Şimdi Ara

YA LPG'DE YADA BENZİNDE SARSINTI, TİTREME. YARDIM! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
96.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şikayetler direk subap problemi gibi duruyor hocam.

Bu konu ağlama duvarı gibi olmuş şimdi ben de yazsam ortalık iyice karışacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Şikayetler direk subap problemi gibi duruyor hocam.

Hocam bide şöyle bir durum var, bujilerden biri nemli gibiymiş usta dedi

Sübapları n'apmalı?

Tüpçüler sorunu cöz öyle gel diyor, araç servisi lpgden diyor çok garip bir olay ya

Ayrıca egr iptali falan faydası olur mu?

• çözüldü. ben bugün benzin deposunu yarıya kadar nerdeyse doldurdum sorun kalmadı. titreme felan yok şu anda.
    depoda benzin azlığı sebebi ile oluyormuş bende diğer arkadaşlarda da aynı şey tutarmı bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

quote:

Sübapları n'apmalı?

Tüpçüler sorunu cöz öyle gel diyor, araç servisi lpgden diyor çok garip bir olay ya

Ustanın dediği gibi hocam üst kapak açılacak sübaplar değişecek...Araba ne zamandır LPG'li ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

quote:

Sübapları n'apmalı?

Ustanın dediği gibi hocam üst kapak açılacak sübaplar değişecek...Araba ne zamandır LPG'li ?

Usta sibop dedi, araç ısınınca sibopta ısınır silkeleme falan yapmaz dedi

75bin kmdir lpg

• bende dip gazda benzin/lpg tekleme oluyor. fulleyince kesiliyor.
  • mrb arkadaşlar bendeki araç megane 2001 model lpg li sıralı sistem aracım benzinde çalıştırdığımda çok titriyor içerde ben bile sallanıyorum :) lpg bakımı ayarı yaptım bujiler değişti , ateşleme bobini test edildi 4 ü desağlam. sorun ne olabilir. benzin sürekli depoda sadece 5-6 litre varmış acaba kötü benzinden kayanaklanabilir mi ? çözümü nedir ? ; sibop dan kaynaklanıyorsa hem benzin hem lpg de ayrı sorun olmazmıydı mesela lpg de saat gibi çalışıyor sorun benzinde çalıştırdığımda oluyor . fikri olan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiyanxes

mrb arkadaşlar bendeki araç megane 2001 model lpg li sıralı sistem aracım benzinde çalıştırdığımda çok titriyor içerde ben bile sallanıyorum :) lpg bakımı ayarı yaptım bujiler değişti , ateşleme bobini test edildi 4 ü desağlam. sorun ne olabilir. benzin sürekli depoda sadece 5-6 litre varmış acaba kötü benzinden kayanaklanabilir mi ? çözümü nedir ? ; sibop dan kaynaklanıyorsa hem benzin hem lpg de ayrı sorun olmazmıydı mesela lpg de saat gibi çalışıyor sorun benzinde çalıştırdığımda oluyor . fikri olan var mı

Aracınızın LFT değerleri bosuk, düzgün bir servise ve ayara ihtiyacınız var.
    Kötü çalışan LPG li bir araç benzin parametrelerini bozar. (siz gazda daha düzgün çalışıyor sanırsınız ama iş öyle değil)

• LFT aracın beyniyle mi ilgilidir bugün bir usta sen bir beyinciye göser dedi . 3 gün önce lpg baştan aşağı elden geçti tüm bakımı yapıldı ama .
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiyanxes

LFT aracın beyniyle mi ilgilidir bugün bir usta sen bir beyinciye göser dedi . 3 gün önce lpg baştan aşağı elden geçti tüm bakımı yapıldı ama .

