüyorsunuz?Önerir misiniz?
  • peki araba kiralasam budapeşte-slovakya -prag - yapsam maliyeti fazla olurmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkcira

quote:

İyi günler ingilizceniz iyiyse sorun yok şunu göreceksinizki avrupada kimse doğru düzgün ingilizce kullanılmıyor ve bilenlerinde sayısı çok azdır norveç,isveç,almanya,avusturya,fransa hariç diyebilirim burada konuşulma oranı daha fazla...

Prag,viyana,budapeşte,bratislava aynı tren hattı üzerindedir en ucuz trenle gidebilirsiniz yanlış hatırlamıyorsam bratislava-budapeşte 24 € gitmiştim
    bratislava munich 70€ filandı berlin için ise havayolu şirketlerini kullanmanızı önerebilirim.Trenle çok uzun sürer bratislavadan munich trenle 6 saat ee bi o kadarda munichten berlin 5 saattir etti11 saat aşırı zaman kaybıdır.Özellikle ryanair inceleyin en ucuz havayolu şirketidir bratislava london uçak biletleri 20€ olduğu zamanları gördüm.Gece yolculukları yapacaksanız 1.sınıf tren bileti alınız hem daha güvenilir hemde rahat konforlu...

peki araba kiralasam budapeşte-slovakya -prag - yapsam maliyeti fazla olurmu ?

• quote:

quote:

quote:

peki araba kiralasam budapeşte-slovakya -prag - yapsam maliyeti fazla olurmu ?

Bunu cevaplayamayacağım araba kiralama gibi bir durumum olmadı yurtdışında benzinin litresini 1.60-1.80 € dan hesap edip arabayıda 70-100€ civarında hesaplama yapmanı tavsiye edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkcira -- 18 Aralık 2012; 13:55:32 >

• quote:

İyi Günler hayatımda yapmak istediğim tek bir şey yaşamımın sonuna kadar imkanlarım el verdiğince ülke gezip görebilmekti.Bu hayali gerçekleştirmek zor gözüksede bir o kadar istemek ile çok kolay bir hale gelebileceğini tecrübelerim doğrultusunda çok iyi bir şekilde anladım ve toplamda 29 tane ülke dolaşabildim.Ekonomik durumun var dolaşıyorsunuz diyeceksiniz fakat orta halli birisiyim fakat tüm bunları yapabilmek için ahım şahım paristeki hilton sheraton hotellerinde kalmak yerine hosteller yada internetten tanıştığım kişilerin bazı internet siteleri aracılığıyla misafirperverliği ile gerçekleştirebildim.Sadece küçük bir örnek verecek olursam 100€ ile 2 hafta boyunca slovakya-macaristan-avusturya ve munich seyahatleri gerçekleştirip +200 € ile geri dönüşüm olmuştu :)

Herneyse işin aslına gelelim forumda gidip seyahat edecekleri ülkeler hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlarımız için altta vereceğim ülkeler dahilinde hemen hemen her türlü bilgiyi bu başlık altında sizlere sunabilirim.

-Vize,pasaport alımı hakkında bilgi
    -Ülkelere özel Yiyecek,içecek hakkında bilgi
    -Gezilecek ve görülmesi gereken yerler hakkında bilgi
    -Gelenek görenekler hakkında bilgi
    -Ucuz hatta ücretsiz konaklamalar hakkında bilgi
    -Ucuz ulaşım hakkında bilgi

Ziyaret ettiğim ve sizlere hakkında bilgi verebileceğim ülkeler;

Bulgaristan,Romanya,Yunanistan,Makedonya,Polonya,Slovakya,Macaristan,Çek Cumhuriyeti,Slovenya,Avusturya,İspanya,Fransa,İsveç,Norveç,Hırvatistan,Bosna Hersek,Rusya,Gürcistan,Almanya,İsviçre,Luxembourg,Danimarka,Belçika,Hollanda,Ukrayna,Belarus,Azerbaycan,Ermenistan ve İsrail'dir.

Hatta bu tür ziyaretler gerçekleştiren arkadaşlar bana ulaşabilirlerse sevinirim yeni seyahatlere daima açığımdır :)

Hocam dünyayı gezmişsin bir İtalya'ya uğramamışsın Bir İtalya yorumu alacaktım senden

• quote:

Orijinalden alıntı: karaelmaslim

quote:

