Şimdi Ara

yalnız yatamıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ledie

quote:

Orijinalden alıntı: Senkei

quote:

quote:

quote:

quote:

boy abdestini 2 namaz arasında almak gerekir. tabi ilk fırsatta almaya çalışmak lazım.
    arkadaşın dediği gibi ayetel kürsi. felak nas vs duaları okuyup üzerine sürebilirsin.
    mesela rasul sav efendimiz yatmadan önce bu duaları okur sürermiş ve sağa yatarmış.

namazların en önemlisi sabah namazıdır. sabah namazını düzene sokarsan diğer namazlarda düzelir biiznillah

başka yardımcı olabileceğim konu varsa özelden veya buradan yazabilirsin.

selametle.

Sen ortaçağdan zaman makinasıyla mı geldin? Adam bi korkuyorum demiş sadece nerelere götürmüşsün ortaçağda bile bu kadar olduğunu sanmam yüzyıllar içinde insanlık bilimde tıpta psikolojide çok ilerledi.

Psikoloji: İnsan davranışları ve zihinsel süreçleri ile birlikte bunların altında yatan nedenleri inceleyen ve araştıran bilim dalıdır.

pskikolojinin canı cehenneme. bir gram inanmıyorum bunlara. tamamen cebindeki paraya gözk dikiyorlar lafontenden masallar anlatıyorlar.

Psikoloji masal ve senin hiç bir somuta gerçeğe kanıta bilgiye hesaba araştırmaya yani hiç bir şeye dayanmayan bu din dışı hurafelerin gerçek öyle mi...

Ortadoğu senin gibi kafalar yüzünden bu halde biliyor musun. Bütün dünya da ne kadar bilim gerisinde ve dışında kalmış ülke varsa hepsi sefalet ve yoksulluk içinde çünkü haberin var mı bilmem ama insanları hastanede tedavi eden doktordan evler yapan mühendise, içme suyundan yediğin ekmeğe yolda giderken arabanın güvenliğinden kullandığın elektronik cihazlara yani kaliteli ve iyi yaşamanı sağlayan her şey doktorlarla mühendislerle mimarlarla yani senin uydurduğun masallarla değil masal dediğin bilimle oluyor ve psikoloji de bir bilimdir senin gibi oturduğu yerden uyduranlara değil dünyanın her tarafından sayısız araştırmaya incelemeye istatistiğe gözleme kanıta ve denetime ve tabiki tıp gibi diğer bilim dallarına dayanır.

lafı çevirmenin anlamı yok. bilimi inkar ettiğimi hatırlamıyorum ben yazımda. burdan dinci cahil manası çıkarmanıda yersiz buluyorum.

ben psikologlara inanmadığımı söylüyorum. sen kendi kendini ifşa ettin farkında değilsin.

1.si din hurafe zart zurt somut değil diyorsun. ki sana göre böyle.
    2.si pskolojini elle tutulur bir yanını göster madem ? dolaylı yoldan bunada inanmaman gerekirken. kendi kafanda sırf bilim dalı diye ( ki ben bilim dalı olduğunada inanmıyorum ) psikoloji saçmalığını anlatıyorsun.

kbakma hocamda ben senin lafına itibar etmem.

Senin bu uyduruklarının dinle ilgisi yok din başka senin kendi kafana göre veya birilerinin kafasına göre yorumlanan bu hurafeler başka. Bunların hiç bir şeye dayanmaması benim düşüncem veya inanıp inanmadığım bir şey değil bu bir gerçek gerçek olan gerçekten de hiç bir şeye dayanmıyor olması. Piskolojinin nelere dayandığını söyledim zaten bu senin inanıp inanmamanla ilgili değil bilip bilmemenle ilgili bir şey. Hıristiyanlarda da var böyle hurafeler uydurmalar mesela şeytan çıkarma ayinleri var başka biri de gelir içine şeytan kaçmış o korkutuyor filan falan bunların sonu yok oturduğu yerden uyduranların uyduruklarının sonu olmaz.

Düzeltme:
    Ek olarak psikoloji bütün bilimlerle olduğu gibi özellikle tıp bilimiyle birlikte yürür özellikle ilaç alanında. Psikoloji bütün dünyada kabul edilmiş bir bilim dalıdır belki ancak afrika kabilelerinde filan bilinmiyor veya kabul edilmiyor olabilir bilmiyorum nerde kabul edilmediğini.

