Şimdi Ara

Yalvarırım Bana Yardımcı Olun...2.0 Marea HLX Elektronik Beyni... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
10.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • allah bilir serviste internnetten arastiriyordur nasil yapilir ne yapilir diye....
  • ankarada, bu forumda abs arizalarini tamir eden HAKAN USTA her turlu beyin arizalarini cözüyor, mareamin ABS beyinini kendisine tamie ettirdigimde beyin arizali bir opeli yapiyordu

ancak sizin ya motoru geri verip metal kapakli motordan almaniz,

yada elinzdeki motora göre yeni beyin ve tesisat almaniz gerekecek

ihtiyaciniz olan tipten mk1 denen eski tip metal kapakli motordan almaniz daha mantikli
  • fakat bıraktığım servisteki usta böyle olmasada bu motorun çalışabileceğini söylüyor ne hikmetse...

ben anlayamadım..

aynen durumu söyledim kendileri bana "bu olayı flanşla filan çözeriz o önemli değil" dedi

adam motoru açtı şimdi o motoru artık geride veremem...

ve ayrıca işçilik vericem..

sadece işçilikleri hesaplarsak zaten ben bi motor parası daha vericem..

• ben çok merak ediyorum..

bu benim başıma gelen olay çok sık rastlanan bi durum değil..

bana yorum yapan kullanıcılar (lütfen yanlış anlaşılmasın) bu durumla daha önce karşılaştılarmı acaba..

serviste sizlerde o kadar kendinizden emim konuşuyosunuz ki..

kime inanacağımı şaşırıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tipsy1977

ben çok merak ediyorum..

bana yorum yapan kullanıcılar (lütfen yanlış anlaşılmasın) bu durumla daha önce karşılaştılarmı acaba..

bu kadar hata yapan ustanin o dedigine de inanmayin bence

1-hemen cekiciyel arabayi ordan alin, artik dahada mahvetme imkani kalmamis olur
    2-Başkent oto sanayide Şenkoç Mekanik var, ismail usta bu motorlardan anliyor, cikmacilarla sizin icin pazarlik ederek elinizdeki motoru eskisiyle değiştirmedede yardimci olabilir, ben memnun kaldim
    3-masrafinizi bilemem ama size yapilmis halde geri verecektir aracinizi tel: 0537 409 76 77. once telefonda durumu anlatin ama.

• quote:

ben çok merak ediyorum..

Sen asıl servisteki ustalara sor bu durumla daha önce hiç karşılaştınız mı diye. Ben HLX motoru üzerinde servisteki adamların alayına eğitim bile verecek kapasitedeyken ve sana izlemen gereken yolu tarif etmişken sen hala elindeki motoru çalıştırmakla uğraşıyorsun. Mütevazi olamayacağım için özür dilerim ama inanacağın birisi varsa o da benim. Kendinden emin konuşan servis sana bu motor bu arabanın değil bile diyememişken sen hala servisten bahsediyorsun.. Uğraşın bakalım biraz daha.Normalde 2 günde bu iş çözülecekken hala motoru açmaktan kapatmaktan flanştan bahsediyorsunuz. Seninle telefonda ilk konuştuğumuzda o motor olmaz o motoru iade et ve üst kapağı döküm olan motordan al dedim. Ama sen benim söylediklerimin doğruluğundan emin olamadığın için ve bana inanmak yerine ben ustayım diyenlere inandığın için görüldüğü üzere hala bir sonuca varamadın.Beni dinlemiş olsaydın şu anda arabana biniyor olurdun. Madem söylenenleri dinlemeyeceksin neden yardım istiyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: bond777

1-hemen cekiciyel arabayi ordan alin, artik dahada mahvetme imkani kalmamis olur
    2-Başkent oto sanayide Şenkoç Mekanik var, ismail usta bu motorlardan anliyor, cikmacilarla sizin icin pazarlik ederek elinizdeki motoru eskisiyle değiştirmedede yardimci olabilir, ben memnun kaldim
    3-masrafinizi bilemem ama size yapilmis halde geri verecektir aracinizi tel: 0537 409 76 77. once telefonda durumu anlatin ama.