İyi Günler hayatımda yapmak istediğim tek bir şey yaşamımın sonuna kadar imkanlarım el verdiğince ülke gezip görebilmekti.Bu hayali gerçekleştirmek zor gözüksede bir o kadar istemek ile çok kolay bir hale gelebileceğini tecrübelerim doğrultusunda çok iyi bir şekilde anladım ve toplamda 29 tane ülke dolaşabildim.Ekonomik durumun var dolaşıyorsunuz diyeceksiniz fakat orta halli birisiyim fakat tüm bunları yapabilmek için ahım şahım paristeki hilton sheraton hotellerinde kalmak yerine hosteller yada internetten tanıştığım kişilerin bazı internet siteleri aracılığıyla misafirperverliği ile gerçekleştirebildim.Sadece küçük bir örnek verecek olursam 100€ ile 2 hafta boyunca slovakya-macaristan-avusturya ve munich seyahatleri gerçekleştirip +200 € ile geri dönüşüm olmuştu :)

Herneyse işin aslına gelelim forumda gidip seyahat edecekleri ülkeler hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlarımız için altta vereceğim ülkeler dahilinde hemen hemen her türlü bilgiyi bu başlık altında sizlere sunabilirim.

Bulgaristan,Romanya,Yunanistan,Makedonya,Polonya,Slovakya,Macaristan,Çek Cumhuriyeti,Slovenya,Avusturya,İspanya,Fransa,İsveç,Norveç,Hırvatistan,Bosna Hersek,Rusya,Gürcistan,Almanya,İsviçre,Luxembourg,Danimarka,Belçika,Hollanda,Ukrayna,Belarus,Azerbaycan,Ermenistan ve İsrail'dir.

Hatta bu tür ziyaretler gerçekleştiren arkadaşlar bana ulaşabilirlerse sevinirim yeni seyahatlere daima açığımdır :)

Hocam dünyayı gezmişsin bir İtalya'ya uğramamışsın Bir İtalya yorumu alacaktım senden

Merhabalar,

İtalyaya uğrama fırsatım hiç olmadı bir defa rez yaptırdım fakat bazı sebeplerden dolayı gidemedim ama italyaya gidip gelen çok arkadaşım var ve bende aslında italya hayranıyım elimden geldiğince yardım olabilirim genede ve bana göre avrupanın en iyi şehri romadır.

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar,

İtalyaya uğrama fırsatım hiç olmadı bir defa rez yaptırdım fakat bazı sebeplerden dolayı gidemedim ama italyaya gidip gelen çok arkadaşım var ve bende aslında italya hayranıyım elimden geldiğince yardım olabilirim genede ve bana göre avrupanın en iyi şehri romadır.

Hocam 20/30 kasım arası İtalya'da 10 gün geçirmek istiyorum. Şu an rotayı planlıyorum. Ayrıca vize icin evrakları bayram dönüşü toplayıp elden vermeyi planlıyorum konsolosluğa. Rota olarak ya güneyden kuzeye ya da kuzeyden güneye gitmeyi düşünüyorum. Özelliklle görmek istediğim şehirler Roma, Floransa ve Venedik. Gezi 10 günlük olacağı için 3 şehir için ancak yeter zaman.Ama Floransa- Venedik arasında oluşundan dolayı belki Bologna'ya da uğrayabilirim. Çok tarihi bir şehirmiş. Konaklama olarak senin de bildiğin couchsurfing sistemini kullanacağim. Geçtiğimiz mayısta yaptığım İran gezimde kullandım ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Aksine gittiğim ülkedeki insanların aile ortamını gördüğüm için çok da güzel oldu. Benim için harika bir deneyimdi. Daha önce evimde sırasıyla bir Türk, bir Japon ve bir Amerikalı misafir etmiştim. Mayısta ise ben misafir oldum. Gayet güzel, başarılı idi. İran için gayet başarılı idi. Aynı şeyi İtalya için de yapmayı planlıyorum. Çok da sıkıntı olacağini sanmıyorum ama yine de senin CS deneyimlerini bilmek isterim.
    Rota olarak Istanbul- Roma- Floransa - Venedik - Bologna - Istanbul ya da Istanbul - Bologna -Venedik- Floransa- Roma - Istanbul düşünüyorum. Uçak biletlerine bakıyorum, alternatif olarak Milano'dan İtalya'ya girmek de seçeneklerim arasında. Belki Istanbul- Roma - Floransa - Venedik - Roma - Istanbul da olabilir rotam. Türkiye'den en uygun fiyatlı uçuşlar öncelikle Roma'ya yapılıyor. Bununla birlikte Milano'ya da uygun uçuslar var. Ama Milano da ters kalıyor biraz konum olarak. Yine de en uygun rota Istanbul - Roma - Floransa - (belki Bologna) - Venedik - Roma - Istanbul. Şu an nedensen son yazdığım rota ucak bileti açısından daha uygun geldi. Zaman kaybı olmasın diye Venedik - Roma arasını ucakla gitmeyi planlıyorum. Planladığım tarihlerde İtalyan havayollarının uygun uçuşları var.