@ledie merhaba arkadas yüksek oranda haklı yaa..

yani bende fen bilimciyim ama o haklı 3 defa psikiyatri kliniğinde yattım , psikiyatri bilimi keşke olmasaydı diyorum çoğunlukla çünkü sana tedavi zoraki yaptırılıyor ,insan haklarının anlamı kalmıyor zaten ortada. psikiyatri bir nevi tıbbın tıbbı derler ya bu doğru. orada neler neler dönüyor yaşayan bilir ve onu yaşamak hiç hoş değil. doktorlar kendileri hastayı anlamazlar türkiyede böyle bazı meslek gruplarında empati yoktur.(hukuk ve tıp) psikiyatri kliniğine yattığımda ortada tehdit- uyum ilişkisi yaşıyorum , eğer doktorun istediğini yapmassam o saçma sapan ilaçları daha fazla verecek (tehdit). bir taşkınlık çıkarsa yine daha fazla ilaç verecek (tehdit) , evde taşkınlık çıkarsa hastaneye yatıracak (tehdit ((her)hastaneye yatışlarda çok yüksek dozlarda ilaç verilir.ve dozların düşürülmesi uzun bir zaman alır ,işte psikiyatri bilimi dediğiniz bu ,bir hapishanede bu şekilde yaşananlardır)

bende psikiyatri biliminin sözde olduğuna inanıyorum. fen bilimci olduğumdan psikiyatriye ara ara bakıyorumda ve verdikleri tedavinin pek de işlevli olmadığını kendileri de söylüyorlar. Referans :http://istanbultip.istanbul.edu.tr/wp-content/uploads/2014/05/256_Kitap-Psikiyatri.pdf

konuyu özetliyorum: yalnız yatamama problemimi aktardım arkadaslar yardımcı olmaya çalıştılar sağolsunlar herkese gelgelelim hala düzelmedi tam.

sanıyorum hatırlamamak ,düşünmemek gerekir bu hem psikiyatrinin hemde din uzmanlarının hemfikir olduğu bi konu. buna bende katılıyorum blki ama düzelmesi çok zaman alıyor buna mukabil bozulması ise çok kolay oluyor.

namaz kılanlarda hata yapıyor @senkei hocam , @ledie nin kısmen haklı çıkmasının sebebi zaten namaz kılanların hata yapması. kimbilir belki de neler oldu da bugun yaşadıklarımız başımıza reva oluyor

allah yardımcımız olsun sanıyorum iyi bi okuldan tezli master kazandım kesin değil ama öyle görünüyor.ama oraya gidince nasıl yalnız kalıcam merak ediyorum

• mavi8990 M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu bahsedilen şeylerin dinle kitapla değil bazılarının kişisel yorum ve uydurmalarıyla ilgili olması nedeniyle alternatif tıp diyorum ve diğer tüm alternatif tedavi yöntemlerini de içine alarak konuşuyorum çünkü sizin bu yöntemleriniz gibi yüzbin çeşit farklı yöntem var :)

Bilim tıp bunlar tamamen keşfedilmiş bitmiş bunla ilgili herşey halledilmiş değil. Bir tedavinin sonuç vermemesi de olabilir hatta olumsuz sonuçlanması bile olabilir ama denetim altındadır ve resmiyeti vardır. Antibiyotikler büyük ölçüde hayat kurtarırken yanlış kullanım veya eksik tedaviyle hayat ta alabilir. Psikologlar da kendileri aralarında biraz daha farklı ve hatta nadiren de olsa yanlış tedavi uygulayabilir özellikle psikoloji en az bilinen alanlardan biri.

