Şimdi Ara

yaa bilen cevap versin lütfen çıkmazdayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir bilgisayar yapacağım tabii ki AMD ama seçeceğim mailboard konusunda kararsız kaldım. AMD Barton 2600+ işlemciye uygun bir kart olarak EPOX 8RA3+ rev2.x Nforce2 chipset düşündüm, ama bunun yanında da karşıma yine EPOX'tan 8KRAI via KT 600 Chipset kullanıyor. Şimdi karara veremiyorım Via nın özellikleri daha fazla ve daha ucuz bilgisi olan cevap versin lütfen....

• kt600 için çok iyi diyolar ama bilmiyorum denemek lazım bu arada şunu belirteyim barton 2600+ yoktur 266 ve 333mhz t-bred 2600 lar var
  • AMD, BARTON 2600+ 2083 MHZ XP CPU BOX
    Teknik Özellikler:
    CPU Hızı : 2083 MHz
    CPU Frekans Çarpanı : 12.5x
    FSB : 333 MHz
    Voltaj : 1.65V
    Mikron : 0.13
    Güç Tüketimi : -
    Önbellek : 256Kb
    burda yazanalra gore soyledım, ancak bu konuda da yardıma ıhtıyacım var, Barton 2500+ 512 Cache'li işlemci mi? yoksa Barton 2600+ 256 Cache li işlemci mi?

Teknik Özellikler:
    CPU Hızı : 1833 MHz
    CPU Frekans Çarpanı : 11x
    FSB : 333 MHz
    Voltaj : 1.75V
    Mikron : 0.13
    Güç Tüketimi : -
    Önbellek : 512Kb
  • xp2600+ işlemciler barton değildir. Cache bellekleri 384k dir.
    Barton işlemciler 640k cache belleklidir.
    Kt600 anakartlar gayet sağlam anakartlardır. Yanlız yüksek FSB lerde o/c yapacaksan nf2 anakart düşün derim. Çünkü kt600 lerde agp ve pci çarpan kiliti yoktur.
  • Bedo doğru söylüyor.O sana Barton dedikleri Toroughbred B den başkası değil.Bartonlar 512Kb L2 cachelidir ve 2500,2800 ve 3000 modelleri vardır.2800 Bartonun saat hızıda 2083 Mhz dir.
    dikkat et sattığı işlemcinin aslında ne olduğunu bile bilmeyen bir satıcıdan bilgisayar toplamak üzeresin, yol yakınken bir daha düşün.
  • nforce2 den şaşma bence
  • 2600+ ün Barton çekirdeklisi Ekim ayı içinde çıktı. Ama Alikemal'in teknik verilerini yazdığı işlemci TBred ne yazık ki. Bizim piyasacılar, bilgisayarcılıktan çok üçkağıtçılık yaptıkları için her gördükleri 333Mhz Athlon'u, Barton çekirdekli diye millete dayamaya kalkıyorlar. Neyse diğer yandan KT600 hakkında çok iyi deneyimlere sahibim ve özellikle de SATA destekli olması bence büyük avantaj. 8KRAI fiyat/performans oranı açısından mükemmel bir seçim ama RAID'i yok. O da kaç kişiye lazım olur ayrı mesele. Başka bir açıdan bakacak olursanız Epox ana kartlarda üç fazlı regülasyon olması çok çok büyük bir avantaj. Özellikle MSI'da yaşanan overclock sorunlarının hiçbirini yaşamazsınız.
  • <font size='5'></font id='size5'><font color='blue'></font id='blue'>
    powerstorm un dediği gibi nforce2 den şaşma. Verdiği konfigürasyon da oldukça uygun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.