Rota konusunda tavsiyelerin nelerdir? Yeme içme ve şehirlerde gezilmesi görülmesi gereken yerler nereler? Nerde ne yenir, hangi şehirde nerelere gidilmeli? (Ben araştırmalarımı yapıyorum zaten ama senin tavsiyelerini de almak isterim.) Son olarak şehirler arası ulaşım nasıl sağlanıyor? Hava limanlarına ulaşım imkanları nasıl? Aklıma şimdilik bu kadar geldi. Bilgin varsa paylasmanı rica ediyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar,

Hocam 20/30 kasım arası İtalya'da 10 gün geçirmek istiyorum. Şu an rotayı planlıyorum. Ayrıca vize icin evrakları bayram dönüşü toplayıp elden vermeyi planlıyorum konsolosluğa. Rota olarak ya güneyden kuzeye ya da kuzeyden güneye gitmeyi düşünüyorum. Özelliklle görmek istediğim şehirler Roma, Floransa ve Venedik. Gezi 10 günlük olacağı için 3 şehir için ancak yeter zaman.Ama Floransa- Venedik arasında oluşundan dolayı belki Bologna'ya da uğrayabilirim. Çok tarihi bir şehirmiş. Konaklama olarak senin de bildiğin couchsurfing sistemini kullanacağim. Geçtiğimiz mayısta yaptığım İran gezimde kullandım ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Aksine gittiğim ülkedeki insanların aile ortamını gördüğüm için çok da güzel oldu. Benim için harika bir deneyimdi. Daha önce evimde sırasıyla bir Türk, bir Japon ve bir Amerikalı misafir etmiştim. Mayısta ise ben misafir oldum. Gayet güzel, başarılı idi. İran için gayet başarılı idi. Aynı şeyi İtalya için de yapmayı planlıyorum. Çok da sıkıntı olacağini sanmıyorum ama yine de senin CS deneyimlerini bilmek isterim.
    Rota olarak Istanbul- Roma- Floransa - Venedik - Bologna - Istanbul ya da Istanbul - Bologna -Venedik- Floransa- Roma - Istanbul düşünüyorum. Uçak biletlerine bakıyorum, alternatif olarak Milano'dan İtalya'ya girmek de seçeneklerim arasında. Belki Istanbul- Roma - Floransa - Venedik - Roma - Istanbul da olabilir rotam. Türkiye'den en uygun fiyatlı uçuşlar öncelikle Roma'ya yapılıyor. Bununla birlikte Milano'ya da uygun uçuslar var. Ama Milano da ters kalıyor biraz konum olarak. Yine de en uygun rota Istanbul - Roma - Floransa - (belki Bologna) - Venedik - Roma - Istanbul. Şu an nedensen son yazdığım rota ucak bileti açısından daha uygun geldi. Zaman kaybı olmasın diye Venedik - Roma arasını ucakla gitmeyi planlıyorum. Planladığım tarihlerde İtalyan havayollarının uygun uçuşları var.

Rota konusunda tavsiyelerin nelerdir? Yeme içme ve şehirlerde gezilmesi görülmesi gereken yerler nereler? Nerde ne yenir, hangi şehirde nerelere gidilmeli? (Ben araştırmalarımı yapıyorum zaten ama senin tavsiyelerini de almak isterim.) Son olarak şehirler arası ulaşım nasıl sağlanıyor? Hava limanlarına ulaşım imkanları nasıl? Aklıma şimdilik bu kadar geldi. Bilgin varsa paylasmanı rica ediyorum

Merhabalar,

Öncelikle milano ve roma arasında km farkı büyük rotanız güzel size tavsiyem en ucuz bilet alabilecek şekilde rotanızı ayarlamak.Roma dönüşleri ucuz olur genelde ama aslında en ucuz biletler bolognadır pegasus ile fazla uçan olmadığı için iyi fiyatları mevcut.Romadan geldiğinizi düşünelim roma floransa hızlı tren ile yaklaşık 1.5 saat ve 60 € civarında eğer normal treni tercih ederseniz 35-40 € civarında ve 3-4 saat sürüyor belki daha fazla gene floransadan milanoda hızlı tren ile 1.5 saat sürüyor.Zamandan kar etmek için hızlı tren tavsiyemdir.Ama size şöyle söyliyim en fazla vakit geçireceğiniz şehir romadır diğer şehirler 1 günde biter fakat roma 3 güne yakın sürebilir.Tatilinizi aralığa doğru sakın bırakmayın yılbaşı dolayısıyla aralık son 2 haftası heryer kapalı olur ve fiyatlar uçar.Boşu boşuna gitmiş olursunuz.Rotanızı iyi belirlemeniz gerekiyor ve nerede kaç gün kalacağım hesabını düzgün yapmanız gerekiyorki cs den kalacak yeri ona göre belirlemeniz gerekiyor.CS nasıl işler aslında tamamıyla ülkeye göre endeksli eğer 1. ve 2.dünya ülkelerine gidiyorsanız kesinlikle bir zarar geleceğini düşünmüyorum.İran mesela 3.dünya ülkesi ve riskli bir ülke konumunda fakat iranın şeriat şartları gereğince zaten suç oranı çok düşük :) Size diğer bir tavsiyemde rotanızı değiştirmeyin hatta rotanıza como yu eklemenizi önerebilirim.Como gölü kesinlikle görülmesi gereken bir yer tabikide bahar aylarında daha iyi gideceğiniz zaman büyük ihtimal buz gibi bir yer olacaktır.Ama kar kış kıyameti seviyorsanız como gölüne gidip sıcak bir çorba veya şarabınızı yudumlamak harikulade olur.Şimdi ben bile hayal ettim olmayan sevgilimle karşılıklı küçük tahta bir barakada çorba içerken kar yağıyor filan güzel oldu :D