Evet LFT aracın beyni ile ilgilidir ancak bir arıza değildir, beyinciye gitmenizi gerektirmez, size beyinciye git diyenin beyinciye gitmesinde yarar var diye düşünüyorum :((

Tavsiyem ; Aracınızı benzinde kullanın....
    Taaki aracım eski sağlığına kavuştu kanaatini getirinceye kadar benzinde gezin... ve ardından yine aracınızı asla lpg ye almadan düzelmiş haliyle daha donanımlı ve daha tecrübeli bir lpg ciye götürün aracınıza OEBD cihazıyla birlikte ayar yapılmasını isteyin. Sorununuz hallolacaktır.
    Geçmiş olsun :)
  • hocam mesajınızız yeni okudum , bugün iş çıkış beyin arızalarıyla ilgilenen ustaya gittim test etti sağlam dedi aracı bilgisayara bağladı 1.enjektör arızası verdi açtı baktı svic gibi bi şey kırık dedi bana da gösterdi temas etmiyor dedi . akşam üzeriydi aracı oraya bıraktım yarın gidip alacağım aracı inş düzgün yapmıştır . dediğiniz gibi beyinle bi alakası yoktu. inanın bu adamlar nasıl dükkan açıyor hayret ediyorum ,anahtar takımımm olsa kendim yaparım artık
  • bu lpg bela.benzinde kullansak daha hesaplı olacak..ustalar hele arabayı görmeden anlamazlar görselerde anlamıyorlar,biri bobin diyo biri kelek bogazı digeri lpg enj.bune yaaa.her araba da olan sorun.bi türlü çözüm saglamıyorlar.deneme yanılma yöntemi.tutarsa yaptık diyorlar.
  • merhaba ..

Aracımda şöyle bir problem var..

benzinde hiçbir tekleme titreme vb. sorun yok ama lpg ye geçtikten sonra 1-2 ve çok azda 3. viteste ayağımı gazdan çekince ileri geri silkeliyor bu silkeleme 2500-1500 devir arasında oluyor üzerinde ve aşağısında olmuyor lpg aldesa marka 10 gün öncesine kadar hiç bir sorun yoktu ..usta enjektörlerin değişmesi gerektiğini söyledi ne yapmalıyım bilmiyorum başına böyle bişey gelen yada anlayan varsa yardımcı olursa çok sevinirim ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: chrommingrose

merhaba ..

benzinde hiçbir tekleme titreme vb. sorun yok ama lpg ye geçtikten sonra 1-2 ve çok azda 3. viteste ayağımı gazdan çekince ileri geri silkeliyor bu silkeleme 2500-1500 devir arasında oluyor üzerinde ve aşağısında olmuyor lpg aldesa marka 10 gün öncesine kadar hiç bir sorun yoktu ..usta enjektörlerin değişmesi gerektiğini söyledi ne yapmalıyım bilmiyorum başına böyle bişey gelen yada anlayan varsa yardımcı olursa çok sevinirim ..

LPG sisteminizin tam bir kontrolü gerekir. Hemen enjektör değişimi demek kolaycılıktır. LPG Regülatöründen tutun da lpg ısı müşirine kadar herşey bu arızayı yaptırabilir. Ayrıca LPG ecu yazılımının da gözden geçmesi gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: coskunismail

quote:

merhaba ..

LPG sisteminizin tam bir kontrolü gerekir. Hemen enjektör değişimi demek kolaycılıktır. LPG Regülatöründen tutun da lpg ısı müşirine kadar herşey bu arızayı yaptırabilir. Ayrıca LPG ecu yazılımının da gözden geçmesi gerekir.

alakanız için öncelikle teşekkürler ..

başka bir ustaya götürdüm öncelikle bir hafta benzinde kullan gel ayar yapalım dedi bakalım ne olacak ..

• quote:

quote:

quote:

merhaba ..

başka bir ustaya götürdüm öncelikle bir hafta benzinde kullan gel ayar yapalım dedi bakalım ne olacak ..

Hayırlısı. İnşallah sadece ayarlama ile düzelecek bir sorun olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

merhaba ..

Hayırlısı. İnşallah sadece ayarlama ile düzelecek bir sorun olur.