Ama şöyle bir psikoloji var kahve falında söylenenler %10'u tesadüf eseri tutsa "hah bildi" dersin ama tutmayan %90'ı hatırlamazsın. İnsanlar tıptan diğer alternatif tedavi şekillerine göre haklı olarak çok daha fazlasını bekledikleri için bunla ilgili olumsuzluklar daha çok dikkat çeker ve akılda kalır. Şöyle örnek vereyim alternatif tedavi yöntemlerindeki %90 olumsuzluk bir beklenti olmadığı için hiç aklıda kalmazken ve umursanmazken tıptaki %10 olumsuzluk çok dikkate alınır ve alınmalı da çünkü böyle gelişiyor. Sen bir tedavinin tıpta sonuç vermediğinden bahsediyorsun, tabiki olabilir ama alternatif tıptaki 100 tedaviden 90'ının verimsiz veya olumsuz sonuçlandığını dikkate almazsın çünkü onda bir beklenti yoktur nasıl olsa. Miğdesi bozulmuş 100 kişiye alternatif tedavi uygularsan 50'si zaten 3 gün sonra kendi kendine iyileşebilir ve insanlar der ki "hah işte tedavi işe yaradı". Ne derseniz deyin alternatif tedavi yöntemleri kimin nasıl neyle uydurduğu bilinmeyen resmiyeti olmayan yan etkileri zararları konusunda kimsenin bir fikri olmadığı denetimsiz merdiven altı bir durumdadır ve bundan dolayı insanlar yüzyıllardır ilk olarak hastanelere koşar çünkü ne derseniz deyin olumlu tedaviler ezici ve büyük ölçüde hastanelerde oluyor.

Eğitim kalitesi de önemli tabiki. İnsanlar önemli bir ameliyat veya tedavi için hangi ülkeleri tercih eder ve hangilerini etmez bunun cevabını herkes biliyor. Bütün dünyada görüldüğü üzere kaliteli ve sağlıklı yaşam standartları bilime ve hak hukuka verilen değerle yükseliyor.

• mavi8990 M kullanıcısına yanıt
    Ek olarak verdiğin kaynakta psikolojinin işlevi yok filan denmiyor. Kasıtlı olarak çarpıtmaya başlarsan propaganda yapmaya başladığını düşünürüm ki bunu insanların dini ve çeşitli inançlarını sömürüp kullanarak para kazananlar yapar. Alternatif tıpla tedavi edenlerin bence %90'ı böyledir, %10'u geçmez gerçekten inanarak tedavi etmeye çalışan.
    Ek: Tıpta da ilaç firmaları doktorlar filan da para kazanmak için çalışır ama bunu resmi denetim altındaki kanıtlanmış kabul görmüş bütün dünya da resmiyet ve saygı kazanmış bilgilere dayanarak yaparlaar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ledie -- 23 Aralık 2017; 21:21:24 >
  • quote:

Ek olarak verdiğin kaynakta psikolojinin işlevi yok filan denmiyor. Kasıtlı olarak çarpıtmaya başlarsan propaganda yapmaya başladığını düşünürüm ki bunu insanların dini ve çeşitli inançlarını sömürüp kullanarak para kazananlar yapar. Alternatif tıpla tedavi edenlerin bence %90'ı böyledir, %10'u geçmez gerçekten inanarak tedavi etmeye çalışan.
    Ek: Tıpta da ilaç firmaları doktorlar filan da para kazanmak için çalışır ama bunu resmi denetim altındaki kanıtlanmış kabul görmüş bütün dünya da resmiyet ve saygı kazanmış bilgilere dayanarak yaparlaar.

cite ediyorum sf.143 e bak.

fiizofreni hastalar›nda kalp damar hastal›klar›, hareketsiz yaflam biçimi, sigara
    tüketimi ve baz› ilaçlar›n AKfi ve trigliserid düzeylerini yükseltmesi nedeniyle normal
    gruplara göre daha s›k görülür. Bu hastal›klara ba¤l› ölümler de iki üç kat daha
    s›kt›r. Benzer flekilde, yafla göre düzeltilmifl diabetes mellitus s›kl›¤› da flizofreni
    hastalar›nda yaklafl›k befl kat fazlad›r. ‹çgörü ve yarg› eksikli¤i nedeniyle t›bbi hastal›k
    belirtilerini fark edememe, bu belirtileri hezeyanlar› çerçevesinde yorumlay›p
    tedavi aramamak ya da ne yapmas› gerekti¤ini bilememek nedeniyle de mortalite
    artmaktad›r. Hastal›¤a ya da ilaç yan etkilerine ba¤l› hareket ve dikkat kusurlar› flizofreni
    hastalar›n›n ev içinde ve d›fl›nda kazaya maruz kalma riskini artt›rmaktad›r.