Bond777

Bu arkadaşın arabasında beyin arızası falan yok. Arabası MK1 ama aldığı motor MK2 . MK2 motorun o arabada çalışmayacağını konunun başından beri söylüyorum dinleyen yok. Ben arkadaşa yapması gerekenleri daha ilk gün söyledim ama gel gör ki hala verdiğim bilgilerin doğruluğundan şüphesi var. O nedenle sende kendini yorma nasıl olsa dinlemiyor. Ustayım diyen 3-5 kişi almış bu kardeşimizi araya işçilikten parçadan ondan bundan bi güzel para koparacaklar haberi yok halbuki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sympatique -- 29 Ağustos 2010; 20:58:25 >

• Sympatique kardeşim PM bak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sympatique

quote:

Orijinalden alıntı: bond777

Bond777

Bu arkadaşın arabasında beyin arızası falan yok. Arabası MK1 ama aldığı motor MK2 . MK2 motorun o arabada çalışmayacağını konunun başından beri söylüyorum dinleyen yok. Ben arkadaşa yapması gerekenleri daha ilk gün söyledim ama gel gör ki hala verdiğim bilgilerin doğruluğundan şüphesi var. O nedenle sende kendini yorma nasıl olsa dinlemiyor. Ustayım diyen 3-5 kişi almış bu kardeşimizi araya işçilikten parçadan ondan bundan bi güzel para koparacaklar haberi yok halbuki.

ok, bende zaten aynı şekilde mk1 motor almasi gerek diyorum
    ama bu konuda uzman olan sizi de dinlemesse olmaz
    benim ustam o motorun geri verilme konuslarinida ayarlayabiliecek kadar çevreye de sahip hurdacilarda onun icin önerdim

• evet arkadaşlar...tam 2 ay sonunda aracımın sorunu çözüldü...

bu sorunun çözülme aşamasını şimdi buraya yazıcam ama bunu yazma nedenim sorunumu nasıl çözdüğümü anlatmak değil, her konu ile ilgili bişeyler biliyorum sanıp ve hatta herşeyi biliyorum sanıp insanların korkulu rüyası olmayı kendilerine adet-üslup edinen insanlara bir kaç yere sormadan danışmadan itibar etmemeniz konusunda sizi uyarmaktır.

sorununuzun karşısında gerçek çözümler üretmek ve tamamen doğru bilgi paylaşımını sağlamak için kurulan Türkiye'nin en büyük forum sitesi olan bu sitede bile maalesef girişte bir mülakat olamayacağı için bilen bilmeyen herkesin umarsızca yorumlar yapabileceği böyle bir sitede amacının ne olduğunu hala anlamadığım kişilerin sizi korkutmaktan ve belki gecelerce uyuyamamanızı işe konsantrasyonunuzun bozulmasını sinir sistemlerinizin bozulmasını sağlayan insanları ESEFLE KINIYORUM

ben bu işleri çok iyi bilirim...
    ben bu motorların ciğerini bilirim...
    yetkili servisteki ustaya bile eğitim veririm...
    bana inanmazsan senin sonun iyi değil...
    seni ortaya almışlar soymaya çalışıyolar...
    enayilik yapma...

gibi kelimelerle bana yardımcı olmak isterken gecemi gündüzüme karıştıran malum şahıslara ithafen....

aracımın motorunu değiştirdikten sonra ilk götürdüğüm usta eski motorumu sökme aşamasında tüm tesisatı yan keski kullanmak suretiyle kesmişti..

orada çalışmayacağını anlayınca yetkili servis olan fiat ali uğurlu'ya gönderdim..

ve sonunda hiçte korkunç olmayan gerçek ortaya çıktı...

aracımın çalışmaması tamamen enjeksiyon tesisatındanmış...
    yani MK1 MOTOR MK2 MOTOR diye bahsedilen olay tamamen FOSS ÇIKTI....
    oda özenli bir araştırmanın ardından ortaya çıktı...

ve bana söylenen BİR MOTOR PARASI DAHA HARCARSIN kelimeleri kifayetsiz kaldı...

ben motoru 2800 tl ye aldım...

bu işlem 400 tl ye maloldu...

şu anda aracım sorunsuz çalışmaktadır.

konuyu Donanım Forum Kullanıcılarının takdirlerine sunuyorum

SAYGILARIMLA...

• 2 ay cok uzun bir sure ama mutlu son hadi bakalim kazasiz belasiz kullanmak dilegi ile.....ama usteki yorumda biraz bir sitem var hakli da olabilirsin ama forumda sana mesaj yazanlara yinede bir tesekkur etmeni beklerdim....(ki seni tanimadan bile sirf boyle gifler koydugun icin bile elemanimi bile senin icin 20 km uzaga yollamaya bile goze almistim yukaridaki mesajlarda okursun...bizler sana iyilik yapmadik sadece fikirlerimizi paylastik)
  • 2800 motor almışsın 400 işçilik =3200 2ayda yatmış araba git gel 300 de öle yemişsindir 3500 tl

zaten 98 marea kaçparaki o masrafı yaptın...hayırlısı olsun güle güle kullan
  • quote:

yani MK1 MOTOR MK2 MOTOR diye bahsedilen olay tamamen FOSS ÇIKTI

• quote:

quote:

suç sende sayın sympatigue bey.böyle bir şeyden anlamayan sağa sola düdüklenip gelip burada stres atmaya çalışan arkadaşlara yardımcı olupta eline ne geçiyor.hiç bir şey.