İnşallah öyle olur.. sanırım sorun lpg den mi motordan mı önce onun teyyidini yapmak istedi birazda .. 3 gündür benzinde hiç bir sıkıntıyok ayrıca bakalım ..hayırlısı..

• benim aracım chevrolet cruz soğuk havalarda yolda giderken stop etme silkeleme oluyordu benzinde sorun olmuyordu.aracımda landirenzo lpg var 2 ay defalarca ankara landirenzo servisine götürdüm (gersan sanayine sitesinde )değişmedik yeri kalmadı maf sensörü, ecu ayarlayan beyin,enjektör takımı ne olduğunu bilmediğim kablo en sonunda sorun çözüldü ama ustalar bile işte bu parça arızalıydı .bundan yapıyormuş diyemedi yani bu lpg deneme yanılma işiyle çözülüyor.kimse kardeşim bu şundan oluyor diyemiyor ..tabi ben bunları garantiden yaptırdım..yoksa ver parayı işin şansa kaldı ..Allah sonumuzu hayır etsin herkese kazasız sürüşler...
  • İmzamdaki arabamda 2.5 yıldır atiker lpg takılı.Daha önce atiker lpg kaynaklı bir sorun yaşamadım.Sadece uzun yolda arada bir motor arıza lambası yanar çok geçmeden sönerdi.Şu andaki sorunum benzinde rölantide titreme.Bu titreme araç ilk çalıştığında kendini belli etmiyor.Isındıkça titreme başlıyor.Araba ne kadar ısınırsa titreme o kadar fazlalaşıyor.Lpg de herşey nomal görünüyor.Gaza geçince bütün titreme duruyor.Şimdilik 2 ustaya gösterdim.Net bir şey söylemediler.İlk önce benzin ejektörleri temizlenecek olmazsa değişecek bu da pahalıya patlar filan dediler.

Burada Faruk bey in dediği gibi bir süre benzinde kullandım aracı yalnız biraz az km yaptım.35-40 km kadar.Düzelme olmadı.Şimdi tekrar lpg de kullanıyorum.Ancak benzindeki durum canımı sıkıyor.Lpg ustalarına hiç gitmedim çünkü gazda sorun yok çözümü başka yerde arayın diyeceklerini düşündüm.

Benzer sorun yaşayıp tecrübe edinen arkadaşlar vardır diye buraya yazdım.

Sorun çözülürse nedenini burada yazacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

İmzamdaki arabamda 2.5 yıldır atiker lpg takılı.Daha önce atiker lpg kaynaklı bir sorun yaşamadım.Sadece uzun yolda arada bir motor arıza lambası yanar çok geçmeden sönerdi.Şu andaki sorunum benzinde rölantide titreme.Bu titreme araç ilk çalıştığında kendini belli etmiyor.Isındıkça titreme başlıyor.Araba ne kadar ısınırsa titreme o kadar fazlalaşıyor.Lpg de herşey nomal görünüyor.Gaza geçince bütün titreme duruyor.Şimdilik 2 ustaya gösterdim.Net bir şey söylemediler.İlk önce benzin ejektörleri temizlenecek olmazsa değişecek bu da pahalıya patlar filan dediler.

Burada Faruk bey in dediği gibi bir süre benzinde kullandım aracı yalnız biraz az km yaptım.35-40 km kadar.Düzelme olmadı.Şimdi tekrar lpg de kullanıyorum.Ancak benzindeki durum canımı sıkıyor.Lpg ustalarına hiç gitmedim çünkü gazda sorun yok çözümü başka yerde arayın diyeceklerini düşündüm.

Benzer sorun yaşayıp tecrübe edinen arkadaşlar vardır diye buraya yazdım.

Sorun çözülürse nedenini burada yazacağım.

Sorununuz benzinde olduğuna göre lpg sisteminizde problem yok demektir. Enjektörler ve rölanti motoru bu sorunları doğurabilir. Rölanti motorunuza da baktırın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.