İstanbul - Roma - Floransa - Bologna - Venedik - Como - Milano bu rota aslında benim hayal ettiğim bir rota diyebilirim.Artık duruma göre bunları eleyebilirsiniz.Bolognadan sakın giriş yapmayın yoksa berbat bir rotaya sahip olursunuz romaya gideceksiniz oradan tekrar milanoya gideceksiniz bırakın zaman kaybını gün kaybı yaşarsınız ve tatiliniz yollarda geçer 3-5 paraya kıyın birşey olmaz :) Milanodan girerseniz milano-como-venedik-bologna-floransa-roma olabilir.

Yemeklere gelirsek italyada çok kaliteli ve çok ucuza şarap içebilirsiniz 1-2 € sürahi halinde masanıza şarap koyarlar.Koydukları şaraplar bizim burada 5-10 liraya satılan şaraplar gibi değildir belki tr de 100 liraya alabileceğiniz kaliteye sahipler.Özel bir yemekleri yok bir nevi hamur işi ülkesi ama asla hiçbir yerde yiyemeyeceğiniz makarna çeşitleri ve pizza çeşitlerine sahipler.Özetleyeme geleceksek Şarap-Pizza-Makarna.Ek olarak güzel salatalarıda vardır.

Yer olaraktan size şuraya şuraya gidin demem yanlış olur çünkü ben italyaya gitme fırsatı bulamadım tabikide gidilebilecek yerlerin bilgisi mevcut fakat bende bunları internetten araştıra araştıra buldum.Fakat kendi gözümle görmedim :) umarım kısmet olur da görebilirim.Diğer bir şey tek başınıza gitmeyin elbet birisi yanınızda olsun.

Şehir içi otobüse binecekseniz dışarıdan fiş alıp biniyorsunuz ve çok nadir otobüse sivil görevliler binip herkesin fişini kontrol ediyor eğer yoksa polise götürülüyorsunuz ve ceza kesiliyor 100 € diye biliyorum.Ben şahsen avrupa ülkelerinde hep bedava seyahat ettim hiç fiş almadan tabi şansıma görevli hiç binmedi.Dışarıdan bir türk gelmişti ben fiş almadım ama işini garantiye almak için fiş al demiştim.Almamış ve görevli yakalamıştı sonra uğraştık bayağı :) turist ve işleyişi bilmiyor diye çok dil dökmüştük.

Özel bir bilgi olaraktan Güney İtalya ve Sicilya tarafları tamamıyla mafya ve suçlarla doludur.Oralara seyahat eden insan sayısı bile çok azdır.Tehlikeli bir bölgedir.Uluslararası lojistik firmasında çalışıyorum firma olarak italyaya çalışmamıza rağmen güneye hiç gitmeyiz bir kaç defa tır soyulmaları filan yaşandı.Az firma çalışır oralara mafyalar cirit atıyor.Nede olsa the godfather Vito Corleone hesabı :)

Şuanda tüm aklıma gelenler bunlardır.

• berkcira kullanıcısına yanıt
    merhabalar...
    Ben Ukrayna nın büyük şehri olan Donetsk hakkında biilgi almak istiyorum ama diyceksiniz buraya yazacağın kadar netten bir dünya araştırabilirsin , doğru araştırdım ve kafam karıştı , ben açıkçası işin eğlencesindeyim ve bu konuda ürküttüler beni , yok bayıltıcı gazlar yok uyku hapları .... ne bu yaaa , nuri alço nun talebesimi bunların hepsi , tam tersine kültürlü ve dürüst insanlar diye öğrenmiştim ilk önce . mayıs 15 de gitmeyi planlıyorum 4 gece tavsiyelerinizi almak istiyorum zahmet vermeden. şimdiden tşk ederim...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.