Şimdi Ara

Yalancılar Köyü...Doğrucular Köyü...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu soruyu ve cevabını bir yerde okumuştum...Aklıma geldi ama cevabı hatırlayamadım dh konu dışı bilir dedim

Okyanusun ortasında bulunan 2 tane ada var. Bunlardan biri doğrucular adası diğeri ise yalancılar adası. Doğrucular adasındaki herkes ne olursa olsun doğruyu söylüyorlar Yalancılar adasında yaşayan herkeste ne olursa olsun yalan söylüyorlar...

Siz bu adalardan birine düştünüz fakat hangisinde olduğunuzu bilmiyorsunuz. Hangi adada olduğunuzu öğrenmek için önünüze çıkan ilk kişiye nasıl bir soru sorarsınız?

Not: 2x2 kaçtır diye sorarım 4 demezse yalancıdır 4 derse doğrucudur gibi sorular yok...

• Böyle sorular başımı ağrıtıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::Banner:::

Böyle sorular başımı ağrıtıyo

:D İftara az kaldı şimdi pek bi verim alamam heralde iftardan sonra çıkar cevap
  • Nerdeyiz derim sadece?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Voilet

Nerdeyiz derim sadece?

Doğrucuysa doğrucular köyündeyiz der

Yalancıysa doğrucular köyündeyiz der

Sonuç: Elde var sıfır
  • Hangi adadayım diye sorulur sanırım.
  • Hayır öyle değil Adaların yeri belli değil ki sonuçta birisi doğrucular bilmiyoruz derler bu kadar basittir.

Yada Yöntem iki; erkek çıkarsa gaymisin derim kadın çıkarsa lezbiyenmisin derim. yok yalan söyleme vs demeyin adada kadın erkek olduğundan böyle bir ihtimal olamaz çünkü orası ADA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Voilet -- 25 Ağustos 2009; 18:15:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Erkeğinki Nerede
  • senin anan güzel mi diye sorarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: KrcgN®

quote:

Nerdeyiz derim sadece?

Doğrucuysa doğrucular köyündeyiz der

Yalancıysa doğrucular köyündeyiz der

Sonuç: Elde var sıfır

• quote:

Hayır öyle değil Adaların yeri belli değil ki sonuçta birisi doğrucular bilmiyoruz derler bu kadar basittir.

Anlamadım?
  • Allah 1'dir derim
  • "diğer bekciye hangi köydeyiz diye sorsaydım ne derdi?"

sonunda düzeltebildim cümleyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devoure -- 25 Ağustos 2009; 18:20:41 >
  • quote:

Hayır öyle değil Adaların yeri belli değil ki sonuçta birisi doğrucular bilmiyoruz derler bu kadar basittir.

Yada Yöntem iki; erkek çıkarsa gaymisin derim kadın çıkarsa lezbiyenmisin derim. yok yalan söyleme vs demeyin adada kadın erkek olduğundan böyle bir ihtimal olamaz çünkü orası ADA.

Yani sen nerde olduğunu bilmiyorsun adanın onların da bilmediğini biliyorsun çünkü.
  • Bu köylerden hangisi sizin diye sorarım
  • Sorunun orjinali bu değil miydi?

Bir köy yolundasınız. Yol ayrımına geldiniz, iki yolun sonunda da çok uzaklarda birer köy gözüküyor. Köylerden birisinin "doğrucular köyü" olduğunu ve devamlı doğru söylediklerini diğerinin "yalancılar köyü" olduğunu ve devamlı yalan söylediklerini duymuştunuz. Ama hangi köyün hangisi olduğunu bilmiyorsunuz.
    varbak.com - Yalancılar köyü doğrucular köyü..
    Yalancılar köyüne gitmek istemiyorsunuz. Yol ayrımında bir adam var ve tek bir soru sorabiliyorsunuz.

Sorun şu ki; adam hangi köyden bilmediğiniz için doğru mu yalan mı söyleyeceğini bilemiyorsunuz..

Tek soru ile doğrucular köyünü bulun bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devoure

"diğer bekciye nerdeyiz diye sorsaydım ne derdi?"

Yalancıysa: Diğer taraf doğrucudur ve adam sana yalancılar köyündesiniz der derdi

Doğrucuysa: Diğer taraf yalancıdır adam sana doğrucular köyündesiniz der derdi

Evet oldu tebrik ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: osoztok

Sorunun orjinali bu değil miydi?

Bir köy yolundasınız. Yol ayrımına geldiniz, iki yolun sonunda da çok uzaklarda birer köy gözüküyor. Köylerden birisinin "doğrucular köyü" olduğunu ve devamlı doğru söylediklerini diğerinin "yalancılar köyü" olduğunu ve devamlı yalan söylediklerini duymuştunuz. Ama hangi köyün hangisi olduğunu bilmiyorsunuz.
    varbak.com - Yalancılar köyü doğrucular köyü..
    Yalancılar köyüne gitmek istemiyorsunuz. Yol ayrımında bir adam var ve tek bir soru sorabiliyorsunuz.

Sorun şu ki; adam hangi köyden bilmediğiniz için doğru mu yalan mı söyleyeceğini bilemiyorsunuz..

Tek soru ile doğrucular köyünü bulun bakalım.

Bende farklı bir şekilde daha duymuştum sonuçta aynı soru oluyor

• İlginç bi soru
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.