yani bu söyledikleri hep verdikleri ilaçlar yüzünden , yaşan süresi %20 daha az,ölümler 2-3 kat daha fazla ,daha ne söyleyebilriiz ki. kimse sihirli bir değnek aramıyor ama bu söylenenler çok işlevli bir tedavinin var olmadığı anlamına gelir sf. 143 ün tamamını oku bak.

ek olarak da bende herkes gitsin kafasına göre bi tedavi belirlesin demiyorum ama psikiyatristlerin zorla bizi içeri almalarına hakları yok! bu insan olmanın verdiği bir hak bence. eğer (özellikle fen alanında) istediğim yere gelebilirem pikiyatristlerle kendi kalemleriyle var gücümle savaşıcam.

birine zorla tedavi uygulamak etik değil,özgürlüğünü elinden almak hiç etik değil!

• quote:

Orijinalden alıntı: mavi8990

quote:

fiizofreni hastalar›nda kalp damar hastal›klar›, hareketsiz yaflam biçimi, sigara
    tüketimi ve baz› ilaçlar›n AKfi ve trigliserid düzeylerini yükseltmesi nedeniyle normal
    gruplara göre daha s›k görülür. Bu hastal›klara ba¤l› ölümler de iki üç kat daha
    s›kt›r. Benzer flekilde, yafla göre düzeltilmifl diabetes mellitus s›kl›¤› da flizofreni
    hastalar›nda yaklafl›k befl kat fazlad›r. ‹çgörü ve yarg› eksikli¤i nedeniyle t›bbi hastal›k
    artmaktad›r. Hastal›¤a ya da ilaç yan etkilerine ba¤l› hareket ve dikkat kusurlar› flizofreni

yani bu söyledikleri hep verdikleri ilaçlar yüzünden , yaşan süresi %20 daha az,ölümler 2-3 kat daha fazla ,daha ne söyleyebilriiz ki. kimse sihirli bir değnek aramıyor ama bu söylenenler çok işlevli bir tedavinin var olmadığı anlamına gelir sf. 143 ün tamamını oku bak.

ek olarak da bende herkes gitsin kafasına göre bi tedavi belirlesin demiyorum ama psikiyatristlerin zorla bizi içeri almalarına hakları yok! bu insan olmanın verdiği bir hak bence. eğer (özellikle fen alanında) istediğim yere gelebilirem pikiyatristlerle kendi kalemleriyle var gücümle savaşıcam.

birine zorla tedavi uygulamak etik değil,özgürlüğünü elinden almak hiç etik değil!

Yahu sadece bir olayla hastalıkla ilgili bahsetmiş psikoloji tedavisi herhangi bir durumda çare olmayabilir tabiki burdan genel olarak psikolojinin işlevi yok anlamı çıkmaz hayret bişey. Burdan sen psikolojinin işlevi yok anlamı çıkarıyosan okuduğunu anlama konusunda sıkıntın var demektir. Ayrıca psikoloğa insanlar kendi isteğiyle gider zorla içeri alınması için kontrol edilemez halde etrafına zarar veriyor filan olması gerekir. Kendi kendine kafana nasıl eserse istediğin tedaviyi uygulayabilirsin özgürsün ama kimse kimseyi kendi uyduruklarıyla tedavi ederek para kazanma özgürlüğüne sahip değil o suç.

• Senin durumunla ne kadar alakalı bilmiyorum .Mesajlar çok uzun olduğu için tam okuyamadım . Bende şöyle bir durum yaşamıştım .

Yaş 18 ailemden ayrı başka bir şehirde tek başıma 3+1 evde kalıyordum . Bir gün bölümle geziye gitmiştik .. Gezi de üst sınıftan da arkadaşlar vardı.. Benim üst sınıflarla da aram iyi olduğu için gezide onlarla takılmıştım . Aralarında bir muhabbet başladı .. ilk başta anlamadım .. şerafettin ışığı açtı vs. diyorlardı. Bende dedim şerafettin kim onlarda 3 harfliyi söylediler.Dedim ne atıyorsunuzlan vs.(Yaptıkları muhabbete inanmadığım için söyledim) Onlarda tamam bu gece sana yollayacağız dediler.He tamam yollayın dedim ..

