Şimdi Ara

yalvariyorum bakin bi (MEZUN) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
2.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence çalışacağını düşünüyorsan bir sene daha kal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu da hatırlatayım yeni bir şart geldi bu sene ilk 40 bine giremeyen tıp okuyamayacak yurtdışında okusa bile Türkiye'de doktorluk yapamayacak haberiniz olsun hatalı tercih yapmayın.
    Tıp'ın maaş ve statü bakımından diğer sağlık mesleklerinden farkı yok ki amaç sağlıkta hep aynı insanlara yardım etmek. Ama doktorların iş bulma kaygısı yok derseniz hemşirelik ve ebeliktede öyle bir sorun yok yani. Statü ve maaş konusunu kafanızda bitirdiğinizde bütün sağlık bölümlerinin aynı olduğunu göreceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aycekilsurdan

Tek korkum seneye sinva sisteminde ki degisiklik.

2016 da ygs lys sistemi aynen devam.
    2017 de ne olacağı belirsiz..
  • bende çok tıp istiyordum ama 40k geldi çekebilirmiyim bilmiyorum inanmıyorum galiba halbuki inanmak başarmanın yarısıdır ama bende o yok çalışıyorum ama inanç yok ne yapcam bilmiyorum
  • Ben 40 bin yapsam asla bu tereddute dusmezdim.

• aycekilsurdan kullanıcısına yanıt
    MAddi durumunuz falan iyiyse pes etme bence
  • LYS'den sonra karar vermek daha mantıklı.Baktın çok iyi yaptın umut var o zaman hayallerin uğruna kalabilirsin.Ama uzak kalırsan hiç düşünme yaz biryeri.
  • Evet bu yapicagim sey. Yinede lysde elimden geldigince öne alicam tesekkur ederiiiim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycekilsurdan -- 22 Mart 2015; 20:54:53 >
  • gelecek sene dershaneler kalkacak diyorlar. mezunlar için sıkıntı olur. bu sene bi yeri kazan kurtul derim.
  • Ama sistem ayni zaten artik dershaneye gitmem diye dusunuyorum sonucta temelim var :) lysye bakicaz tesekkur ederim yinede

• calıs lys cek bi daha kalma bu sefer 250 bin gelir kendine gelemezsin
  • Oncelikle dusunmen gereken sey, tıbbı isteme sebebin olmali bence. Isin maddi ve manevi boyutlari dolayisiyla dusunuyorsan birkac gun kendine ara ver ve git hastanede takil. Olmak istedigin o mu, kesin olarak bak. Özel tıp dusunuyor musun bilmiyorum ama tıp fakultesi isteyen birine göre hedefine uzaksin. Eger amacin saglik sektorunde olmaksa, ilgini ceken buysa farklı sağlık branşları da tatmin edebilir seni. Fakat her ne olursa olsun eger gercekten sagliga ilgiliysen muhendislik yazma. Cunku donup dolasip tekrar mat2 calisirken bulursun kendini. Bence istegini netlestir. Tıp istiyorum demekle olmaz bu is. Gercekten neden istiyorsun? Cevrenin etkisi ne bu durumda? Bunları iyice dusunmen gerek. Internette tıbbi makaleler ac. Hicbir sey anlama ama oku. Heyecanlandiriyor mu bu seni? Ordaki her seyi en ince ayrintisina kadar ogrenmek istiyor musun? Egitim sistemimizden ve toplumun genel kaygilarindan oturu cok basarisiz doktorlarimiz var, hayatindan nefret eden doktorlarimiz var. Başarılı bir ogrenci ben tip istiyorum diyor ve kazaniyor. Ama hayal ettiginden cok daha farkli. Sen bu tanimladigim tipten ayriliyorsan, tıbba asiksan ve dusunmek bile seni mutluluktan havalara ucuruyorsa 30 yasinda bile olsan tekrar hazirlan derim. Cunku boyle doktorlara ihtiyacimiz var. Sagligin icinde bulunmak istiyorum diyorsan okuyabilecegin bolumler de var, bunlari goz ardi etme. Tıp okunabilecek her bolumden farklidir. Eger gercekten seviyorsan hayatin boyunca cok mutlu olursun. Ama sevdigini zannedip universitede ya da mesleki yasaminda gerceklerle karsilastiysan hayatini batirmissin demektir. Umarim yardimci olmusumdur.

• Tibbi isteme sebebin olmalidan sonrasini okumadim ozur dilerim. Ben her sabah kalkip ameliyat izleyen biriyim cevremde doktor diye anilan biriyim. Amacim asla ama asla para olmadi ve gerek duymuyorum. Ben hastaneye gidince onlarin arasinda olmak istiyorum anne baksana bende yardim etmek istiyorum diye dusunen biriyim. Cevremde tip okuyorum diyince yapisip biraz anlatsana diye basliyim artik adami bunaltan biriyim. Ben tip icin yanip tutusan biriyim. Tekrar diyorum amacim asla para olmadi ben insanlara yardim etmek ve o yolda ilerlemek istiyorum. Tek istegim bu.

• -Kesha- kullanıcısına yanıt
    130 net yapiyordum hala olmama ihtimalini cok goruyordum ne insanlar var ya

• quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

mesele tıp ise avrupadaki sınavsız alan tıp fakültelerini dene. Sağlık sektörü ise ftr hemşirelik falan bak.

hemşire mi?
  • Saglik sektöründe başka bişey düşün bence ileride hayal kirikligi olmasın

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.