Şimdi Ara

Ya ben neden kitap okumayı sevmıyorum:(?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
8.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daima kitaptan daha cazip şeylerim vardır. kitap okunası bişidir ama okumamak ayrı bir şeydir okuyanın halinden okuyan okumayanın halinden sadece okumayan anlar. okumakla okumamak arasındaki çizgi budur. bu çizgi bozululabilir. okumayanın halinden ben anlamıyosam bozulmuşturda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jasmin88

quote:

Orjinalden alıntı: sebom

ilgi
    alanına gren kitapları tercih et
    onlar
    üzerine yoğunlaş önemli olan
    tutulan kitapları okumak değil
    istediğini okumaktır

ya benım ılgı alanıma hıc bı kıtap girmıyo...
    daha dorusu okumak girmıyo....

rock sevmezmi sin
    masala onlarla ilgili kitap
    oku
    bende kitap okumasını sevmezdim ta ki
    gülse birsel yazmaya başlayıncaya kadar
    onun kitapları süper gırgır
    çok hoş kesin okumaya başlayacaksın

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Jasmin88

quote:

ilgi
    alanına gren kitapları tercih et
    onlar
    üzerine yoğunlaş önemli olan
    tutulan kitapları okumak değil
    istediğini okumaktır

ya benım ılgı alanıma hıc bı kıtap girmıyo...
    daha dorusu okumak girmıyo....

rock sevmezmi sin
    masala onlarla ilgili kitap
    oku
    bende kitap okumasını sevmezdim ta ki
    gülse birsel yazmaya başlayıncaya kadar
    onun kitapları süper gırgır
    çok hoş kesin okumaya başlayacaksın

denerim....

• Arkadaşım kitap okumaktan zevk alan arkadaşlar edinmeli ve doğru kitabı bulup okumalısın
  • yanlız değilsin ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cHe_GuaverA

yanlız değilsin ...

• ben 2. dünya savaşıyla ilgili herşeye bayılırım filmlere oyunlara falan filan .. lise 3 de dönem ödevi aldım hoca kitap özeti verdi

kitabın adı

Batı cephesinde yeni birşey yok yazarı : erich maria remarque

kardeşim bu kitabı al kısadır hemde ucuz ve mükemmel bi kitap alman bir askerin yazdığı kitap adam sonra yazar oluyor tabi nazilere ve savaşa karşı olduğu için alman vatandaşlığından çıkarılıyor ve sınır dışı ediliyor ..

bu kitabı bir solukta okudun sonra baştan yine okudum adam tamamen düşünce değil yaşadıklarını yazmış an an mesela saldırıya geçiyorlar zaman geliyor koşmaya başladıklarını anlatıyor yolda bir arkadaşının kafası kopmuş ve 3 metre daha kafası yokken devam etmiş yürümeye 17 18 yaşındaki çocukların korkudan bunların kucaklarında anne anne die bağırmalarını anlatıyor ben bu kitabı okurken gözlerim dolmuştu

mükemmel bir kitap ve karekterleri aklında tutarak devam et :) bu kitabı sevmezsen ben adam değilim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Sambora -- 1 Eylül 2006; 20:07:33 >

• sevmiosan okumayı zorlama...
    bekle taaa ki ilham gelene kadar...
  • İLK OLARAK İLGİNİZİ ÇEKECEK VE RUHUNUZU YANSITACAK BİR KİTAP BULMALISINIZ BUNUN İİN SİZİ İİ TANIYAN NEYDEN HŞLANDIĞINIZI İLGİ ALANLARINIZI BİLEN BİRİ OLMASI .SONRASINDA ÇABUK SIKILIYORSANIZ ASLA BİR OTURUŞTA KİTABI BİTİRMEYE NİYETLİ OLMAYIN MÜMKÜNSE EN HEYACANLI KISMINDA KİTABA BİR GÜN ARA VERİN O MERAKI SİZ DE TADUIN KİTABIN GİDİŞATI ÜZERİNDE YORUMLAR YAPIN VE DAHA SONRA KİTABI OKUYUN VE SİZİN TAHMİNLARİNİZ ÜZERE Mİ? KİTAP BİR HEYECANDIR.İLK OLARAK OKUDUĞNUZ KİTABI SEVERSENİZ O SİZİ DİĞER BAŞKA KİTAPLARI OKUMAYI DA SEVDİRİR.
    ÖRNEĞİN BEN RESİM ÇİZİYORUM VE OSCAR WİLDE D.GRAY IN PORTRESİ ADLI KİTAP BENİM SEVDAM OLMUŞTUR.
  • Kendini 'ben kitap okumayı sevmiyorum' diyerek şartlandırırsan sevmessin tabii. Ama kafandaki bütün düşünceleri at bir kenara. Güzel fazla yormayacak ilgi alanına girecek bir kitap al. Sayfalar seni korkutmasın. Sonra başla okumaya. İnsan okudukça daha çok okuyası geliyor. Önemli olan başını getirebilmek.

İyi okumalar...