Neyse , gezi bitti .. O kadar yorulmuştum ki .. Salonda oturuyorum .. Dedim yatayım bari .. O ana kadar aklıma gelmemişti. Geçtim yatağıma ve bütün ışıkları söndürdüm evde çıt yok . Birden aklıma geldi.. Korkmayan ben birden bütün bildiğim dua ve sureleri okumaya başladım . Sanki içeriden ses vs. geliyormuş gibi hissettim .O kadar tırstım ki anlatamam . Sonra bir şekilde uykuya daldım .. Tabi , sonucunda karabasan mevzusu oldu.. Rüyamda şerafettin şerafettin diye sesler duydum . Uyandım vs .. Sonra ki gün yine karabasan .. bu seferde isim vs.. tavanda ters yürüyorum ..

O iki gece öyle olunca artık odamda uyumaya korkar olmuştum .. O günden sonra komple salonda uyudum .. Işık ve televizyon açık şekilde.Yani, ortamda ses ve ışık olması yeterli oluyordu .. Sadece arkadaşlarım kalmaya gelince kendi yatağımda korkmadan yatıyordum .. Akşam eve geldiğimde , üstümü değiştirmek için yatak odama gitmeye korkuyordum ..Akşamları evin içinde salon hariç korka korka geziyordum. Tabi gündüz bir problem olmuyordu. Yaklaşık olarak 1,5 sene bu psikolojiyle yaşadım .

Ailemin yanına dönünce bu olay tamamen çözüldü . Tabi evde onlarında olmasının etkisi olabilir. Evde tek kaldığım , yurtdışına tek başına gidip tek kaldığım zamanlarda oldu. Yani , ortam değişikliği sonucu benim olay çözüldü.

Ortam değişikliği ve bu tarz konuları fazla konuşmamak , unutmak sanki etkili olacak gibi geliyor.

Allah yardımcın olsun . İnşallah çözülür ..

• quote:

quote:

quote:

Yahu sadece bir olayla hastalıkla ilgili bahsetmiş psikoloji tedavisi herhangi bir durumda çare olmayabilir tabiki burdan genel olarak psikolojinin işlevi yok anlamı çıkmaz hayret bişey. Burdan sen psikolojinin işlevi yok anlamı çıkarıyosan okuduğunu anlama konusunda sıkıntın var demektir. Ayrıca psikoloğa insanlar kendi isteğiyle gider zorla içeri alınması için kontrol edilemez halde etrafına zarar veriyor filan olması gerekir. Kendi kendine kafana nasıl eserse istediğin tedaviyi uygulayabilirsin özgürsün ama kimse kimseyi kendi uyduruklarıyla tedavi ederek para kazanma özgürlüğüne sahip değil o suç.

verdikleri tedavinin pek de işlevli olmadığını söylemştim. psikolojinn değil. :) ama neyse. şizofreninin tedavisi yok doktor söyledi ilaçlarını ömür boyu kullanacaksın diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: *Designer*

Senin durumunla ne kadar alakalı bilmiyorum .Mesajlar çok uzun olduğu için tam okuyamadım . Bende şöyle bir durum yaşamıştım .

Yaş 18 ailemden ayrı başka bir şehirde tek başıma 3+1 evde kalıyordum . Bir gün bölümle geziye gitmiştik .. Gezi de üst sınıftan da arkadaşlar vardı.. Benim üst sınıflarla da aram iyi olduğu için gezide onlarla takılmıştım . Aralarında bir muhabbet başladı .. ilk başta anlamadım .. şerafettin ışığı açtı vs. diyorlardı. Bende dedim şerafettin kim onlarda 3 harfliyi söylediler.Dedim ne atıyorsunuzlan vs.(Yaptıkları muhabbete inanmadığım için söyledim) Onlarda tamam bu gece sana yollayacağız dediler.He tamam yollayın dedim ..

Neyse , gezi bitti .. O kadar yorulmuştum ki .. Salonda oturuyorum .. Dedim yatayım bari .. O ana kadar aklıma gelmemişti. Geçtim yatağıma ve bütün ışıkları söndürdüm evde çıt yok . Birden aklıma geldi.. Korkmayan ben birden bütün bildiğim dua ve sureleri okumaya başladım . Sanki içeriden ses vs. geliyormuş gibi hissettim .O kadar tırstım ki anlatamam . Sonra bir şekilde uykuya daldım .. Tabi , sonucunda karabasan mevzusu oldu.. Rüyamda şerafettin şerafettin diye sesler duydum . Uyandım vs .. Sonra ki gün yine karabasan .. bu seferde isim vs.. tavanda ters yürüyorum ..