bu arkadaş için burada o kadar yazdın çizdin.(diğer arkadaşlarda dahil buna)herkes yardımcı olmaya çalışmış.
    vaktini harcadın.
    beynini yordun.

ne oldu sonunda esefle kınandın.halbuki esef nedir diye arkadaşa sorsan haliyle boş olan dağarcığından o kelimenin bile karşılığını bulamaz.
    ben tippsizzy denen arkadaştan sorun çözüldüyse eğer kendisinden diğer ona yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür etmesini beklerdim.ama boş düşünmüsün kendmce.

tipspsizzy denen arkadaş demiş ya yazısında buraya üye alınırken sorgulama yapılmıyor ne yazıkki demiş.?
    evet yapılsaydı emin olun bu gereksiz tutarsız davranışınızdan sonra sizide almazlardı ki buraya seviye düşmesin.

bilgi aldığın insanı tanımıyorsun ve sadec esefle kınamakla yetiniyorsun.kimbilir bizlerin bilmediği ne yardımları dokundu sana ama onlar için bile teşekkür etmekten bi habersin.

bu yaptığını kaç kişi onaylayacak bakalım.takip edecem bu konuyu.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratde35

quote:

quote:

suç sende sayın sympatigue bey.böyle bir şeyden anlamayan sağa sola düdüklenip gelip burada stres atmaya çalışan arkadaşlara yardımcı olupta eline ne geçiyor.hiç bir şey.

bu arkadaş için burada o kadar yazdın çizdin.(diğer arkadaşlarda dahil buna)herkes yardımcı olmaya çalışmış.
    vaktini harcadın.
    beynini yordun.

ne oldu sonunda esefle kınandın.halbuki esef nedir diye arkadaşa sorsan haliyle boş olan dağarcığından o kelimenin bile karşılığını bulamaz.
    ben tippsizzy denen arkadaştan sorun çözüldüyse eğer kendisinden diğer ona yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür etmesini beklerdim.ama boş düşünmüsün kendmce.

tipspsizzy denen arkadaş demiş ya yazısında buraya üye alınırken sorgulama yapılmıyor ne yazıkki demiş.?
    evet yapılsaydı emin olun bu gereksiz tutarsız davranışınızdan sonra sizide almazlardı ki buraya seviye düşmesin.

bilgi aldığın insanı tanımıyorsun ve sadec esefle kınamakla yetiniyorsun.kimbilir bizlerin bilmediği ne yardımları dokundu sana ama onlar için bile teşekkür etmekten bi habersin.

Mk1 beyni ile Mk2 motorun nasıl çalıştırılmış olabileceğini az çok sende biliyorsundur. Bu nedenle yorum yapmak istemiyorum. Varsın saat gibi çalışan motoru ile Mareasını güle oynaya kullansın..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muratde35

quote:

quote:

vaktini harcadın.
    beynini yordun.

Mk1 beyni ile Mk2 motorun nasıl çalıştırılmış olabileceğini az çok sende biliyorsundur. Bu nedenle yorum yapmak istemiyorum. Varsın saat gibi çalışan motoru ile Mareasını güle oynaya kullansın..

tabiki güle oynaya binsin.

hayır konu başlığına bakkkkk sympatique arkadaşımıza yazdığın mesaja bak.araban bozukken yalvarıyordun ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratde35 -- 27 Eylül 2010; 10:14:22 >

• merak ediyorum ne zamana kadar saat gibi çalışacak..

ama sanırım en yakın zamanda aracınızı satarsınız diye düşünüyorum.. acaba aracınızı satacağınız zaman alacak kişiye bu sıkıntıları detaylı olarak anlatırmısınız..insallah anlatırsınızda esef ile sizde kınanmazsınız..

kafama takılan su

madem mk 2 motor mk 1 beyini ile çalışıyorda neden fiat ayrı motora ayrı ecu olusturup bazı parcaları değiştiriyor.. madem aynı ise neden 2 motor arasında değişiklikler var..
  • Mavis717 ; Mk1 Mk2 diye bir şey yok ki. Biz kaba etimizden uydurduk onu.
  • quote:

Mavis717 ; Mk1 Mk2 diye bir şey yok ki. Biz kaba etimizden uydurduk onu.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.