Unutma! Aslında sen kitap okumayı seviyorsun.
  • sevmemekten daha doğal ne olabilir ki
  • Aslında bir şeyler okumuyorum diyen arkadaşlar da bu forumla birlikte bir çok şey okumuş oluyorlar. Kitap ise belli bir dünyaya, belli bir kurguya dalmayı sağlıyor insana. Tıpkı film izler gibi. Üstelik daha da yoğun duygu ve veri aktarımı var kitapta.

Hızlı okumayla ilgili teknikler bilinse yararlı olabilir ama bunlar sadece araştırma amaçlı okurken faydalı oluyor veya karıştırırken. Okurken "duymak" gerekiyor. Bazen bunu haftalarca, aylarca sürdürmek de lazım. O yüzden zaten bir yazara başlayınca onun diğer kitaplarında da onun dünyasını yaşamak istiyor insan.

Her zaman başka ülkelere, yerlere gidip farklı insanların arasına katılma olanağımız yok. Kitaplar bizi o masalsı ülkelere uçurabiliyor içine girince.

Keşke okul gibi gereksiz bir kurum bizi okumaktan men etmese. Veya ders yükü bizim kitap okumamızı kolaylaştıracak seviyede olsa. Üniversitedeyken gireceğimim vizelere, finallere çalışmak yerine o günleri kitap okuyarak geçirirdim. Çünkü geçme notu 50 idi. "kelebek ölülerinden bir ırmakta sürüklen"ebiliyordum o zamanlar.
    Şimdi de okuyorum. Ama daha seçici, daha az kanarak. Yine de arada bir beni şaşırtabilen yazarlarla karşılaşabiliyorum.

Oğuz Atay, Kürk Mantolu Madonna'nın yazarı Sabahattin Ali ve Ahmet Hamdi Tanpınar.
    Dışarıdan bakınca Marquez, Umberto Eco, İtalo Calvino, James Joise, Hemingway, Gogol, Kafka, Marcel Proust, Dostoyevski ve son keşiflerimden biri George Berec vs. ne çok isim bulabiliyor insan keşfettikçe.

Ve fekat sınav stresi ve aşılması gereken engeller olunca insan ister istemez okumaya ara verebiliyor. Boş zamanı hak etmek için bir süre çok çalışmak gerekiyor ne yazık ki.

• suç ve cezay ı oku...Kısacası klasiklere başla
  • jasmin kusura bakma ama cevapların alaycı gibi. Keşke okuma hevesin olsaydı. inşallah olur

victor hugo'dan "sefiller" tavsiye ederim
  • Zevk almıyorsan okuma sen de....
  • Eğer kitap okumaya yeni başlayacaksan kimsenin kitap tavsiyesine aldanma, tarzına göre bir şeyler bul.

Kitap okumaya ısınmak istiyorsan hayatını merak ettiğin birsinin biyografi kitabından başlayabilirsin.

Sonra bir bakıyorsun kitap kurdu olmuşsun.
  • valla tanıdığım çok çalışkan bi arkadaşım var kitap okumaktan nefret ediyo.. ama 5.00 kendisi. ders çalışmayla kitap okuma çok alakalı değil yani. derslere bi kasıp güzel notun tadını alsan ders sorunu hallolur..
    okuma alışkanlığı için de bence önceleri gazete dergi falan okuyup yazılı metinleri sevmeye çalış.. sonra kitaba geçersin
  • quote:

Orjinalden alıntı: sakaryalım

jasmin kusura bakma ama cevapların alaycı gibi. Keşke okuma hevesin olsaydı. inşallah olur

victor hugo'dan "sefiller" tavsiye ederim

sefılleri okudum tabı zorla bıtırdım anemın zoruylaa
    ama inanın cok istıyorumm yanıı elimde deyill içimden gelmıyo yaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: ashleyjudd

valla tanıdığım çok çalışkan bi arkadaşım var kitap okumaktan nefret ediyo.. ama 5.00 kendisi. ders çalışmayla kitap okuma çok alakalı değil yani. derslere bi kasıp güzel notun tadını alsan ders sorunu hallolur..
    okuma alışkanlığı için de bence önceleri gazete dergi falan okuyup yazılı metinleri sevmeye çalış.. sonra kitaba geçersin

ya aslında bıde ben okuldada bılg. bölumundeydım dıye süreklı bılg.basında kala kala ders calısmak kıtap okumak kötü gelmeye basladıı
    benım tek derdım kıtap deyıll yanı derste calısamıyorum...içime fenalık gelıyoo

• ben de kitap okumayı sevmiyorum... hatta hukukta okuduğum halde.. AMA !!

derslerden .. 500-1000 sayfalık Hukuk kitaplarından o kadar sıkılımış bunlaımışmki yazın siyasi yada tarih kitapları okudum... bide kişisel gelişim kitabı okudum çok kısa sürede bitirdim.. tarzını bulucaksın.. okumaya başladın dyelim beğenmediysen biraz daha fazla okumaya çalış.. sonr aolmazsa bırak kenara başka bi kitapa bak... kitap almadan para vermeden önce sağdan soldan bilşiler bul.. bir de Hürrem Sultanın kitabını okudum mükemmeldi... gerçekten iyi bişi bulursan okursun... o kadar da odun olduğunu zannetmiyorumm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 14 Eylül 2006; 23:30:04 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.