O iki gece öyle olunca artık odamda uyumaya korkar olmuştum .. O günden sonra komple salonda uyudum .. Işık ve televizyon açık şekilde.Yani, ortamda ses ve ışık olması yeterli oluyordu .. Sadece arkadaşlarım kalmaya gelince kendi yatağımda korkmadan yatıyordum .. Akşam eve geldiğimde , üstümü değiştirmek için yatak odama gitmeye korkuyordum ..Akşamları evin içinde salon hariç korka korka geziyordum. Tabi gündüz bir problem olmuyordu. Yaklaşık olarak 1,5 sene bu psikolojiyle yaşadım .

Ailemin yanına dönünce bu olay tamamen çözüldü . Tabi evde onlarında olmasının etkisi olabilir. Evde tek kaldığım , yurtdışına tek başına gidip tek kaldığım zamanlarda oldu. Yani , ortam değişikliği sonucu benim olay çözüldü.

Ortam değişikliği ve bu tarz konuları fazla konuşmamak , unutmak sanki etkili olacak gibi geliyor.

Allah yardımcın olsun . İnşallah çözülür ..

haklı olduğunuzu düşünüyorum duanın için de amin amin amin sağolun.

• Öncelikle geçmiş olsun. Yazmadan önce çok kararsız kaldım, kötü yönde etkilerim diye korktum ama yinede yazacağım. Çünkü benzer şeyleri bende yaşadım.

Öncelikle cin gibi gerçek dışı şeylere inanmayı bırakmalısın. Abdest gibi saçma ritüellerle de alakası yok. Durumun tamamen psikolojik. Destek alıyorsun sanırım. Devam edip doktora karşı şeffaf ol yeterli. Din insanın psikolojisini daha da bozabiliyor. Bundan kurtulursan şuan korktuğun şeyler aklına gelince dalga geçeceksin.

Bir şeye sığınmadan bunu başarabilecek güçtesin. Kendine inan. Daha somut şeylere yönel. Bilimle ilgilen. Belgesel izle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACB5B9068 -- 25 Aralık 2017; 21:32:31 >
  • bundan şüphen varsa hacamat yaptır özellikle de genel ve kafa hacamatı
  • quote:

quote:

quote:

quote:

verdikleri tedavinin pek de işlevli olmadığını söylemştim. psikolojinn değil. :) ama neyse. şizofreninin tedavisi yok doktor söyledi ilaçlarını ömür boyu kullanacaksın diye.

Duruma göre değişir bu doktorun bilgi ve ilgi seviyesinden hastanın durumuna tedavi uygulama şekline kadar bir çok etken var bazen tedaviler faydasız da olabilir. Nezleye antibiyotik verirsen hasta belki ölebilir burda suç doktorda veya hastada. Ayrıca ağrı kesicilerinde çoğu gereksiz veriliyor bence öyle dediğin gibi faydasız olduğu halde verilen ilaçlar filan da olabilir. Ama psikolojinin genel olarak neredeyse herşeye ne kadar etkili olduğuna inanamazsınız bile. Sporda psikoloji %51 olarak kondisyondan daha önemli bile denir. Veya basit bir korku kasların istem dışı kasılmasına ve bundan dolayı daha farklı rahatsızlıklara neden olabilir.

• merhaba ,
    ben müslümanım topu topu 70-80 yıl ömür yaşıyoruz , siz ateistsiniz sanıırım ama ben müslüman olmayı tercih ediyorum. bu sorun devam ediyor ama yapacak bişeyim yok. unutarak aslında çözebiliyrum ama buda hem çok uzun sürüyor hemde dinden uzaklaşmama sebeiyet verebiliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

merhaba ,
    ben müslümanım topu topu 70-80 yıl ömür yaşıyoruz , siz ateistsiniz sanıırım ama ben müslüman olmayı tercih ediyorum. bu sorun devam ediyor ama yapacak bişeyim yok. unutarak aslında çözebiliyrum ama buda hem çok uzun sürüyor hemde dinden uzaklaşmama sebeiyet verebiliyor

bu sorunu çözmek için neler yaptınız ?

