Şimdi Ara

yakıta naftalin koymak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet şaka değil geçenlerde discovery de izledim mythbusters diye bi programda adamlar yakıt deposuna yanlış hatırlamıyosam 5 tane naftalin koyuyodu ve arabadaki performans artışı sesinden bile anlaşılıyodu sizcede olabilirmi böyle bişey

• gerçekten de ilginç bi durum en yakın zamanda bir araba kiralayıp denemek lazım
  • doğru diyosun bende kıyamadım zaten kendi arabama
  • İlçing walla
  • quote:

Orjinalden alıntı: cagdaseroglu

gerçekten de ilginç bi durum en yakın zamanda bir araba kiralayıp denemek lazım

rent a car firması o arabayla ekmek parasını çıkartıyorlar. insanların ekmeğiyle oynamayalım..

çok ayıp
  • Eğer daha yanıcı ise performansı artar doğal olarak. Ancak adamların denediği araçlar köpek gibi amerikan arabaları. Avrupa arabası dağılabilir.
  • barut denemediler mi?
  • performans artırmak için;
    noss,chip,tuning,superchager,compresor ve ıvır zıvır takan
    ve mekanik bilminin bu dalında oynaşan bu adamları
    yaptıkları işi iyi yapmadıkları için kınıyorum.binlerce
    liraya yaptığınız işi 10 kuruşluk naftalin yapabiliyormuş.
    yakıt üreticileri mesela shell 100 oktanı 3.14 de satıyor
    allah bilir bu yakıtın eldesi için nasılda uğraşmışlardır
    arge falan filan.
  • Valla izleseydim yorum yapardim ama olabilir...

Belgesel izlemistim ucaklarla ilgili, adam ucagi analtirken zorda kaldigimiz zaman bu ucaga her turlu yakiti koyabiliyoruz demisti...

Bende vay canina demistim

Odun komur filan aklina ne gelirse
  • quote:

Orjinalden alıntı: TSMC

Eğer daha yanıcı ise performansı artar doğal olarak. Ancak adamların denediği araçlar köpek gibi amerikan arabaları. Avrupa arabası dağılabilir.

Fazla ilgisi yok. Motorun üretim amacı önemli. Eski teknolojili ve büyük hacimli bir motor hangi kıta malı olursa olsun dayanabilir. Yüksek teknolojili ve küçük hacimli bir motor dayanamayabilir.

• benzinli motorlara karbon sayısı 12 den az olan hangi organik maddeyi koyarsanız koyun çalışır. benzin dediğiniz zaten tek bir madde değildir onlarca farklı maddenin oluşturduğu bir karışımdır.
  • adamların ekmek parasıyla oynayan kim? fena mı arabasında performans artışı olacak. kendi aracım olmadığı için öyle dedim olsaydı hemen denerdim
  • quote:

Orjinalden alıntı: cagdaseroglu

adamların ekmek parasıyla oynayan kim? fena mı arabasında performans artışı olacak. kendi aracım olmadığı için öyle dedim olsaydı hemen denerdim

demek istediğim araç bozulursa ne olacak?
  • merak ettim iyice.nette war mıdır acaba şu program? gerçi öyle olsaydı naftalin satışlarında patlama olurdu gaffur pijaması gibi
  • Motorlarda vuruntu dayanımını arttırmak amacı ile daha önceleri benzine kurşuntetraetil (Pb(C_2H_5)_4), kurşuntetrametil (Pb(CH_3)_4), demirpentakarboksit (Fe(CO)_5) vb. gibi katkı maddeleri karıştırılmaktaydı. Yakıt teknolojisinin gelişmesinin yardımı ile zehirleyici ve kansorejen etkileri olan kurşunlu yakıtların kullanımından zamanla vazgeçilmiştir. Böylece günümüzde kurşunsuz benzin kullanımı yaygınlaşmıştır. Sunulan çalışmada kurşunsuz benzinin içerisine; naftalin ve tersiyer bütil alkol (TBA) ayrı ayrı katılarak karışım yakıtların motor performansı ve de eksoz emisyonları üzerindeki etkileri deneysel olarak incelenmiştir. Deneyler, tam (1/1) gazda, değişken devir sayıları ve farklı sıkıştırma oranları için gerçekleştirilmiştir. Katkı maddesi olarak kullanılan naftalin dört farklı kütlesel oranda (% 2, 4, 6, 8), tersiyer bütil alkol ise dört farklı hacimsel oranda (%1, 2, 3, 4) benzine katılmıştır. Deneylerin tümü elektrikli dinamometre ile donatılmış, değişken sıkıştırma oranlı tek silindirli bir benzin motoru kullanılarak yapılmıştır. Deney sonuçlarından elde edilen döndürme momenti, efektif güç, ortalama efektif basınç, özgül yakıt tüketimi, efektif verim ve CO emisyonları değerleri farklı çalışma koşulları için incelenmiştir.

Yapılan çalışmalardan elde edilen sonuçlar; TBA’ün katkı maddesi olarak katılmasının motor performansını ve eksoz emisyonlarını iyileştirici yönde etkilediğini göstermiştir. TBA’e ilişkin en iyi değerler %2 TBA veya %3 TBA karışım oranları için elde edilmiştir. Naftalinin katkı maddesi olarak katılması motor performansını bir yandan iyileştirirken diğer yandan eksoz emisyonları değerlerini kötüleştirmektedir. Naftalin için en iyi değerler %6 karışım oranında görülmektedir.
    CO emisyon değerleri naftalinin katkı miktarı arttırıldıkça artış; TBA’ün katkı miktarı arttıkça düşüş göstermiştir. Naftalin için en düşük CO değerleri %2 karışım oranında, TBA için ise %4 karışım oranında elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler: Alternatif Yakıtlar, Oksijenatlar, Benzin-Naftalin Karışımları, Benzin-TBA Karışımları, Buji Ateşlemeli Motor Performansı

Not: _ işareti alt simgeyi belirtmektedir.

• Enjektörleri tamamen temizler 🤣

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • depo kokmaz

tepkimeye girip köpürteceği için hava miktarını falan arttırıp daha yanıcı olmasını sağlıyordur falan. zarar verebilir bence hiç gerek yok denemeye. bi de çok yakar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.