eğer isterseniz yardımcı olabiliriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ika -- 13 Mart 2018; 3:44:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ika

quote:

merhaba ,

ama nasıl? ilaç kullanıyorum ben.psikiyatri. :(
  • quote:

quote:

merhaba ,

selam,

özel mesajınızı okudum ama çok zor gibi. yani ben 5 vakit namaz kılan biriyim ama yinede çok zor çünkü evvela ben eşcinselim. malesef bu böyle ve bunu değitirmek benim elimde değil. imkansız. bildim bileli yalnızca erkeklerden hoşlanıyorum ve erkek vücudu ile yaratıldım.bugüne kadar kimsenin elini tutmadım allah için , 28 yaşındayım ve şehveti o şekilde hiç tatmadım. mahrum kaldım :( (çünkü bir yandan açık ve net bi şekilde bu kuranda yasaklanmış!) ama her an hataya da düşebilirim. çünkü çevremde namaz kılan kalmadı gibi bişey. eskidende istemiyor değildim ama şimdi daha kötüyüm. çok arzuluyorum ve nefsime yenik düşmekten korkuyorum.

yani dediğiniz yoldan inanmak zor gibi , yinede belki denerim ve sağolun ...

acaba böyle benim gibi dünyaya gelmiş kimseler için bir hadis var mıdır . sakatlarla ilgili ayet var onlara zorluk yok denilmiş. ama büyük konuşmak gibi olmasın fakat bu benim yaşadığım çok zor, çok çok zor ...

muhtemelen ömrüm boyunca kimseyle birlikte olamayacağım ..

şunu da değerlendirebilir msisiniz (aslında iki şey var) . lut peygamber kavmine alın kızlarımı sizin olsun diyor. peki ilk sorum eğer ben bir kızla evlenirsem haksızlık etmiş olmaz mıyım ve sonrası daha meşakkatli olmaz mı? (çünkü ben sadece erkekleri arzuluyorum,hanımlara ilgi duymuyorum)

ikinci sorum sağlıklı bir erkek çocuğum olsun çok isterdim , acaba eşcinsel kişinin çocuklarıda eşcinsel oluyor mu ?

tüm bunlar bağlamında siz özel mesajdan dediğiniz yöntemi hala önermekte misiniz?

çok zor değil yapılabilir bişey. zaten az da olsa düzenli çalışan biriyim

• quote:

quote:

quote:

merhaba ,

selam,

özel mesajınızı okudum ama çok zor gibi. yani ben 5 vakit namaz kılan biriyim ama yinede çok zor çünkü evvela ben eşcinselim. malesef bu böyle ve bunu değitirmek benim elimde değil. imkansız. bildim bileli yalnızca erkeklerden hoşlanıyorum ve erkek vücudu ile yaratıldım.bugüne kadar kimsenin elini tutmadım allah için , 28 yaşındayım ve şehveti o şekilde hiç tatmadım. mahrum kaldım :( (çünkü bir yandan açık ve net bi şekilde bu kuranda yasaklanmış!) ama her an hataya da düşebilirim. çünkü çevremde namaz kılan kalmadı gibi bişey. eskidende istemiyor değildim ama şimdi daha kötüyüm. çok arzuluyorum ve nefsime yenik düşmekten korkuyorum.

acaba böyle benim gibi dünyaya gelmiş kimseler için bir hadis var mıdır . sakatlarla ilgili ayet var onlara zorluk yok denilmiş. ama büyük konuşmak gibi olmasın fakat bu benim yaşadığım çok zor, çok çok zor ...

şunu da değerlendirebilir msisiniz (aslında iki şey var) . lut peygamber kavmine alın kızlarımı sizin olsun diyor. peki ilk sorum eğer ben bir kızla evlenirsem haksızlık etmiş olmaz mıyım ve sonrası daha meşakkatli olmaz mı? (çünkü ben sadece erkekleri arzuluyorum,hanımlara ilgi duymuyorum)

ikinci sorum sağlıklı bir erkek çocuğum olsun çok isterdim , acaba eşcinsel kişinin çocuklarıda eşcinsel oluyor mu ?

tüm bunlar bağlamında siz özel mesajdan dediğiniz yöntemi hala önermekte misiniz?

Siz içinde bulunduğunuz durumdan gerçekten kurtulmak istiyormusunuz?
    Bizim için önemli olan bu.

Eğer özel mesaj yolu ile gönderilenleri gerçekten yaparım derseniz bizde sizin için gerekeni Allahın izniyle yapmaya çalışırız.

21 gün sonra kendinizdeki değişimi tahmin bile edemezsiniz. Yalnız yatamıyorum geceleri korkuyorum şikayetleriniz Allahın izniyle biter.

Biraz dişinizi sıkın 21 gün boyunca gerçekten devam edin eğer hiçbir fayda görmedim ben derseniz biz buradayız. Şifa Allah'tandır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

merhaba ,

selam,

Eğer özel mesaj yolu ile gönderilenleri gerçekten yaparım derseniz bizde sizin için gerekeni Allahın izniyle yapmaya çalışırız.

21 gün sonra kendinizdeki değişimi tahmin bile edemezsiniz. Yalnız yatamıyorum geceleri korkuyorum şikayetleriniz Allahın izniyle biter.

Biraz dişinizi sıkın 21 gün boyunca gerçekten devam edin eğer hiçbir fayda görmedim ben derseniz biz buradayız. Şifa Allah'tandır.

elbette. dediğiniz şey rutin bir ibadetten ibaret muska felan da değil ki. bi ayrıntı daha vereyim son. bazı aralıklarla bazen arka arkaya 2 gün veya 6 ayda bir gibi. gece uyku ile uyanıklık arasında bir yaratık üzerime geliyor bedenimin üzerinde gezinip duruyor , tüylü bişey. tam kendimdeyim diyemiyorum çünkü tam kendime gelip uyanınca (ama çok diri o anlamda) yaratık gidiyor. ama uykudan tam yeni uyanmışım ve çok korku anında oluyor bu üzerimde gezinip duruyor yavaş yavaş.

dokunma duyusunu hissediyorum hatta bir kere odada yalnızdım kalkıp kanepenin üstünde onunla kavga eder gibi yaptım. karanlıktı bişey göremedim ama geçen gün 6 ay sonra tekrar oldu sabaha karşıydı , gözümü açtım ama bişey göremedim ve orda vucudumu tüyleriyle tırmalıyordu.

rahatsız oluyorum bundan bu nedir? doktora anlattım bu herkese olabilen bişey dedi.normaldir dedi ancak tatmin olamadım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

merhaba ,

selam,

elbette. dediğiniz şey rutin bir ibadetten ibaret muska felan da değil ki. bi ayrıntı daha vereyim son. bazı aralıklarla bazen arka arkaya 2 gün veya 6 ayda bir gibi. gece uyku ile uyanıklık arasında bir yaratık üzerime geliyor bedenimin üzerinde gezinip duruyor , tüylü bişey. tam kendimdeyim diyemiyorum çünkü tam kendime gelip uyanınca (ama çok diri o anlamda) yaratık gidiyor. ama uykudan tam yeni uyanmışım ve çok korku anında oluyor bu üzerimde gezinip duruyor yavaş yavaş.

dokunma duyusunu hissediyorum hatta bir kere odada yalnızdım kalkıp kanepenin üstünde onunla kavga eder gibi yaptım. karanlıktı bişey göremedim ama geçen gün 6 ay sonra tekrar oldu sabaha karşıydı , gözümü açtım ama bişey göremedim ve orda vucudumu tüyleriyle tırmalıyordu.

rahatsız oluyorum bundan bu nedir? doktora anlattım bu herkese olabilen bişey dedi.normaldir dedi ancak tatmin olamadım

Öncelikle yaptığınız günahlara tövbe edin ve rutin dediğiniz özel mesaj yolu ile gönderilen ibadeti sürekli yapın gerisini Allahın izniyle bize bırakın. Yaratık filan hepsi bitecek bize güvenin. 21 gün sonunda ben hiçbir fayda görmedim derseniz burda bize istediğinizi söyleyin.

Eğer ben yıllarca bu korku ile yaşamaya razıyım diyorsanız siz bilirsiniz.

Ben yıllarca yaşadığım bu durumdan kurtulmak istiyorum diyorsanız biz hazırız...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.